روش های ساده برای پختن کیک اسفنجی

 

کیک اسفنجی ,کیکی با دستور پختی ساده و موادی که تقریبا در منزل همه وجود دارد،درست میشود این کیک خیلی خوشمزه است. کیک اسفنجی را شما میتوانید در منزل به راحتی تهیه کرده باخامه فرم گرفته روکش کنیدو از دست پخت خود لذت ببریددر زیر روش تهیه 10 نوع کیک اسفنجی را از نظر خواهیم گذراند. برای آشنایی با انواع کیک اسفنجی با ما همراه باشید:

کیک اسفنجی ساده(قنادی)

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی پف دار

مواد لازم:

1-    آرد 200 گرم

2-    شکر200 گرم

3-    تخم مرغ 8 عدد

4-    بکینگ پودر ووانیل هر کدام یک چهارم قاشق چایخوری

روش تهیه:مرحله اول: سفیده وزرده را از هم جدا کرده بهتر است سفیده را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار بدهید .

مرحله دوم :بعد گذشت 30 دقیقه سفیده ها را با همزن برقی انقدر بزنید تا کف کرده وکاملا سفید شود شکر را به سفیده زده شده اضافه کرده با دور تند همزن شروع به مخلوط کردن کنید تا سفیده و شکر مخلوط شوند ,

مرحله سوم :وانیل و زرده رابا چنگال بزنید تا زرده ها از حالت لختگی بیرون بیایند بعد آرام آرام به مخلوط سفیده ها اضافه کنید وبا لیسک به صورت دایره وار مخلوط کنید .

مرحله چهارم:آرد بکینگ پودر را چند بار الک کرده به مخلوط سفیده و زرده اضافه کنید و باز با لیسک آرام هم بزنید قالب مناسبی را آماده کرده کف آنرا با کاغذ روغنی بپوشانید مایع کیک را به قالب منتقل کنید در فر از قبل گرم شده به مدت 40 دقیقه بگذارید تا کیک خوب پخته شود .

برای اطمینان حاصل کردن از پخت کیک میتوانید یک خلال چوبی را در کیک فرو کرده اگر مایع کیک به خلال چوبی نچسبید کیک کاملا پخته شده شما میتوانید به دلخواه تزیین کنید

نکته :ویژگی کیک قنادی اینست که در آن از روغن  و شیراستفاده نمی شود و لازم به زدن زرده ها نیست.

کیک اسفنجی شکلاتی

کیک اسفنجی شکلاتی

کیک اسفنجی شکلاتی

مواد لازم:

1-    آرد 2 لیوان

2-    شکر یک لیوان

3-    تخم مرغ 4 عدد

4-    یک قاشق مربا خوری بکینگ پودر ,یک قاشق چایخوری وانیل

5-    4 قاشق غذا خوری پودر کاکائو

6-    یک دوم لیوان روغن مایع

7-    یک لیوان شیر گرم

دستور پخت کیک اسفنجی شکلاتی به شرح ذیل است.

طرز تهیه:ابتدا زرده وسفیده را جدا کرده سفیده ها را انقدر با هم زن برقی بزنید تا کف کرده واگر ظرف را برگردانید نریزد , در ظرف دیگری زرده را با شکر هم بزنید تا کرم رنگ شود ,بعد یک لیوان شیر گرم را با روغن به زرده اضافه کرده مخلوط کنید ودر مرحله بعد سفیده را هم بیافزایید ,آرد را با وانیل وبکینگ پودر وپودر کاکائو سه بار الک کنید به مخلوط تخم مرغ ها اضافه کنید با همزن برقی با دور متوسط هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شود .فر را از قبل روشن کرده تا گرم شود قالب مورد نظر را با مقداری روغن چرب کرده مایع کیک را به قالب منتقل کنید وبه مدت 35 تا40 دقیقه به کیک زمان بدهید تا بپزد

کیک اسفنجی پرتقالی

کیک اسفنجی پرتقالی

کیک اسفنجی پرتقالی

مواد لازم:

1-    آرد 3لیوان

2-    شیر یک لیوان

3-    یک لیوان شکر

4-    یک لیوان آب پرتقال

5-    یک لیوان روغن مایع

6-    یک قاشق مربا خوری بکینگ پودر ,یک قاشق چایخوری وانیل

7-    تخم مرغ 3 عدد

8-    رنده پوست پرتقال دو قاشق مربا خوری

 

روش پخت کیک اسفنجی پرتقالی :ابتدا قالب مناسبی رابا روغن یا کره چرب کنید بعد آرد بپاشید و قالب رل کنار بگذارید آرد را دو بار الک کرده کنار بگذارید ,تخم مرغها را با شکر به وسیله هم زن برقی بزنید تا کف کند بعد روغن, وانیل, بکینگ پودر ,شیر ,آب پرتقال,راهم بیافزایید وبا هم زن مخلوط کنید,حالا نوبت آرد با رنده پوست پرتقال است که به مایع کیک اضافه کنید و با دور متوسط هم زن هم بزنید تا مواد کاملا یک دست شوند مواد را به قالب منتقل کرده و در فری که از قبل گرم شده به مدت35 تا 40 دقیقه منتظر بمانید تا کیک پخته شود

کیک اسفنجی گردویی

کیک اسفنجی گردویی

کیک اسفنجی گردویی

مواد لازم :

1-    آرد الک شده 2پیمانه

2-    تخم مرغ 6 عدد

3-    وانیل یک چهارم قاشق چایخوری ,بکینگ پودر یک چهارم قاشق غذا خوری

4-    شکر یک و یک چهارم پیمانه

5-    شیر وکره هر کدام یک پیمانه

6-    گردوی خرد شده نصف پیمانه

ابتدا فر را روشن کرده تا گرم شود ,بعد تخم مرغ ها را که در دمای محیط قرار دهید و بعد از نیم ساعت سفید ها را از زرده ها جدا کرده ,مرحله بعد کره و شکررا با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شود زرده را به مخلوط کره با شکر اضافه کنید دوباره هم بزنید تا مخلوط یکدست شود

شیر را هم بیافزایید و مخلوط که شد آرد و بکینگ پودر و وانیل رارا هم به مایع کیک افزوده ,مخلوط کنید گردوی خرد شده را در کمی آرد بغلتانید وآرد اضافی آن را بگیرید به مواد کیک اضافه کنید حال نوبت سفیدهها است که با همزن تمیز آنقدر بزنید تا کف کرده وحالت خامه ای به خود بگیرد وقتی سفید ها آماده شد با لیسک به آرامی به مواد کیک افزوده وبه صورت دورانی مخلوط کنید مایع حاضر شده را به قالب چرب شدهانتقال دهید بعد در فر به مدت 45 دقیقه حرارت بدهید تا کیک بخوبی پخته شود. برای تزئین کیک اسفنجی گردویی می توانید از گردو های درسته و مقداری شکلات رنده شده استفاده کنید.

کیک اسفنجی بدون فر

کیک اسفنجی بدون فر

کیک اسفنجی بدون فر

1-    تخم مرغ 6 عدد

2-    آرد سفید یک پیمانه

3-    پودر شکر یک پیمانه

4-    آب جوش نصف پیمانه

5-    بکینگ پودرو وانیل هر کدام یک قاشق چایخوری

مرحله اول جدا کردن سفیده از زرده میباشد مرحله دوم سفیده را با همزن برقی انقدر بزنید تا کف کند وحالتی خامه ای به خود بگیرد ,سفید را در یخچال قرار داده به سراغ بقیه مواد میرویم مرحله سوم گاز را روشن کرده ویک شعله پخش کن روی آن قرار میدهیم قابلمه ای  تفلون مناسبی را روی شعله پخش کن قرار داده تا خوب گرم شود,مرحله چهارم با همزن برقی زرده وشکر به همراه وانیل را انقدر بزنید تا کرم رنگ شودوبعد آب جوش رام اضافه کنید دوباره مایع را هم بزنید ,آرد و بکینگ پودر را سه بار الک کرده و به زرده ها اضافه کنید آرد را کم کم با لیسک به صورت دورانی به مواد اضافه کرده مخلوط کنید در این مرحله سفیده ها را به آرامی با لیسک به مواد بیافزایید مخلوط کنید تا مواد کیک یک دست شود کف قابلمه ای را که داغ شده با کمی روغن چرب کنید مایع کیک رادرون قابلمه بریزید ,دم کنی را روی قابلمه بگذارید وحرارت راملایم کرده تا کیک بپزد

نکته :بیست دقیقه اول در قابلمه را اصلا برندارید ,چون پف کیک از بین می رود ,بعد از گذشت بیست دقیقه با خلال چوبی چک کنید تا کیک به خوبی پخته شود .نکته دیگر اینکه دیواره ظرف را چرب نکنید تا کیک به حد کافی پف کند

کیک اسفنجی با ماست

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با ماست به قرار زیر می باشد :

1-    آرد250 گرم

2-    ماست غلیظ یک پیمانه

3-    شکر 200 گرم

4-    روغن 150 گرم

5-    رنده پوست لیمو یک قاشق مربا خوری

6-    تخم مرغ 4 عدد

7-    بکینگ پودر نصف قاشق مربا خوری

طبق روال قبل سفیده ها را از زرده ها جدا کرده رنده پوست لیمو را به همراه شکر به زرده افزوده و با هم زن برقی انقدر بزنید تا کرم رنگ شود ودر مرحله بعد روغن را هم اضافه کنید ومخلوط کنید .هم زن را تمیز کرده به سراغ سفیده ها بروید سفیده ها را هم خوب هم بزنید تا پف کرده و کاملا سفید شده وباصطلاح اگر ظرف را برگردانید نریزد بعد ماست را با بکینگ پودردر ظرفی جدا مخلوط کنید .مخلوط ماست وبکینگ پودر را به زرده ها اضافه کرده هم میزنید سفیده را هم به مواد بیافزایید و آرام مخلوط کنید بعد آرد راکم کم اضافه کنید وبا لیسک به صورت دایره وار مخلوط کنید نکته قابل ذکر این است که بعد از اضافه کردن سفیده دیگر با هم زن برقی کار نکنید چون پف وحالت اسفنجی کیک از بین می رود .قالب مورد نظرتان را با کمی روغن چرب کرده مایع کیک را در قالب ریخته در فر از قبل گرم شده به مدت40 دقیقه حرارت می دهید  .

کیک اسفنجی وانیلی

کیک اسفنجی وانیلی

کیک اسفنجی وانیلی

مواد لازم :

1-    دو لیوان ونصفی آرد

2-    یک لیوان شیر

3-    یک و نیم لیوان شیر

4-    5 عدد تخم مرغ

5-    یک قاشق چایخوری وانیل

6-    یک قاشق مربا خوری بکینگ پودر

در ابتدای کار فر را روش کنید تا گرم شود .زرده را از سفیده جدا کرده زرده را با شکر و وانیل بزنید تا کرم رنگ شود,سفیده ها را با هم زن برقی تا جایی بزنید که کاملا پف کند و اگر ظرف را برگردانید از ظرف به بیرون نریزد .حال باید شیر را به مخلوط زرده وشکراضافه کنید وبعد سفیده راهم بیافزایید و آرام مخلوط کنید آرد وبکینگ پودر را با هم الک کنید و به مایه زرده اضافه کنید دوباره شروع به هم زدن کنید تا آرد در مایع گلوله نشود و مایع کیک یکدست باشد قالب مناسبی را با کره یا روغن چرب کنید مایع کیک را به قالب منتقل کرده قالب را در فر که گرم شده قرار داده وبه مدت 35 تا 40 دقیقه حرارت بدهید وقتی روی کیک طلایی شد کیک آماده است منتظر شوید تا خنک شود بعد از قالب جدا کنید آماده تزیین و سرو است نوش جان

کیک اسفنجی دارچینی

کیک اسفنجی دارچینی

کیک اسفنجی دارچینی

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی دارچینی:

1-    آرد یک پیمانه

2-    شیر یک سوم لیوان

3-    وانیل نصف قاشق چایخوری

4-    تخم مرغ یک عدد

5-    شکر یک لیوان معمولی سر خالی

6-    دارچین نصف قاشق چایخوری

7-    بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری

8-    کره 70 گرم

9-    نمک یک چهارم قاشق چایخوری

بهتر است همین ابتدا فر را روشن کنید تا خوب گرم شود بعد قالب مناسبی را چرب کرده کنار بگذارید کره نرم شده در دمای محیط را خرد کرده ده گرم از آن را جدا کنید وکنار بگذارید بقیه کره را باشکر مخلوط کردهبا هم زن برقی انقدر بزنید تا کرم رنگ شود بعد وانیل و تخم مرغ را هم بیافزایید ودوباره هم بزنید  در ظرف دیگری بکینگ پودر و نمک وآرد را الک کرده و به مایع شکر و تخم مرغ  اضافه کنید شیر را کم کم اضافه کرده وهر با رخوب مخلوط کنید تا مایع یکدستی به وجود بیاید مایع کیک آماده است درقالب چرب شده ریخته وبه فر انتقال دهید و به مدت 25 تا 30 دقیقه منتظر بمانید تا کیک دارچینی شما حاضر شود .بعد از پخت ده گرم کره رابا یک قاشق شکر مخلوط کرده وهمانطور که کیک داغ است روی آن بمالید و سرو کنید .

طرز تهیه کیک اسفنجی دارچین و  چای

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

کیک دارچین و چای یک عصرانه بسیار مناسب برای فصول سرد سال میباشد که در ادامه با طرز تهیه آن آشنا خواهید شد:

مواد لازم:

1-    2ونیم پیمانه آرد

2-    1ونیم پیمانه شکر

3-    4عدد تخم مرغ

4-    چای دم کرده غلیظ یک پیمانه

5-    یک قاشق چایخوری دارچین

6-    یک پیمانه روغن

7-    بکینگ پودر یک قاشق مربا خوری

تخم مرغهارا در آغاز کار در ظرفی شکسته وبا هم زن برقی اگر در دسترس دارید هم بزنید شکر راافزوده ودوباره شروع به هم زدن کنید تا مواد مخلوط شود .روغن وچای را به مخلوط افزوده وبا دورکند هم زن کار مخلوط کردن را ادامه دهید( ضمنا باید چای خنک شده باشد ) دارچین به همراه آرد و بکینگ پودر اضافه کنید ومواد را هم بزنیدتا مایع کیک یکدست شود قالب مناسبی را چرب کرده آرد پاشی کنید مایه کیک را در قالب ریخته ودر فر از قبل گرم شده به مدت 38 تا 40 دقیقه بپزید تا روی کیک طلایی شود

مواد لازم جهت تهیه سس برای کیک دارچین و چای :یک لیوان شیر را با دو قاشق آرد وچهار قاشق شکر ,یک قاشق مربا خوری پودر کاکائو مخلوط کرده حرارت دهید تا به غلظت فرنی برسد بعد روی کیک آماده شده ریخته وسرو کنید

کیک اسفنجی ساده با طعم هل

کیک اسفنجی ساده

کیک اسفنجی ساده

مواد لازم جهت تهیه کیک  برای 12 نفر:

1-    6پیمانه آرد

2-    3 پیمانه شیر

3-    3 پیمانه شکر

4-    پودر هل یک قاشق چایخوری

5-    تخم مرغ سه عدد

6-    2 پیمانه روغن مایع

7-    بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری

 طرز تهیه کیک اسفنجی ساده با طعم هل: در مرحله اول باید تخم مرغ را شکسته در ظرف مناسبی با شکر وهل مخلوط کرده وبا همزن برقی انقدر بزنید تا کرم رنگ شود بعد شیر را به همراه روغن مایه اضافه کرده دوباره هم میزنید تا مواد مخلوط شود آرد و بکینگ پودر را با هم الک کرده وبه مواد قبلی اضافه کنید وبا هم زن مواد را خوب با هم مخلوط کنید در آخر قالب مورد نظرتان را چرب کرده مایع کیک را به قالب منتقل کنید ودر فر از قبل گرم شده به مدت 30 تا 35 دقیقه  حرارت دهید وقتی روی کیک طلایی شد کیک را از فر بیرون آورد شوید منتظرشوید خنک شود بعد از قالب جدا کنید وبا پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید

(امیدوارم که طعم زندگیتان به شیرینی کیک های اسفنجی باشد )(نوش جان )

آیا این مطلب مفید بود؟ 101
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید