خواص دارچین ، این ادویه گرم و خوشبو، در بسیاری از کتب طب سنتی و منابع علمی تغذیه ذکر شده است. در میان خواص بی شمار دارچین برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها، می توان به تأثیرات آن بر افزایش شیر مادران اشاره کرد. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص دارچین در شیردهی، نکاتی را در خصوص تأثیر مصرف دارچین بر شیر مادر بیان کرده است که در زیر می خوانید؛

دارچین چیست؟

دارچین درختی به ارتفاع پنج تا هفت متر است که در همه فصول سبز می باشد. آنچه ما به عنوان دارچین می شناسیم در حقیقت پوسته تنه درخت دارچین است که آنرا می کنند و در برابر نور خورشید قرار می دهند تا خشک و آماده مصرف شود. دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه ها در جهان می باشد.

همچنین قدمت تاریخی مصرف دارچین بیش از 4000 سال است و در کتب تاریخی و پزشکی مصری به خواص درمانی آن اشاره شده است. در زمان های قدیم افرادی که به بیماری های عفونی مبتلا می شدند طبیبان به آن ها دارچین و سایر ترکیبات گیاهی مانند سیر می دادند امروزه در تحقیقات و مطالعات علمی خاصیت ضد باکتری و ویروسی دارچین ثابت شده است.

انواع دارچین

  • دارچین سیلان
  • دارچین کاسیاس
خواص دارچین در شیردهی

انواع دارچین

فواید مصرف دارچین در شیردهی

دارچین یک ادویه است که برای بهبود طعم غذا ها کاربرد دارد. مادرانی که شیر کمی دارند، می توانند برای افزایش شیر خود از آن استفاده کنند. بنابراین شما می توانید با افزودن دارچین به غذا یا چای، از خواص آن بهره مند شوید. سایر خواص دارچین شامل موارد زیر است:

  • کاهش و تثبیت قند خون
  • درمان آکنه و جوش های صورت
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • افزایش سلامت قلب
  • آنتی اکسیدان قوی و خاصیت ضد التهابی
  • رفع بوی بد دهان
  • درمان سرماخوردگی و ضعف شدید
  • بهبود مشکلات گوارشی
  • پیشگیری از آلزایمر

مضرات مصرف دارچین در شیردهی

  • مصرف زیاد ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود مصرف شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
  • افرادی که به ادویه ها حساسیت دارند بهتر است ابتدا مقدار بسیار کمی دارچین استفاده کنند و در صورت عدم بروز حساسیت مقدار آنرا افزایش دهند.
  • استفاده بیش از اندازه دارچین ممکن است سبب زخم شدن دهان و لب ها شود.
  • دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم می تواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
  • مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بی خوابی و افسردگی می شود.
  • اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده.
شرایط مصرف دارچین در شیردهی

مضرات دارچین در شیردهی

تانما ضمن بیان خواص و مضرات دارچین در شیردهی، در زیر بر شرایط و میزان مصرف آن در شیردهی اشاره کرده است؛

شرایط مصرف دارچین در شیردهی

  • بهتر است چنانچه قصد مصرف دارچین به شکل پودر را دارید خود دارچین را خریداری و آسیاب کنید تا مطمئن شوید حاوی ترکیب دیگری نمی باشد.
  • بهتر است در زمان مصرف، پوست دارچین پودر شود، زیرا اسانس آن به سرعت کاهش می یابد.
  • هرچه پوست دارچین کهنه تر باشد، حاوی اسانس کمتری خواهد بود.
  • دارچین را در ظروف محفوظ از هوا ، در جایی تاریک نگهداری می کنند. اگر در این شرایط نگهداری شود عطر و طعم آن تا یک سال تغییر نمی کند.
  • دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.

میزان مصرف دارچین در شیردهی

برای افرادی که مبتلا به بیماری نمی باشند و فقط برای سلامت و حفظ تعادل در برنامه غذایی قصد مصرف دارچین دارند 1 الی 2 گرم توصیه می شود. قابل ذکر است نصف قاشق چای خوری معادل 2 گرم است. البته فر اموش نشود بهتر است در دوران بارداری و شیردهی، دارچین با نظر پزشک مصرف شود.

روش مصرف دارچین برای مادران شیرده

دمنوش دارچین

دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه الی یک ساعت دم کنید. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید. سایر مصارف دارچین شامل موارد زیر است:

  • روی چای، قهوه یا شیر صبحانه ی خود دارچین بپاشید.
  • اگر اهل پختن کیک و شیرینی هستید از دارچین بیشتری استفاده کنید. دارچین هم باعث خوش طعمی کیک ها می شود و هم این که شما از خواص آن بیشتر بهره می برید.
  • به جای استفاده از نمک و فلفل روی سیب زمینی های شیرین، دارچین بپاشید.
  • دست به کار شوید و شکر دارچینی تهیه کنید. به این ترتیب که به یک قاشق خاک قند دو قاشق دارچین اضافه کنید و روی کیک ها، شیرینی جات، پنکیک ها بپاشید. همچنین می توانید دارچین را به ماست تان نیز اضافه کنید.
  • برای صبحانه برنج قهوه ای درست کنید و برای خوش طعم کردن آن ابتکار به خرج دهید و کشمش، فندق و دارچین به آن اضافه کنید.
  • در هنگام پخت گوشت( گوشت گاو، گوساله و گوسفند) به آن دارچین بزنید. این کار علاوه بر این که بوی گوشت را می گیرد باعث می شود شما از خواص دارچین بیشتر بهره مند شوید.
  • مرغ شکم پر درست کنید. سیب ها را نگینی نسبتاً بزرگ خرد کنید. داخل مرغ را با این سیب ها، دارچین و پیاز ورقه ورقه شده پُر کنید.
  • به غذاهایی که داخل فر می گذارید، 200 گرم گردو، 3 قاشق چای خوری روغن کانولا و 2 قاشق چای خوری دارچین اضافه کنید.
  • استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت می کند.
میزان مصرف دارچین در شیردهی

روش مصرف دارچین در شیردهی

کاربرد دارچین در صنایع بهداشتی و آرایشی

دهانشویه

1 قاشق چایخوری پودر دارچین را با نصف قاشق چایخوری پودر میخک مخلوط کرده و مسواک تر را به آن آغشته کنید. سپس آنرا به دندان ها و داخل دهان بکشید و این عمل را روزی یک مرتبه تکرار کنید.

سفید کننده و جرم گیر دندان

یک قاشق مربا خوری پودر دارچین را با 2 قاشق مرباخوری کف دریا (نام گیاه دارویی است) مخلوط کرده و خوب هم بزنید، روزی 2 مرتبه ابتدا مسواک را تر کرده و به پودر حاصل آغشته کنید سپس آن را به دندان ها بکشید.

موارد منع مصرف دارچین در شیردهی

  • زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
  • از آنجا که دارچین باعث کاهش قند و فشار خون می شود نباید همزمان با داروهای کاهنده فشار و قند خون مصرف شود.
  • مبتلایان به سرطان - به خصوص سرطان سینه - باید از مصرف دارچین بپرهیزند.
  • افراد مبتلا به بیماری های کبدی بیش از 2 گرم در روز مصرف ننمایند.
  • میزان مصرف دارچین بیماران دیابتی باید توسط پزشک مشخص شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید