آشپزی با کلم می تواند یک آشپزی صحیح خوشمزه و دوست داشتنی باشد. گل کلم یکی از سالم ترین غذاهاست فقط کافی است یکی از دستورات زیر را انتخاب کنید تا از این غذا به اندازه کافی لذت ببرید.ما در تانما دستور پخت غذاهای متنوعی با کلم برای شما آورده ایم با ما همراه شوید.

آشپزی با انواع کلم

آشپزی با کلم

آشپزی با انواع کلم

بورک کلم

مواد لازم

  • مرغ پخته و ریش ریش شده:300 گرم
  • سیب زمینی رنده شده:1 عدد
  • پیاز خرد شده:1 عدد
  • هویج رنده شده:1 عدد
  • نمک و فلفل:به میزان لازم
  • آویشن:به میزان لازم

طرز تهیه

برگ کلم سفید را برگ برگ کنید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش بریزید تا نرم شوند.بعد آنها را آبکش کنید تا خنک شوند. برای اینکه قسمت کلفت برگ را جدا کنید آن را به شکل عدد 7 برش بزنید.سپس تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و پیاز را داخل آن تقت دهید.

وقتی پیاز طلایی شد. سیب زمینی های خرد شده را داخل آن بریزید و چند دقیقه ای تفت دهید. بعد هویج را اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد پخته شوند.

سپس مرغ را به همراه ادویه جات و نمک به مواد تفت داده شده اضافه کنید و در تابه را ببندید تا برای چند دقیقه همه مواد کنار هم مزه دار شوند.

حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا مواد کمی خنک شوند.بعد از خنک شدن مواد ، مقداری آز آن را برداشته و در وسط برگ ریخته و برگ را مانند رول ببندید.

به طوری که قسمت بالا و پایین آن به طرف داخل بورک برود. تخم مرغ را هم بزنید و بورک های آماده شده را داخل آن بغلطانید. و بعد در روغن داغ با حرارت ملایم سرخ کنید.

آشپزی با کلم

بورک کلم

دلمه کلم

مواد لازم

  • کلم برگ: ۱ عدد بزرگ
  • گوشت چرخکرده: ۶۰۰ گرم
  • لپه: ۲۰۰ گرم
  • برنج: ۲ پیمانه
  • سبزی دلمه ساطوری خرد شده: جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و نعنا ۸۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی تبریزی ابتدا باید در یک قابلمه مناسب مقداری آب بریزید تا به دمای جوش برسد سپس یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. لپه ها را هم در مقداری آب بپزید اما مراقب باشید له نشوند. برنج را هم بپزید و وقتی دانه برنج یک ترک در وسطش برداشت آن را آبکش کنید. در فاصله به جوش آمدن آب قابلمه، برگ های کلم را جدا کنید و تمیز با آب سرد و نمک بشورید. وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد برگ های کلم را داخل آب جوش بیندازید تا کمی نرم شوند. ۱ الی دو دقیقه زمان کافی است. سپس برای جدا کردن برگ کلم برگ از قسمت رگ اصلی و وسط با قاشق و به آرامی برگ ها را یکی یکی جدا کنید. برگ های کلم به راحتی از هم جدا می شوند.

برگ های کلم را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید تا خوب خشک شوند. پیاز را ساطوری خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت قهوه ای شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. مایه گوشتی داخل دلمه برگ کلم آماده است، اجازه دهید کمی خنک شود.

برخی برگ های کلم ممکن است رگبرگ های خیلی ضخیم در پشت خود داشته باشند که برای سهولت پیچیده شدن دلمه بهتر است آن ها را به آرامی با نوک چاقو جدا کنید و مراقب باشید برگ کلم آسیب نبیند. مایه گوشتی را با لپه و برنج پخته و سبزیجات خرد شده دلمه و به مقدار دلخواه نمک با هم مخلوط کنید. در هر برگ کلم یک تا دو قاشق غذاخوری از مایه دلمه را بریزید و برگ کلم دلمه را به شکل بقچه یا سیگاری درست شبیه دلمه برگ مو بپیچید.

کف قابلمه مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کلم بپیچید، دلمه های پیچیده شده را کف قابلمه بچینید، روی دلمه ها را با چند برگ کلم بپوشانید و سس دلمه و یک استکان آب را روی آن ها بریزید. برای درست کردن سس دلمه رب گوجه فرنگی ، رب انار ، ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. (اگر طعم ملس و کمی شیرین را برای دلمه می پسندید مقداری شکر و سرکه به جای آبلیمو و نمک به سس اضافه کنید).

یک جسم سنگین (مثل یک بشقاب یا دیس چینی سنگین) روی برگ ها بگذارید تا دلمه ها از هم وا نروند و خوب بپزند و درب قابلمه را بگذارید. ابتدا شعله گاز را روی حالت متوسط قرار دهید و زمانی که بخار بلند شد شعله را ملایم کنید. ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان برای پختن دلمه برگ کلم کافی است.

آشپزی با کلم

دلمه کلم

کوکو گل کلم

مواد لازم

  • گل کلم :نیم کیلو
  • تخم مرغ :3 عدد
  • آرد:2 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده :3 تا 4 قاشق غذاخوری ( یا از سبزی کوکو استفاده کنید)
  • نمک ، فلفل و زردچوبه :به میزان لازم

طرز تهیه

گل کلم را بشویید و چند تکه کنید. بعد داخل آب جوش قرار دهید تا به مدت 15 دقیقه بجوشند و نرم شوند.

برای برطرف کردن بوی بد کلم میتوانید مقداری سرکه داخل آب در حال جوش بریزید. وقتی کلم پخته شد آن را از داخل آب بیرون بیاورید و در آبکش قرار دهید تا کمی سرد شود.بعد با چاقوی تیز آن را خرد کنید به طوری که له نشود. سپس سبزی خرد شده را به همراه تخم مرغ ها ، آرد و ادویه ها به کلم خرد شده اضافه کنید و خوب مخلو ط کنید.تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد مایع کوکو را به صورت یکدست داخل روغن بریزید.

در تابه را بگذارید و وقتی کوکو خودش را گرفت و یک طرف آن سرخ شد ظرفی را روی دهنه تابه قرار دهید و کوکو را برگردانید تا طرف دیگرش هم سرخ شود.

آشپزی با کلم

کوکو گل کلم

خورش گل کلم

مواد لازم

  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • گل کلم کوچک ۱ عدد
  • آبغوره ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه و دارچین به اندازه کافی

طرز تهیه

برای تهیه خورش گل کلم ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس قابلمه ای را که برای پخت خورش در نظر گرفته اید روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

پس از اینکه پیاز شفاف و نرم شد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.

گوشت و پیاز را تفت دهید تا گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری دارچین و فلفل سیاه اضافه کنید و مواد را مجددا تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود.

تفت دادن رب گوجه فرنگی باعث می شود که خورش در پایان پخت رنگ بهتری بگیرد. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید تا گوشت به آرامی بپزد.

در مرحله بعدی باید گل کلم را آماده کنید برای این منظور گل کلم را به قطعات دلخواه خرد کنید. ( خیلی ریز خرد نکنید چون باعث می شود سریع له شود و ظاهر خورش را خراب کند ) مقدار کمی روغن در یک تابه بریزید و گل کلم را تفت دهید تا طلایی شود.

پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت ، گل کلم را به همراه مقداری نمک و آبغوره به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. در صورتی که می خواهید خورشت تان کمی ترش تر شود می توانید از ۱ قاشق سوپخوری گرد لیموعمانی هم استفاده کنید.

نکته مهم دیگر در مورد این خورش این است که پس از اینکه گل کلم را به خورش اضافه کردید خورش نباید مدت زیادی روی حرارت بماند چون بافت لطیف گل کلم ممکن است له شود. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید.

آشپزی با کلم

خورش گل کلم

کلم پلو شیرازی

مواد لازم

  • کلم قمری:نیم کیلو
  • برنج:3 لیوان
  • تخم مرغ:1 عدد
  • گوشت چرخ کرده:150 گرم
  • سبزی شامل (شوید. تره. ترخان. ریحان) :100 گرم
  • پیاز:2 عدد
  • آرد نخودچی:2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

ابتدا برنج را بشوید و چند ساعت با آب و نمک خیس کنید.کلم قمری ها را هم به صورت رشته ای خرد کنید و با 2 لیوان آب و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و نرم شود.بعد از اینکه آب کلم کاملا گرفته شد آن را به همراه یک عدد پیاز و سبزی های خرد شده ، در کمی روغن تفت دهید.

در مرحله بعد پیاز را بعد از پوست کردن رنده کنید و با فشار دست آبش را بگیرید و به همراه گوشت چرخ کرده ، آرد نخودچی و کمی نمک و فلفل ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند و حالت چسبندگی پیدا کنند.

از مواد به اندازه یک فندق بردارید و به صورت کوفته قلقلی گرد کنید و بعد داخل روغن سرخ کنید.آب برنج خیس داد ه شده را خالی کنید و در قابلمه آب جوش بریزید تا مغز آن نیم پز شود. بعد آن را آبکش کنید.ته قابلمه مورد نظرتان را کمی روغن بریزید و با ته دیگ دلخواهتان بپوشانید و بعد با کف گیر مقداری از برنجتان را داخل قابلمه بریزید.کمی از مواد کلم پخته شده و گوشت قلقلی های سرخ شده را بریزید و دوباره لایه بعدی را به همین شکل ادامه دهید تا مواد تمام شوند.

سپس قابلمه را روی حرارت رو به بالا قرار دهید تا برنج بخار کند .بعد نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی سطح برنج تان بریزید .بعد حرارت را کم کنید تا برنج کاملا بپزد و دم بکشد.کلم پلوی آماده شده را با زعفران و خلال بادام و پسته تزیین کنید .

آشپزی با کلم

کلم پلو شیرازی

خورشت سیب زمینی و گل کلم

مواد لازم

  • روغن کنجد 3 قاشق غذا خوری
  • پیاز خرد شده 2 عدد
  • سیر خرد شده 4 حبه
  • دانه خردل یک قاشق چای خوری
  • زیره سیاه یک قاشق چای خوری
  • گوجه فرنگی رنده شده 2 عدد
  • برگ کاری 6 عدد
  • پودر گشنیز، زردچوبه و زنجبیل هر کدام یک قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به اندازه لازم
  • سیب زمینی خرد شده 500 گرم
  • گل کلم خرد شده یک عدد

طرز تهیه

روغن را در قابلمه ای داغ کنید، پیاز و سیر را به مدت 6 دقیقه تفت دهید تا نرم شود، پیاز را بردارید و کنار بگذارید.دانه خردل و زیره را در ماهیتابه خشک تفت دهید تا بوی آن ها را احساس کنید، سپس آن را همراه با گوجه، برگ کاری، بقیه ادویه ها، سیب زمینی و گل کلم به قابلمه حاوی پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس به آن آب اضافه کنید به اندازه ای که روی مواد را بگیرد و بگذارید مواد آرام آرام بپزد.

خورش گل کلم شما آماده است، آن را در ظرفی بریزید و با گل کلم خام و گشنیز خرد شده تزیین کرده و در کنار برنج یا نان سرو کنید.

آشپزی با کلم

خورشت سیب زمینی و گل کلم

گراتن گل کلم

مواد لازم

  • ۲ پیمانه گل کلم
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد
  • ۱ پیمانه شیر
  • ۳ حبه سیر
  • ۲۵۰ گرم پنیر پیتزا
  • ۱۰ عدد قارچ
  • ۱ عدد سیب زمینی (پخته و حلقه شده) بزرگ
  • نمک و فلفل و آویشن به مقدار لازم

طرز تهیه

گل کلم رو با دست به قطعات کوچیک تقسیم کنید و با یه مقدار نمک و آب و سرکه روی حرارت بذارید تا پخته بشه. حواستون باشه که بیش از حد پخته نشن چون گلم کلم ها له میشن. بعد از پخت، گل کلم ها رو آبکش کنید و کنار بذارید. کره رو توی شیرجوش بریزید.

بعد از اینکه کره آب شد، آرد رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست بشه شیر رو کم کم اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست و غلیظ مثل سوپ بشه.

۳ تا حبه سیر که داشتیم رو خرد کنید. به مخلوط آرد و شیر اضافه کنید و مخلوط کنید. توی این مرحله فلفل و نمک سس رو هم اندازه کنید.حالا قارچ رو با کمی کره تفت بدید و بذارید آبش خوب کشیده بشه . کف ظرفتون رو چرب کنید و سیب زمینی هاتون که از قبل پخته و حلقه کرده بودید. بچینید روش آویشن و پاپریکا و نمک بپاشید بعد گل کلم ها و بعد هم قارچ.

حالا سس سفیدتون رو اضافه کنید و در آخر هم پنیر پیتزای رنده شده اضافه کنید و برای نیم ساعت با درجه ۱۸۰ بفرستید تو فر تا آماده خوردن بشه. یک غذای سالم و خوشمزه مناسب شام

آشپزی با کلم

گراتن گل کلم

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید