حرفه ای ترین دستور پخت کاچی را اینجا بخوانید

کاچی را با شکر ، کره ، آرد ؛ روغن ، زعفران تهیه می کنند وبه علت دارا بودن آرد و کره دارای انرژی زیادی می باشد. کاچی را می توان با آرد برنج نیز درست کرد . کاچی به غیر از استفاده در آئین های مذهبی در برخی ایام دیگر هم استفاده می شود.

مثلا مرسوم است که اولین وعده غذایی زنی که زایمان کرده کاچی باشد چرا که با توجه به مقوی بودن این خوراکی از نظر سلامتی، آن را برای ( زائو) مفید می دانسته اند. همچنین در روز اول ازدواج عروس و داماد برای صبحانه آنها کاچی می برند.

در مطلب زیر طرز تهیه کاچی به همراه انواع کاچی ذکر شده است با ما همراه شوید :

ازانواع کاچی می توان به کاچی سفید ،کاچی زعفرانی ، کاچی با زردچوبه ، کاچی بابونه کاچی کرمانی و...

دستور پخت کاچی چهار مغز

کاچی جهار مغز

طرز پخت کاچی

مواد لازم و نسبت های دقیق مواد در کاچی به شرح زیر است :

آرد گندم : یک پیمانه

کره : 150 گرم

شکر: یک پیمانه

گلاب : نصف پیمانه

آب : سه پیمانه

زعفران ساییده شده : به مقدار لازم

ادویه های مخصوص

مغز گردو؛ بادام؛ پسته؛ از هرکدام ۲۵ گرم نیم کوب شده
مغز فندق ۱۵ گرم نیم کوب شده

ابتدا آب و شکر را داخل ظرفی بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شود. زمانی که شکر در حال حل شدن است آرام آرام قاشق را در قابلمه حرکت دهید تا حل شدن شکر زودتر پیش رود و زود تر حل شود. میزان آب در کاچی یکی از مهم ترین نکات پخت کاچی است.

اکنون وقت آن است که شربت زعفرانی روی اجاق را کمی قوام بیاورید. برای این کار زعفران را به مواد اضافه کنید و برای غلیظ تر شدن شربت کمی صبر کنید. شربت به دست آمده باید مثل شیره مربا غلیظ و کشدار شود و وقتی کار به اینجا رسید، می توانید گلاب را اضافه کنید.

کره را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. پس از این که کره آب شد، آرد گندم را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا آرد رنگ طلایی متمایل به قهوه ای شود.

مقداری دارچین، پودر هل و زنجبیل اضافه کرده سپس شیره را به آن افزوده و مرتب هم بزنید تا مخلوطی صاف و یکدست شود. دقت کنید که اگر کاچی سفت شد، یک پیمانه آب به آن اضافه کنید. افزودن ادویه هم کاچی را پرخاصیت می کند

اکنون باید کاچی را دم کنید برای این منظور قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و منتظر بمانید کنید تا کاچی حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد، سپس مغزهایی که نیم کوب کرده اید را به کاچی بیافزایید (نکته : اگر دوست دارید بافت دسرتان یکدست باشد، مغزها را در آسیاب خوب له کنید.)

طرز تهیه کاچی با شیر

کاچی

کاچی

مواد لازم کاچی با شیر :

آرد : 6 قاشق غذاخوری

روغن : به مقدار لازم

شکر : 8 قاشق غذاخوری

شیر : یک لیوان

آب : یک لیوان

زعفران : دم کرده

لیوان گلاب : یک لیوان گلاب

شربت کاچی را تو یه کاسه آماده می کنید (روی گاز لازم نیست ) آب، شیر، گلاب، شکر و زعفران را با هم مخلوط کنید وکناربگذارید.

اکنون آرد را سرخ کنید تا جایی که کمی تغییر رنگ داده وقهوه ای رنگ شود و بعد روغن را کم کم اضافه کنید تا جایی که کمی شل شود ، وبه شکل حلوا درآید و بعد شربتی که قبلا آماده کرده بودید را به آن اضافه کنید . هم بزنید ، وقتی به جوش آمد و قوام پیدا کرد از روی شعله بردارید

طرز تهیه کاچی زردچوبه

آرد سفید شیرینی پزی الک شده: ۳ قاشق غذاخوری سر پُر

آب جوش : ۳ لیوان

روغن حیوانی ۳ قاشق غذاخوری

نبات زعفرانی چوبی : ۳ عدد

زنجبیل، دارچین و زردچوبه : یک چهارم قاشق چای خوری

زعفران ساییده شده :¼ قاشق چای خوری

نبات کوبیده شده و زعفران دم کرده را به ۳ لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید. شربت را روی شعله گاز خیلی ملایم نگه دارید تا هم کم کم غلظت پیدا کند و هم آب از جوش نیفتد در قابلمه ای مناسبی به صورت جداگانه روغن را بریزید و وقتی که روغن داغ شد آرد را کم کم اضافه کنید.

روی حرارت ملایم گاز آرد و روغن را به آرامی تفت دهید تا رنگ آرد کرم رنگ مایل به قهوه ای شود . زردچوبه را افزوده و کمی دیگر تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

مخلوط آب و نبات و زعفران را در دو مرحله به آرد تفت خورده اضافه کنید و در حین اضافه کردن مدام ترکیب را هم بزنید تا آرد گلوله نشود و یکدست باقی بماند.

سپس زنجبیل را به مواد اضافه کنید.

در قابلمه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و روغن بیندازد. فراموش نکنید که زمان پخت کاچی به شکل مناسب بسیار حائز اهمیت است. کاچی را در ظرف مناسب ریخته و روی آن را با دارچین، شکر و خلال بادام و پسته تزیین کنید.

طرز تهیه کاچی با زعفران

کاچی با زعفران

کاچی با زعفران

مواد لازم :

آرد : 2 پیمانه
شکر : 2 پیمانه
کره: 250 تا 300 گرم
گلاب: نصف پیمانه
زعفران سائیده : 1 قاشق
خلال بادام و پودر پسته

آب را درون یک قابلمه بریزید و شکر را نیز اضافه کنید و فرصت دهید تا بجوشد. زعفران را در کمی آبجوش حل کنید و همراه با گلاب داخل قابلمه بریزید.

درظرف دیگری کره را ذوب کنید و آرد را مرحله به مرحله و کم کم اضافه کنید و بهم بزنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا رنگ آرد زرد طلائی شود.( دقت کنید که آرد نباید مانند حلوا سیاه شود.) قابلمه را از روی حرارت بردارید.

شربت را به آرد شده اضافه کنید و آنقدر خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس خلال بادام را اضافه کنید. قابلمه را مجددا روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ شود .

درآخر وقتی کاچی به غلظت مناسب رسید، آن را داخل ظرفی بریزید و آن را با خلال بادام و دارچین تزئین کنید.

طرزتهیه کاچی بابونه

کاچی

کاچی

مواد لازم :

آرد برنج ویا آرد گندم : 2 پیمانه

زردچوبه : یک قاشق مرباخوری

بابونه : 4 قاشق غذاخوری

روغن : به مقدار لازم

شکر : نصف پیمانه

آب : دو پیمانه

ابتدا گلاب وشکر ، آب را با هم مخلوط کنید کمی زعفران هم افزوده وحرارت را ملایم کنید سپس آرد را تفت داده وکمی کرمی رنگ که شد زردچوبه وبابونه را اضافه کنید وتفت دهید سپس روغن را اضافه کنید بعد مخلوط گلاب وشکر، آب را به ترکیب آرد اضافه کنید وسریع هم بزنید تا یکدست شود سپس روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا به روغن بیافتد .

طرز تهیه کاچی کرمانی

کاچی

کاچی

مواد لازم :

آرد برنج :3 قاشق غذا خوری

روغن حیوانی : یک قاشق غذا خوری

چهارمغز:۴ قاشق غذا خوری

چهارزیره : یک قاشق چای خوری

گل گاوزبان : 50 گرم

گلرنگ : یک قاشق چای خوری

بابونه : یک قاشق چای خوری

ادویه کاچی :یک قاشق چای خوری

زعفران : کمی

نبات :به مقدار لازم

پودر نارگیل :یک قاشق غذا خوری

ابتدا گل گاوزبان و بابونه و گلرنگ را با 3 لیوان آب دم کنید آرد برنج را توی روغن تفت دهید . بعد به آن ادویه ها و چهار مغز و پودر نارگیل اضافه کرده ومخلوط گل گاوزبان که دم کشید صاف کنید و آب آن را به آرامی به مواد اضافه کنید و هم بزنید. زعفران و نبات را نیز اضافه کرده و شیرینی آن را اندازه کنید . زمانی که به غلظت مناسب رسید از روی حرارت بردارید .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید