آماده‌سازی شیر خشک کودک

شیر خشک

آیا درست کردن شیر خشک و تهیه شیر خشک برای شما سخت است؟پس این مطلب به شما آموزش میدهد چطور به آماده کردن شیر خشک کودک بپردازید...

برای خرید و نگهداری از شیر خشک هم لازم است نکات مهمی را آگاه باشید. همچنین مهم است که اقدامات احتیاطی محافظت کودک از بیماری‌های ناشی از مواد غذایی انجام شوند، زیرا آنها ایمنی زیادی در مقابل میکروب‌ها ندارند، به ویژه زمانی که نوزاد و کوچک هستند. در این مقاله می‌توانید با مراحل تهیۀ شیر خشک برای تغذیۀ نوزاد، شرایط آب تمیز و سالم، شرایط مصرف پس از تهیه و موارد نیازمند مراجعه به پزشک آشنا شوید.

مراحل تهیۀ شیر خشک برای نوزاد

وسایل آماده کردن شیر خشک را بشویید:  شستن وسایل با یک فرچۀ مخصوص شیشه ‌شیر و آب گرم و کف و سپس آبکشی کامل، بیشتر میکروب‌ها را واهد کشت.حتی خوب است اگر در مورد استریل کردن شیشه‌‌شیر و سرشیشه‌، پیمانه، قاشق و حلقۀ سرشیشه قبل از اولین بار استفاده از پزشکتان سؤال فرمایید.
شستن در قوطی فراموش نشود:در قوطی شیر خشک را قبل از باز کردن بشویید و خشک شود. این کار گرد و غبار و مایعاتی که ممکن است روی آن باشد را پاک می‌کند. اگر از دربازکن برای باز کردن قوطی استفاده می‌کنید، لازم است قبل از هر بار استفاده آن را هم بشویید و خشک کنید.

دست‌های خود را بشویید:

قبل از آماده کردن شیر خشک، دست‌های خود را با صابون و آب گرم برای حداقل ۲۰ ثانیه خوب بشویید. سپس دست‌ها با دستمال کاغذی یا یک حولۀ تمیز خشک شود.
از پیمانه استفاده کنید:  برای دقت بیشتر، بهتر است به جای خطوط روی شیشه‌شیر از یک پیمانه استاندارد و همیشگی که معمولاً در خود شیر خشک هست استفاده کنید و اندازۀ آن را تغییر ندهید. با این کار می‌توانید میزان نیاز کودک را به شیر خشک بفهمید و کمتر دچار اشتباه گردید.


آب تمیز و سالم مصرف کنید:  شیر خشک را لازم است با آب تمیز و سالم مخلوط کنید. برای استریل کردن آب، آن را بجوشانید و اجازه دهید فقط یک دقیقه در حالت جوش کامل بماند درمرحله بعد بگذارید برای حداکثر ۳۰ دقیقه کاملاً سرد شود و سپس آن را با شیر خشک مخلوط کنید. جوشاندن آب برای زمان طولانی می‌تواند باعث غلیظ شدن مواد معدنی و ناخالصی‌ها ‌شود. همچنین برای خرید و استفاده از آب معدنی نیز توجه داشته باشید که آب بطری آب معدنی و همچنین آبی که از فیلتر عبور کرده است، لزوماً استریل نمیباشد. همچنین خیلی بهتر است کودک به خوردن شیر گرم عادت نکند، زیرا لزومی برای انجام این کار در مورد نوزادان وجود ندارد.

دستورالعمل روش مصرف روی قوطی را بخوانید:

دستورالعمل آماده‌سازی محصولات کارخانه ‌های مختلف شیر خشک، شاید کمی متفاوت است و نسبت آب به شیر خشک با نوع شیر خشک در ارتباط است و اضافه کردن آب خیلی کم می‌تواند به کلیۀ کودک فشار بیاورد و باعث کم شدن سطح آب بدن او شود. افزودن آب زیاد نیز کالری و مواد مغذی شیر خشک را رقیق خواهد کرد و اگر به طور منظم اتفاق بیفتد، می‌تواند باعث اختلال رشد شود، پس لازم است توضیحات روی آنها را با دقت بخوانید.

شرایط مصرف شیر خشک پس از تهیه

بهتره به اندازه‌ای شیر خشک درست کنید که بتوانید آن را هر بار تازه مصرف کنید و باقی‌مانده را دور بریزید. بسته به نیاز کودک، فقط به اندا‌زه‌ای شیر خشک درست کنید که فکر می‌کنید در یک ساعت آینده مصرف می‌شود. هنگامی که شیر خشک را با آب مخلوط می‌کنید، اگر شیشه‌شیر شما شیشه‌ای است و نمی‌خواهید آن را همان لحظه به نوزاد بدهید، لازم است بلافاصله شیشه ‌شیر شیشه‌ای را در یخچال بگذارید و شیر خشکی که در عرض ۲۴ ساعت استفاده نشده را دور بریزید، زیرا باکتری‌های دهان نوزاد می‌تواند به شیشه ‌شیر نفوذ و شیر خشک را آلوده کند و اگر بعداً آن را بخورد، ممکن است بیمار شود.یادتان باشد که خیلی بهتر است اگر شیشه ‌شیرهای پلاستیکی محتوی شیر خشک را در یخچال نگه ندارید و آن را همان وقتی آماده کنید که می‌خواهید به کودکتان شیر بدهید و اگر کودک شما یک شیشه شیر خشک را در عرض یک ساعت تمام نکرد، باز هم باقی‌مانده را دور بریزید.

مواردی که باید در صورت مشاهده به پزشک مراجعه کرد:

استفراغ و اسهال شایع‌ترین علامت بیماری‌ ناشی از مواد غذایی است. اگر کودک شما این علائم را داشت، فوراً با پزشک خود یا پزشک اطفال تماس بگیرید.بیماری‌های ناشی از مواد غذایی می‌تواند در نوزادان بسیار جدی و شدید باشد و به کم شدن آب بدن، صدمه به کلیه‌ها و گاهی اوقات حتی مرگ کودک منجر میشود. پس این علائم را در نوزاد جدی بگیرید و به آنها زیاد توجه کنید.

نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید