خواص ذرت ، این دانه خوراکی مغذی بسیار مورد توجه پزشکان تغذیه است و مصرف آن را به مقدار متعادل برای افراد در گروه های سنی مختلف توصیه می کنند. تانما در این مطلب قصد دارد شما را با خواص ذرت در شیردهی و تأثیر مصرف ذرت بر شیر مادر آشنا کند؛

ذرت چیست؟

ذرت یا بلال با نام علمی Zea mays از دسته ی غلات و خانواده ی بزرگ گندمیان است که در حدود 10000 سال پیش برای اولین بار توسط مردم بومی جنوب مکزیک مورد استفاده قرار گرفت. ذرت گیاهی تک پایه است و بخش خوراکی آن در واقع گل آذین ماده (سنبله) است که دانه و یا همان میوه را تولید می کند. این گیاه به عنوان منبع غذایی مهمی در بسیاری از بخش های مختلف جهان به شمار می رود. علاوه بر این، تغذیه ی دام، سوخت زیستی و ماده ی اولیه در صنعت از دیگر کاربردهای گسترده ی ذرت است.

فواید مصرف ذرت در شیردهی

خوردن ذرت چه پخته و چه به صورت پاپ کورن می تواند تحریک کننده ترشح شیر مادر باشد. در ضمن ذرت آب پز که همراه با گرمک و طالبی و خربزه برای ازدیاد شیر و ارتقاء کیفیت آن مورد استفاده قرار می گیرد. کاکل ذرت نیز به عنوان یک شیرافزا معرفی شده است.

سایر خواص ذرت شامل موارد زیر است:

  • جلوگیری از یبوست
  • افزایش وزن برای افراد لاغر
  • محافظت از قلب
  • مفید برای زنان باردار
  • سرشار از مواد معدنی
  • سلامت چشم
  • پیشگیری از سرطان
  • کنترل دیابت
مضرات ذرت در شیردهی

فواید ذرت در شیردهی

مضرات مصرف ذرت در شیردهی

نفخ ذرت

برخی نوزادان نسبت به غذاهای نفاخ در رژیم غذایی مادر حساس هستند و پس از خوردن شیر مادر نوزاد اذیت شده و در این حالت نوزاد بهانه گیر می شود. ذرت نیز جزء مواد غذایی نفاخ است که خانم های شیرده نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

آلرژی ذرت

آلرژی به ذرت در میان کودکان جوان رایج است، اما از کجا می توان تشخیص داد که درد و جوش های بدن کودکتان نتیجه آلرژی به این ماده است؟ اگر مطمئن نیستید که ذرت موجب آلرژی او شده است، رژیم غذایی خود را به دقت بررسی کنید. درباره تمام چیزهایی که می خورید دقیق باشید. نشانه های آلرژی کودکتان را نیز دنبال کنید. اگر کودکتان تنها زمانی که شما ذرت مصرف می کردید، ناآرامی می کرد، بهتر است ذرت را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

خطر پلاگر

ذرت غذای اصلی بسیاری از مردم است . اگر شما مقدار زیادی از ذرت را مصرف کنید، پس بنابراین در معرض خطر ابتلا به پلاگر هستید.به دلیل کمبود آمینو اسیدها و نیاسین در بدن است که برای محافظت از بدن در برابر پلاگرها کمک می کنند.اگر ذرت مقدار زیادی از رژیم غذایی شما را تشکیل می دهد ،مطمئن شوید که غذاهای غنی از ویتامین را برای جلوگیری از پلاگرها میل می کنید.

سوء هاضمه

ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.

پوسیدگی دندان

ذرت حاوی مقدار زیادی شکر است، بنابراین مصرف بیش از حد آن در بعضی افراد، باعث پوسیدگی دندان ها می شود اما این یکی از عوارض نادر ذرت است.

خطر پوکی استخوان

ذرت حاوی کلسیم بسیار کمی است، بنابراین افرادی که وابسته به این رژیم هستند، ممکن است که از پوکی استخوان رنج ببرند پس حتما ذرت را همراه با مواد غذایی سرشار از کلسیم مصرف نماید.

خواب آلودگی و بی حالی

ذرت حاوی مقدار زیادی نشاسته است که نشاسته می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.

شرایط مصرف ذرت در شیردهی

مضرات ذرت در شیردهی

شرایط مصرف ذرت در شیردهی

  • خوشه های ذرت محکم و سبز را انتخاب کنید و از مواردی که خشک هستند خودداری کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که دانه ذرت از نظر رنگی روشن و شفاف است و حالت تیره ندارد.
  • به محض خرید ذرت را تهیه کرده و میل کنید تا از خراب شدن آن جلوگیری شود. تا زمان مصرف، آن را در یخچال نگه دارید زیرا این امر تبدیل قند به نشاسته را کند می کند.
  • حتماً مواد ذرت کنسرو شده را به دقت بررسی کرده و از خرید آن دسته از کنسروهای پر از قند و نمک خودداری کنید.
  • این را هم بدانید که اگر ذرت بعد از کباب شدن در آب نمک قرار داده شود کمی از خاصیت خود را از دست می دهد.
  • ذرت کنسرو شده از ذرت تازه که حاوی پروتئین بیشتری است، ارزش غذایی کمتری دارد.
  • بهترین نوع ذرت، بخارپز آن است. ذرت های کبابی یا همان بلال معمولی نسبت به ذرت مکزیکی بسیار سالم تر است. البته بلال موقع کباب شدن نباید بسوزد زیرا سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان زایی آن را افزایش می دهد.

میزان مصرف ذرت در شیردهی

زنان در دوران شیردهی می توانند این ماده مغذی را در برنامه غذایی خود جای دهند و از خواص ذرت بهره ببرند اما به دلیل برخی عوارض ذرت، مصرف زیاد آن در دوره شیردهی توصیه نمی شود و بهتر است در خصوص روش و میزان مصرف ذرت در شیردهی با پزشک مشورت کنید.

روش مصرف ذرت برای مادران شیرده

ذرت معمولا در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد، که می توان آن را به صورت بخار پز، کبابی، پخته شده یا در یک خورشت یا سوپ اضافه کرد و خورد. برخی از لوازم آرایشی گیاهی، حاوی ذرت است که برای پوست مفید می باشد ؛ ذرت بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از کشورها است همچنین آن را در تولید شربت ذرت مورد استفاده قرار میدهند که در بسیاری از کشورهای غربی مورداستفاده می باشد.

ذرت مکزیکی!

اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و به جای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سس های چرب نیز استفاده نشود یک میان وعده مناسب است که اگر به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، می تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز می تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می تواند این ماده غذایی را به یک میان وعده خوب تبدیل کند.

موارد منع مصرف ذرت در شیردهی

روش مصرف ذرت در شیردهی

موارد منع مصرف ذرت در شیردهی

  • ذرت دارای محتوای شکر و کربوهیدرات بالا است ،که منجر به افزایش سطح قند خون میشود بنابراین افراد مبتلا به دیابت نباید از ذرت زیاد مصرف کنند.
  • مصرف بیش از حد ذرت، باعث افزایش وزن می شود، پس کسانی که در رژیم هستند، نباید ذرت مصرف کنند.
  • ترکیبات موجود در بخش های مختلف گیاه ذرت یا بلال با بسیاری از داروها تداخل داشته، به ویژه افراد مصرف کننده داروهای قلبی، بایستی از زیاده روی در مصرف تارهای ذرت یا بلال خودداری کنند.
  • کشیدن تارهای خشک شده ذرت یا بلال یا همان موهای کاکل ذرت یا بلال به صورت سیگار می تواند موجب تخدیر و تحریک مغز شده و بایستی از آن اجتناب نمود.
  • برای جلوگیری از اسهال و مشکلات روده ای، نباید ذرت را به صورت خام مصرف کنید.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید