آشنایی با دستور پخت سوفله خوشمزه

سوفله یک غذای فرانسوی است که بر پایه تخم مرغ درست میشود ودرترکیبات این غذا باید زرده وسفیده تخم مرغ را جدا کرد، تا سوفله به خوبی پف کند.

واژه سوفله در زبان فرانسوی به معنای پف کردن میباشد.

شما می توانید سوفله را در هر ظرفی که میتوان در فر قرار داد،درست کرده وسرو کنید ولی در اصل اسم ظرف سوفله رامکین میباشد که یک کاسه کوچک چینی است.

که کف آن صاف است که در همان ظرف پخته و به صورت داغ سرو میشود .

سوفله را میتوان به عنوان غذای اصلی سرو کرد مثلا سوفله پاستا ویا به عنوان دسر سرو کنید مانند سوفله شکلات ،همچنین جا دارد بیان کنیم که سوفله وگراتن دو غذای مجزا هستند که تفاوت آنها در استفاده از تخم مرغ است.

در گراتن به ندرت تخم مرغ استفاده میشود در حالی که در سوفله جز یکی از مواد اصلی طرز پخت سوفله بشمار می آید .

انواع سوفله :

سوفله شکلاتی ،سوفله اسفناج ،سوفله پاستا ،سوفله کدو سبز ،سوفله سیب زمینی ، سوفله کالباس ،سوفله کدو سبز ،سوفله گل کلم ،سوفله بادمجان ،سوفله سبزیجات ،سوفله قارچ ومرغ ،سوفله سوسیس پنیر ،

در ادامه روش طرز تهیه و دستور پخت انواع سوفله را ازنظر خواهیم گذراند :

طرز تهیه سوفله پاستا

سوفله پاستا

سوفله پاستا

مواد لازم برای سوفله پاستا :

یک بسته ماکارونی شکل دار

سوسیس 300 گرم

ژامبون 200 گرم

سس بشامل یک پیمانه

پنیر پیتزا به میان لازم

پیاز یک عدد

فلفل دلمه ای یک عدد

تخم مرغ دو عدد

قارچ یک پیمانه خرد شده

نمک وفلفل ،روغن وکره به میزان لازم

در طرز تهیه سوفله پاستا در آغاز کار باید یک بسته ماکارونی شکلی را با توجه به دستور روی بسته آن؛ در آب جوش با مقداری نمک پخته سپس آبکش کرده کنار بگذارید.

سپس پیاز را ریز خرد کرده در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود قارچ را به پیاز ها افزوده صبر کنید تا آب قارچ بخار شود بعد فلفل دلمه ای را که نگینی خرد کرده را هم بیافزایید مواد را با هم تفت داده سوسیس وژامبون را خرد کنید

به مخلوط قارچ افزوده کمی تفت دهید وکنار بگذارید .زرده وسفیده تخم مرغ را جدا کرده زرده را با مقداری کره ذوب شده خوب مخلوط کنید به مخلوط قارچ وسوسیس افزوده هم بزنید

سپس سفیده را با هم زن برقی خوب هم بزنید تا پف کرده وسبک شود سپس به مخلوط سوسیس وقارچ بیافزایید وآهسته ترکیب کنید.کف ظرف مورد نظرتان را کمی چرب کرده سپس پاستا را در ظرف بریزید

پس آن کمی سس بشامل ریخته مخلوط قارچ وسوسیس را هم افزوده دوباره کمی سس بشامل ریخته با پنیر پیتزا روی ظرف را بپوشانید در فر از قبل گرم شده قرار داده تا سوفله پخته شود سپس به صورت داغ سرو کنید.

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ

سوفله

سوفله

موادلازم : شیر یک پیمانه --- آرد دو قاشق غذا خوری--- کره 50 گرم --- روغن به میزان لازم

نمک ،آویشن ،فلفل سیاه وقرمز به میزان کافی --- سینه مرغ 400 گرم--- قارچ یک پیمانه

فلفل دلمه یک عدد --- تخم مرغ چهار عدد ---پنیر پیتزا 100 گرم --- پیاز دو عدد

دستور پخت سوفله مرغ و قارچ به این شرخ است. ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده ومقدار از آن را با سینه مرغ وکمی نمک وروغن بگذارید بپزد پس از پخت مرغ آن را ریز ریز کرده کنار بگذارید .

پیازدیگررا رنده کرده وبا کره تفت داده سپس آرد را افزوده کمی تفت دهید سپس شیر را اضافه کنید وهم بزنید نمک وفلفل هم افزوده صبر کنید تا سس غلیظ شود و از روی شعله گاز بردارید.

مرغ وقارچ را در ظرفی ریخته وسس را به آن افزوده مخلوط کنید .حال نوبت جدا کردن سفید وزرده ی تخم مرغ ها است آنها را به صورت جدا با هم زن برقی بزنید دوباره سفیده وزرده را با هم به آرامی ترکیب کرده وآن را روی مخلوط مرغ وسس بریزید

وبه آهستگی با هم مخلوط کنید ودر ظرف مناسبی که از قبل چرب کرده اید مقداری پنیر ریخته ومخلوط سوفله را افزوده و سپس روی ظرف را هم با مقداری پنیر بپوشانید ودر فری که از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه فرصت دهید تابپزد

( نکته قابل ذکر این است که در زمان پخت سوفله نباید در فر را باز کنید زیرا باعث میشود پف سوفله از بین برود )

طرز تهیه سوفله کدو سبز

سوفله

سوفله

مواد لازم برای سوفله کدو سبز:

کدو سبز رنده شده دو پیمانه --- شیروآرد هر کدام یک سوم پیمانه --- کره دو قاشق سوپ خوری

پنیر پیتزا به مقدار لازم --- تخم مرغ چهار عدد--- بکینگ پودر یک قاشق چایخوری--- پودر خردل یک قاشق چایخوری

کدو سبز رنده شده را، کمی نمک زده وبه مدت 20 دقیقه فرصت دهید. سپس در آبکش ریخته وآبکشی کرده کنار بگذارید فر را روشن کرده تا گرم شود

در تابه ای مناسب کره را تفت داده پودر خردل را با آرد را بیافزایید تفت دهید بعد شیر را افزوده کمی نمک زده بعد هم بزنید تا غلیظ شود

سس را از روی شعله بردارید . در این مرحله باید مقداری پنیر پیتزا را با کدو مخلوط کنید سس سفید را روی آن ریخته وترکیب کنید زرده وسفیده تخم مرغ ها را جدا کرده وهر کدام را در ظرفی جدا هم بزنید زرده را به مخلوط اضافه کنید

وسفیده ها را با هم زن برقی خوب هم بزنید تا پف کند وسفید شود، سفیده را به آهستگی به مخلوط افزوده هم بزنید .یک ظرف مناسب را چرب کرده مخلوط سوفله کدو را به آن منتقل کرده ودر فربه مدت 30 دقیقه حرارت دهید .

طرز تهیه سوفله سوسیس و پنیر

سوفله

سوفله

مواد لازم:

سوسیس : سه عدد--- پیاز : یک عدد--- جعفری خرد شده : به میزان لازم --- پنیر پیتزا :به میزان لازم

سیب زمینی خلال شده : به مقدار لازم ---نمک فلفل و ادویه : به مقدار لازم--- تخم مرغ دو عدد

برای پختن سوفله سوسیس و پنیر سیب زمینی را سرخ کرده کنار بگذارید .سوسیس را حلقه کرده وپیاز را رنده کرده ؛پیاز ها را با مقدارروغن تفت داده سوسیس را هم اضافه کنید وتفت بدهید.

سپس پنیر را هم بیافزایید واز روی حرارت بردارید .سفیده وزرده تخم مرغها را جدا کرده وهر کدام را جدا هم زده ، زرده را به مخلوط سوسیس وپنیر افزوده سفیده را با هم زن برقی بزنید تا پف کرده

سپس به مخلوط سوسیس افزوده وبه آهستگی هم بزنید بعد کف ظرف مناسبی را چرب کرده سیب زمینی سرخ شده را در ظرف بچینید

سپس مخلوط سوسیس تخم مرغ وپنیر را افزوده در فر از قبل گرم شده به مدت 20تا 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد .

(نوش جان)

طرز تهیه سوفله کدو حلوایی

سوفله

سوفله

مواد لازم برای سوفله کدو حلوایی :

کدو حلوایی دو عدد--- کره سه قاشق غذا خوری --- چهار عدد تخم مرغ --- نمک وفلفل به میزان کافی

پنیر پیتزا به مقدار لازم --- خامه یک بسته --- آرد سه قاشق غذا خوری

کدوها را تمیز کرده سپس بشویید و رنده کرده کنار بگذارید ،بعد زرده وسفیده تخم مرغ را جدا کرده زرده را با پنیر پیتزا مخلوط کرد بعد کدوهای رنده شده با مقداری نمک وفلفل وخامه ،آرد و مخلوط زرده وپنیر را با هم ترکیب کرده سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی بزنید تا سبک شده وسفید شود سپس به آرامی به مخلوط بیافزایید وهم بزنید کف ظرف مناسبی را چرب کرده مخلوط را به ظرف منتقل کرده و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید وبعد در فر از قبل گرم شده قرار دهید وحدود 30 دقیقه فرصت دهید تا بپزدوپس ازپخت با مقداری جعفری تازه تزیین کرده وبه صورت داغ سرو کنید .

طرز تهیه سوفله بادمجان

سوفله بادمجان

سوفله بادمجان

مواد لازم برای سوفله بادمجان :

پیاز یک عدد بزرگ--- گوشت چرخکرده 500 گرم --- بادمجان دو کیلو --- رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپ خوری--- پنیر پیتزا 100 گرم --- سس سفید(سس بشامل )یک پیمانه ---نمک وفلفل وروغن ،زرد چوبه به میزان لازم

ابتدا بادمجان را پوست بگیرید به صورت حلقه حلقه خرد کنید سپس با مقداری نمک بگذارید نیم ساعت استراحت کند بعد شسته ودر روغن داغ سرخ کنید وکنار بگذارید

پیاز را ریز خرد کرده ودر تابه ای که با روغن گرم شده بریزید بعد از اینکه پیاز سرخ شد مقداری زردچوبه بیافزایید سپس گوشت رادر تابه تفت داده تا رنگش تغییر کند رب گوجه را به گوشت اضافه کرده مخلوط کنید تارب گوجه خوش رنگ شود کمی تفت داده بگذارید بپزد.

( طرز تهیه سس بشامل به این صورت می باشد که ابتدا کره وآرد را در ظرفی ریخته وتفت دهید بعد یک پیمانه شیر را به آرامی اضافه کرده نمک وفلفل به میزان لازم افزوده سپس هم بزنید تا غلیظ شود وبه جوش بیافتد بعد بگذارید خنک شود)

ظرف مناسب سوفله را کمی چرب کرده بادمجان های سرخ شده را در ظرف چیده مخلوط گوشت چرخکرده را روی آن بریزید سپس سس سفید را هم بیافزایید پنیر پیتزا روی مواد بریزید در فر از قبل گرم شده قرار دهید 30 دقیقه زمان نیاز است تا سوفله بادمجان بپزد .

طرز تهیه سوفله سیب زمینی

سوفله

سوفله

مواد لازم سوفله سیب زمینی :

سیب زمینی بزرگ یک عدد --- پنیر چدار نصف فنجان
پنیر پارمزان نصف فنجان--- تخم مرغ دوعدد
کره دو قاشق غذاخوری --- پودر سوخاری سه قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده دو قاشق غذاخوری--- شیریک سوم پیمانه

فلفل پاپریکا ونمک وفلفل سیاه لازم

ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده پوست بگیرید، سپس در یک کاسه مناسب به وسیله گوشت کوب سیب زمینی را له کرده پنیر چدار وپارمزان را روی سیب زمینی له شده بریزید،

پیازچه ریز خرد شده را هم به مخلوط سیب زمینی اضافه کرده در اینجا باید زرده وسفیده تخم مرغ ها جدا کرده زرده ها را به سیب زمینی اضافه کرده به مقدار کافی فلفل سیاه ونمک بزنید.

ظرف مناسبی را روی گاز قرار داده شیر را گرم کنید کره را به آن افزوده وقتی کره ذوب شد

به مخلوط سیب زمینی افزوده مخلوط کرده سفیده ها را با همزن برقی بزنید تا سفید شده وپف کند بعد به مخلوط سیب زمینی اضافه کرده به صورت حرکت دورانی مخلوط کرده در ظرف مناسب سوفله که از قبل چرب شده بریزید ودر فر قرار داده به مدت 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد .

طرز تهیه سوفله اسفناج

سوفله

سوفله

مواد لازم :

اسفناج : تازه 250 تا 300 گرم --- شیر :یک پیمانه --- پنیر پیتزا یک پیمانه --- تخم مرغ :چهارعدد

جوز هندی :یک چهارم قاشق چایخوری --- بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری --- کره:100 گرم

برای تهیه سوفله اسفناج ابتدا اسفناج را شسته در آبکش ریخته سپس ریز خرد کنید کنار بگذارید .در ظرف دیگری کره را با آرد تفت داده بکینگ پودر را هم افزوده مخلوط کنید وشیر را آهسته به مواد بیافزایید هم بزنید

تا به نقطه جوش برسد ومرتب هم بزنید تا غلیظ شود ظرف سس را از روی حرارت بردارید پنیر را هم به سس اضافه کرده ترکیب کنیدتا پنیر ذوب شود .

زرده رااز سفیده جدا کرده زرده را به همراه جوز هندی به اسفناج خرد شده افزوده هم بزنید .

سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی بزنید تا پف کند وسفید شود سس را به اسفناج افزوده سفیده تخم مرغ را هم بیافزایید دورانی هم بزنید ومخلوط کنید .

ظرف سوفله را چرب کرده مخلوط اسفناج را کمی نمک وفلفل زده در ظرف بریزید ودر فر از قبل گرم شده به مدت 35 دقیقه زمان دهید تا پخته شود .

طرز تهیه سوفله کالباس

سوفله

سوفله

مواد لازم

کالباس 250گرم --- تخم مرغ کامل چهار عدد
سفیده تخم مرغ دوعدد--- کره ۵۰ گرم
پنیر گریور رنده شده ۱۰۰ گرم--- قارچ نیم کیلو
خردل یک قاشق مرباخوری--- شیر دو پیمانه
آرد دو قاشق سوپخوری

نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم

برای پخت سوفله قارچ ابتدا قارچ را بشویید ریز خرد کنید سپس در مقداری کره تفت دهیدکمی نمک وفلفل سیاه اضافه کرده وتا زمانی که آب قارچ بخار شود حرارت دهید.کالباس را هم که خرد کرده اید به قارچ اضافه کرده کمی تفت بدهید.

آرد رادر ظرف مناسبی بریزید سپس شیر را به آرد افزوده مخلوط کرده سپس از صافی رد کنید بعد بگذارید روی حرارت وهم بزنیدتا غلیظ شود کمی نمک اضافه کنیدو از روی حرارت بردارید.

زرده وسفیده تخم مرغ را از هم جدا کرده زرده را همراه با خردل به مخلوط شیر وآرد که هنوز داغ است افزوده مخلوط کنید سفیده ها را با همزن برقی خوب بزنید تا پف کرده وسبک ،سفید شوند .مخلوط شیر وآرد را روی قارچ وکالباس بریزید هم بزنید سپس سفیده را افزوده وبه آرامی ترکیب کنید.

ظرف مناسبی را از قبل کمی چرب کرده مخلوط را در ظرف ریخته و روی آن را با پنیر بپوشانید ودر فر بگذارید به مدت 30تا40 دقیقه فرصت دهید تا سوفله کالباس پخته شود سپس به صورت گرم سرو کنید.

سوفله گل کلم

سوفله

سوفله

مواد لازم برای سوفله گل کلم :

تخم مرغ :3عدد--- شیر: 2 لیوان --- آرد: یک چهارم پیمانه --- گل کلم :یک عدد کوچک --- نمک وفلفل به مقدار کافی--- جوز هندی : یک چهارم قاشق چایخوری --- کره:50 گرم --- پنیرپیتزا :100 گرم --- جعفری خردشده

گل کلم شسته خرد کرده در مقداری آب ونمک بگذارید کمی بپزد در آبکش ریخته کنار بگذارید .

در یک ظرف مناسب کره را آب کرده آرد را اضافه کرده تفت دهید سپس شیر را به آهستگی به کره افزوده هم بزنید

سپس کنار گذاشته زرده وسفیده ی تخم مرغ را از هم جدا کرده وزرده ها را همراه با پنیرو جوز هندی ونمک ،فلفل به مخلوط آرد وشیر افزوده هم بزنید.

سپس روی گل کلم ها بریزید بعد سفیده را با هم زن برقی بزنید تا پف کرده سفید شود بعد به آرامی به مخلوط افزوده وبه صورت دورانی هم بزنید.

ظرف مناسبی را باکمی روغن چرب کرده مخلوط سوفله را در آن بریزیدوجعفری خرد شده را روی سوفله ریخته در فر از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه حرارت دهیدتا سوفله بپزد .

طرز تهیه سوفله شکلاتی

سوفله شکلاتی

سوفله شکلاتی

موادلازم سوفله شکلاتی :

تخم مرغ: چهار عدد
شکر: سه قاشق غذاخوری
کره:یک قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار لازم
شکلات تخته‌ای: ۱۲۰ گرم

کره وشکلات را به روش بن ماری ذوب کرده زرده وسفیده رااز هم جدا کرده سپس زرده را هم زده به مایع شکلات افزوده دوباره هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند سفیده را هم با همزن برقی بزنید تا پف کند وسبک شود به آرامی به مایع افزوده سپس در ظرف مناسب سوفله ریخته ودر فر قرار دهید و20 دقیقه صبر کنید تا آماده شود به صورت داغ سرو کنید . (نوش جان)

طرز تهیه سوفله سبزیجات

سوفله

سوفله

مواد لازم برای سوفله سبزیجات :

کلم بروکلی : یک عدد--- سیب زمینی پخته شده : 2عدد

قارچ تفت داده شده : 300 گرم--- کنسرو ذرت : 4 قاشق غذاخوری

شلغم پخته شده : 3عدد--- بادمجان سرخ شده :1 عدد

سس سفید یا (سس بشامل )--- پنیر پیتزا : صد گرم

کدو سرخ شده : 4عدد--- فلفل دلمه ای : 2عدد

ابتدا بادمجان وکدو را پوست گرفته به صورت حلقه حلقه خرد کرده وجدا سرخ کنید سپس شلغم وکلم بروکلی وسیب زمینی را هم به صورت حلقه ای برش زده وبخارپزکنید.

فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده ،ظرف مناسبی را با کمی کره چرب کنید ابتدا کف ظرف را حلقه های سیب زمینی بچینید به ترتیب کدو بریزید بعد قارچی را که قبلا سرخ کرده اید را هم با فلفل دلمه ای وکلم بروکلی اضافه کنید.

حال نوبت شلغم است آن راهم افزوده سپس بادمجان را روی آن چیده ذرت کنسروی را روی ظرف پخش کنیدروی تمام مواد را با سس بشامل بپوشانید وهمچنین می توانید از سس بشامل لابه لای مواد هم استفاده کنید.

در آخر روی ظرف حاوی سوفله سبزیجات را با پنیر پیتزا بپوشانید در فر از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه زمان دهید تا بپزد

طرز تهیه سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده

سوفله

سوفله

مواد لازم : گوشت چرخکرده 200 گرم --- قارچ سه عدد --- پنیر پیتزا به مقدار لازم ---سیریک حبه

پیاز یک عدد --- سیب زمینی سه عدد--- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری --- نمک وفلفل، زردچوبه به میزان لازم--- تخم مرغ دو عدد --- آرد دو قاشق غذا خوری --- شیر یک پیمانه

برای تهیه سوفله سیب زمینی و گوشت چرخ کرده ابتدا سیب زمینی را آبپز کرده ،سیر رنده شده را با پیاز خرد شده کمی در روغن تفت داده سپس کمی زرد چوبه افزوده گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید تفت دهید تا تغییر رنگ دهد سپس نمک وفلفل به اندازه کافی به آن اضافه کنید رب را بریزید قارچ را هم بیافزایید

صبرکنید به مدت 10 دقیقه مواد با هم بپزند. آرد را در کمی روغن تفت داده پس از آن شیر را افزوده هم بزنید تا یکدست شود وبه جو ش آید سپس از روی حرارت بردارید زرده را از سفیده جدا کرده زرده را هم بزنید و به مخلوط آرد وشیر بیافزایید ترکیب کنید تا یکدست شود

سیب زمینی آبپزرا نگینی خرد کرده به مخلوط گوشت اضافه کنید بعد مخلوط آرد وشیر زرده رابه مخلوط گوشت بیافزایید سفیده را هم که با همزن برقی خوب زده اید را به آرامی به مخلوط اضافه کنیدو در ظرفی که از قبل چرب کرده اید بریزید

روی آن را با پنیر بپوشانید و در فر از قبل گرم شده به مدت 35 تا 40 دقیقه زمان دهید تا بپزد .

طرز تهیه سوفله هویج

سوفله

سوفله

موادلازم جهت تهیه سوفله هویج که یک سوفله فرانسوی است به شرح زیر میباشد :

هویج خرد شده 500 گرم

کره نصف فنجان

شکر سه چهارم فنجان

نمک وفلفل به میزان کافی

تخم مرغ سه عدد

آرد سه قاشق غذا خوری

بکینگ پودر یک قاشق غذا خوری --- وانیل یک قاشق چایخوری

هویج خرد شده را با کمی نمک ومقداری آب بپزید پس از پخت آنها را له کنید کنار بگذارید در ظرف دیگری کره را با وانیل وتخم مرغ را با هم مخلوط کنید . آرد را با بکینگ پودر ونمک ،شکرهمراه با پوره هویج اضافه کرده هم زده تا مخلوط یکدست شود سپس در ظرف مناسبی که کمی چرب کرده اید بریزیدوبه مدت 40 تا 45 دقیقه در فر از قبل گرم شده حرارت دهید وپس از پخت آن را به صورت داغ سرو کنید .

طرز تهیه سوفله فرانسوی

سوفله

سوفله

مواد لازم

کره 50 گرم --- آرد یک پیمانه --- شیر دو پیمانه --- تخم مرغ 5 عدد --- پنیر پیتزا 150 گرم

نمک وفلفل به میزان لازم

برای تهیه سوفله فرانسوی ابتدا کره را روی حرارت ذوب کرده سپس آرد را اضافه کرده تفت دهید شیررابه مخلوط آرد وکره اضافه کنید هم بزنید تا به جوش آید وغلیظ شود کمی نمک افزوده واز روی حرارت بردارید .زرده وسفیده را از هم جدا کرده مخلوط شیر را با زرده ترکیب کنید بعد پنیر پیتزا را افزوده هم بزنید(نکته :زرده وپنیر را باید تا شیر داغ است اضافه کنیدتا کاملا یکدست شوند)

سفیده تخم مرغ را با هم زن برقی بزنید تا خوب پف کند سپس به مخلوط اضافه کرده وبه آرامی هم بزنید

ظرف مناسبی را با مقداری پنیر پیتزا بپوشانید ومخلوط سوفله را به ظرف منتقل کنید در فر به مدت 40 دقیقه بپزید تا روی سوفله طلایی رنگ شود وداغ سرو کنید .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید