میوه به خوش طعم و عطر از خانواده سیب است. این میوه اگرچه به صورت خام نیز خوردنی است ولی چون این میوه خشک است و خوردنش هم سخت تر است اغلب، پخته آن را به صورت مربا و همچنین در غذاهایی مانند خورش و خوراك و مربا مصرف می كنند.برای استفاده بیشتر از به در برنامه غذایی ای مقاله از تانما را از دست ندهید در این مطلب ما برای شما طرز تهیه 13 خوراکی خوشمزه با به را آورده ایم.

میوه به

آشپزی با به

خورش به آلو با مرغ

مواد لازم

  • به بزرگ ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • آلو خورشتی ۱۰ عدد
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

برای تهیه خورش به و آلو ابتدا پیازها را پس از گرفتن پوست ، به صورت نگینی ریز خرد کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل قابلمه بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند.

در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که زردچوبه کاملا به خورد پیاز برود. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قیمه ای ( شبیه به خورش قیمه ) خرد کنید. در ادامه گوشت را به همراه مقداری فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. تفت دادن گوشت را ادامه دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و رنگش تغییر کند. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش اضافه کنید.

توجه داشته باشید اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورش بِه اختیاری است. اضافه کردن رب گوجه فرنگی باعث می شود طعم و رنگ خورش بهتر شود. البته باید رب گوجه فرنگی را به طور کامل سرخ کنید تا طعم و بوی خامی اش از بین برود.

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد. در همین حین باید به را آماده کنیم. برای این منظور به ها را بشویید و به صورت مکعبی درشت خرد کنید. نکته مهم در مورد خرد کردن به ها این است که نباید خیلی ریز خرد شوند.

در صورتی که به ها را ریز خرد کنید به دلیل اینکه به بافت نرمی دارد خیلی زود له می شود و در پایان پخت ظاهر خورش را خراب می کند. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایه به تابه اضافه می کنیم.

پس از اینکه روغن داغ شد به ها را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا به ها طلایی شوند. تفت دادن به ها باید به حدی باشد که فقط کمی منسجم شوند و نیاز به تفت دادن زیاد نیست. به ها باید به اندازه ای تفت داده شوند که پس از اضافه کردن به خورش له نشوند.

پس از اینکه به ها آماده شدند صبر کنید تا گوشت به طور کامل پخته شود سپس به ها را به همراه کمی نمک اضافه کنید. حرارت زیر خورش را ملایم کنید تا خورش به طور کامل جا بیفتد ، برای جا افتادن خورش حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است.

آلو خورشتی را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش به همراه شکر و آبلیمو به قابلمه اضافه می کنیم. اجازه دهید خورش به غلظت به کافی برسد سپس به همراه نان یا برنج سرو کنید.

میوه به

خورش به آلو با مرغ

چای به

مواد لازم

  • به خشک 2 قاشق غذاخوری
  • آب جوش به میزان لازم
  • دانه هل، دارچین، لیموی تازه و زعفران دلخواه

طرز تهیه

برای تهیه چای به، ابتدا کار خود را با شستن چند عدد به آغاز کنید. سپس به ها را 4 برش بزرگ بزنید و بعد به ها را درشت رنده کنید.

در این مرحله لازم است که رطوبت به های رنده شده گرفته شود. برای این کار به های رنده شده را به مدت 2 روز درون یک سینی بزرگ قرار دهید تا رطوبت به ها کم شود. همچنین می توانید به ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند. بهتر است که فاصله به های رنده شده از هم زیاد باشد تا بهتر خشک شده، تغییر رنگ پیدا کنند و تیره رنگ شوند.

بعد از این که به ها کاملا خشک شدند، یک تابه نچسب با اندازه مناسب را روی گاز بگذارید تا خوب گرم شود و بعد به های رنده شده را داخل تابه بریزید و بدون روغن مدام آن ها را هم بزنید تا خوب تیره رنگ شوند. اگر در این مرحله به ها را به اندازه کافی تفت ندهید موقع دم کردن چای، به رنگ نمی دهد.

بعد از اینکه به ها را خوب تفت دادید و خوب تیره رنگ شدند، حالا برای هر نفر 1 قاشق غذاخوری از به خشک را داخل قوری بریزید. اگر دوست داشتید برای خوش عطر و خوش طعم تر شدن چای، به آن دانه هل بدون پوست یا چوب دارچین اضافه کنید. دقت کنید اگر از پودر دارچین استفاده کنید رنگ چایی کدر خواهد شد. وقتی تمام مواد خشک را داخل قوری ریختید آب جوش را هم به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 20 دقیقه خوب دم بکشد و به های خشک به آب جوش رنگ دهند.

میوه به

چای به

ترشی به

مواد لازم

  • به 1 کیلوگرم
  • سرکه 1 لیتر
  • نمک به میزان لازم
  • میخک یه عدد
  • چوب دارچین خرد شده 2 تکه

طرز تهیه

به را به خوبی بشویید و خشک کنید. به های شسته شده را از وسط دو نیم کنید و هسته آن را خارج نمایید و آن را به شکل دلخواه برش بزنید. (برای درست کردن ترشی به مجلسی می تونید به رو به وسیله قالب یا کاتر ها برش بزنید تا شکل مناسب تری داشته باشد)حدود یک ساعت به خرد شده را روی دستمال پارچه ای بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

پس از یک ساعت، نمک و میخک و چوب دارچین را با به خرد شده مخلوط کنید و بعد آن را در ظرف مناسب بریزید و سرکه را درون ظرف بریزید تا روی اینکه کاملا روی به ها را بپوشاند.بعد از ریختن سرکه در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد ظرف ترشی نشود و حتی برای اطمینان می توان دهانه ظرف را با فویل پوشاند و سپس در آن را بست.

میوه به

ترشی به

دمنوش به

این دمنوش مانند چای به تهیه می شود که در بالا توضیح کامل را برایتان آورده ایم.

مربای به

مواد لازم

  • میوه به :750گرم
  • شکر: 750 گرم
  • آب : 60 میلی لیتر
  • چوب دارچین :یک تکه
  • لیمو عمانی :2 عدد
  • آب لیمو :مقداری

طرز تهیه

ابتدا باید به را با پوست خرد کرد که میتوان این کار را سلیقه ای انجام داد. به به خرد شده مقداری آب لیمو اضافه کنید تا رنگ آن سیاه نشود.

سپس به های خرد شده را داخل قابلمه لعابی میریزیم و شکر و آب را هم به آن اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا به جوش بیایند.بعد از به جوش آمدن یک تکه چوب دارچین را هم به داخل قابلمه اضافه میکنیم و حرارت شعله را کم میکنیم تا به مدت 1 الی 1ساعت و نیم با در بسته و حرارت خیلی کم بپزد.

لیمو عمانی ها را هم به مدت 1 ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود.و وقتی که شهد مربا رقیق شد لیمو عمانی ها را اضافه میکنیم و تا به مدت نیم ساعت دیگر با مربای به پخته شوند.وقتی شهد مربا غلیظ شد و رنگ دلخواه را بدست آورد آن را از روی حرارت بردارید و منتظر بمانید تا سرد شود .

برای اطمینان از قوام لازم مربا میتوانید یک قطره از شربت را داخل یک لیوان آب سرد بریزید اگر شربت تا ته لیوان رسید و از هم باز نشد یعنی شهد از قوام کافی برخوردار است.

میوه به

مربای به

خورشت به آلو با گوشت

این خورشت مانند خورشت به آلو با مرغ که در بالا طرز تهیه کاملش را توضیح دادیم تهیه می شود .

اشکنه به

مواد لازم

  • به : یک عدد بزرگ
  • تخم مرغ: 5 عدد
  • آرد: 1 قاشق غذا خوری پر
  • رب گوجه: 1 قاشق
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • روغن: 2 قاشق غذا خوری

طرز تهیه

به را پوست گرفته و خرد کنید و در پیاز خلال شده و روغن سرخ کنید. پیاز که طلایی شد یک قاشق آرد زده و یک قاشق رب را نیز اضاف کنید آب ریخته تا به بپزد وقتی به پخت آب غوره و شکر را می توانید به عنوان چاشنی اضاف کنید. به میزان نصف استکان آب غوره و یک قاشق پر شکر.
فراموش نشودر در زمانی که به میپزد 4 عدد تخم مرغ به همراه به بپزید و یکی را نگه داشته و در اخر کار مانند اشکنه شنبلیله آن را به غذا اضافه کنید.

میوه به

اشکنه به

به پلو

مواد لازم

  • 1 عدد به متوسط
  • 1 عدد هویج متوسط
  • 2 پیمانه برنج
  • 1 عدد سینه مرغ
  • نمك و فلفل و زعفران و دارچین و زیره

طرز تهیه

برنج رو یه چند ساعتی خیس کنید تو یه قابلمه مرغ و پیاز رو با زردچوبه کمی تفت بدید (من بخاطر سرماخوردگیمون مرغ رو سرخ نکردم و گذاشتم با خود برنج بپزه)سپس به و هویج که با رنده درشت رنده کردید اضافه کرده و با مرغ خوب تفت بدید سپس دارچین و زیره و فلفل رو اضافه کنید و بذارید یه ده دقیقه ای کمی رنگشون عوض بشه دست آخر عدس رو هم اضافه کنید.

سپس 2 برابر برنج یعنی 4 پیمانه آب اضافه کنید.وقتی آب جوش اود برنج رو اضافه کرده و نمک غذا رو هم اندازه کنید بذارید آب برنج کشیده بشه (توجه کنید اگه برنج زنده بود نصف پیمانه آب اضافه کنید و بذارید دوباره کشیده بشه)و دمکنی گذاشته و با حرارت کم اجازه بدید حدود 30 تا 45 دقیقه برنج دم بکشه میتونید دست آخر روی برنج زعفران دم کرده بریزید که خیلی خوش عطر تر میشود.

میوه به

به پلو

تاس کباب به

مواد لازم

  • گوشت گوسفندی با استخوان و چربی :یک کیلو
  • میوه به :2 عدد تازه و زرد
  • کره :100 گرم
  • آلو بخارا :100 گرم
  • پیاز :3 عدد بزرگ
  • سیب زمینی :6 تا 8 عدد ریز
  • هویج:3 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی :2 عدد بزرگ
  • زعفران آب کرده :2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه:در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل :به مقدار کافی

طرز تهیه

گوشت با استخوان و چربی را به تکه های بزرگ خرد کنید.پیاز ها را هم حلقه ای برش بزنید.قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و مقدار کمی روغن داخلش بریزید ، در حدی که قابلمه چرب شود.سپس کف قابلمه را با پیاز حلقه ای کاملا بپوشانید و روی پیاز ها مقداری از تکه های گوشت را قرار دهید.لایه بعدی را مجددا با پیاز و بعد گوشت بپوشانید.

یک لیوان آب و مقداری از زعفران را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن مواد حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.در این فاصله گوجه و هویج را خرد کنید. سیب زمینی ها را پوست بگیرید ،کرک روی به را بگیرید و به صورت حلقه ای برش بزنید.

بعد از اینکه گوشت نیمه پخت شد ، روی آن یک لایه به بچینید و کمی زعفران روی حلقه های به بریزید و سیب زمینی های درسته را هم به همراه گوجه ، آلو بخارا و هویج خرد شده به داخل قابلمه اضافه کنید .در آخر روی همه مواد حلقه های پیاز را قرار دهید و مقداری نمک و فلفل روی آنها بپاشید.

در قابلمه را با یک دم کنی ببندید و اجازه دهید تا همه مواد پخته شوند و آب داخل قابلمه تبخیر شود.کره را هم در آخر پخت روی مواد بریزید و تاس کباب آماده شده را از روی حرارت بردارید و در کنار نان و سبزی خوردن سرو کنید.

میوه به

تاس کباب به

کوکوی به

مواد لازم

  • به:2 عدد
  • آرد: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: 4 عدد
  • دارچین ، شکر و زعفران:به مقدار لازم
  • روغن:به میزان لازم

طرز تهیه

به را بشویید و آن را رنده کنید. تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شوند.

آرد و شکر و دارچین را با تخم مرغ مخلوط کنید. به را همراه مواد دیگر به تخم مرغ ها افزوده و خوب به هم بزنید. روغن را در ماهیتابه بریزید و بگذارید کاملا داغ شود.

از مواد کوکو با ملاقه در روغن بریزید و سرخ کنید. می توانید از قالب کو کو هم استفاده کنید تا کوکو های شما شکیل تر و هم اندازه باشند.

بعد از این که یک طرف آنها سرخ شد، برگردانید و طرف دیگر کوکو را سرخ کنید. کوکوها را در ظرف مناسبی بچینید و اطراف آن را با سبزیجات فصل و زیتون تزئین نمایید.

میوه به

کوکوی به

طاجین گوشت و به

مواد لازم

  • میوه به ۴ عدد متوسط
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • ساقه کرفس خرد شده 1 عدد
  • سیر ریز خرد شده 4 حبه
  • روغن گیاهی 2 قاشق غذاخوری
  • گوشت خورشتی 600 گرم
  • گوجه خرد شده 400 گرم
  • نخود 500 گرم
  • ادویه راس الحانوت 2 قاشق چایخوری
  • پودر زیره 1 قاشق چایخوری
  • جعفری خرد شده مقداری
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

نخودها را از قبل با مقداری آب بپزید، برای راحتی کار می توانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. سپس 4 عدد به را بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. بدلخواه می توانید پوست به را نیز بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید. روغن را در ماهیتابه بزرگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن کمی داغ شد به های خرد شده را اضافه کنید و حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شوند. اگر لازم است کمی دیگر روغن اضافه کنید. سپس پیازهای خرد شده، کرفس و سیر را اضافه کنید و به مدت 2- 3 دقیقه دیگر تفت دهید. محتویات ماهیتابه را با کفگیر یا قاشق سوراخدار بردارید تا روغن اضافی اش خارج شود و آنها را داخل یک قابلمه بریزید.

اگر لازم است مجددا کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت خورشتی را اضافه کنید. گوشت را حدود 4-5 دقیقه سرخ کنید تا کمی برشته شود. سپس گوشت خورشتی را نیز به قابلمه اضافه کنید. گوجه های خرد شده و نخود پخته را نیز داخل قابلمه بریزید. ادویه راس الحانوت، پودر زیره و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب کنید.به میزان دلخواه غذا را با نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خغذا به مدت 4 الی 6 ساعت به آرامی بپزد.

میوه به

طاجین گوشت و به

آیا این مطلب مفید بود؟ 3
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید