شناخت علائم گلودرد چرکی به ما کمک می کند که  از شدت یافتن و مزمن این بیماری جلوگیری کنیم در تانما از  علائم گلودرد چرکی بیشتر بخوانید

گلودرد چرکی

گلودرد چرکی عفونت باکتریایی است که باعث می‌شود گلوی شما دردناک و متورم شود. در حقیقت باکتری استرپتوکوک نوع A باعث می‌شود به این بیماری مبتلا شوید. کودکان و بزرگسالان در هر سن‌وسالی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. اما گلودرد چرکی در کودکان بین ۵ تا ۱۵ سال معمول‌تر است. همچنین باید گفت که عطسه و سرفه باعث می‌شود این بیماری به افراد دیگر نیز منتقل شود. با ما باشید تا در این نوشته با علائم، راه‌‌های تشخیص و درمان آن آشنا شوید.

علائم گلودرد چرکی

شدت گلودرد چرکی در افراد مختلف متفاوت است. برخی افراد علائم خفیفی مانند گلودرد را تجربه می‌کنند. ولی برخی دیگر علائم شدیدتری مانند تب و مشکل بلعیدن دارند. معمول‌ترین علائم گلو‌درد چرکی شامل این موارد می‌شوند:

تب ناگهانی، مخصوصا تب بالای ۳۸ درجه؛
گلوی قرمز و دردناک با لکه ‌های سفید؛
سردرد؛
لرز؛
کم‌اشتهایی؛
غدد لنفاوی متورم در گردن؛
مشکل در بلع.

علائم گلودرد چرکی معمولا ۵ روز بعد از آلوده‌ شدن به باکتری بروز می‌کنند.
چه وقت باید به پزشک مراجعه کنید؟

عفونت استرپ دلیل تمام گلودردها نیست. بیماری‌های دیگری هم هستند که می‌توانند باعث گلودرد شوند. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

سرماخوردگی معمولی؛
عفونت سینوسی؛
ریختن ترشحات از پشت بینی به گلو؛
رفلاکس اسید.

گلودردهایی که به‌خاطر بیماری‌های دیگر به‌وجود آمده‌اند، خودبه‌خود بعد از چند روز بهتر می‌شوند. گاهی‌اوقات حتی به درمان هم نیاز نیست.

اگر این مشکلات را داشتید، با پزشک خود تماس بگیرید:

گلودردی که بیشتر از دو روز طول کشیده؛
گلودردی که با لکه‌های سفید در گلو همراه است؛
لکه‌ها یا جوش ‌های قرمز تیره روی لوزه ‌ها یا سقف دهان؛
گلودرد به‌همراه جوش‌های صورتی سمباده‌مانندی روی پوست ؛
مشکل در تنفس؛
مشکل در بلعیدن.

تشخیص گلودرد چرکی

اگر مدت زیادی است که به گلودرد چرکی مبتلا هستید، پزشک می‌تواند گلوی شما را معاینه کند و به‌دنبال علائم تورم بگردد. دکتر احتمالا گردن شما را هم معاینه می‌کند تا ببیند غدد لنفاوی متورم شده‌اند یا نه. او در مورد علائم دیگر هم از شما می‌پرسد و احتمالا یک آزمایش سریع استرپ هم در مطب خود انجام دهد.

این آزمایش نشان می‌دهد که آیا گلودرد شما به‌خاطر عفونت استرپ ایجاد شده یا به‌خاطر نوع دیگری از باکتری یا میکروب است. در این آزمایش پزشک با گوش‌پاک‌کن نمونه‌ای از گلوی شما برمی‌دارد. بعد این نمونه را به آزمایشگاه می‌فرستد تا آن را برای نشانه‌های باکتری بررسی کند. نتیجه‌ی این آزمایش چند روز بعد آماده می‌شود.

درمان گلودرد چرکی

آنتی‌بیوتیک

اگر پزشک شما تشخیص داد که گلودرد چرکی دارید، برای درمان آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. این دارو از پخش شدن باکتری و عفونت جلوگیری می‌کند. چندین نوع آنتی‌بیوتیک وجود دارند، اما معمول‌ترین داروهای تجویزشده برای گلودرد چرکی پنیسیلین و آموکسی‌سیلین هستند.

باید دوره‌ی درمان با این آنتی‌بیوتیک‌ها را به پایان ببرید تا باکتری‌ها کاملا ازبین بروند. برخی افراد بعد از اینکه از نشانه‌های بیماری خلاص شدند، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها را قطع می‌کنند. این باعث می‌شود بیماری بازگردد. در این صورت نشانه‌های بیماری هم بازمی‌گردند.

مراقبت در خانه

علاوه‌بر آنتی‌بیوتیک‌ها، درمان‌های خانگی دیگری هم هستند که می‌توانید با آنها گلودرد چرکی را بهبود ببخشید. این درمان‌ها شامل این موارد می‌شوند:

نوشیدن مایعات گرم، مانند آب گرم با کمی آب‌لیمو و چای؛
نوشیدن مایعات سرد برای بی‌حس کردن گلو؛
استفاده کردن از بخور سرد؛
استفاده از مُسکن‌های معمول، مانند ایبوپروفن یا استامینوفن؛
مکیدن آب‌نبات سرد؛
اضافه کردن نصف قاشق‌ چای‌خوری نمک به یک لیوان آب و غرغره کردن آن.

عوارض گلودرد چرکی

اگر گلودرد چرکی را درمان کنید، علائم آن در طول یک هفته ازبین خواهند رفت. ولی اگر درمان آن را به‌تأخیر بیندازید، ممکن است دچار مشکلات جدی شوید. این مشکلات شامل این موارد می‌شوند:

عفونت گوش؛
سینوزیت؛
تب روماتیسمی؛ (تب روماتیسمی بیماری التهابی است که روی مفاصل، قلب و پوست تأثیر می‌گذارد.)
گلومرولونفریت متعاقب عفونت استرپتوکوکی؛ (این بیماری باعث تورم کلیه‌ها می‌شود.)
ماستوئیدیت؛ (این بیماری در اثر عفونت زائده‌ی ماستوئید در جمجمه ایجاد می‌شود.)
تب مخملک ؛ (این بیماری وقتی اتفاق می‌افتد که سموم به‌وجودآمده توسط عفونت چرکی باعث ایجاد زائده‌ی پوستی قرمز رنگی روی بخش‌های مختلف بدن می‌شود.)
پسوریازیس خالدار؛ (بیماری که در آن جوش‌های کوچک، قرمز و قطره‌شکلی روی بدن ایجاد می‌شوند.)
آبسه دور لوزه؛ (این آبسه پر از عفونت است و پشت لوزه به‌وجود می‌آید.)

برای کاهش خطر این عوارض، اگر عفونت چرکی بعد از ۴۸ ساعت که از آنتی‌بیوتیک استفاده کردید بهتر نشد، حتما با پزشک خود تماس بگیرید. شاید بهتر باشد از آنتی‌بیوتیک دیگری برای مبارزه با عفونت استفاده کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید