طرز تهیه شامی هویج؛ غذای محلی اصفهانی ها

شامی هویج

شامی هویج از غذا‌های خوشمزه محلی استان اصفهان می‌باشد. این شامی سس مخصوص به خود دارد که حتماً باید با آن سس سرو شود. برای آموزش تهیه این شامی خوشمزه با ما همراه باشید.

هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند.طرز تهیه شامی هویج؛ غذای محلی اصفهانی هاطرز تهیه شامی هویج؛ غذای محلی اصفهانی ها

شامی هویج

روش تهیه شامی هویج (غذای محلی استان اصفهان)


در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد داریم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان اصفهان ما را همراهی کنید.

شامی هویج از غذاهای خوشمزه محلی استان اصفهان می‌باشد. این شامی سس مخصوص به خود دارد که حتماً باید با آن سس سرو شود.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
هویج رنده شده: ۲۵۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
سرکه: یک دوم پیمانه
پیاز رنده شده: ۱ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه شامی هویج:

۱- پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی می‌ریزیم و گوشت را اضافه می‌کنیم زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه می‌کنیم ۳ قاشق آرد نخوچی اضافه می‌کنیم و ۲ عدد از تخم مرغ‌ها را اضافه می‌کنیم بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه خواهیم کرد.

۲- مواد را خوب ورز می‌دهیم. بهتر است آرد نخودچی را خودتان در منزل تهیه کنید یعنی نخودچی را تهیه کرده و آسیاب کنید. در آن صورت کیفیت آن بهتر خواهد بود.

۳- ماهی تابه را روی حرارت می‌گذاریم روغن را داخل آن می‌ریزیم.

۴- به اندازه نارنگی از مواد را برمی‌داریم در دست صاف می‌کنیم وسط آن با انگشت حفره ایجاد می‌کنیم و داخل روغن که کامل داغ شده می‌گذاریم ضخامت شامی یک سانتی‌متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمی‌گردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.

شامی هویج

شامی هویج غذای سنتی اصفهانیها

۵- اگر شامی داخل ماهی تابه کامل سرخ شده باشد به راحتی می‌توانیم آن را برگردانیم اما اگر یک طرف آن کامل سرخ نشده باشد وقتی قاشق را زیر آن می‌گذاریم و بلند می‌کنیم می‌شکند و بر نمی‌گردد.

۶- برای شامی‌ها حرارت باید زیاد باشد و مقدار روغن نیز زیاد باشد دقت کنید اگر میزان روغن کم باشد بیشتر جذب شامی می‌شود و اگر میزان روغن بیشتر و حرارت زیاد باشد کمتر جذب می‌شود.

۷- پس از اینکه شامی‌ها آماده شد روی دستمال می‌گذاریم تا روغن اضافی اگر داشته باشند گرفته شود.

۸- برای سرو این غذا با سس دو روش وجود دارد یا سس را در آخر که همه شامی‌ها سرخ شد داخل ماهی تابه شامی‌ها ریخته و می‌گذاریم شامی‌ها داخل سس چند جوش بزنند تا سس به خورد آن‌ها برود یا اینکه وقتی شامی‌ها آماده شد آنها را داخل دیس می‌کشیم و سس را روی آنها می‌ریزیم که این روش برای مهمانی‌ها مناسب‌تر است.

طرز تهیه سس:

ظرف را روی حرارت می‌گذاریم تا داغ شود مقداری روغن داخل آن می‌ریزیم رب را داخل آن تفت می‌دهیم بعد از اینکه رب تفت خورد شکر را اضافه می‌کنیم و دوباره تفت می‌دهیم وقتی که شکر کمی حل شد سرکه اضافه می‌کنیم سس رقیقی به دست می‌آید وقتی شامی آماده شد این سس را روی آن می‌ریزیم.

بازدید: 32
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید