مربای هویج یکی از مربای های محبوب در میان ایرانی ها و کشور های اطراف می باشد. برای استفاده از این مربای خوش طعم و رنگ در کشور باکو، هنگام سرو کردن چای به جای قند از این مربای خوشمزه استفاده می شود. در تانما با تهیه ی مربای هویج بیشتر آشنا شوید.

مربای هویج

مربای هویج با هویج ایرانی

مواد لازم تهیه مربای هویج

  • هویج 1 کیلو
  • خلال پسته یا بادام 1 قاشق غ
  • شکر 1 کیلو
  • زعفران آب کرده1 قاشق
  • آب 2 پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • آبلیمو 1 ق سوپخوری
  • هل ساییده ا قاشق

طرز تهیه مربای هویج

هویج ها را پس از شستن پوست بگیرد و به صورت رنده ای یا درشت خرد کنید . سپس داخل قابلمه بریزید و با دو پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.بعد از اینکه هویج ها پخته شدند شکر و زعفران را به آن اضافه کنید تا بجوشد و شهد آن قوام بیاید.در آخر پخت هل ،گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید بعد خلال پسته و یا بادام را اضافه کنید .پس از یک جوش خوردن هویج شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن در شیشه های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مربای هویج

مربای هویج مجلسی

میزان شکر برای مربای هویج

اندازه شکر در مربای هویج بستگی به خود هویج دارد بعضی از هویج ها شیرین تر و بعضی ها از شیرینی کمتری برخوردار هستند. ولی غالبا برای مثال هر یک کیلو هویج به یک کیلو شکر احتیاج داریم.

علت سر رفتن مربای هویج

حرارت تهیه مربای هویج باید متوسط رو به کم باشد. دائم هم حواستان باشد و گه گاهی همش بزنید.

یکی از روش هایی که کمک میکنه مرباتون هی تند تند سر نره و از سرعت سر رفتنش کم میکنه اینه که یه قاشق چوبی توی مربا بذارید ولی نتیجه ش صد درصدی نیست و باز هم باید بالا سرش باشید.

یه کار دیگه هم که میتونید بکنید اینه که از ابتدا قابلمه ی بزرگی انتخاب کنید که چند برابر حجم مربا گنجایش داشته باشه. اینطوری هر چقدر هم مرباتون بالا بیاد از قابلمه بیرون نمیریزد.

مربای هویج

مربای هویج نگینی

نگهداری از مربای هویج

ظرف پر از آب را روی حرارت قرار دهید ، شیشه و درپوش ظرف را داخل آن بگذارید تا جوش آید، بعد از جوش آمدن آب، شعله گاز را خاموش کرده و ظرف های استریل شده را خارج کنید.

ظرف مورد نظر را داخل ماشین ظرفشویی با دمای بالا شستشو دهید.

می توانید از ماکروویو برای استریل کردن ظروف شیشه ای استفاده کنید به این ترتیب که در ظرف مورد نظر کمی آب بریزید سپس به مدت 2 دقیقه داخل ماکروویو قرار دهید. به این ترتیب ظرف شما استریل می شود.

توجه داشته باشید این روش کمی خطرناک است؛ چون آب یا هر مایعی که اشعه ماکروویو را دریافت می کند به دمای جوش می رسد اما ممکن است هیچ نشانه ای از جوشیدن از قبیل قل زدن و یا حباب زدن نداشته باشد، اما به محض اینکه ظرف آب را خارج کنید به صورت انفجاری به سر و صورت بپاشد. برای پیشگیری از این اتفاق و کاهش خطر هیچ وقت ظرف آب را بیشتر از 2 دقیقه در ماکروویو قرار ندهید و بعد از اینکه 30 ثانیه از خاموش کردن ماکروویو گذشت ظرف را با احتیاط بیرون بیاورید.

بعد از مرحله جوشاندن ظروف آن ها را در سینی فر به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا عاری از هر میکروبی شوند و امکان کپک زدن مربا به حداقل برسد.

درب شیشه مربا را محکم ببندید تا از ورود هوا جلوگیری شود. می توانید ظرف مربا را در داخل ظرف آب قرار داده و حرارت دهید با این کار هوای باقی مانده از داخل ظرف خارج شده ، به این ترتیب درب ظرف محکم تر و وکیوم می شود.

مربا را داخل شیشه کاملاً خشک ریخته و در جای خنک قرار دهید.

نگهداری مربا در در بیرون از یخچال باعث نیره تر شدن و تغییر مزه آن می شود.

برای نگهداری مربا در خارج از یخچال باید از شیشه کوچکی مثل ‏شیشه مایونز استفاده نمایید ، به طوری که هیچ هوایی در شیشه وجود نداشته باشد. سپس ‏شیشه ها را به حالت ایستاده درون قابلمه بزرگی گذاشته و نصف قابلمه را با آب ‏پرکنید. ‏قابلمه را روی گاز قرار داده و بگذارید آب به مدت ده دقیقه بجوشد. بعد از سرد ‏شدن شیشه ها، می توانید آن ها را خارج از یخچال هم نگهدارید.

مارمالاد هویج

  • هویج 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو
  • هل 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب نصف فنجان
  • آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
  • پودر ژلاتین 1 قاشق مرباخوری
  • زعفران غلیظ 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

هویج را بشویید و خیلی نازک آن را پوست بکنید و یا با پوست کن روی آن را بتراشید.

بعد با 2 لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا هویج ها کاملا پخته شوند.

بعد از پخته شدن هویج ها آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی سرد شود.

بعد هویج ها را در دستگاه غذاساز بریزید و کاملا له کنید تا حالت پوره ای بگیرد.

بعد هویج له شده را به همراه شکر دوباره داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در هویج حل شود.

در حین جذب شدن شکر در هویج پودر ژلاتین را هم به همراه گلاب به روش بن ماری ،روی بخار کتری آماده کنید

و بعد از غلیظ شدن مارمالاد به همراه آبلیمو ، زعفران و هل به مارمالاد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

بعد از روی حرارت بردارید و پس از خنک شدن مارمالاد هویج را داخل شیشه ای تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

مربای هویج

مربای هویج ژله ای

تفاوت مارمالاد با مربا

معمولا در فرآیند تولید مربا، تکه های میوه قابل دیدن را داخل شهدی شیرین داریم. حالا اگر طی فرآیند تولید، میوه ها را بپزند، آن ها را هم بزنند، با آب و شکر مخلوط کنند و به شکل خمیر دربیاورند، آن وقت است که می توانیم بگوییم به جای مربا، مارمالاد داریم. به عبارت ساده تر، مارمالاد به مربای خمیری یا ژله ای شکل گفته می شود که به هیچ عنوان تکه های میوه در آن وجود ندارد و میوه ها به صورت رنده یا ریز شده هستند.

مربای هویج با پوست پرتقال

برای این که مربا طعم متفاوت تری داشته باشد، می توانید کمی پوست پرتقال به آن اضافه کنید. برای اضافه کردن پوست پرتقال دقت کنید که نصف پیمانه از پوست پرتقال خشک شده را به مربا اضافه کنید ولی قبل از اضافه کردن پوست پرتقال حتما مربا را به طور جداگانه بجوشانید و تا چند ساعت در آب سرد نگهدارید ( بهتر است آب آن را چند بار عوض کنید.)

مربای هویج

مربای هویج خوشمزه

مربای هویچ با وانیل

  • هویج 1 کیلو
  • شکر 1 کیلو
  • گلاب 1.2 پیمانه
  • وانیل یک چهارم پیمانه
  • آب لیمو ترش 2 قاشق غذا خوری
  • آب 1 پیمانه
  • دانه­ های هل 1 عدد
  • خلال پسته 1 قاشق غذا خوری
  • خلال بادام 1 قاشق غذا خوری
  • دانه­ ی به 1 عدد

طرز تهیه­

در مرحله اول هویج ها را تمیز بشورید و خیلی نازک پوست بگیرید و رنده یا خلالی کنید.

سپس شکر را به آن اضافه کنید و کاملا شکر و هویج را با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را 24 ساعت در یخچال بگذارید.

بعد از گذشت 24 ساعت ظرف را بیرون آورید و آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت زیاد باشد تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید.

چون مربای هویج لعاب ندارد می ­توانید از دانه ­های به استفاده کنید. ابتدا دانه ­های به را شسته و سپس آن ها را همراه با دانه های هل در مربای در حال جوش بیاندازید. سپس حرارت را کم کنید و درب ظرف را ببندید تا هویج نرم و پخته شود. برای عطر بخشیدن به مربا از وانیل هم می­ توانید استفاده کنید ولی آن را در مرحله ­ی آخر اضافه کنید.

اگر بعد از نرم شدن هویج آب مربا زیاد بود درب ظرف را بردارید و به مدت 30 دقیقه­ ی دیگر اجازه دهید تا آب آن کاملا بخار شود و مربا لعاب­ دار گردد.

شهد مربای هویج به دلیل وجود دانه­ های به غلیظ است. بعد از این مرحله دانه­ های به را خارج کنید. حدود 10 دقیقه قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، آب لیمو را به مربا اضافه کنید. سپس مربا را خوب هم بزنید. خلال پسته و بادام هم که کاملا سلیقه ای است را هم اضافه کنید.

در آخر گلاب یا وانیل را هم اضافه کنید و اجازه دهید مربا به اندازه ­ی 2 تا 3 دقیقه ­ی دیگر بپزد. حالا مربا آماده است و شما می توانید آن را در ظرف بریزید.

نکته

گلاب و وانیل تاثیری در مزه مربا ندارند و فقط برای بهتر شدن عطر آن استفاده می شوند.

مربای هویج

مربای هویچ با وانیل

مربای هویج با شیره انگور

  • هویج 500 گرم
  • شیره انگور 1.5 پیمانه
  • آب 1.5 پیمانه
  • پودر هل 1 قاشق غذا خوری
  • گلاب 4 قاشق غذا خوری
  • گردو به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا هویج را رنده میکنیم با آب میگذاریم بپزد بعد درش را برمیداریم تا آبش کاملا کشیده شود. پودر هل را اضافه میکنیم وقتی آبش کامل کشیده شد شیره انگور را اضافه میکنیم . بعد تقریبا ۳۰ دقیقه صبر میکنیم چند بار هم میزنیم تا شیره انگور کامل جذب هویج ها شود و اثری ازش نماند. در آخر گلاب را اضافه میکنیم زیر شعله را کم میکنیم بعد چند دقیقه خاموش میکنیم . با گردوی فراوان داخل ظرف ریخته میگذاریم سرد شود .

نکته

این مربا اصلا شل و آبکی نیست باید سفت باشد .
این مربا چون سفت هست میشه به صورت توپک هویج ، به عنوان میان وعده ، کنار چایی سرو کرد ؛ در این صورت بعد سرد شدن داخلش گردو بگذارید بعد در پودر نارگیل بغلتانید.

مربای هویج

مربای هویج با شیره انگور

مربای هویج با شکر قهوه ای

مربای هویج با شکر قهوه ایی همانند دیگر مرباها درست می شود فقط به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده می شود و میزان شکرش هم بیشتر است چرا که شیرینی شکر قهوه ای کمتر از شکر سفید می باشد.

مربای هویج با عسل

  • هویج یك كیلوگرم
  • عسل 500 گرم
  • گلاب یك قاشق چایخوری
  • عرق هل یك قاشق چایخوری

طرز تهیه

هویج ها را پس از تمیز و رنده كردن با سه لیوان آب و عسل قوام آمده، مخلوط می كنیم و روی حرارت ملایم چند ساعتی می پزیم تا مربا كاملا غلیظ شود. گلاب را اضافه كرده، پس از پنج دقیقه مربا را از روی حرارت برمی داریم تا خنك شود. قبل از ریختن مواد داخل شیشه، عرق هل را اضافه می كنیم. در صورت تمایل می توان از خلال پسته هم استفاده كرد.

مربای هویج

مربای هویج با هویج فرنگی

نکات تهیه مربای هویج

برای جلوگیری از شکرک زدن مربای هویج آن را روی حرارت کم قرار دهید تا پخته شود.

در دستور تهیه مربای هویج اگر مربا را 24 ساعت درون همان قابلمه ایی که پخته شده نگهداری کنید بهتر است و در صورت شکرک زدن به مربا کمی آب و گلاب اضافه کنید و مدت 5 دقیقه دیگه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا مربا بجوشد و بعد از زمان ذکر شده مربا را از روی گاز بردارید و بعد از خنک شدن کامل آن را درون ظرف مربا بریزید

برای اینکه مربای هویج شما طعم متفاوت تری داشته باشد متوانید در آن از پوست پرتقال تازه استفاده کنید و در صورت تمایل میوانید پوست پرتقال خشک شده را به اندازه نصف پیمانه به مربا اضافه کنید

این نکته را در نظر داشته باشید قبل از افزودن پوست پرتقال به مربا آن را به صورت جدا گانه بجوشانید و بعد آن را به مدت چند ساعت داخل آب سرد قرار بدهید و چند بار آب آن را عوض کنید

در زمان پخت برای اینکه ازغلظت مربا مطمئن باشید بعد از پخت کمی از آن را داخل ظرف ریخته و بعد از اینکه کامل سرد شد در صورتی که به خوبی غلیظ شده باشد مربای شما آماده ست

نکته دیگری که باعث میشود شما مربای بهتری داشته باشید این است که آن را درون ظرف تفلون یا لعابی بپزید

برای اضافه کردن آبلیمو باید 10 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت آن را به مربا اضافه کنیم.

مربای هویج

مربای هویج رولی

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید