دستور پخت استانبولی پلو (4 دستور پخت خاص ومتفاوت )

استانبولی پلو یک غذای خوشمزه وساده است که کمتر کسی پیدا میشود که آن را دوست نداشته باشد این غذای خوشمزه برپایه برنج است ودر زمان قاجار دستور اولیه آن از ترکیه وارد ایران شد مواد اولیه آن معمولا برنج وگوجه ،لوبیا سبز ،گوشت چرخکرده وادویه می باشد در ادامه با طرز پخت استانبولی پلو در خدمت شما هستیم :

استانبولی پلو با سیب زمینی

استانبولی پلو

استانبولی پلو

طرز پخت استابولی پلو با سیب زمینی

1- برنج سه پیمانه

2- سیب زمینی بزرگ یک عدد

3- گوجه فرنگی چهار عدد

4- نمک وروغن به میزان لازم

5- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

6- فلفل وزرد چوبه به میزان لازم

سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کرده کنار بگذارید بعد برنج را هم خیس کنید گوجه وپیاز را ریز خرد کرده تابه ای با مقداری روغن روی حرارت گذاشته وپیاز را تفت داده

وزرد چوبه را به آن افزوده سیب زمینی را اضافه کرده تفت دهید بعد گوجه را بیافزایید کمی فرصت دهید بپزد برنج را به آن افزوده وبه اندازه کافی آب اضافه کنید یعنی در حدی که یک بند انگشت آب روی برنج وجود داشته باشد نمک وفلفل هم اضافه کرده وزمانی که اب برنج تبخیر شد آن را جمع کنید

دم کنی را روی ظرف گذاشته وپس از جمع شدن بخار در قابلمه حرارت را ملایم کرده صبر کنید تا استانبولی پلو با سیب زمینی حاضر شود سپس در ظرف مناسب با مقداری ماست سرو کنید.

طرز تهیه ی استانبولی پلو با لوبیا سبز

استانبولی پلو

استانبولی پلو

مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با لوبیا سبز:

لوبیا سبز 500 گرم

برنج دو پیمانه

گوشت چرخکرده 270 گرم

سیب زمینی دو عدد

پیاز دو عدد

رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده دو قاشق غذا خوری

سیر یک حبه

نمک وفلفل ،زرد چوبه ،روغن به میزان لازم

ابتدا برنج را که از قبل خیس کرده اید با مقدار مناسبی آب جوش ونمک بپزید سپس آبکش کرده و(دقت کنید دانه برنج را وقتی بین دو انگشت له میکنید

وسط آن هنوز خشک باشد ) لوبیا سبز را خرد کرده وبا مقداری آب بگذارید بپزد سپس پیاز وسیر را ریز خرد کرده ودر تابه ای با مقدار مناسبی روغن تفت دهید

بعد زرد چوبه افزوده وگوشت را در آن تفت دهید سپس رب گوجه را هم افزوده تفت دهید سیب زمینی را نگینی خرد کرده به مواد فوق اضافه کنید هم بزنید

زعفران و نمک وفلفل لوبیا را که پخته اضافه کنید دودقیقه اجازه دهید روی حرارت دهید بعد از روی شعله بردارید .

در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته ومقداری زعفران دم کرده هم بریزید وچند ورق سیب زمینی در کف ظرف بچینید سپس از برنج آبکش شده کمی ریخته بعد مقداری مخلوط گوشت ولوبیا سبز بریزید بعد این مراحل را تکرار کرده تا مواد به پایان برسد

سپس برنج را جمع کرده سپس مقداری آب را با کمی نمک وروغن ومقداری زعفران دم کرده ترکیب کنید وروی برنج ریخته ودم کنی را روی ظرف گذاشته پس اینکه در ظرف بخار پیچید شعله را کم کنید واجازه دهید استانبولی پلو با لوبیا سبز دم بکشد سپس در ظرف مناسب سرو کنید

برای پخت استانبولی به صورت کته برنج آبکش شده را طبق دستور استانبولی پلوبا سیب زمینی در مخلوط گوجه وسیب زمینی بریزید وبا مقدارمناسب آب بپزید زمانی که آب آن بخار شد دم کنی را روی ظرف گذاشته وصبر کنید تا دم بکشد .

طرز تهیه ی استانبولی پلو مجلسی

استانبولی پلو

استانبولی پلو

موادلازم استانبولی پلو مجلسی:

1- سینه مرغ یک عدد

2- گوجه فرنگی دو عدد

3- سیب زمینی متوسط

4- برنج سه پیمانه

5- نمک وروغن ،فلفل ، زردچوبه به میزان لازم

6- پیاز یک عدد

7- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

مرغ رابه همراه کمی نمک ونصف پیاز وکمی زردچوبه ومقداری آب بگذارید بپزد وکنار بگذارید .سیب زمینی را نگینی خرد کرده ودر تابه ای که داغ شده مقداری روغن بریزید و سیب زمینی را سرخ کرده مرغ را به که پخته به صورت خلالی خرد کنید

و برنج را که خیس کرده اید کمی پخته وزود آبکش کنید پیاز را سرخ کرده کمی زردچوبه به آن افزوده بعد مرغ را با سیب زمینی وگوجه خرد شده ورب گوجه مخلوط کنید وهم بزنید وصبر کنید تا مواد کمی حرارت ببیند کف قابلمه ای را روغن بریزید واز برنج آبکش شده مقداری ریخته وبعد مخلوط مرغ رابریزید

واین روند را ادامه داده تا مواد به پایان برسد در آخر مقداری آب وزعفران دم کرده وکمی نمک را مخلوط کرده وروی برنج بریزید وسپس دم کنی را روی آن قرار داده صبر کنید تا بخار در ظرف بپیچید بعد شعله را ملایم کرده ومنتظر شوید تا استانبولی پلو مجلسی شما دم بکشد

فرق استانبولی پلو با پلو گوجه

استانبولی پلو

استانبولی پلو

فرق استانبولی پلو به صورت کته با پلو گوجه چیست؟ پلو گوجه فرنگی منظور همان دمی گوجه است که با مقداری برنج وگوجه با روغن نمک درست میشود ولی در استانبولی بیشتر برنج را آبکش کرده

وبا موادی که شامل گوشت چرخ کرده ،لوبیا سبز وگوجه فرنگی وپیاز وسیب زمینی به صورت لایه ای در ظرف مناسبی ریخته شده وبا شعله ملایم میگذارند دم بکشد .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید