چی بخوریم تا کبدی سالم داشته باشیم؟

کبد

زمانی که پای سلامت کبد به میان می آید، آواکادو یک «اَبَر خوراکی» محسوب می شود که حاوی ویتامین های «ث» و «ای» است که به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول های بدن نقش آفرینی می کنند.

حفظ سلامتی بدن از جمله کارهایی که باید در اولویت اول زندگی قرار گیرد. اگر سلامتی خود را از دست دهیم، در زندگی اختلال بوجود می آید و ادامه زندگی با سختی مواجه می شود. کبد، یکی از اعضای مهم و حیاتی در بدن است که خارج ساختن مواد سمی از بدن را به عهده دارد. با رژیم غذایی مناسب و سالم می توان در بهبود عملکرد کبد این عضو مهم، تلاش کنیم. در متن زیر با چند مواد خوراکی مقوی آشنا شوید.برای آنکه بتوانید به سم زدایی در بدن و کارکرد بهتر کبد کمک کنید بهتر است در رژیم غذایی روزانه خود، خوراکی هایی را که در ادامه برایتان برخواهیم شمرد را بگنجانید:

 

سیر

در داخل سیر ذرات و ترکیباتی وجود دارد که برای کارکرد کبد بسیار مفید است. سیر مملو از «سلنیم» است که سبب افزایش تاثیرات آنتی اکسیدان شده و از بدن سم زدایی می کند.همچنین در سیر «آرژینین» نیز وجود دارد که نوعی آمینو اسید است که به ریلکس کردن رگ های خونی می انجامد و فشار خون موجود در کبد را نیز کاهش می دهد.

علاوه بر آنچه برشمرده شد، سیر حاوی مقادیری «ویتامین ب۶» و «ویتامین ث» نیز است که خاصیت ضدپیری دارد و از اکسید شدن سلول ها و آسیب به آنها جلوگیری به عمل می آورد.

زردچوبه

حاوی ماده ای به نام «کورکومین» است که نوعی آنتی اکسیدان و ضدتورم به شمار می آید. این ماده به عملکرد مجاری صفرا کمک می کند و در سم زدایی به کبد یاری می رساند. در جوانسازی سلول های کبدی نیز موثر بوده و مانع ورود سموم به داخل کبد می شود. به همین دلایل نیز افزودن اندکی زردچوبه به غذا نه تنها باعث خوش طعم شدن آن می شود بلکه برای سلامتی نیز اهمیت فراوانی دارد.

روغن زیتون

با مصرف متعادل روغن زیتون فوق بکر، می توان به عملکرد کبد کمک بزرگی کرد. این روغن «لیپید» هایی را شکل می دهد که به سم زدایی در بدن انجامیده و اندکی از نقش کبد را بر عهده می گیرد.

آواکادو

زمانی که پای سلامت کبد به میان می آید، آواکادو یک «اَبَر خوراکی» محسوب می شود که حاوی ویتامین های «ث» و «ای» است که به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول های بدن نقش آفرینی می کنند.

ویتامین های «ای» و «کا» موجود در این میوه، خاصیت ضدتورم دارد و از کبد در مقابل عوامل آسیب زا محافظت می کنند. چربی های سالم موجود در آواکادو، میزان کلسترول خون را نیز تنظیم می کنند.

چای سبز

چای سبز نیز مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان به نام «کاتچین» دارد که به گروه «فلاونوئید آلی» تعلق دارد. دانشمندان بر این باور هستند که این نوع چای در مقابل بسیاری از سرطان ها در بدن مقاومت به وجود می آورد.

شیرین‌ بیان

این گیاه در کاهش دادن تراکم آلانین آمینوتر انسفرا و آسپارتات ترانس آمیناز، آنزیم‌هایی که به طور عمده در کبد یافت می‌شود، مؤثر است. میزان بالای این آنزیم‌ ها نشانه آسیب‌دیدگی کبد است. شیرین‌ بیان با به حداقل رساندن این آنزیم‌ها به‌ سلامت کبد کمک می‌کند.

سبزیجات

به اثبات رسیده که سبزیجاتی با برگ های سبز، می توانند در محافظت از کبد موثر باشند و ترکیبات فلزی، شیمیایی و آفت کش موجود در غذا و محیط را خنثی کنند. در این میان اسفناج، منداب و کاسنی برای خروج سموم از بدن بسیار موثر هستند.

چغندر نیز نقش تصفیه کننده خون را بر عهده می گیرد و در کارکرد بهتر کبد کمک رسان است. بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل نیز با آنزیم هایی که در خود دارند به سم زدایی و عملکرد بهتر کبد می انجامند.

سیب

ماده ای به نام «پکتین» در سیب وجود دارد که به خروج سموم از بدن و هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند و کار کبد را نیز آسان تر می کند.

نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید