ظروف استیل جزء بهترین انتخاب ها برای پخت و پز غذا محسوب می شود . چراکه ظروف استیل از تركیب آهن و فلزات دیگر ساخته شده اند و بسیار با دوام و در مقابل فرسودگی مقاوم اند.برای شناخت ویژگی های ظروف استیل مقاله ی این قسمت از تانما را از دست ندهید.

ظرف استیل چیست

این قابلمه ها بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسبند. با این وجود بعضی از تولیدکنندگان ادعا می کنند که می توانید برنج یا حتی ماکارونی را هم در این قابلمه ها بپزید و حتی ته دیگ هم داشته باشید.نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه های استیل تنظیم درجه حرارت است.این ظروف از تركیب آهن و فلزات دیگر ساخته شده اند و بسیار با دوام و درمقابل فرسودگی مقاومند.
این قابلمه ها در گروه سالم ترین قابلمه ها قرار می گیرند و مصرف کنندگان می توانند با خیال راحت و بدون نگرانی از بابت ورود املاح و ترکیبات شیمیایی به درون غذا، از این قابلمه ها استفاده کنند.

ظروف استیل

ظرف استیل چیست

ویژگیهای ظروف استیل

استیل زنگ نمی زند ،خرد نمی شود و تغییر شکل نمی دهد، به راحتی خش برنمی دارد، بسیار مقاوم است و طول عمر بالایی دارد. ظروف استیل سالها ظاهر اولیه خود را حفظ می کنند. به همین علت، خرید این ظروف سرمایه گذاری برای یک عمر است.

ظروف استیل ظاهر زیبایی دارند.و در نهایت هم ظاهر براق و آینه مانند استیل، آنها را بسیار شیک و جذاب می کند. این ویژگی خاص استیل باعث می شود حتی بعد از سالها استفاده، ظاهر زیبای آنها حفظ شود.طعم خوب غذا، راحتی، ماندگاری و زیبایی ظروف استیل همیشه مثال زدنی است و هیچ کسی را از انتخاب آنها پشیمان نمی کند.

از آنجایی که ظروف استیل لایه محافظی برای نچسبیدن غذا ندارند، هیچ گونه مواد شیمیایی وارد غذا نمی شود. بنابراین ظروف استیل تاثیری روی مزه غذا نمی گذارند.ظروف طبخ استیل پاکیزه می مانند.

ظروف استیل به خوبی با مواد شوینده تمیز می شوند و هیچ گونه آلودگی روی این ظرف ها باقی نمی ماند. در نتیجه، پس از شستشوی آنها هیچ بو، لکه و تغییر رنگی ایجاد نمی شود.

ظروف استیل به خوبی با مواد شوینده تمیز می شوند و هیچ گونه آلودگی روی آن ها باقی نمی ماند.نگهداری و استفاده از ظروف استیل آسان است.بر خلاف سایر ظروف که محدودیت های زیادی در استفاده و نگهداری دارند، نگهداری و تمیز کردن ظروف طبخ استیل بسیار ساده و راحت است.

راهنمای خرید ظروف استیل

  • تا حد امکان به هنگام خرید، محصولات شرکت های معتبر را در اولویت خرید خویش قرار دهید.
  • صاف و صیقلی بودن کف ظرف را به دقت بررسی کنید؛ پس از مدتی به کارگیری این ظروف و استفاده از وسایل فلزی برای برداشت غذا از این ظروف، این کف صاف و صیقلی آسیب خواهد دید؛ هرچه در ابتدا، تعداد و میزان آسیب های دیواره و کف ظرف کمتر باشد، از نظر بهداشت مواد غذایی بهتر خواهد بود.
  • دسته ها و دستگیره های ظروف پخت غذا اهمیت خاصی دارد؛ هنگام خرید این ظروف به نصب مناسب، جنس دسته ها و جنس پیچ یا پرچ هایی که برای اتصال به ظرف به کار رفته اند و در برخی موارد ممکن است با ماده غذایی نیز در تماس قرار گیرند، توجه کنید.
  • غذاهای نمکی و نیز اسیدی مثل گوشت، گوجه فرنگی، آلو، چغندر، ترشی ها و ... نباید برای مدت طولانی در ظروف استیل نگهداری شوند.
  • ظرف نباید روی شعله بزرگ تر از خودش قرار گیرد و بیش از اندازه داغ شود.
  • برای شست وشو از مواد سفیدکننده و سیم ظرفشویی استفاده نشود.
  • بلافاصله پس از استفاده، ظرف داغ با آب سرد پر نشود.
  • امّا نکته مهم در استفاده از ظروف استیل آن است که در ساخت آنها، بعضاً از سرب استفاده می شود و این فلز، حتی در مقادیر کم، سمّیت نسبتاً بالایی دارد؛ با توجه به نامشخص بودن استفاده یا عدم استفاده از سرب در ظروف استیل موجود در بازار، بهتر است قید استفاده از این ظروف را زد.
ظروف استیل

راهنمای خرید ظروف استیل

فواید ظروف استیل

ظروف پخت استیل طعم غذا را حفظ می کنند

از آنجایی که ظروف استیل لایه محافظی برای نچسبیدن غذا ندارند، هیچ گونه مواد شیمیایی وارد غذا نمی شود. بنابراین ظروف استیل تاثیری روی مزه غذا نمی گذارند و غذا طعم طبیعی خود را حفظ می کند.

ظروف پخت استیل پاکیزه می مانند

ظروف استیل به خوبی با مواد شوینده تمیز می شوند و هیچ گونه آلودگی روی این ظرف ها باقی نمی ماند. در نتیجه، پس از شستشوی آنها هیچ بو، لکه و تغییر رنگی ایجاد نمی شود.آب گرم به همراه مایع ظرفشویی بهترین انتخاب برای شستشوی آنهاست و تمام باقیمانده غذا را از بین می برد. برای شستشوی ظروف استیل در ماشین ظرفشویی ، دمای آب نباید بیشتر از ۵۰ درجه باشد. دمای بالا می تواند باعث تغییر رنگ، تیرگی یا لکه دار شدن ظروف شما شود.

نگهداری و استفاده از ظروف استیل آسان است

بر خلاف سایر ظروف که محدودیت های زیادی در استفاده و نگهداری دارند، نگهداری و تمیز کردن ظروف پخت استیل بسیار ساده و راحت است.به علت دوام بالای استیل، می توانید بدون نگرانی هر غذایی را در آن بپزید. امکان ایجاد واکنش های شیمیایی هم باعث می شود توجه خاصی به پخت مواد اسیدی داشته باشید؛ در حالی که می توانید برای پخت هر غذایی از ظروف استیل استفاده کنید.

ظروف پخت استیل بادوام و به صرفه هستند

استیل زنگ نمی زند ،خرد نمی شود و تغییر شکل نمی دهد، به راحتی خش برنمی دارد، بسیار مقاوم است و طول عمر بالایی دارد. ظروف استیل سال ها ظاهر اولیه خود را حفظ می کنند. به همین علت، خرید این ظروف سرمایه گذاری برای یک عمر است.

ظروف استیل ظاهر زیبایی دارند

و در نهایت هم ظاهر براق و آینه مانند استیل، آنها را بسیار شیک و جذاب می کند. این ویژگی خاص استیل باعث می شود حتی بعد از سال ها استفاده، ظاهر زیبای آنها حفظ شود.طعم خوب غذا، راحتی، ماندگاری و زیبایی ظروف استیل همیشه مثال زدنی است و هیچ کسی را از انتخاب آنها پشیمان نمی کند. اگر از ویژگی های این ظروف نقره ای جذاب چیزی از قلم افتاده است، آن را با ما در میان بگذارید.

معایب ظروف استیل

در استیل، انتقال حرارت تا حدودی کاهش می یابد؛ علاوه بر انتقال حرارتی کمتر، چسبیدن مواد غذایی به این ظروف نیز به عنوان دومین مشکل شناخته می شود.

مشکل دیگر این ظروف آن است که غذاهای اسیدی در تماس با ظروف استیل ضدزنگ، کروم را از ظرف برداشت می کنند؛ مسمومیت با کروم به علت حالت اکسیداتیو این عنصر خصوصا در فرم IV است، کروم III نسبت به فرم IV ایجاد مسمومیت کمتری می کند چراکه خیلی کم جذب می شود؛ مطالعات اخیر انجام شده بر انواع مکمل های کروم III نشان داده اند که:
پیکولینات کروم و اسید پیکولینیک در موش ها خاصیت موتاژنی داشته اند.
نیکوتینات کروم و کلراید کروم در موش ها خاصیت موتاژنی نداشته اند.
کلراید کروم و ترکیبات شلاته کروم در انسان خاصیت سمی نداشته اند.

کروم IV به علت قدرت اکسیداتیو بالا برای انسان مضر است و از جمله می تواند باعث سرطان ریه شود؛ پخت وپز در ظروف استیل ضدزنگ از عمده ترین منابع آلوده کننده به این عنصر است البته برخی از غذاها (مثل آب پرتقال) و مواد موجود در دستگاه گوارش قدرت تبدیل این کروم به نوع III را دارند.

ظروف استیل

معایب ظروف استیل

تمیز کردن ظروف استیل

ظروف پخت و پز را قبل از اولین استفاده، با شوینده و آب داغ بشویید، آب بکشید و با دستمال خشک کنید.

ظروف آشپزی استیل خود را پس از پخت غذا در آب قرار داده و سپس با شوینده بشویید و آب بکشید، سپس با استفاده از یک پارچه آبگیر، خشک کنید. این کار باعث می شود ظاهر آنها زیبا باقی بماند. می توانید این ظروف را با استفاده از یک شوینده مناسب به ماشین ظرفشویی هم بسپارید، اما فراموش نکنید برای حفظ درخشندگی، آنها را با دستمال پارچه ای پاک کنید.

از اسفنج های ظرفشویی خشن و شوینده های خیلی قوی برای شستن ظروف استیل استفاده نکنید.

می توانید ظرف های استیل را هر چند وقت یکبار با استفاده از مواد مخصوص برق بیندازید.

از اسفنج های ظرفشویی خشن و شوینده های خیلی قوی برای شستن ظروف استیل استفاده نکنید

مراقبت از ظروف استیل

  • ظرف را روی شعله بزرگ تر از خودش قرار ندهید و نگذارید بیش از اندازه داغ شود.
  • برای شست وشو از مواد سفیدکننده و سیم ظرفشویی استفاده نکنید.
  • بلافاصله پس از استفاده ظروف داغ را با آب سرد پر نکنید.
  • نمک را هنگامی که آب غذا در حال جوشیدن است، به آن اضافه کنید و بلافاصله غذا را هم بزنید. در غیر این صورت ظرف تغییر رنگ می دهد.
  • در صورت لک شدن ظرف، می توانید آن را با کمی سرکه یا آبلیمو برطرف کنید.

نکات پخت و پز با ظروف استیل

از آنجایی که ظروف استیل لایه محافظی برای نچسبیدن غذا ندارند، هیچ گونه مواد شیمیایی وارد غذا نمی شود. بنابراین ظروف استیل تاثیری روی مزه غذا نمی گذارند و غذا طعم طبیعی خود را حفظ می کند.

بهتر است برای هم زدن غذا از قاشق هایی استفاده کنید که به ظرف شما آسیب نمی رسانند، می توانید برای ظروف استیل، قاشق های فلزی هم به کار ببرید اما از چاقو و همزن های الکتریکی استفاده نکنید.

برای جلوگیری از چسبیدن غذا به ظرف، مقدار کمی روغن یا کره به تابه سرد اضافه کنید و یک تا دو دقیقه قبل از ریختن مواد غذایی، اجازه دهید ظرف با حرارت ملایم داغ شود.

مطمئن شوید که سطحی که روی آن آشپزی می کنید، تراز باشد. گاز و فری که سطح آن بالا و پایین باشد، باعث می شود روغن در بخشی از ظرف جمع شود و بخشی از ظرف بی روغن بماند. در نتیجه تمام سطح ظرف به خوبی پوشش ندارد، بخشی از غذا به درستی پخته نمی شود و کیفیت غذا پایین می آید.

بعد از هر بار استفاده، ماهیتابه را به خوبی بشویید و تمیز کنید. اگر مواد غذایی به ماهیتابه چسبیده باشند و دوباره به آن حرارت دهید، می توانند باعث تغییر رنگ ظرف شوند.

چسبندگی می تواند به علت داغ شدن بیش از حد ظرف ایجاد شود، وقتی روغن درون ظرف شروع به دود کردن می کند، یعنی حرارت بیش از حد زیاد بوده است.

برای جلوگیری از این که نمک به ظرف آسیب رساند، نمک را بعد از این که غذا شروع به پختن کردید یا بعد از این که مایعات شروع به جوشیدن کردند، به آن ها اضافه کنید. نمک روی عملکرد آشپزی تاثیری ندارد اما می تواند زیبایی ظروف استیل را تحت تاثیر قرار دهد.

غذاهایی حاوی چاشنی نمک را درون ظروف استیل ذخیره نکنید.

ظروف استیل

نکات پخت و پز با ظروف استیل

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید