بهترین وکامل ترین دستور پخت کتلت سیب زمینی

کتلت سیب زمینی یک غذای خوشمزه است که و باگوشت ، سیب زمینی ، تخم مرغ و پیاز تهیه می شود و معمولاً بدون برنج و با نان سِرو می شود. ماده اصلی تشکیل دهنده ی این غذا گوشت است که منبع خوب پروتئین بحساب می آید .

یکی از خواص پروتئین حیوانی این است که می تواند باعث ترمیم مفصلی شود و برای رشد کودکان مفید است. شیوه طبخ کلی این غذا در مناطق مختلف ایران یکی است و تفاوت آن بیشتر در چاشنی ها و طعم دهنده هایی است که به کتلت اضافه می شود.

با ما باشید تا طرز تهیه کتلت با تمام نکات مربوط به آن را مرور کنیم :

دستور پخت کتلت سیب زمینی

دستور پخت کتلت سیب زمینی

دستور پخت کتلت سیب زمینی

مواد لازم برای کتلت سیب زمینی :

سیب زمینی خام : دو عدد بزرگ

سیب زمینی پخته شده : دو عدد متوسط

گوشت چرخکرده :200 گرم

پیاز: یک عدد متوسط

نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران : به میزان لازم

گوجه فرنگی : دو عدد

تخم مرغ : یک عدد (کوچک)

آبلیمو : به میزان لازم

مراحل پخت کتلت سیب زمینی به شرح است : سیب زمینی خام را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را گرفته و کنار بگذارید . پیاز را رنده کرده آب آن را بگیرید وروی گوشت چرخکرده اضافه کرده و تخم مرغ و ادویه و زعفران را افزوده بعد از مدتی که طعم گرفت به سیب زمینی خام اضافه کنید

مخلوط کرده و سیب زمینی پخته شده را هم رنده کنید مواد را کمی ورز دهید سپس و در یخچال بگذارید تا مواد بااصطلاح خودش را بگیرد.

تابه مناسبی را روی حرارت گذاشته سپس مقداری روغن به آن بیافزایید زمانی که داغ شد مقدار کمی از مواد را برداشته و قالب زده و در روغن به خوبی سرخ کنید و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

در ظرف دیگری مقدار کمی روغن بریزید روی حرارت گذاشته گوجه ها به دو قسمت برش بزنید سپس نمک زده و در روغن سرخ کنید می توانید برای اینکه گوجه فرنگی آبدار شود مقدار کمی آب جوش و آبلیمو به آن اضافه کنید .

ادویه مخصوص کتلت سیب زمینی

ادویه مخصوص کتلت سیب زمینی

ادویه مخصوص کتلت سیب زمینی

اگر با مصرف ادویه مشکلی ندارید می تونید از این ادویه ها در کتلت استفاده کنید ( پودر سیر، پاپریکا، پودر لیمو، پودر گشنیز، اندکی پودر زیره، مقدار کمی ترخون، فلفل سیاه و فلفل قرمز )

نکات مهم در تهیه کتلت سیب زمینی

نکات مهم پخت کتلت سیب زمینی

نکات مهم پخت کتلت سیب زمینی

1- بهتر است گوشت کتلت بیشتراز سیب زمینی آن باشد.

2- در پخت کتلت سیب زمینی هم می توانید از سیب زمینی پخته و هم خام استفاده کنید .

3- بهتر است از گوشت نیم چرب استفاده کنید تا کتلت شما خوشمزه تر شود .

4- می توانید برای خوشمزه تر شدن وخنثی کردن سردی سیب زمینی از کمی پودرزیره استفاده کنید.

5- به یاد داشته باشید در کتلت گوشت بهتر است از آرد نخودچی استفاده شود، چون کتلت پوک می شود و در صورت استفاده از آرد سوخاری و آرد گندم، کتلت، خمیر می شود و پوکی مناسبی نخواهد داشت.

6- سیب زمینی پخته را حتما باید رنده کرد و نباید آن را همراه گوشت، چرخ کرد.

7- افرادی که منع مصرف روغن دارند بهتر است کتلت سیب زمینی را با سیب زمینی خام درست کنند زیرا زمان سرخ شدن، روغن کمتری مصرف می شود

8- آب سیب زمینی خام را برای آنکه بوی کتلت نامطبوع نشود، حتما باید گرفت.

برای جلوگیری از وارفتن کتلت سیب زمینی باید نکات زیر را رعایت کنید :

1- آب پیاز را قبل از مخلوط کردن با مواد دیگر حتما بگیرید . جهت رفع این مسئله باید مقداری گوشت چرخ کرده به مایه اضافه کنید و آن را خوب ورزدهید .

2- برای وا نرفتن کتلت گوشت چرخ کرده را باید با نمک و فلفل حدود ۱۰ دقیقه ورز داد. سپس مواد دیگر را به ترتیب مخلوط کرده و مجدداً ورز دهید ؛ زیرا ورز دادن گوشت باعث ایجاد چسبندگی بیشتر مواد و در نتیجه وا نرفتن کتلت خواهد شد.

3- زیاد بودن تخم مرغ مایه کتلت نیز می تواند یکی از عوامل وا رفتن آن باشد .

4- برای جلوگیری از وا رفتن کتلت سیب زمینی حتما یک ساعت مایه آماده شده را در یخچال بگذارید .

تزیین کتلت سیب زمینی

تزیین کتلت سیب زمینی

تزیین کتلت سیب زمینی

برای تزیین کتلت سیب زمینی از سبزیجاتی تازه مثل جعفری و کاهو و...به همراه گوجه فرنگی وخیار شور می توانید استفاده کنید .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید