7 دسر خرمایی شیک و خوشمزه برای سفره افطار

دسر خرمایی خواص بیشماری دارد در کتاب مقدس قرآن در مورد خواص آن یاد شده است . در خرما، مقداری فیبر غذایی وجود دارد ، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مفید است،

علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا موادرنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد . این میوه کوچک و شیرین ، جایگزین بسیاری خوبی برای مواد مضری مانند قند است که شما عزیزان می توانید در کنار چای نوش جان کنید

در مطلب زیر طرز تهیه چند دسر خرمایی گرد آوری شده است با ما باشید .

از انواع دسر با خرما می توان به ترافل خرمایی ، حلوای خرما ، توپک خرمایی ، رولت خرمایی، کرانچ خرما ، کیک خرمایی و..... اشاره کرد .

طرز تهیه دسر خرما

طرز تهیه دسر خرما

طرز تهیه دسر خرما

یک دسر ساده اما خوشمزه وبسیار مفید با خرما دسر شیر خرما است شما می توانید چند عدد خرما را پوست گرفته وهسته آن را جدا کنید ودرمخلوط کن با مقداری شیر میکس کرده سپس با کمی پودر نارگیل تزیین کنید. ( نکته : مخلوط شیر وخرما سبب فساد در معده نمی شود وبرای سلامتی بسیار مفید است .)

ترافل خرمایی

ترافل خرمایی

ترافل خرمایی

مواد لازم :

بیسکوییت پودر شده پتی بور ۱۵۰ گرم

خرما: بدون هسته نیم کیلو
کره : ۴۰ گرم
مغز گردو: پودر شده ۱۰۰ گرم
دارچین : (پودر) یک قاشق چایی خوری
زنجبیل : (پودر )یک قاشق چایی خوری
هل : آسیاب شده ۴-۵ دونه
(مواد مورد نیاز برای غلتاندن ترافل)
پودر پسته، پودر نارگیل ، پودر گردو

طرز تهیه دسر ترافل خرمایی

ترافل خرمایی

ترافل خرمایی

کره رو درون تابه روی شعله گذاشته تا ذوب شود . خرما ها رو به کره اضافه کرده و با پشت قاشق همه را له کنید . (شعله گاز خیلی ملایم باشد نیازی به حرارت بالا نیست .

بیسکوییت پتی بور رو پودر کنید و به خرما اضافه کرده و هم بزنید تا با خرما ها مخلوط شوند . بعد نوبت اضافه کردن گردو ها است گردو ها رو خیلی پودر نکنید تا در زمان خوردن زیر دندان احساس شود ولی اگر تمایلی ندارید می توانید کاملا گردو را پودر کنید .

دارچین و زنجبیل و پودر هل را افزوده و کاملا مخلوط کنید .
بعد از مخلوط شدن همه مواد با هم از روی شعله بردارید و دستتان را کمی چرب کرده و خرما ها را به شکل توپی درآورید . حالا نوبت به غلتاندن داخل مواد است توپک های خرمایی را داخل نارگیل یا پودر پسته بغلطانید و یا درون هر دو پودر .

توپک خرمایی

توپک خرمایی

توپک خرمایی

طرز تهیه دسر با خرما :

ا برای تهیه دسر خرمایی بتدا خرما را بشویید و هسته آن ها را خارج کرده ، یک الی دو دقیقه در آبجوش قراربدهید تا پوست خرما جدا شود. سپس چرخ کرده، گلوله های دلخواه درست کنید.

آجیل خردشده را می توانید با خرما ورز دهید و هم گلوله خرما را درون آجیل بغلطانید.

درصورت تمایل از پودر نارگیل و کنجد هم می توان استفاده کرد.

طرز تهیه چنگمال

چنگمال خرما

چنگمال خرما

مواد لازم چنگمال یا دسر خرمایی:

· کره یا روغن حیوانی : 5 قاشق غذاخوری

· خرما(بدون هسته) : 1کیلو

· نان : 1 عدد

· کنجد: ¼ لیوان

· تخم گشنیز : ¼ لیوان

· دارچین : 1 قاشق مربا خوری

· زیره سیاه : به مقدار لازم

· زیره سبز : به مقدار لازم

(چنگمال در کرمان تهیه می شود و درحقیقت از دسرهای سنتی این استان است.این خوراک از خرما، نان سنتی و روغن حیوانی تشکیل شده است.)

هسته خرما را گرفته کنار بگذارید در تابه مناسبی مقداری روغن بریزید تا گرم شود .خرما را به تابه اضافه کرده تفت دهید

بعد زیره و ادویه های گفته شده را به همراه نان خرد شده به خرماها اضافه کنید و هم بزنید تا جایی که روغن به خورد نان ها برود.

در این مرحله تابه را از روی حرارت بردارید و پس از کمی سرد شدن مواد ، آن را با دست ورز دهید و به شکل توپک های کوچکی درآورید .

اگر تمایل دارید می توانید کمی تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید تا طبع گرم خرما و گردو کمی خنک تر شود. روی توپک های خرمایی را با پودر نارگیل وپسته تزیین کنید.

حلوای خرما

حلوای خرما

طرز تهیه دسر حلوای خرما :

مواد لازم :

خرما : 500 گرم

آرد : نصف لیوان

کره : 40 گرم یا در صورت استفاده از روغن محلی یا 4 قاشق

پودر دارچین، هل، زنجبیل : از هر کدام یک قاشق چایخوری (سلیقه ای )

ابتدا آرد را داخل قابلمه ای مناسب تفت دهید به اندازه ای که فقط بوی خامی آرد از بین برود ونیازی به تغییر رنگ آرد نیست بعد کره یا روغن را به آن اضافه کنید. آرد را با روغن کمی تفت دهید ، خرماهای بدون هسته را افزوده و کمی هم بزنید تا خرماها دراثر حرارت ، نرم شوند .

بعد ادویه های دلخواه را نیز اضافه کنید سپس از روی حرارت بردارید و با گوشت کوب بخوبی مخلوط را له کنید تا کاملا یکدست و یکنواخت شود و آرد و خرما کاملا باهم ترکیب شوند.می توانید برای سرو کردن حلوا را قالب بزنید .

طرز تهیه رولت خرمایی

رولت خرمایی

رولت خرمایی

مواد لازم برای دسر خرمایی:

خرما: دو کیلوگرم

روغن : سه قاشق مربا خوری

دارچین: به مقدار دلخواه

زنجبیل : به مقدار دلخواه

آرد: سه پیمانه

گردو: به مقدار لازم

پودر نارگیل: به مقدار دلخواه

ابتدا هسته خرماها را جدا کنید. سپس خرماها را یک بار چرخ کنید. ظرف مناسبی را انتخاب کرده و درون آن روغن ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. تمامی خرمای چرخ شده را درون روغن ریخته و کمی حرارت دهید به یاد داشته باشید (حرارت نباید زیاد باشد )

اکنون نوبت به اضافه کردن گردو و زنجبیل و دارچین است .بعد آرد را الک کرده و آن را تفت دهید. به آرد در حال تفت مقدار کمی روغن بزنید . مرتب آن را هم بزنید. پس این که آرد را به خوبی تفت دادید ومانند حلوا شد می توانید مواد را برای رول کردن آماده کنید.

کف سینی کیسه فریزر پهن کرده و آن را با روغن چرب کنید. مایه خرما و دارچین را روی سینی ریخته و آن را با قاشق صاف کنید.مقداری از آرد تفت داده شده را نیز روی خرما ها بریزید.

از گردو و پسته برای پوشش مواد استفاده کنید.در این مرحله باید رول کنید تا رولت خرمای شما شکل بگیرد. این کار با کیسه فریزر زیر مواد امکان پذیر است.پس از رول کردن به مدت چهار تا پنج ساعت مواد را داخل یخچال قرار دهید

.بعد رولت های خرمایی را از یخچال خارج و آن ها را برش دهید. (برای تزئین رولت خرما و گردو می توان از کنجد، پودر پسته و نارگیل و... استفاده کنید .)

طرز تهیه کرانچ خرما

کرانچ خرما

کرانچ خرما

مواد لازم :

بیسکوئیت ساده: 250 گرم

خرما بدون هسته : 100 گرم

کره نرم شده : 100 گرم

شیره خرما 2: قاشق غذاخوری

کشمش : 10 گرم

شکلات شیری یا کاکائویی : 150 گرم

طرز تهیه دسر خرمایی کرانچ : روی یک قالب کم عمق را با فویل بپوشانید. بیسکوئیت ها را ابتدا با دست خرد کرده و سپس داخل پلاستیک بریزد و با وردنه آن را کمی له کنید. خرماها را نیز با چاقو خرد کنید. در یک شیرجوش کره و شیره خرما را با هم مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید تا کره کاملا ذوب شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.

بیسکوئیت خرد شده و خرما و کشمش را باهم مخلوط کرده و کف قالب پوشیده شده با فویل پهن کنید. با یک قاشق مواد را کف قالب فشار دهید. مخلوط شیره خرما و کره را روی قالب بریزید و اجازه دهید تا خنک شود.

شکلات را به روش بن ماری آب کنید و با قاشق روی قالب بریزید و کاملا آن را پخش کنید. سپس ظرف را داخل یخچال قرار داده و فرصت دهید تا کاملا سفت شود. وقتی قالب را بیرون آوردید به کمک چاقو برش بزنید و سرو کنید.

طرز تهیه دسر خرما و کنجد

دسر خرما و کنجد

دسر خرما و کنجد

مواد لازم :

کنجد :2 پیمانه

عسل : یک چهارم پیمانه

ارده : یک چهارم پیمانه

شیره خرما : یک چهارم پیمانه

خرمای بدون هسته : 250 گرم

آرد :یک قاشق غذا خوری

کره :سه قاشق غذا خوری

ابتدا کنجد هارو با حوصله تفت دهید تا طلایی رنگ شوند ،عسل،شیره انگور، ارده را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید

مواد را بین دو کاغذ روغنی که با ارده چرب کرده اید بگذارید و یک مستطیل با عرض یک سانت درست کرده ، یک قاشق آرد را با کره تفت دهید تا طلایی رنگ شود خرمای هسته گرفته شده را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت از روی حرارت بردارید.

خرما را هم به همان صورت بین کاغذ روغنی قرار دهید و با وردنه آن را صاف کنید و یک مربع درست کرده سپس مستطیل کنجدها را به دو قسمت تقسیم کنید ، یک لایه کنجد آماده شده یک لایه خرما ودوباره کنجد را اضافه کنید نباید مواد را خیلی فشار داد زیرا ممکن است زمان برش زدن خرما بیرون بریزد به صورت دلخواه تا زمانی که گرم است برش بزنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید