زندگی خود را تحلیل کنید:

چنانچه دختر و پسر قبل از ازدواج به این خصلت ها توجه کافی داشته باشند می توانند در انتخاب خود تغییر دهند.

منشا بسیاری از اختلافات زوجین تفاوت های شخصیتی و نوع تربیت آنهاست:

برخی افراد سرد و بی روح هستند و نمی توانند به دیگران ابراز احساسات کنند. برخی گرم و عاطفی هستند و برخی وابسته به دیگران اند و برخی مستقل تربیت شده اند. اگر خانواده ای سرویس های بدون درخواست به فرزند خود ارائه کند و زیاد از حد به او توجه نماید، غذای فرزندش را در دهان او بگذارد لباس هایش را اتو کند، بند کفشش را ببندد، فرزند خود را وابسته بار می آورد. چنین فردی در بزرگسالی نمی تواند روی پای خود بایستد و تکیه گاه همسرش باشد.

برخی درون گرا و برخی برون گرا، برخی سلطه جو و برخی سلطه گر، برخی مرد سالار و برخی زن سالار هستند و اگر در زندگی زناشویی نوع تربیت و ویژگی های شخصیتی طرفین متفاوت باشد این ویژگی ها می تواند سر منشأ بروز اختلافات آن دو شود.

چنانچه دختر و پسر قبل از ازدواج به این خصلت ها توجه کافی داشته باشند می توانند در انتخاب خود تغییر دهند. اما اگر بعد از ازدواج پی به اختلافات شخصیتی خود بردند باید با مهارت، مسئله را حل کنند.

در مشکلات شخصیتی ۲ مهارت توصیه می شود:

مدارا کردن: چرا که ویژگی شخصیتی فرد به راحتی تغییر نمی کند.

تصحیح انتظارات: پس دقت کنید و اختلافات و تفاوت های شخصیتی خود و همسرتان را بیابید و بپذیرید که شاید به راحتی نتوانید تغییری در ایشان ایجاد کنید.

لیست انتظارات و توقعات از همسر

توصیه می کنیم شما و همسرتان لیستی از انتظارات و توقعات خود تهیه کنید. در این لیست انتظارات و توقعات منطقی خود را درج نمائید. بر روی حداقل توقعات یکدیگر به توافق برسید و توافق نامه ای بین خود تنظیم کنید و هر کدام ملزم به رعایت انتظارات و توقعات دیگری شوید. سپس هر دو این توافق نامه را امضا کنید و دو نسخه از آن تهیه کرده و به عنوان سند در نزد خود نگه دارید و هر جا به مشکلی برخوردید به توافق نامه رجوع کنید.

پیام ها و صحبت ها نباید توهین آمیز و تحقیر آمیز باشد. پس دقت کنید اگر گله و شکایتی از همسر خود دارید باید این گله و شکایت را به دور از توهین و تحقیر بیان کنید.

فقدان مهارت های ارتباطی

یکی دیگر از علل بروز اختلافات زوجین فقدان مهارت های ارتباطی است. اگر زن و شوهری مهارت های ارتباطی را فرا نگرفته باشند نمی توانند صمیمیت را تجربه کنند. ممکن است از لحاظ فیزیکی ۲۰ سانتی متر با هم فاصله داشته باشند اما به لحاظ روان شناختی کیلومترها از یکدیگر دور باشند.

مهارت گفتگوی صمیمانه یکی از مهمترین مهارت هایی است که زن و شوهر باید از آن مطلع باشند. در یک گفتگوی صمیمانه پیام باید شفاف، روشن، ساده و قابل فهم باشد. اگر پیامی مبهم، دو پهلو، پیچیده و غیر قابل فهم باشد نمی تواند معنا و مفهوم خود را به گیرنده ی پیام برساند. در یک گفتگوی صمیمانه باید صداقت حکم فرما باشد و زن و شوهر با صداقت کامل و به دور از تزویر، دو رویی و دروغ گویی با یکدیگر صحبت کنند.

پیام ها و صحبت ها نباید توهین آمیز و تحقیر آمیز باشد. پس دقت کنید اگر گله و شکایتی از همسر خود دارید باید این گله و شکایت را به دور از توهین و تحقیر بیان کنید. اگر در صحبت خود نیش و کنایه به کار بردید همسرتان در موضع دفاعی فرو می رود و نه تنها حرف شما را نمی شنود، بلکه عمل هم نمی کند و لجبازتر هم خواهد شد.

اما اگر از احساس تان با لحنی گرم و صمیمی با ایشان صحبت کنید و هیچ گونه نیش و کنایه ای نزنید او همراه شما می شود و سعی می کند رفتارش را تصحیح کند. مثلاً به ایشان بگوئید «من از اینکه فلان رفتار را داری احساس بدی دارم، نگران زندگی مان هستم، فکر می کنم دیگر به زندگی خود دلگرم نیستی، احساس ناامنی دارم.»

لحن صحبت همسر

مردها به لحن صحبت کردن همسران شان بسیار حساسند. اگر زن با شوهرش با لحنی بد و سراسر نیش و کنایه سخن بگوید نه تنها مشکلش حل نخواهد شد بلکه روز به روز از همسرش دورتر می شود و نسبت به او احساس تنفر پیدا می کند. اگر شما با ماری مواجه شوید و او شما را نیش بزند با او دوست می شوید یا خودتان را از او دور می کنید؟!!! اگر زنی با زبان خود به شوهرش نیش بزند دیگر شوهر او را به عنوان همسر قبول ندارد و زن از چشم همسرش می افتد.

پس در مراودات خود دقت کنید و با کنایه و نیش زبان با همسرتان صحبت نکنید. اگر نسبت به کارهای او انتقادی دارید نگویید: «تو رفتار زشتی داری، تو مرا تحقیر کردی، تو دیگر به زندگی دلگرم نیستی و...» این گونه حرف زدن، همسر شما را به لاک دفاعی فرو می برد و در رفتارش لجبازتر می شود. فقط و فقط از احساس خود سخن بگویید و رفتارهای او را زیر ذره بین قرار ندهید. 

مدیریت زنان در منزل برای مردان سخت و آزاردهنده است.

مردان از زنانی که دائماً در کار شوهرانشان دخالت می کنند و یا دائماً رفت و آمد آنان را تحت کنترل دارند بیزارند و همین مورد باعث اختلافات زوجین می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید