این مواد غذایی هرگز نباید یخ بزنند

مواد غذایی

فریز کردن مواد غذایی کاری اشتباه است. با شرایط زندگی امروزی و سریع شدن همه کارها گاهی ناگزیر هستیم بعضی غذاها را فریز کنیم تا بتوانیم در آینده از آنها راحت تر استفاده کنیم.ولی باید بدانید که گاهی این کار باعث می شود مواد غذایی فاسد و سرطان زا شوند.

برخی از مواد غذایی را هرگز نباید فریز کرد. گاهی وقتی مواد غذایی را در فریزر می گذاریم تا یخ بزند و بتوانیم به راحتی در آینده از آن استفاده کنیم باعث می شود سلامتی ما به خطر بیافتد. در ادامه نام این مواد غذایی را برای شما گردآوری کرده ایم تا شما نیز در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنید. امیدواریم بتوانیم با این اطلاعات سلامتی بیشتری را برای شما به ارمغان بیاوریم.

فریز کردن این مواد غذایی ممنوع!

شیر

شیر یخ‌زده بعد از یخ‌زدایی دیگه شفاف و صاف نیست و حالت بریده‌بریده دارد. به‌همین‌خاطر اگر می‌خواهید شیر بخورید بهتر است آن را فریز نکنید. البته اگر تصمیم‌ دارید از شیر در طبخ غذا استفاده کنید، می‌توانید از شیر یخ‌زده استفاده کنید. فقط حواس‌تان باشد وقتی می‌خواهید شیر را یخ‌زدایی کنید، با توجه به‌اندازه‌ی ظرف، یک روز یا بیشتر باید شیر را در یخچال بگذارید و صبر کنید تا یخ شیر آرام‌آرام باز شود.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

یخ زدن مواد غذایی

سبزیجات

اگر دوست‌دارید سبزیجات ترد و خوشمزه بخورید، بهتر است آنها را در فریزر نگذارید. سبزیجات بعد از یخ‌زدایی نرم می‌شوند و دیگر ترد و خوشمزه نیستند.
به‌جای اینکه سبزی‌های شسته‌شده و خشک‌شده را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است سبزی‌ را در حوله‌ای کاغذی یا نخی بپیچید. بعد داخل پاکتی پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید.

غذاهای سرخ‌شده

مهم‌ترین ویژگی غذاهای سرخ‌شده تردبودن است، اما فریزکردن غذاهای سرخ‌شده باعث نرم‌شدن آن می‌شود و درواقع حالت تردی و خوشمزگی غذا کاملا از بین می‌رود. نظرتان درمورد خوردن مرغ سوخاری که تازگی و تردی اولیه را ندارد، ‌چیست؟ چه چیزی بدتر از خوردن سیب‌زمینی سرخ‌شده‌ی نرم است؟ البته شاید بتوانید تردی و شکنندگی برخی از غذاهای سرخ‌شده را با انداختن دوباره‌ی آنها در ماهیتابه‌ و روغن داغ برگردانید؛ هرچند این‌کار باعث می‌شود غذایتان روغن بیشتری به خود جذب کند و چرب‌تر شود. پیشنهاد ما این است که غذای سرخ‌شده‌ی خود را در یک وعده بخورید و سعی نکنید باقی‌مانده‌ی غذا را فریز کنید.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

تخم مرغ با پوست

تخم‌مرغ با پوست

همه‌ی ما می‌دانیم حجم مایعات با یخ‌زدن افزایش می‌یابد به‌همین‌خاطر بهتر است برای نگهداری مایعات در فریزر از یک ظرف بزرگ‌تر استفاده کنید. درمورد تخم‌مرغ هم دقیقا همین مشکل وجود دارد. وقتی تخم‌مرغ را با پوست داخل فریزر می‌گذارید، مایع درون آن سفت‌ می‌شود و با افزایش حجم، پوست تخم‌مرغ نیز ترک برمی‌دارد. بدترین قسمت ماجرا این است که با شکسته‌شدن تخم‌مرغ‌ها همه‌ی فضای فریزر بوی تخم‌مرغ می‌گیرد. پس بهترین راه‌حل است که بی‌خیال فریزکردن تخم‌مرغ بشوید.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

مواد غذایی یخ زده ممنوع

میوه و سبزیجات خام

میوه و سبزیجات مقدار زیادی آب دارند که گذاشتن آنها در فریزر باعث یخ‌زدن آب درون میوه‌ها و صیفی‌جات می‌شود و معمولا امکان مصرف آنها بعد از وجود ندارد. درواقع بعد از یخ‌زدایی میوه‌ها شل و نرم می‌شوند و دیگر به حالت ترد اولیه برنمی‌گردند. هیچ‌کس دوست ندارد یک خیار یا کرفس نرم‌شده بخورد.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

خامه ترش

خامه‌‌ی ترش

یخ‌زدن خامه‌‌ی ترش باعث بریده‌بریده شدن و بدشکل شدن ظاهر آن می‌شود. شما می‌توانید خامه‌ی یخ‌زدایی‌شده را با هم‌زن بزنید و سپس در طبخ غذا و درست کردن دسر از آن استفاده کنید، اما طعم آن به‌تنهایی چندان خوشایند نخواهد بود.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

آرد سوخاری

آرد سوخاری و خرده‌های نان

استفاده از خرده‌های نان، آرد سوخاری یا پنیر بر روی غذاها موجب تردی و خوشمزگی بیشتر غذاها می‌شود و به‌همین‌خاطر گذاشتن این نوع غذاها در فریزر موجب نرمی آنها می‌شود. پس بهتر است ریسک نکنید و هرگز آنها را در فریزر نگذارید. برای حفظ طعم و مزه‌ی غذا می‌توانید بعد از یخ‌زدایی از آرد سوخاری و پنیر استفاده کنید.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

ماست یخ زده ممنوع

ماست

منظورمان بستنی ماستی نیست. بحث اصلی درمورد فریزکردن ماست است. قراردادن ماست، ماست چکیده یا ماست یونانی در فریزر باعث تغییر بافت آن می‌شود. فکر نکنید با قراردادن ماست در فریزر صاحب بستنی ماستی می‌شوید. بستنی ماستی، ‌دسر خوشمزه‌ای است که مصرف آن در دهه‌ی اخیر در آمریکا بسیار زیاد شده‌ است. مانند خامه‌ی ترش، بافت ماست نیز بعد از یخ‌زدایی تغییر شکل می‌دهد، بریده‌بریده می‌شود و قابل خوردن نخواهد بود. البته می‌توانید از آن در پخت‌وپز استفاده کنید، چون خوردن آن به‌تنهایی چندان خوشمزه نیست.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

سیب زمینی یخ زده ممنوع

سیب‌زمینی

سیب‌زمینی آب زیادی دارد. فریزکردن سیب‌زمینی باعث تشکیل کریستال‌های یخ و ایجاد سوراخ‌ در بافت سیب‌زمینی می‌شود. به همین‌خاطر بعد از یخ‌زدایی سیب‌زمینی طراوت و تردی اولیه را ندارد. بهتر است سیب‌زمینی را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. اگر واقعا مجبور به فریزکردن سیب‌زمینی هستید، بهتر است اول آن را بپزید. هرچند سیب‌زمینی پخته هنوز هم آبدار است، ولی با توجه به نوع پخت می‌توانید به نتایج بهتری برسید.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

پنیر یخ زده ممنوع

پنیر

با توجه به ماندگاری بالای پنیر اصلا نیازی به فریزکردن پنیر نیست. اگر پنیر سفتی را در فریزر بگذارید، نرم و خمیری می‌شود و اگر یک قالب پنیر نرم را فریز کنید،‌ با توجه به تشکیل کریستال‌های یخ در پنیر، بافت آن کاملا از بین می‌رود. بهتر است با گذاشن پنیر در فریزر طعم خوشمزه‌ی آن را خراب نکنید.

خامه‌های قنادی

فریزکردن خامه‌های قنادی که از سفیده‌ی تخم‌مرغ تهیه می‌شوند، کار اشتباهی است، زیرا یخ‌زدن موجب از بین رفتن بافت خامه و حتی فاسدشدن آن می‌شود. همچنین خامه‌ی یخ‌زدایی‌شده دیگر فرم مناسب برای استفاده بر روی کیک را نخواهد داشت و ممکن است کیک شما را کاملا خراب کند.

فریزکردن مواد غذایی کار حساسی است. مهم نیست چه چیزی را فریز می‌کند، مهم این است که آن را بیش از ۹ ماه در فریزر نگهداری نکنید. نحوه‌ی خارج‌کردن موادغذایی از حالت انجماد نیز اهمیت زیادی دارد. برای یخ‌زدایی از مواد غذایی زمان مناسبی لازم است؛ یخ‌زدایی آرام باعث می‌شود کیفیت مواد غذایی فریزشده به‌طور کامل حفظ شود. از گذاشتن مواد‌ غذایی داغ در فریزر خودداری کنید. اول اجازه بدهید که ظرف موادغذایی به‌طور کامل خنک شود و سپس آنها را در فریزر بگذارید.

مواد غذایی که نباید یخ بزنند

گوشت یخ زده

گوشت آب شده

اگر گوشت یک بار فریز شود مشکلی نخواهد بود. اما اگر بیش از یک بار یخ‌های آن آب شود و دوباره یخ بزند اصلا اتفاق خوبی نیست. یخ زدن و آب شدن دوباره گوشت به معنای خوش آمدگویی به باکتری‌ها برای رشد و تکثیر در گوشت خواهد بود و بی‌شک این چیزی نیست که شما انتظارش را می‌کشید. پس گوشت‌های یخ زده خود را فقط به مقدار نیاز از فریزر خارج کنید و بعد از آب شدن آن فورا مصرف کنید.

گیاهان معطر

گیاهان معطر تازه با فریز شدن تبدیل به ماده ای وارفته و قهوه ای رنگ می‌شوند. با تغییر دمای شدید، این گیاهان بافت و رنگ خود را کاملا از دست خواهند داد. البته راه دیگری برای نگهداری از این مواد در فریزر وجود دارد. اگر سبزیجات معطر خود را خرد کنید و با کمی روغن زیتون در قالب های یخ قرار دهید شانس نگهداری آن‌ها را در فریزر خواهید داشت.

مواد غذایی که نباید یخ بزند

نوشابه را در فریزر نگذارید

نوشیدنی های گازدار

بی‌شک شما این اشتباه را دو بار انجام نخواهید داد. اگرچه فریز کردن نوشیدنی‌های گازدار به نظر جالب می آید اما بسته بندی این قوطی ها به خصوص از نوع آلومینیومی بی شک در فریزر منفجر خواهد شد و همه جا را آغشته به مواد چسبناک درون خود خواهد کرد. بهتر است این مواد را در یخچال نگهداری کنید و اگر جزو نوشیدنی‌های سالم نیستند بد نیست آن‌ها را به سطل زباله ارجاع دهید.

نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید