کرونا در بارداری می تواند شرایط خاصی را برای مادر و جنین ایجاد کند. البته براساس مشاهدات بالینی عوارض شدیدی از کرونا در مادر باردار و مرگ میر بر اثر کرونا در زنان باردار هنوز گزارش نشده است و این جای خوشحالی است. تانما در این مطلب با بیان ابتلا به کرونا در بارداری ، چند اقدام برای پیشگیری از کرونا در بارداری را مطرح می کند؛

ابتلای مادر باردار به کرونا

بنابر گفته متخصصان و کارشناسان انگلیسی در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کروناویروس می تواند برای زنان باردار و جنین آنان مشکل جدی به همراه داشته باشد. درصورتی که زنی در دوران بارداری به کروناویروس آلوده شود بررسی ها نشان می دهد احتمال آلوده شدن جنین به بیماری وجود ندارد.

وضعیت مادر

در حال حاضر، پژوهش های علمی منتشرشده ای درباره ٔ مستعد بودن زنان باردار نسبت به کروناویروس جدید یا کووید-۱۹ وجود ندارد. اما زنان باردار تغییراتی در سیستم ایمنی و فیزیولوژیکی بدن خود دارند که ممکن است آن ها را بیشتر مستعد ابتلا به عفونت های تنفسی ویروسی، از جمله کووید-۱۹ کند.

زنان باردار همچنین ممکن است در مقایسه با عموم جامعه ریسک شدید بودن بیماری را داشته باشند؛ همان طور که در موارد گزارش شده از دیگر عفونت های مرتبط به کروناویروس، از جمله کروناویروس سندرم تنفسی حاد یا همان سارس (SARS-CoV) و کروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه یا همان مِرس (MERS-CoV) و سایر عفونت های تنفسی ویروسی، مانند آنفلوانزا ، در طول بارداری مشاهده شده است.

پیشگیری از کرونا در دوران بارداری

ابتلای مادر باردار به کرونا

وضعیت جنین

علم پزشکی هنوز در مورد پیامدهای نامطلوب بارداری در زنان باردار مبتلا به کووید ۱۹ اطلاعاتی ندارد. از دست دادن جنین، شامل سقط جنین و زایمان جنین مرده، در مواردی از ابتلا به سایر کروناویروس های مرتبط، یعنی سارس و مرس، در طول بارداری مشاهده شده است. همچنین تب بالا در سه ماههٔ اول بارداری می تواند ریسک بروز برخی نقص های مادرزادی هنگام تولد را افزایش دهد.

از طرفی ابتلا به دیگر عفونت های ویروسی تنفسی، مانند آنفلوانزا در دوران بارداری، با پیامدهای جانبی برای نوزادان از جمله وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس همراه بوده است. علاوه بر این، داشتن سرماخوردگی یا آنفلوانزا با تب بالا در اوایل بارداری ممکن است خطر ابتلا به برخی از نقص های مادرزادی را افزایش دهد. در مادران مبتلا به سایر عفونت های كروناویروس مثل سارس و مرس در دوران بارداری، نوزادان زودرس به دنیا آمده اند یا نسبت به سن جنینی خود كوچک بوده اند.

در مورد اثرات درازمدت روی سلامت نوزادان مبتلا به کووید-۱۹ یا نوزادانی که در دوران جنینی در معرض ویروس ایجادکننده ٔ کووید-۱۹ بوده اند، اطلاعات دقیقی وجود ندارد. اما به طورکلی، زودرس بودن و داشتن وزن کم هنگام تولد می تواند با اثرات نامطلوب درازمدتی روی سلامت همراه باشدو در موارد محدودی که تا به امروز گزارش شده است، هیچ شواهدی از وجود ویروس در شیر مادران مبتلا به کووید-۱۹ یافت نشده است.

ابتلا به کرونا در بارداری

راهکارهای پیشگیری از کرونا در بارداری

در ادامه تانما به چند راهکار مهم برای پیشگیری از کرونا در ایام بارداری اشاره کرده است؛

راهکارهای پیشگیری از کرونا در بارداری

  • زنان باردار باید تمام مراقبت های بهداشتی ضروری را همچون تمامی افراد جامعه انجام دهند و به شست و شوی دست ها با استفاده از آب و صابون و یا اسپری های ضدعفونی کننده توجه کنند.
  • در شرایط فعلی لازم است مادران باردار مراجعه به مراکز درمانی را به حداقل برسانند.
  • زنان باردار در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرمعمول می توانند با تلفن مرکز درمانی خود اعم از مطب های خصوصی و بیمارستان ها تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
  • زنان باردار می توانند با تهیه یک دستگاه فشار خون و ترازو، وزن و فشار خون خود را در منزل کنترل کنند.
  • مصرف مایعات گرم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا و پیشگیری از لخته شدن خون به زنان باردار توصیه می شود.
  • در خانه ماندن زنان باردار به معنای استراحت مطلق نیست، چراکه احتمال لخته شدن خون در زنان باردار بیش از سایر افراد است و باید در منزل تحرک داشته باشند.
  • توصیه می شود زنان باردار رفت و آمد در سطح شهر را به حداقل میزان ممکن برسانند.مادران باردار باید جلوی وسوسه خرید سیسمونی را بگیرند و در محیط های بسته و پرتجمع رفت و آمد نکنند.
  • به علت شیوع کرونا، بسیاری از مردم دچار اضطراب و نگرانی شده اند، به همین خاطر زنان باردار باید از مسائل استرس زا پرهیز کنند، زیرا استرس می تواند عوارض متعددی در پی داشته باشد.
  • با توجه به شیوع بیماری در اغلب نقاط کشور و همچنین کمبود دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی در طول سفر، زنان باردار نباید سفر کنند.
  • به مادران باردار شاغل اگر در محل کار با جمعیت زیادی سر و کار دارند توصیه می شود که مرخصی زایمانشان را در ایام شیوع کرونا استفاده کنند.
  • آقایان و همسران زنان باردار بیش از پیش نظافت را رعایت کنندو پس از بازگشت از محل کار به خانه همه وسایل شخصی و لباس های خود ضدعفونی کنند.
  • زنان باردار از ارتباط با افراد بیمار خودداری کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید