شب یلدا چی بپزم

بلند ترین شب سال را که آغاز زمستان است شب یلدا که صحیح تر آن است که شب چله گفته شود را ایرانی ها جشن می گیرند واین مراسم را با آیین های خاصی پاس میدارند یکی از این سنتها پختن غذاهای مخصوص این شب است که از دیر باز تا کنون مرسوم بوده است ما بیست پیشنهاد خوشمزه برای شب یلدای شما داریم باما همراه شوید تا یک یلدای بیاد ماندنی را در کنار خانواده تان تجربه کنید .

طرز تهیه ی آش انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای تهیه آش انار :

1- انار دانه شده یک کیلو

2- گوشت چرخکرده 250 گرم

3- لپه نصف پیمانه

4- برنج یک پیمانه کوچک

5- سبزی آش نیم کیلو ریز خرد شده (گشنیز ،تره،نعنا،جعفری)

6- پیاز داغ پنج قاشق غذاخوری

7- گلپر یک قاشق سوپخوری

8- نمک وفلفل ،روغن ،زردچوبه به میزان لازم

9- پیاز یک عدد بزرگ

ابتدا لپه را با پیاز داغ وروغن تفت دهید بعد با مقدار مناسبی آب بگذارید بپزد پس از اینکه کمی لپه پخته شد برنج را هم که از قبل خیس کره اید به آن افزوده وآب کافی اضافه کنید با کمی نمک سپس فرصت دهید تا برنج لپه به خوبی بپزند.

پیاز ر رنده کرده آب آن را کاملا بگیرید سپس باگوشت مخلوط کرده کمی نمک وفلفل وزردچوبه هم افزوده گوشت را ورز دهید بعد به صورت کوفته قلقلی های کوچک شکل دهید سپس در روغن داغ سرخ کرده کنار بگذارید.

وقتی برنج آش بخوبی پخته وله شده سبزی آش را که از قبل شسته وریز خرد کرده اید را به آن افزوده ومدتی زمان دهید تا سبزی آش هم کمی پخته شود درانتها دانه های انار وکوفته قلقلی ها را اضافه کنید واجازه بدهید تا آش جا بیافتد وبعد از پخت در ظرف مورد نظر با دانه های انار تزیین کرده وسرو کنید .

طرز تهیه ی سالاد انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم جهت تهیه سالاد انار مخصوص شام شب یلدا

1- کلم قرمز نصف یک عدد

2- انار دوعدد

3- کلم بروکلی نیم کیلو

4- هویج سه عدد بزرگ

5- جعفری به میزان لازم

6- گل کلم نیم کیلو

7- نمک وفلفل به میزان لازم

طرز تهیه سس سالاد : ابتدا روغن زیتون را با سس مایونز مخلوط کرده وهم بزنید سپس مقداری ماست ونمک به آن بیافزایید

پس ازآن کمی آبلیمو افزوده وهم بزنید تا یکدست شود

هویج را رنده کرده بعد کلم قرمز رابه صورت ریز خرد کنید کلم بروکلی وگل کلم را هم ریز کرده سبزیجات خرد شده را در ظرف مناسبی بریزید دانه انار را هم اضافه کنید بعد سس سالاد را روی سالاد ریخته ودر آخر ظرف محتوی سالاد را در یخچال به مدت یک ساعت استراحت دهید تا طعم واقعی سالاد آشکار شود ،پس از گذشت زمان ذکر شده سالاد را با جعفری ریز خرد شده تزیین کرده وسرو کنید.

طرز تهیه ی خورشت ناردون

خورشت انار

خورشت انار

مواد لازم برای خورشت ناردون:

1- پیاز یک عدد بزرگ

2- انار یک عدد

3- چهار عدد ران مرغ

4- آلو بخارا هشت عدد

5- رب اناردو قاشق غذاخوری

6- روغن مایع وشکر به میزان لازم

7- زردچوبه، نمک ،فلفل به میزان لازم

پیاز را ریز خرد کرده در قابلمه ای مناسب بریزید با مقداری روغن روی حرارت تفت دهید تا پیازسرخ شود سپس کمی زردچوبه وفلفل سیاه به پیاز اضافه کرده هم بزنید تکه های مرغ را در قابلمه گذاشته وبگذارید روی حرارت کمی سرخ شوند مقداری نمک افزوده سپس رب انار را هم روی مرغ بریزید تفت دهید بعد دوپیمانه آب اضافه کنید وفرصت دهید تا به مدت یک ساعت مرغ پخته شود در نیم ساعت آخرپخت آلو بخارا ودانه های انار را هم افزوده سپس خورشت را بچشید اگر تمایل داشتید کمی شکر به آن اضافه کنید .

طرز تهیه ی سینه مرغ بریان با سس انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای سینه مرغ بریان با سس انار :

1- رب انار یک استکان

2- سینه مرغ با پوست دوعدد

3- آب مرغ یک استکان

4- پودر هل وسماق هر کدام یک قاشق چایخوری

5- نمک وفلفل به میزان لازم

6- آویشن تازه چند شاخه

7- دانه انار به میزان لازم

8- روغن به میزان لازم

در آغاز کار باید پودر هل وسماق وکمی نمک رابا هم مخلوط کرده وبه وسیله انگشت زیر پوست مرغ بزنید تا گوشت مرغ مزه دار شود فر را روشن کرده تا گرم شود .تابه مناسب را روی حرارت گذاشته کمی روغن افزوده وقتی روغن به خوبی داغ شد سینه های مرغ را در روغن به مدت 6 دقیقه سرخ کنید

فلفل قرمز وآویشن ورب انار،آب مرغ را در ظرفی بریزید روی حرارت گذاشته هم بزنید تا بجوش افتد سپس سینه ی مرغ را که سرخ کرده اید.

در سس رب انار وآویشن قرار دهید ومرتب تکه های مرغ را زیر رو کنید تا مرغ کاملا به سس آغشته شود بعد مواد را به ظرفی مناسب فر منتقل کرده

ودر فر به مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید وقتی زمان مورد نظر سپری شد مقداری از سس که مرغ در آن پخته شده را روی مرغ بریزید وبا دانه های انار تزیین کرده وسرو کنید .

طرز تهیه ی سوپ انار خورشت انار بیج

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم : سوپ انار خورشت اناربیج

1- سبزی یک کیلو

2- گوشت چرخکرده500 گرم

3- رب انار به میزان لازم

4- نمک وفلفل ، زردچوبه به میزان لازم

5- 300 گرم مغز گردوی خرد شده

6- پیاز یک عدد

پیاز را رنده کرده آب آن رابگیرید با گوشت چرخکرده مخلوط کنید مقداری نمک وفلفل هم افزوده گوشت را به صورت کوفته قلقلی کوچک شکل داده کنار بگذارید مغز گردو را پودر کرده وبا مقدار منایسبی آب روی حرارت گذاشته وبپزید زمانی که مغز گردو پخته شد سبزی را که از قبل شسته وریز خردکرده اید به مغز گردو اضافه کنید وصبر کنید تا کمی با هم پخته شوند بعد کوفته ها را به خورشت اضافه کرده دقت کنید حرارت را باید زیاد کرد تا کوفته ها از هم باز نشوند در آخر رب انار را هم افزوده حرارت را کم کنید تا خورشت انار بیج جابیافتد وغلظت آن مثل خورشت فسنجان شود .


سوپ انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای سوپ انار

1- نصف پیمانه برنج

2- نصف پیمانه عدس

3- یک عدد چغندر قند

4- یک لیوان آب انار

5- سبزی شامل (جعفری ، اسفناج،گشنیز )ریز خرد شده 310گرم

6- نمک وفلفل ،زردچوبه به میزان لازم

7- رب انار دو قاشق سوپ خوری

8- یک عدد انار دانه شده

9- پیاز یک عدد

10- کره یک قاشق سوپخوری

ابتدا چغندر را رنده کرده کنار بگذارید پیاز را ریز خرد کرده ودر کره تفت دهید سپس چغندر را با عدس وبرنج که ازقبل شسته وخیس کرده اید به پیازاضافه کنید.

سبزی را که شسته وریز خرد کرده اید را هم افزوده ونمک وفلفل زردچوبه را هم اضافه کنید هم بزنید سپس مقدار مناسبی آب را روی مواد بریزید

و یک ساعت فرصت دهید تا همه مواد پخته شودو30 دقیقه آخر پخت سوپ انار، رب اناروآب انار را هم اضافه کرده ووقتی محتویات درون قابلمه به جوش آمد 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا سوپ جا بیافتد از روی حرارت برداشته وبا مقداری دانه انار وپیازچه تزیین کرده وسرو کنید

طرز تهیه ی سالاد انارو اسفناج

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای سالاد اسفناج و انار:

1- اسفناج تمیز شده 500 گرم

2- دانه انار 120 گرم

3- رب انار دوقاشق سوپخوری

4- مغزگردو 50گرم

5- سرکه بالزامیک دوقاشق غذاخوری

6- نمک وفلفل سیاه به میزان لازم

7- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری

8- پرتقال یک عدد بزرگ

اسفناج ها را تمیز کرده وبشویید سپس خرد کرده کنار بگذارید مغز گردو را خرد کرده بعد پرتقال را هم پوست گرفته وبه صورت دلخواه برش بزنید

اسفناج را با گردو وپرتقال در ظرف مناسبی بریزید وبعد سرکه بالزامیک را با روغن زیتون ونمک فلفل ورب انار مخلوط کنید وروی سالاد بریزیدسالاد اسفناج وانار آماده ی سرو است.

طرز تهیه ی خورشت فسنجان مجلسی

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای خورشت فسنجان مجلسی:

1- گوشت مرغ 400 گرم

2- مغز گردوی چرخ شده 310گرم

3- شکر دو قاشق غذاخوری

4- پیاز خرد شده دو عدد

5- نمک وزردچوبه به میزان لازم

6- رب انار پنج قاشق غذاخوری

پیاز را در قابلمه ی مناسبی بریزید ومقداری روغن تفت دهید وقتی پیاز سرخ شد گردوی چرخ شده را هم اضافه کرده نمک وفلفل را هم بیافزایید.

با مقدارمناسبی آب بگذارید بپزد در ظرف دیگری مرغ را با کمی پیاز وزردچوبه وروغن تفت داده بعد آب اضافه کرده ودرب ظرف راگذاشته وصبر کنید

تا مرغ پخته شود بعد از پخته شدن مرغ ، مرغ رابه همراه آب موجود در ظرف به مخلوط گردو افزوده وفرصت دهید تا کمی مواد با هم بپزد

سپس رب انار وشکر را هم اضافه کرده اجازه دهید تا خورشت فسنجان غلیظ شود در ظرف مورد نظر به همراه برنج سرو کنید .

طرز تهیه ی خشیل

شام شب یلدا

شام شب یلدا

خشیل غذای محلی آذربایجان می باشد این غذا بسیار پرکالری ومقوی است وصبحانه یا عصرانه ای بسیار مناسب برای فصول سرد سال می باشد خشیل را در زمانهای قدیم ترکهای آذری برای شب یلدا درست می کردند

مواد لازم :

1- آرد گندم سبوس دار 100 گرم

2- آب دو پیمانه

3- شیردوپیمانه

4- شکر ،عسل ، دارچین به مقدار لازم

5- کره به مقدار لازم

6- بلغور گندم 200 گرم

بلغور گندم را از قبل خیس کرده سپس در مقداری آب به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط بپزید ودقت کنید

آب بلغور کاملا بخار شود.آرد وآب وشیر را باهم مخلوط کرده در ظرف مناسبی بریزید وروی حرارت گذاشته ومرتب هم بزنید (شما می توانید آرد راقبل از اضافه کردن به شیر وآب کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود)سپس بلغور را هم به مواد افزوده هم بزنید

ومنتظر بمانید به غلظت مناسب برسد ، خشیل باید کمی غلیظ تراز حلیم باشد بعد خشیل را در کاسه ای که برای سرو در نظر گرفته اید ریخته مقداری کره روی آن بریزید ومقداری دارچین تزیین کنید وبا عسل یا شکر ویا شیره انگور سرو کنید (نوش جان

طرز تهیه ی مسمای انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم مسمای انار:

1- پیاز یک عدد

2- رب انار دو قاشق سوپ خوری

3- دانه انار یک لیوان

4- مرغ یک عدد

5- نمک وفلفل سیاه، زعفران دم کرده ،زردچوبه به میزان لازم

6- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

ابتدا مرغ را چند تکه کرده سپس در قابلمه ای مناسب پیاز خرد شده را با مقداری روغن تفت داده کمی زردچوبه وفلفل سیاه ونمک هم اضافه کنید تکه های مرغ را به پیاز افزوده، صبر کنید تا مرغ هم سرخ شود.

بعد رب گوجه فرنگی را به همراه دانه انار اضافه کرده زعفران دم کرده را هم افزوده سپس به مقدار مناسب آب بریزید ویک ساعت فرصت دهید تا خورشت پخته شود پس از آن رب انار را بیافزایید و16 دقیقه فرصت دهید مسمای مرغ جا بیافتد وآب خورشت غلیظ شود.

(نکته :شما می توانید یک قاشق شکر هم به مسما افزوده تا طعم مسما ملس شود )

طرز تهیه ی کوفته انار وپسته

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای کوفته انار و پسته :

1- پیاز یک عدد

2- گوشت چرخکرده 300 گرم

3- تخم مرغ یک عدد

4- جعفری تازه خرد شده دو قاشق سوپخوری

5- آبلیمویک قاشق مربا خوری

6- پودر نان خشک دو قاشق غذاخوری

7- پودر پسته دو قاشق سوپخوری

8- نمک وفلفل ،زردچوبه وزیره به مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه سس :

1- رب انار یک چهارم لیوان

2- عسل سه قاشق غذاخوری

3- آب نصف لیوان

4- نمک وفلفل به مقدار لازم

ابتدا پیاز را رنده کرده آب آن را کاملا جدا کنید سپس در ظرف مناسبی پیاز رنده شده وپودر پسته وتخم مرغ ،پودر نان خشک وآبلیمو ،نمک وفلفل،زردچوبه، جعفری زیره وگوشت چرخکرده را به خوبی مخلوط کرده وبا دست ورز داده وبعد به

اندازه یک گردوی بزرگ از مواد برداشته سپس کوفته ها را در مقداری روغن سرخ کرده کنار بگذارید.حال باید سس راحاضر کنید

رب انار وعسل ،آب ،نمک وفلفل را مخلوط کرده هم بزنید تا مخلوط شود کوفته ها را در قابلمه ای مناسب بچینید بعد سس را بریزید شعله گاز رازیاد کرده ومنتظر شوید.

تا مواد به جوش آید بعد شعله راکم کرده تا سس غلیظ شود در آخر درظرف مناسبی با مقداری برگ جعفری تزیین کرده و سرو کنید (نوش جان)

طرز تهیه ی دلمه برگ مو

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای دلمه برگ مو:

1- برگ مو به میزان لازم

2- برنج یک پیمانه

3- گوشت چرخکرده 320 گرم

4- سبزی دلمه (گشنیز ،نعنا ،ترخون ،جعفری )

5- پیاز دو عدد

6- لپه نخود یک پیمانه

7- نمک وفلفل به میزان لازم

مواد لازم جهت سس دلمه :

1- آب یک لیوان

2- سرکه نصف لیوان

3- نمک به میزان لازم

4- شکر یک قاشق غذاخوری

5- روغن به میزان لازم

6- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

ابتدا برنج ولپه را که از قبل خیس کرده اید را به صورت جدا بگذارید نیم پز شوند.تابه ای را با روغن گرم کرده پیاز را ریز خرد کرده وتفت دهید بعد فلفل سیاه وزردچوبه را افزوده گوشت چرخکرده را به تابه اضافه کنید. هم بزنید تارنگ گوشت تغییر کند وبعد لپه وبرنج نیم پزوسبزی دلمه را به گوشت اضافه کنید

نمک مواد را اندازه کنیدسپس از روی حرارت بردارید .برگ مو راکه تمیز شسته اید در ظرفی قرارداده وبعد ازمخلوط برداشته به اندازه کافی روی برگ بگذارید

بپیچید ودر قابلمه ای مناسب بچینید تمام برگها رابه همین روش پر کرده وبپیچید . حال باید سس یا چاشنی دلمه را حاضر کنید.

قابلمه کوچک را روی حرارت گذاشته سپس کمی روغن در آن ریخته بعد رب گوجه را اضافه کنید کمی تفت داده شکر را اضافه کنید نمک آب وسرکه را هم بریزید

هم بزنید تا به جوش بیافتد سپس از روی حرارت برداشته وروی دلمه ها بریزید در ظرف را گذاشته وشعله را کم کنید تا با بخار چاشنی بپزد.( نوش جان)

طرز تهیه ی سبزی پلو با ماهی

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم :سبزی پلو و ماهی

1- ماهی چهار عدد

2- برنج چهار پیمانه

3- نمک وادویه ماهی به میزان لازم

4- پودر سیر وپودر پیاز هرکدام یک قاشق غذاخوری

5- سبزی پلویی 400 گرم

6- پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز وآویشن به میزان لازم

7- پودر پاپریکا دو قاشق غذاخوری

8- فلفل سیاه یک قاشق مرباخوری

9- روغن مایع به میزان لازم

10- پودر گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری

11- تخم گشنیزیک قاشق غذاخوری

ابتدا سبزی پلویی را که تمیز کرده وشسته اید را ریز خرد کرده بعد در تابه ای کمی روغن بریزید سپس سبزی را در آن تفت داده کنار بگذارید

قابلمه ای مناسب را با مقداری آب روی حرارت گذاشته زمانی که آب شروع به جوشیدن کردبرنج خیس کرده را با مقداری نمک در قابلمه ریخته وقتی مغز دانه برنج هنوز خشک است

سبزی پلویی راهم به قابلمه برنج افزوده پس از اینکه دوباره به جوش افتاد در آبکش بریزید وبا آب سرد آبکشی کرده قابلمه ای را روی حرارت گذاشته مقداری روغن در قابلمه بریزید

سپس برنج را اضافه کرده برنج را جمع کرده مقداری کره رابه صورت ورقه روی برنج بچینید کمی اب ونمک روی برنج بریزید ودر ظرف را گذاشته وکمی فرصت دهید

تا در ظرف بخارجمع شود سپس حرارت را ملایم کرده وبه سراغ حاضر کردن ماهی بروید ابتدا پودر فلفل ها رابا لیمو عمانی ،تخم گشنیز و نمک ،پودر پیاز وسیر ،پودرگوجه فرنگی وادویه ماهی همه مواد رابا یک تا دوقاشق روغن زیتون مخلوط کرده و،وقتی ادویه ها حالت خمیری به خود گرفت

ماهی را با آن مزه دار کرده وماهی رادر سینی فر بچینید وبه مدت 15 تا 20 دقیقه حرارت دهید سپس با سبزی پلو سرو کنید (شما می توانید ماهی را در تابه با روغن هم سرخ کنید )

طرز تهیه ی حلیم بادمجان

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم حلیم بادمجان :

1- بادمجان یک کیلو

2- گوشت گوسفندی نیم کیلو

3- عدس یک پیمانه

4- پیاز سرخ شده یک پیمانه

5- سیر داغ دو قاشق غذاخوری

6- نمک وفلفل ودارچین به میزان لازم

7- کشک یک لیوان

8- روغن وزردچوبه به میزان لازم

9- گردوی پودر شده به میزان لازم(جهت تزیین)

10- نعنا داغ قاشق غذاخوری

11- سیرتازه دوحبه

12- زعفران دم کرده نصف لیوان

ابتدا گوشت را با مقداری روغن ونمک وزردچوبه وسیر تازه و کمی پیاز داغ تفت داده مقداری آب افزوده ودرب ظرف را گذاشته تا گوشت بپزد

بعد بادمجانها را پوست بگیرید برش زده ونمک بزنید وبه مدت نیم ساعت کنار بگذارید سپس آبکشی کرده وسرخ کنید بعد عدس را که قبلا خیس کرده اید

را با مقداری آب ودارچین بگذارید بپزید گوشت پخته را ریش ریش کرده وبا بادمجان سرخ شده وعدس پخته در ظرف مناسبی بریزید

مقداری نعنا داغ به آن افزوده وبا گوشت کوب مواد را له کرده کشک را با زعفران درظرفی ریخته هم بزنید وروی حرارت کمی بجوشانید

وبه مخلوط گوشت افزوده وهم بزنید . روی حرارت ملایم قرار داده تا حلیم بادمجان پخته شود بعد از آن در ظرف مناسبی ریخته وبا پیاز داغ ونعنا داغ وگردوی خرد شده تزیین کنید .

طرز تهیه ی کلم پلو شیرازی

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم کلم پلو شیرازی :

برنج سه پیمانه

گوشت چرخکرده 200 گرم

سبزی (ریحون ، ترخون ، تره ،شوید) 100 گرم

پیاز دوعدد

آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری

کلم قمری 500 گرم

کلم قمری رابه صورت رشته ای خرد کرده وبا مقداری آب وکمی نمک بگذارید بپزد بعد پیاز را رنده کرده آب آن را کاملا گرفته

وبا گوشت چرخکرده ونمک، فلفل سیاه وآرد نخودچی وکمی زردچوبه مخلوط کرده ورز دهید وبه صورت کوفته قلقلی های کوچک درست کنید

وبا مقداری روغن داغ سرخ کرده وکنار بگذارید کلم را که حالا کمی پخته با مقداری پیاز ریز خردشده و کمی زردچوبه و سبزی کلم پلو در تابه ای جدا تفت داده

وکنار بگذارید مقداری آب را در قابلمه ای مناسب بریزید وپس از به جوش آمدن آب برنج را با کمی نمک در آب ریخته ووقتی مغز دانه برنج هنوز خشک است

آبکشی کرده ودر قابلمه مقداری روغن ریخته وکمی برنج بریزید سپس مقداری کلم وکوفته ریخته وبه صورت لایه لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود

در آخر کمی آب نمک وروغن مخلوط کرده روی

کلم پلوریخته وکناره های برنج را جمع کرده ودرب ظرف را گذاشته وشعله را زیاد کنید تا در ظرف بخار بپیچد سپس حرارت را ملایم کرده تا برنج بخوبی دم بکشد .بعد از حاضر شدن کلم پلو در ظرف مورد نظر با سالاد شیرازی سرو کنید .

طرز تهیه ی ناردون پلو

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم انار پلو :

1- سینه مرغ دوعدد

2- پیاز دو عدد

3- برنج 4 پیمانه

4- انار دوعدد

5- گشنیز 5 قاشق غذاخوری

6- زعفران ونمک ، زردچوبه وفلفل ،روغن به میزان لازم

7- خلال پسته دوقاشق غذاخوری

پیاز را ریز خرد کرده در ظرف مناسبی بریزید بعد با مقداری روغن تفت دهید سپس زردچوبه وفلفل سیاه افزوده هم بزنید

بعد مرغ رااضافه کرده پس از آن مقداری آب افزوده ودرب ظرف را گذاشته وفرصت دهید مرغ بپزد پس از آن مرغ پخته را ریش ریش کرده کنار بگذارید

پیاز دیگر را خلالی خرد کرده ودر مقداری روغن تفت داده وبعد مرغ ریش شده به همراه دانه های اناررا در تابه ریخته گشنیز وزعفران وخلال پسته را اضافه کنید

همه مواد را تازمانی که رنگ دانه انار تغییر کند تفت دهید طبق روال همیشه برنج راپخته وآبکش کرده در قابلمه ای مقداری روغن بریزید

سپس مقداری برنج بعد کمی ازمخلوط انار ومرغ ریخته وبه صورت لایه لایه این کار را ادامه داده تا مواد تمام شود سپس کناره های برنج را جمع کرده

مقداری آب ونمک وروغن روی پلوناردون ریخته ودرب ظرف را ببندید بعد شعله گاز را زیاد کرده منتظر شوید تا در ظرف بخار بپیچد سپس شعله را کم کرده تا برنج بخوبی دم بکشد .پس از آن در ظرف مورد نظر با کمی خلال بادام وپسته تزیین کرده وسرو کنید .(نوش جان)

طرز تهیه ی خاگینه خرما

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای خاگینه خرما :

1- تخم مرغ چهار عدد

2- آرد 45 تا 50 گرم

3- ماست 50 گرم

4- خرما پوست گرفته وبدون هسته 400 تا450 گرم

5- روغن مایع یک تا دوقاشق غذاخوری

6- پودر هل وپودر دارچین هرکدام یک قاشق چایخوری

7- پودر گردو 100 گرم

8- وانیل یک هشتم قاشق چایخوری وبکینگ پودر یک قاشق غذاخوری

مواد جهت تهیه ی شربت خاگینه خرما

شکر 400 گرم

آب یک لیوان

گلاب یک قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده یک قاشق سوپخوری

مرحله اول باید خرمای بدون پوست وهسته را چرخ کرده پودر دارچین وپودر هل وپودر گردو را به آن افزوده مخلوط کنید ،وکنار بگذارید.

در ظرفی مناسب تخم مرغ و،وانیل به وسیله هم زن برقی بخوبی بزنید در ظرف دیگری ماست را با بکینگ پودر مخلوط کرده وهم بزنید سپس مخلوط ماست رابه تخم مرغ اضافه کرده وهم بزنیدبعد آرد را الک کرده وطی چند مرحله به مخلوط تخم مرغ افزوده وهم بزنید ،

سپس تابه ای مناسب را روی حرارت گذاشته مقداری روغن در آن ریخته ووقتی داغ شد از مایع تخم مرغی در آن بریزید وفرصت دهید مایع خودش رابگیرد

سپس مخلوط خرما را روی آن ریخته وروی آن را صاف کرده وسپس خاگینه را رول کرده وسپس شربت را که در ادامه طرز تهیه آن راخواهیم گفت روی آن بریزید

ودر یخچال قرار دهید

شکر وآب را باهم مخلوط کرده وروی حرارت گذاشته وصبر کنید تا به جوش آید سپس زعفران را افزوده فرصت دهید چند جوش بزند .گلاب را افزوده واز روی حرارت بردارید (دقت کنید شربت را به صورت ولرم روی خاگینه بریزید مواظب باشید شربت را داغ نباشد چون خاگینه خمیر می شود)

طرز تهیه ی خورشت انار وبادمجان

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم خورشت انار و بادمجان :

1- آب انار دولیوان

2- دانه انار یک لیوان

3- پیاز یک عدد

4- بادمجان سه عدد

5- گوشت مرغ 450 گرم

6- روغن دو قاشق سوپخوری

ابتداپیاز را ریز خرد کرده وبا مقداری روغن سرخ کنید مرغ را در پیاز تفت داده وکنار بگذارید در تابه ای که مرغ را سرخ کرده اید

دانه های انار را تفت داده سپس مرغ را با دانه های انار وآب انار بگذارید بپزد بادمجانها را پوست گرفته وبرش بزنید بعد کمی نمک روی آن بریزید

سپس به مدت نیم ساعت زمان دهید سپس آبکشی کرده ودر مقدار مناسبی روغن سرخ کنید

وبه قابلمه خورشت افزوده بیست دقیقه زمان دهید تا بادمجان هم پخته شود ،خورشت را بچشید ادویه ی دلخواه را به آن اضافه کرده سپس در ظرف مناسب با پلو سفید سرو کنید.

طرز تهیه ی مرغ شکم پر با انار

شام شب یلدا

شام شب یلدا

مواد لازم برای مرغ شکم پر با انار :

1- مرغ یک عدد متوسط

2- دانه اناریک پیمانه

3- آلو بخارا 8 عدد دوقاشق غذاخوری زرشک

4- رب انار یک قاشق غذ اخوری

5- آب انار یک پیمانه

6- سبزی معطر تازه ریز خرد شده نصف پیمانه (مرزه ، ترخون ،گشنیز ، جعفری ،برگ سیر)

7- نمک وفلفل وزعفران دم کرده به میزان لازم

8- پیاز یک عدد

9- سیر دوحبه

10- کره نصف فنجان ذوب شده

مرغ را تمیز بشویید وبا زعفران ونمک وفلفل سیاه تمام قسمتهای داخل وبیرون آن را مزه دار کنید ودر یخچال به مدت یک ساعت استراحت دهید

سیر وپیاز را ریز خرد کرده در مقداری کره تفت دهید سبزی معطررا به سیر وپیاز افزوده وتفت دهید گردوی خرد شده زرشک راکه تمیز شسته اید

با آلوبخارا ودانه انار به تابه افزوده مخلوط کنید وسپس کنار بگذارید مخلوط سبزی وگردورا درون شکم مرغ بریزید وبه وسیله نخ وسوزن تمیز آن را دوخته

وران مرغ را هم به وسیله نخ ببندید وروی مرغ راکره ذوب شده ریخته ومرغ را در ظرف مناسبی قرار داده آب انار را روی آن ریخته

روی ظرف را با فویل بپوشانید وبه مدت یک ساعت ونیم در فر حرارت دهید بعد از پخت مرغ فویل را برداشته ومرغ را دوباره به فر برگردانید تا روی آن کاملا طلایی رنگ شود (مرغ شکم پر با انار را با برنج ویابا نان میتوانید سرو کنید.)

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید