آموزش پخت سمنوی هفت سین

پخت سمنو

سمنو به طور کلی نشان دهنده ی زایش و باروری گیاهان بوده و از جوانه های تازه رسیده گندم تهیه می گردد و در سفره هفت سین نماد صبر و استقامت است. سمنو یکی از سین های سفره هفت سین است و در این جا آموزش پخت سمنو را فراهم کردیم تا بتوانید سمنوی خانگی خود را بر سر سفره بگذارید.

سمنو یکی از سین های سفره هفت سین است. سمنو به معنای زایش و بارورى گیاهان است و از جوانه هاى تازه رسیده گندم تهیه مى شود. و وجود سمنو هفت سین در سفره شما می تواند صبر و مقاومت را به دنبال داشته باشد لذا در ادامه به آموزش پخت سمنو می پردازیم تا با استفاده از دستور پخت سمنو، برای سفره هفت سین خود، سمنوی خانگی فراهم سازید.

آموزش پخت سمنو

آموزش پخت سمنو

مواد لازم: آرد سنگک 4 کیلوگرم و گندم با پوست 1 کیلوگرم

دستور پخت سمنو:

 ابتدا گندم ها را تمیز کرده و می شوییم و سپس به مدت سه روز آن ها را در آب خیس کرده (آب گندم ها باید به اندازه دو بند انگشت روی آن ها باشد) و در طی چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نوک گندم ها جوانه بزند. گندم ها را بر روی دستمالی تمیز و خیس میریزیم تا ریشه بدهد و در این مدت باید پارچه را با اسپری خیس نگه دارید. لازم به ذکر است که رطوبت زیاد هم باعث گندیدن و ترش شدن گندم می گردد. پس از در آوردن ریشه گندم ها، بر روی چند سینی پهن کرده و پارچه ای خیس روی آن می اندازیم تا گندم ساقه نقره ای بزند. دقت کنید آب آن زیاد نباشد جون میگندد فقط همیشه نم دار باشد. بعد گندم نقره ای شده را چرخ كرده یا بكوبید تا کاملا نرم و یکدست شود.

پخت سمنو

پخت سمنو

سپس مقداری آب را روی آن ریخته و خوب مخلوط کنید و پس از آن از صافی رد کرده به گونه ای که شیره از پوسته گندم بیرون بیاید. شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ بوده و شما نباید در سمنو شکر بریزید چرا که شیره ی گندم به اندازه ی کافی شیرین است. دقت کنید که گندم خوب نرم شود و شیره آن گرفته شود و سپس با دست فشار دهید تا شیره به طور کامل خارج شده و این کار را چندین بار انجام دهید. آرد را در قابلمه ی مناسبی می ریزیم و شیره ی گندم را به آرامی و کم کم به آن اضافه می کنیم تا آرد به طور کامل در شیره حل شده و مایع رقیقی به دست آید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، كم كم غلیظ شود.

طرز پخت سمنو

طرز پخت سمنو

این مرحله 5 تا 6 ساعت زمان نیاز دارد و در این مدت مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود.در این مرحله میتوانید بادام نیز به سمنو اضافه کنید. زمانی که آب سمنو به طور کلی کشیده شد، آن را کمی تفت می دهیم و در این مرحله مقداری آب سرد را به سمنو اضافه می کنیم تا خوش رنگ تر شود. برای تفت دادن باید قابلمه بر روی حرارت را سریع هم بزنیم تا خامی آرد از بین برود. در نهایت سمنو را در ظرف می ریزیم و به مدت نیم ساعد در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار می دهیم تا دم بکشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید