آشپزی لذت بخش با لبو

لبو با آن رنگ زیبای قرمز سرشار از اسید فولیک میباشد و عصاره آن در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است،همچنین در درمان فشار خون بالا موثر بوده وزوال عقل در افراد مسن را به تعویق می اندازد پس از خوردن لبو غافل نشوید .در ادامه با ما همراه باشید تا روشپخت و پز با لبو را فراگرفته واز مزایای آن بهره ببرید :

طرز پخت چغندر در خانه

لبو

لبو

می توانید آسان ترین گزیته پخت و پز با چغندر قرمز را تجربه کنید.ابتدا لبو ها را شسته کاملا تمیز کنید ظرف مناسبی را روی شعله قرارداده بعد لبو ها را در ظرف گذاشته به مقدار کافی آب روی آن ریخته وحدود 3 تا 3 ساعت ونیم بگذارید بپزد وقتی لبو ها پخته شد آنها را به یک ظرف دیگر منتقل کرده آب باقیمانده را با مقدار کمی شکر مخلوط کرده دوباره حرارت دهید تا به اندازه کافی غلیظ شود سپس لبوها را پوست گرفته برش زده آب لبو را روی آن ریخته ودر ظرف مناسب سرو کنید .

طرز تهیه لبو پلو

لبو پلو

لبو پلو

مواد لازم برای لبو پلو :

مرغ پخته وریش شده یک پیمانه

اسفناج تفت داده شده سه قاشق سوپ خوری

برنج آبکش شده 3 پیمانه

لبوی پخته شده وخرد شده چهار عدد

زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری

یک عدد پیاز (سرخ شده)

روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

ابتدا پیاز سرخ شده را در تابه با مقداری روغن حرارت دهید مرغ را اضافه کرده کمی با نمک وفلفل تفت دهید سپس اسفناج را هم به مواد اضافه کرده چند دقیقه زمان دهید تا حرارت ببیند .مواد داخل تابه را کنار گذاشته به سراغ لبو ها بروید لبوی پخته را پوست گرفته وخرد کنید سپس قابلمه مناسبی را روی شعله گاز قرار داده کمی روغن بریزید وقتی داغ شد کمی از برنج آبکش شده را ریخته سپس مقداری از مخلوط مرغ بریزید دوباره کمی برنج وپس از آن برشهای لبو را روی سطح برنج بچینید این کار را تکرار کرده تا مواد وبرنج تمام شود روی قسمتی از برنج کمی زعفران بریزید بعد از آن در ظرف را گذاشته صبر کنید برنج دم بکشد .

طرز تهیه ته چین گوشت و لبو

لبو

لبو

مواد لازم برای ته چین گوشت و لبو :

برنج: ابکش شده 5 پیمانه
گوشت:300 گرم
سیب زمینی:پنج عدد چغندر:3 عدد متوسط
زیره:به مقدار لازم زعفران دم کرده میزان

قیسی به اندازه دلخواه

ابتدا گوشت را با زعفران ونمک مزه دار کنید سپس سیب زمینی ها را به صورت حلقه برش بزنید لبویپخته شده را هم برش زده کنار بگذارید.ظرف مناسبی را روی حرارت گذاشته کمی روغن ریخته وچند عدد از سیب زمینی ها را کف ظرف بچینید سپس کمی از برنج آبکش شده را بریزید مقدار کمی زیره روی برنج بپاشید بعد گوشت مزه دار شده را روی برنج قرار دهید چند قیسی روی گوشت بگذارید بگذارید دوباره برنج بریزیدوسپس برش های لبو وسیب زمینی را روی سطح برنج چیده این کار را ادامه دهید تا مواد ته چین گوش ولبو تام شود پس از آن بگذارید برنج به مدت چند ساعت دم بکشد تا گوشت هم بپزد .پس از طی شدن زمان مورد نظر ته چین شما آماده سرو است .(نوش جان)

طرز تهیه بورانی لبو

بورانی لبو

بورانی لبو

مواد لازم برای بورانی لبو:

ماست چکیده یک پیمانه

نمک فلفل به مقدار لازم

لبو دوعدد

شکر به مقدار لازم

پودر سیر یک قاشق مربا خوری

برای تهیه بورانی لبو در آغاز لبوی پخته شده را به شکل پوره در آوریدومقداری نمک، فلفل و شکر (سلیقه ای) به آن اضافه کرده سپس ماست چکیده را هم بیافزایید همه را هم زده مخلوط کنید بورانی لبو حاضر است میتوانید آن را سرو کنید. بورانی لبو یک تجربه آسان در زمینه آشپزی با چغندر قرمز است.

طرز تهیه سوپ لبو

سوپ لبو

سوپ لبو

مواد لازم :

لبو دو عدد

هویج یک عدد

ساقه کرفس یک عدد

فلفل چیلی ،برگ بو،نمک به میزان لازم

رزماری یک شاخه

برگ بویک عدد

آب مرغ به مقدار کافی

برای پختن سوپ لبو ابتدا چغندر (لبو) را شسته پوست بگیرید در ظرف بریزید سیب زمینی را هم به همین طریق در قابلمه ریخته هویج ، کرفس را هم به همراه برگ بو،و رزماری ،فلفل چیلی در قابلمه افزوده آب مرغ را اضافه کرده بگذارید سبزیجات بپزد بعد ازپخت همه مواد را میکس کرده سوپ لبو آماده است . در ظرف مناسب سرو کنید .

ترشی لبو

ترشی لبو

ترشی لبو

مواد لازم ترشی لبو : سرکه یک دوم پیمانه ،لبو نیم کیلو ،نمک به مقدار لازم ،آب چهار لیوان

لبو ها را تمیز شسته بعد در قابلمه بریزید سپس به مقدار کافی آب روی آن ریخته بعدروی حرارت گذاشته ،بگذارید لبوها بپزد .پس از پخت لبوها آنها را پوست گرفته به شکل دلخواه برش بزنید وکنار بگذارید از آب لبو یک لیوان برداشته وداخل ظرفی ریخته نمک وسرکه را هم اضافه کرده بگذارید بجوشد .پس از بجوش آمدن آب لبو وسرکه چند دقیقه زمان دهید بعد از روی شعله بردارید وبگذارید خنک شود .لبوهای خرد شده در ظرف شیشه ای تمیز ریخته مخلوط آب لبوو سرکه ونمک را به آن اضافه کرده درب ظرف را ببندید ودر دمای محیط به مدت یک هفته نگه دارید پس از سپری شدن یک هفته ترشی لبو قابل استفاده است .در یخچال گذاشته ومصرف کنید .

طرز تهیه سالاد لبو و هویج

لبو

لبو

مواد لازم برای سالاد لبو و هویج:

سیب زمینی 4 عدد---- تخم مرغ 4 عدد

هویج 3 عدد----- خیار شور 4 عدد

لبو 2 عدد----- روغن زیتون 3 قاشق غذا خوری

سس مایونز یک پیمانه -----نمک وفلفل به میزان دلخواه

ابتدا لبو ها را پخته سپس پوست گرفته خرد کنید کنار بگذارید. بعد سیب زمینی را پوست گرفته نگینی خرد کنید وبامقداری آب بپزید دقت کنید سیب زمینی له نشود .هویج را رنده کرده خیار شور را نگینی خرد کرده .تخم مرغ ها را پس از آبپز کردن رنده کنید همه مواد را در یک کاسه ریخته سس مایونز را با روغن زیتون ونمک وفلفل افزوده به خوبی مخلوط کنید .در ظرف مناسبی به شکل دلخواه قالب زده وسرو کنید .

طرز تهیه سالاد لبو و کلم قرمز پخته

لبو

لبو

مواد لازم برای تهیه سالاد لبو و کلم قرمز پخته:

کلم قرمز یک سوم یک عدد----- عسل دو قاشق غذا خوری

کرن بری (زغال اخته ) خشک شده دو قاشق سوپ خوری

لبو دو عدد پخته ------ نمک وفلفل سیاه به مقدار لازم

پودر آویشن نصف قاشق چایخوری

سرکه بالزامیک چهار قاشق غذا خوری

پیاز قرمز یک عدد کوچک

ابتدا لبوهای پخته را به صورت مکعبی خرد کرده کنار بگذارید .کلم قرمز را خرد کنید در تابه با مقداری روغن وپیاز خلالی شده تفت دهید ومرتب هم بزنید تا نسوزد .پس از اینکه کلم خنک شد همه مواد را با هم مخلوط کرده سرکه بالزامیک ،پودر آویشن ،نمک ، را هم بیافزایید سپس سرو کنید این سالاد را می توانید به مدت 3 روز در یخچال نگه دارید .

طرز تهیه خورشت لبو

خورشت لبو

خورشت لبو

مواد لازم خورشت لبو :

گوشت قرمز 300 گرم---- لبوسه عدد

سیب زمینی دو عدد

رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری

سیر دو حبه-- پیاز دو عدد

هویج دو عدد

جعفری ریز خرد شده دو قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی دو عدد

سرکه یک قاشق غذا خوری وشکر یک قاشق غذا خوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

زعفران دم کرده به میزان لازم

پیاز ها را ریز خرد کنید سپس در تابه ریخته با مقداری روغن سرخ کنید گوشت را که خورشتی خرد کرده اید در پیاز ریخته سرخ کنید فلفل را بامقداری نمک وزردچوبه اضافه کرده با مقداری آب بگذارید آبپز شود .لبو را پوست گرفته با رنده درشت رنده کرده در تابه بریزید وباکمی روغن تفت داده وسرکه وشکر راافزوده کمی حرارت ببیند سپس کنار بگذارید هویج رنده شده را هم با کره تفت دهید .وقتی گوشت ها پختند سیب زمینی نگینی را به آن اضافه کرده سیب زمینی که پخت بقیه موادی که از قبل تفت داده اید به ظرف گوشت وسیب زمینی افزوده وبعد از 10 دقیقه جعفری خرد شده وگوجه فرنگی را اضافه کنید . ضمنا بهتر است پوست گوجه فرنگی رابگیرید .پس از جا افتادن خورشت سرو کنید .

طرز تهیه لبوی شکم پر

لبوی شکم پر

لبوی شکم پر

مواد لازم برای پختن لبوی شکم پر:

لبوی بزرگ سه عدد --- ابلیمو به مقدار لازم ---نخود فرنگی وذرت پخته وخیار شور به میزان لازم

سس مایونز وماست ،نمک وفلفل به مقدار لازم

لبو ها را با مقدار کمی آب لیمووکمی شکر بگذارید بپزد پس از پخت حلقه حلقه کرده قالبهای کوچکی که آماده کرده اید را با نایلون بپوشانید (نکته قابل ذکر این است اندازه برشهای لبوباید اندازه کف قالب

باشد) باید لبو را درون کاسه قرار داده طوری که لبه قالب را بپوشاند وبه دلیل نرم بودن لبو راحت فرم میگیرد سپس سیب زمینی پخته را با خیار شور رنده کنید و ذرت پخته ونخود فرنگی با سس مایونز وماست ونمک فلفل مخلوط کرده به اندازه درون قالبها بریزید بعد یک برش دیگر لبو روی قالب قرار داده فشار دهید سپس در یخچال گذاشته تا خودش را بگیرد پس سپری شدن چند ساعت میتوانید لبوی شکم پر را از قالب در آورید وسرو کنید (نوش جان)

طرز پخت لبوی داغ

لبو

لبو

برای پختن لبوی داغ ابتدا لبو را تمیز شسته ودرون ظرف مناسب با مقدار آب کافی به مدت 3 تا 4 ساعت بگذارید بپزد پس از پخته شدن لبو را جدا کرده وآب باقیمانده را با کمی شکربگذارید غلیظ شود.لبوی برش زده را در ظرف مورد نظرتان قرار داده بعد با آب لبو به صورت گرم سرو کنید

طرز پخت راگو گوشت و لبو

لبو

لبو

مواد لازم برای راگو گوشت و لبو : روغن 3 قاشق غذاخوری ،سیر 3 حبه ،گوشت گاو 800 گرم،هویج وپیاز نگینی خرد شده هر کدام یک عدد ،رب گوجه فرنگی دو قاشق ،چغندر(لبو)4 عدد ،پاستا آشیانه ای یک بسته پنیر پیتزا نصف پیمانه ،نمک وفلفل به مقدار لازم ،آب گوشت دو پیمانه

ابتدا چغندر شسته برش بزنید با کمی نمک وروغن زیتون در فویل بپیچید در فر گذاشته تا پخته شود پس از پخته شدن خرد کنید، کنار بگذارید بعد گوشت را که خرد کرده اید با نمک وفلفل مزه دار کرده در روغن تفت داده رب گوجه را کمی در روغن تفت داده گوشت را اضافه کرده با مقداری آب بگذارید بپزد تا زمانی که آب گوشت بخار شود.در تابه دیگری پیاز وسیر را کمی تفت داده بعد هویج وچغندر را افزوده وتفت دهید .بعد از پخت گوشت مواد تابه را به آن اضافه کرده

پاستا را در مقداری آب جوش بپزید آبکش کرده قالب مورد نظر را آماده و چرب کرده پاستا را بریزید بعد مواد تابه که همان مخلوط گوشت ولبو است رااضافه کرده روی مخلوط را پنیر ریخته در فر قرار دهید فرصت دهید 15 دقیقه در فر بماند سپس با مقداری بگ تازه گشنیز وجعفری سرو کنید .

طرز تهیه ریسوتوی لبو

لبو

لبو

مواد لازم برای ریسوتوی لبو:

لبو 5 عدد، کره سه قاشق سوپخوری ،سیر8 حبه وپیازیک عدد ،تخم رازیانه وزیره سیاه هرکدام نصف قاشق چایخوری، زنجبیل تازه مقداری ،ساقه رزماری یک عدد،برنج ریسوتو 2 پیمانه ،سرکه یک پیمانه شکر نصف پیمانه ،سرکه بالزامیک یک قاشق غذا خوری ،100 گرم پنیر بز ، پنیر پیتزا نصف پیمانه عصاره مرغ 5 پیمانه

ابتدا لبو را تمیز کرده وبشویید در فویل بپیچید ودر فر بپزید .یک ساعت زمان دهید تا بپزد بعد از زمان ذکر شده لبوها را خارج کرده بعد از خنک شدن پوست آنها را گرفته به وسیله غذا ساز پوره کنید.پیاز را در تابه با کمی روغن سرخ کرده زنجبیل ریز خرد شده به همراه سیر له شده به پیاز افزوده زیره ورازیانه وبرنج را افزوده ومرتب هم بزنیدپس از چند دقیقه سرکه بالزامیک وسرکه وشکر را هم به برنج اضافه کرده مخلوط کنید رزماری را هم به برنج افزوده عصاره ی مرغ را هم اضافه کرده 20 دقیقه زمان دهید تا مواد جذب برنج شود.سپس پوره ی لبو را هم اضافه کرده کمی فرصت دهید بعد پنیر بز وپنیر پیتزا را هم بیافزایید مقداری کره با نمک وفلفل به غذا افزوده سپس آماده سرو است .

طرز تهیه اسموتی لبو

اسموتی لبو

اسموتی لبو

مواد لازم اسموتی لبو :

آب هویج : یک‌ دوم فنجان---- زغال‌اخته : یک‌چهارم فنجان
لبو خام پوست‌کنده و رنده شده : یک‌چهارم فنجان ---- سیب پوست کنده : یک‌چهارم فنجان
بادام خام : یک‌چهارم فنجان ---- یخ خرد شده : یک‌سوم فنجان
آبلیمو : نصف قاشق چای‌خوری ---- زنجبیل : به میزان لازم

تمام مواد را باهم در مخلوط کن ریخته وکاملا مخلوط کرده ومواد که یکدست شد، سپس در لیوان مورد نظرتان سرو کنید .

طرز تهیه کیک لبو

کیک لبو

کیک لبو

مواد لازم برای کیک لبو

یک گزینه آسان برای آشنایی با آشپزی با لبو درست کردن کیک لبو است.

لبو سه عدد رنده شده --- شکریک پیمانه --- تخم مرغ چهار عدد---آرد دو پیمانه --- کره نرم شده 250 گرم --- پوست لیموی رنده شده --- کشمش ریز 250 گرم--- شکر یک پیمانه --- کره نرم شده 250 گرم

فر را روشن کنید تا گرم شود سپس لبوها را پوست گرفته رنده کنید .پوست لیمو همراه با شکر وکره در ظرفی ریخته سپس وبا هم زن برقی بزنید تا کرم رنگ شود تخم مرغ ها را یکی یکی به مخلوط شکر اضافه کرده وبا هم زن بخوبی مواد را مخلوط کرده ، سپس آرد رابه همراه بکینگ پودرالک کنید وبا لبو وکشمش به مخلوط کره وتخم مرغ طی چند مرحله بالیسک اضافه کرده و کاملا با هم ترکیب کنید .قالب مناسبی را کمی چرب کرده بعد مایع کیک را به قالب منتقل کنید ودر فر گذاشته و 60 دقیقه فرصت دهید بپزد .(نوش جان)

طرز تهیه پنکیک مخملی سرخ

لبو

لبو

مواد لازم پنکیک مخملی سرخ :

آرد جوی دوسر: نصف پیمانه + دو قاشق سوپ‌خوری---- پودر بادام: یک‌چهارم پیمانه
آرد برنج: یک‌چهارم پیمانه----- پودر كاكائو یك قاشق سوپ‌خوری
بیكینگ پودر: یك قاشق چای‌خوری----- نمك: یک‌ پنس
تخم‌مرغ: دو عدد---- شیر بادام نصف پیمانه
پوره لبو: سه‌پنجم قاشق سوپ‌خوری (روش تهیه پوره در ریسوتو لبو گفته شد)
شربت افرا: سه قاشق سوپ‌خوری---- سس سیب (بدون شیرینی): دو قاشق سوپ‌خوری
روغن: یك قاشق سوپ‌خوری


عصاره وانیل: یك و نیم قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع: مقداری

در یک ظرف بزرگ آرد جو،آردبرنج ،پودر کاکائو ،بگینک پودر ،پودر بادام با هم مخلوط کنید .حالا موادی که با هم ترکیب کردید را با بقیه مواد مخلوط کرده خمیر بدست آماده را به مدت 10 دقیقه استراحت دهید یک تابه را به خوبی چرب کرده وروی حرارت گرم کنید یک ملاقه کوچک از خمیر را برداشته وبه صورت چرخشی در تابه گرم بچرخانید وقتی پنکیک حباب زد طرف دیگر را سرخ کرده تا دو طرف پنکیک پخته شود با عسل ویا هر مربایی که موردنظرتان سرو کنید

آیا این مطلب مفید بود؟ 25
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید