خواص هل و ویژگی‌های درمانی شگفت‌انگیز آن

هل سبز

هل یکی از ادویه های معطر شناخته شده است که در برخی غذاها استفاده می شود. این گیاه خوشبو دارای خواص درمانی زیادی است و خواص هل ناشی از ترکیبات و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن است.

هل سبز گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید. وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰% مصرف هل دنیا از هندوستان صدر می شود.

این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع ۴ متر خارج می شود.

یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشد.

آشنایی با خاصیت هل سبز

فواید سلامت هل

هل ادویه ای ایده آل با فواید سلامت بسیار است. از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین فواید سلامت این ماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویژگی های ضد سرطان

سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ، یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان است.

هل سبز

شیلا خداداد و همسرش فرزین سرکارات

افزایش هزینه های روش درمانی سرطان و عوارض جانبی آن، پژوهشگران را به یافتن جایگزین هایی پایدارتر تشویق کرده است. مطالعات صورت گرفته توسط موسسه ملی سرطان چیتارانجان در کلکته نشان داده اند، رژیم غذایی حاوی هل نتیجه مثبتی در مقابله با سرطان روده بزرگ دارد.

سلامت قلب و عروق

مطالعات صورت گرفته در زمینه تاثیر مصرف هل بر سلامت قلب و عروق نشان داده اند این ماده به پایین آوردن ضربان قلب یا کنترل ریتم ضربان کمک می کند و فشار خون بالا را کنترل می کند.

کلیدی ترین مزایای درمانی و خواص هل

از هل در درمان نفخ, اختلالات گوارشی, تسکین سوزش سر دل استفاده می شود.
هل علاوه بر درمان عفونت های لثه و دندان, برای از بین بردن بوی بد دهان کاربرد دارد.
هل, ادرار آور است و گر گرفتگی ها و سموم انباشته در بدن را دفع می کند.
هل سر درد و سرفه ناشی از آب و هوای سرد را تسکین می دهد.
ترکیبات شیمیایی موجود در هل دارای خواص آنتی اکسیدانی است که منجر به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و ارتقاء سلامتی بدن می شد.
هل منبع خوبی از مواد معدنی پتاسیم, کلسیم, مس و منیزیم است. پتاسیم نقش مهمی در بدن ایفا می کند و ضربان قلب و فشار خون در بدن را کنترل می کند و مس یکی از مواد مورد نیاز به منظور تولید سلول های قرمز خون می باشد.
هل منبع خوبی از آهن و منگنز است. به همین دلیل یکی از مهمترین خواص هل, رفع کمبود آهن در بدن می باشد.

آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون و متابولیسم سلولی مورد نیاز می باشد. منگنز یک عامل کمکی به منظور عملکرد صحیح آنزیم های بدن می باشد.

هل سبز

فرزین سرکارات


هل دارای ویتامین C, ریبوفلاوین، نیاسین است که جزء ویتامین های حیاتی به شمار می آیند و برای حفظ سلامتی ضروری هستند.

چند مورد از خواص هل برای بدن

درمان اختلالات ادراری

در آیورودا (علم باستانی هندی درباره پزشکی و سبک زندگی)، هل به عنوان درمانی برای بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت و سوزاک مورد استفاده بوده است.

بوی بد دهان:

هل یکی از درمان های خانگی موثر برای بهبود بوی بد دهان است. جویدن دانه های هل می تواند هرگونه بوی بدی که از دهان بیرون می اید را نابود کند. حتی بعضی از آدامس ها از هل برای بهبود بوی بد دهان استفاده می کنند.

سرطان:

تحقیقات نشان می دهد زمانی که صحبت از سرطان به میان می آید هل پتانسل مبارزه با آن را دارد.

مطالعات حیوانی نشان می دهد هل به عنوان عامل پیشگیری عمل می کند یا اینکه می تواند برای به تاخیر انداختن، مهار کردن یا برعکس نمودن تشکیل سرطان عمل کند.

به طور کلی مواد شیمیایی گیاهی موجود در هل همچون cineole و لیمونن می تواند نقش محافظتی در برابر پیشرفت سرطان داشته باشد.

نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید