بهترین و کاملترین دستورپخت شامی

در کشور ایران شامی یکی از غذاهایی است که تهیه و مصرف می شود. در شمال ایران شامی با رب انار درست می شود که به آن شامی تالشی می گویند(با کباب ترش فرق می کند.)

شامی نه تنها درایران بلکه در هندوستان، پاکستان و بنگلادش یکی از غذاهای محلی بشمار می آید.

شامی از گوشت چرخ کرده، نخود فرنگی، تخم مرغ و ادویه جات گرم تشکیل شده است. عموما مردم حیدرآباد، پنجاب، کشمیر و سِند این خوراک خوشمزه را به عنوان میان وعده ای اشتها آورمصرف می کنند . اینبار با دستور پخت شامی درخدمت شما عزیزان هستیم با ما باشید :

از انواع شامی می توان به شامی با آرد نخود چی ، شامی کباب ، شامی لپه ، شامی مرغ ، شامی سبزیجات ، شامی هویج ، شامی سیب زمینی اشاره کرد .

طرزتهیه شامی کباب

طرز تهیه شامی

طرز تهیه شامی

مواد لازم :

سیب زمینی : 2 عدد متوسط

پیاز: 1 عدد بزرگ

تخم مرغ : 1 عدد

آرد نخودچی : 2 قاشق غذا خوری

گوشت چرخ کرده: 300 گرم

روغن مایع سرخ کردنی: به میزان لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم

ابتدا سیب زمینی ها و پیاز را پوست گرفته و بشویید.بعد سیب زمینی ها و پیاز را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کرده در یک کاسه مناسب بریزید.

گوشت چرخ شده را به کاسه حاوی سیب زمینی و پیاز افزوده و خوب مواد را با یکدیگر ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند .

· نمک، زردچوبه و فلفل به همراه آرد نخودچی به کاسه سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مجدداً مواد را به مدت چند دقیقه خوب ورزداده تا زمانی ادامه دهید که مواد کاملاً یکدست شوند و انسجام یابند .

اکنون نوبت سرخ کردن شامی کباب است. برای این منظور یک تابه مناسب را انتخاب کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از داغ شدن روغن، مقداری از مایع شامی کباب را با قاشق بردارید به وسیله دست به آن شکل دهید وصاف کنید و در تابه گذاشته تا سرخ شوند. نکته : (می توانید برای مغز پخت شدن بیشتر شامی ها، یک سوراخ در وسط آن ها ایجاد کنید.)

دستور پخت شامی آردنخودچی

شامی آرد نخودچی

شامی آرد نخودچی

مواد لازم شامی آرد نخوچی :

گوشت چرخ کرده :300 گرم

پیاز :یک عدد

آرد نخودچی : سه قاشق غذا خوری

تخم مرغ :دو عدد

نمک و فلفل و روغن و زردچوبه : به میزان لازم

پیازرنده شده را به همراه آرد نخودچی، گوشت، نمك، فلفل، زردچوبه و تخم مرغ ها ورز دهید آن قدر ورز دهید تا كاملا حالت چسبندگی پیدا كند.

بعد به اندازه یك تخم مرغ برداشته به شكل شامی در آورید ، بعد به مدت ۱۵ دقیقه شامی ها را كنار گذاشته ، سپس در تابه روغن ریخته و با حرارت ملایم شامی ها را سرخ کنید و كناربگذارید .

طرز تهیه شامی لپه

شامی لپه

شامی لپه

مواد لازم شامی لپه:

لپه : 200 گرم

تخم مرغ : 1 عدد

سیب زمینی :2 عدد

گوشت چرخ شده : 300 گرم

مرزه خرد شده :1 قاشق غذاخوری

ترخون خرد شده : 1 قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده : 2 قاشق غذاخوری

آرد سوخاری : به میزان لازم

نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان کافی

لپه ها را شسته وبعد از دو ساعت خیس دادن با مقداری آب بگذارید بپزد سپس وقتی لپه ها پخته شدند آنها را زیر آب سرد آبکش کرده و بعد از اینکه آب آن خارج شد با چرخ گوشت و یا در غذا ساز له کنید.

سیب زمینی ها را هم در این فاصله پخته و بعد از اینکه پوست آن را گرفتید و با رنده درشت رنده کنید سپس به لپه له شده اضافه کنید.

گوشت چرخ کرده را هم به همراه یک عدد پیاز ، مقداری آب و نمک و فلفل روی حرارت گذاشته وبه مدت 20 دقیقه گوشت بپزید.

بعد داخل صافی بریزید تا آبش گرفته شود و پیاز ها را بیرون آورده سعی کنید پیاز را از وسط دو نصف کنید تا خیلی خرد نشود.

سپس گوشت پخته شد را به مخلوط لپه و سیب زمینی رنده شده ، اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد تخم مرغ و سبزیجات خرد شده را به بقیه مواد اضافه کنید و ورز دهید.

مخلوط شامی که آماده شده را به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند و مزه مواد به خرد هم برود.

نیم ساعت ازاستراحت مواد شامی که گذشت ، آن را از یخچال در بیاورید و به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و در کف دست صاف کنید.

در وسط آن یک سوراخ ایجاد کنید و داخل پودر سوخاری بغلطانید.سپس آن را در روغن داغ شده سرخ کرده ، شامی های سرخ شده را روی دستمال روغن گیر بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود. بعد در کنار دورچین های دلخواه سرو کنید.

طرز تهیه شامی مرغ

شامی مرغ

شامی مرغ

مواد لازم :

تخم مرغ : ۳ عدد

پیاز متوسط :۱ عدد

گوشت مرغ : ۴۰۰ گرم

روغن مایع : به اندازه کافی

آرد سوخاری : ۱ قاشق غذاخوری

نمک ، فلفل سیاه و آویشن : به اندازه کافی

ابتدا پیاز را پوست گرفته بشئویید و ریز رنده کنید سپس و آب آن را کاملا بگیرید ،بعد گوشت مرغ را به وسیله چرخ گوشت دو بار چرخ کرده و در کاسه ای بزرگ بریزید و پیاز را با آن خوب مخلوط کنید

تخم مرغ ها را نیز به آن افزوده و نمک،فلفل سیاه و آویشن روی آن ها بپاشید و خوب مواد را زیر و رو کرده تا کاملا با هم مخلوط شوند و حالت چسبندگی داشته باشند. یک قاشق غذاخوری آرد سوخاری به مایه اضافه کنید و ورز دهید تا منسجم شود. اگر نیاز بود می توانید یک قاشق دیگر نیز آرد سوخاری روی مایه بریزید. در تابه ای روغن ریخته و حرارت را کم کنید تا داغ شود.

آرد سوخاری را در بشقاب پخش کنید و کنار دست خود قرار دهید .

و به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بردارید و با دو کف دست یا با استفاده از قالب به آن فرم دهید و در آرد سوخاری زده و داخل روغن داغ شده سرخ کنید . حرارت را به هیچ وجه تغییر ندهید تا هم مغز پخت و سرخ شود.

هر دو طرف شامی ها را سرخ و روی دستمال های که روغن را جذب می کنند قرار می دهید.

طرز تهیه شامی سبزیجات

شامی سبزیجات

شامی سبزیجات

مواد لازم :

· گوشت چرخ کرده :300 گرم

· سبزی شامی : ریزخرد شده 2 پیمانه (تره ، گشنیز و شنبلیله )

· تخم مرغ : 2عدد

· پیاز :1 عدد

· سیب زمینی : 1عدد

· روغن مایع : به اندازه کافی

نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

پیاز و سیب زمینی را پوست گرفته و بشویید و ریز رنده کنید وآب آن ها را کاملا بگیرید و با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده تا خوب یکدست شوند. پس از ورز دادن گوشت با پیاز و سیب زمینی نمک،فلفل روی آن بریزید .

و تخم مرغ ها را روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید و سبزی شامی را که از قبل خرد کرده بودید را بیافزایید و مواد را ورز داده تا کاملا مایه شامی یکدست شود . نکته : بهتر است مایه شامی سبزیجات 20 دقیقه در یخچال استراحت دهید .

در تابه ای به مقدار کافی روغن بریزید و حرارت را کم کرده تا به مرور زمان داغ شود و آن وقت مقداری از مایه را بر می دارید و با کف دو دست گرد کنید و سپس فرم دهید و اطراف آن را مرتب کنید و با انگشت یک سوراخ وسط آن ایجاد کرده و در روغن داغ قرار داده تا مغز پخت و سرخ شود

اصلا حرارت را تغییر ندهید .پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.همگی شامی ها را به این صورت سرخ کنید .

طرز تهیه شامی سیب زمینی

شامی سیب زمینی

شامی سیب زمینی

مواد لازم :

· گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

· شکر: یک قاشق غذا خوری

· سیب زمینی درشت: ۵ عدد

· پیاز بزرگ : ۱ عدد

· تخم مرغ: ۲ عدد

· آرد سوخاری: ۱ قاشق غذا خوری

· آرد نخودچی: ۱ قاشق غذاخوری

· سبزی شامل مرزه و ترخون: ۱ قاشق غذاخوری

ابتدا پیاز را رنده کرده ، سیب زمینی ها را نیز رنده کنید آب اضافی آن ها را بگیرید.

گوشت چرخ کرده را در یک ظرف مناسبی ریخته و سیب زمینی و پیاز را به آن اضافه کنید. تخم مرغ را شکسته و بر روی مواد بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید.

سپس سبزی معطر را همراه با آرد گندم و سوخاری وادویه ها نیز به مواد افزوده و خوب ورز دهید.

روغن را که از قبل داغ شده شامی ها را درون روغن گذاشته وسرخ کنید. مقدار روغن باید به قدری باشد که روی شامی ها را بپوشاند .

دستور پخت شامی هویج

شامی هویج

شامی هویج

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

هویج رنده شده: ۲۵۰ گرم

تخم مرغ: ۳ عدد

سرکه: یک دوم پیمانه

پیاز رنده شده: ۱ عدد متوسط

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

آرد نخودچی: ۳ قاشق غذاخوری

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

روغن: به میزان لازم

پیاز و هویج رنده شده را داخل ظرفی بریزید و گوشت را اضافه کرده زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را نیز افزوده آرد نخوچی و۲ عدد از تخم مرغ ها را بیافزایید بعد اگر لازم بود و مواد شل بود تخم مرغ سوم را اضافه کنید .
مواد را خوب ورزدهید . تابه را روی حرارت گذاشته روغن را داخل بریزید
سپس از مواد شامی هویج به اندازه نارنگی برداشته در دست شکل دهید وسط آن با انگشت حفره ایجاد کنید و داخل روغن که کامل داغ شده بگذارید. نکته : ضخامت شامی یك سانتی متر باشد. وقتی یک طرف آن کامل طلایی شد برمی گردانیم تا طرف دیگر نیز طلایی شود.

نکات پخت شامی

1- برای اینکه از وا نرفتن شامی جلوگیری شود بهتر است بعد از آنکه مواد شامی را که خوب ورز داده اید؛ آن را ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در داخل یخچال بگذارید.

2- یکی از مهم ترین عوامل وار رفتن مواد شامی کم بودن مقدار تخم مرغ است. اگر شامی ها در حین سرخ شدن تیکه تیکه می شوند، با توجه به میزان مواد شامی که دارید کمی دیگر تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ به شامی خود اضافه کنید.

3- آبکی بودن مواد شامی دلیل دیگر وا رفتن شامی است که باید برای رفع این مشکل، پیاز را با رنده درشت رنده کنید و به مواد شامی آرد سوخاری یا نون خشک پودر شده بزنید.

4- یک نکته مهم در این مورد پخت شامی این است کهاگر شامی شما سفت شده مقدار گوشت شامی زیاد است. اگر مقدار گوشت شامی نسبت به دیگر مواد آن، زیاد باشد، در زمان پخت موجب سفت شدن شامی می شود.

5- برای جلوگیری از سفت شدن شامی می توانید مقداری آردسوخاری یا نون خشک آسیاب شده به مواد شامی اضافه کنید تا به نرم شدن غذا کمک کند .

6- بهتر است برای سرخ کردن شامی از تابه نچسب استفاده کنید تا میزان روغن کمتری را مصرف شود .

7- با توجه به سلیقه خود برای داشتن طعمی بهتر می توانید کمی پودر سیر به مایه شامی اضافه کنید.

8- می توانید برای تزیین شامی ازدورچین سیب زمینی سرخ کرده در اطراف ظرف سرو شامی استفاده کنید

9- بهتر است برای تزیین شامی از سبزی تازه فلفل دلمه ای در رنگهای مختلف وخیار شور،گوجه فرنگی استفاده کنید .

10-برای خوشمزه تر شدن شامی می توانید پس از سرخ شدن شامی ها رب انار را با مقداری آب مخلوط کرده و در ماهی تابه ریخته و شامی ها را درون آن قرار دهید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه مجدد پخته شود.

11- ادویه های شامی عبارت است از ( زردچوبه ، فلفل سیاه وقرمز ، پودر سیر ، پودر پیاز ، پودر زیره و...) والبته هر کدام از ادویه های شامی را که تمایلی به آن ندارید می توانید حذف کنید .

تزیین شامی

تزیین شامی

تزیین شامی

برای تزیین شامی می توانید از لیمو، پیاز، سبزیجات نواع سس ها و زیتون استفاده کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید