هنوز هم هستند برخی افراد که اعتقادشان بر  ازدواج زودهنگام پابرجاست و می گویند که دختر باید زود ازدواج کند. اما با توجه به پیشرفت زندگی های بشری و روشن شدن افکار مردم کمتر کسی به این کار تن می دهد و به همین دلیل سن ازدواج بالا رفته است.

ازدواج زودهنگام

از بچگی به ما یاد داده ‌اند که ازدواج پیوندی ثابت و ماندگار بین دو نفر است که عمیقاً به هم متعهدهستند و می‌خواهند با هم زندگی نو بسازند ، اما از کی ؟! آمار بالای طلاق سوالات زیادی مطرح می‌کند : آیا ازدواج به اندازه کافی جدی گرفته نمی‌شود ؟ آیا زوج‌ ها خیلی جوان ازدواج می‌کنند ؟ از بچگی به ما یاد داده ‌اند که ازدواج پیوندی ثابت و ماندگار بین دو نفر است که عمیقاً به هم متعهد هستند و می‌خواهند با هم زندگی نو بسازند.

ازدواج

ازدواج زود بهتر است یا دیر؟

 

ازدواج باید سرشار از عشق ، همراهی، اعتماد، حمایت و شادی باشد. اما وقتی جوان و در حال رشد هستیم، وقت این است که آزاد باشیم و فردیتمان را رشد دهیم—یک شغل برای خودمان انتخاب کنیم ، مسافرت کنیم ، مستقل شویم.

اینها چیزهایی هستند که به شکل زوج هم می‌توان انجام داد اما وقتی یک خانواده تشکیل می‌دهید، محدودتر می‌شوید. وقتی جوان ‌تر هستیم و دهه بیست سالگیمان را پشت سر می‌گذاریم، بعضی وقت ‌ها نمی‌دانیم که بعنوان یک “فرد” چه هویتی داریم.

همین باعث می‌شود در رابطه ‌مان خود را گم کنیم. بیشتر زوج‌هایی که در سنین پایین ازدواج می‌کنند به خاطر همین عدم بلوغ احساسی و تجربیات محدود زندگی با طلاق روبه رو می‌شوند.

دختر و پسری که از ۱۶-۱۷ سالگی رابطه خود را شروع می‌کنند، احساس می‌کنند که ازدواج ، قدم بعدی برای آنها در دهه بیست زندگیشان است.

بااینکه این می‌تواند موثر باشد اما خیلی مهم است که بدانند مشکلاتی هم در راه خواهد بود. بعنوان مثال، اگر به این دلیل که از دبیرستان فقط با یک نفر دوست بوده‌ اید و از او برای خود یک بت ساخته اید ، این را بدانید که وقتی بزرگ تر و بالغ تر شدید و به اجتماع راه پیدا کردید دیگرانی را خواهید دید و شناخت کامل تری از ازدواج و تعهد پیدا خواهید کرد .

ازدواج

فواید و معایب ازدواج زودهنگام

همچنین داشتن امنیت مالی هم اهمیت زیادی دارد. مراسم عروسی خرج و مخارج بالایی دارد و چیزهایی مثل تهیه مسکن و شروع یک خانواده نیاز به مقدار زیادی پول دارد.

مشکلات ازدواج زودهنگام

وقتی جوان ‌تر هستیم، می‌توانیم بدون خرج پول زیادی زندگی را بگذرانیم اما وقتی به کسی متعهد شوید، خیلی مهم است که هر دوی شما ثبات مالی داشته باشید. هیچ چیز بدتر از دعوا کردن بر سر پول یا بالا آوردن بدهی برای مخارج خانه نیست. این مشکلات ایجاد رنجش می‌کند و استرس زیادی بر رابطه وارد می‌کند.

هرچه سنمان بالاتر می‌رود، یاد می‌گیریم که چطور بودجه ‌بندی کنیم و چطور مدیریت مالی داشته باشیم. لازم به ذکر نیست که وابستگی مالی به خانواده‌ ها هم فشار زیادی بر زوج وارد می‌کند. اگر بدانید ازدواج کاملاً متعهد چیست، هیچوقت برای رسیدن به آن عجله نمی‌کنید. طلاق گرفتن سخت است.

همه جدایی ‌ها همینطور هستند اما طلاق بسیار مشکل سازتر است، مخصوصاً اگر پای بچه هم وسط باشد. در ازدواج کردن هیچوقت نباید عجله کنید. درست است که ازدواج قدم بسیار خوبی در زندگی می باشد که نشان‌ دهنده عشق و محبت است، اما نباید به آن بعنوان راهی برای مقابله با بی وفایی کسی که دوستش دارید ، به دست آوردن امنیت بیشتر یا نجات از تنهایی به آن نگاه کنید.

ازدواج

مشکلات ازدواج زودهنگام

ازدواج تعهدی واقعا جدی است و نباید آسان به آن نگاه کرد. وقتی هنوز جوان هستیم و فردیت خودمان را کشف نکرده ‌ایم، بهتر است این قدم را برای زمانی که بزرگتر و بالغ‌تر شدیم و از نظر مالی و احساسی ثبات و امنیت بیشتری به دست آوردیم، نگه داریم.

همچنین بخوانید:

درباره پشیمانی در ازدواج نتیجه ازدواج در سن پایین

ازدواج زود هنگام و بدون در نظر گرفتن ابعاد بلوغی فرد معمولا با گذر زمان موجب ایجاد احساس پشیمانی در تصمیم گیری می شود ، زیرا مراحل رشد هویت اجتماعی ، عاطفی و جسمی فرد در سنین بالاتر به قدرت ارزیابی تصمیم گیری های خود می رسد. رقیه رحمانی معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی مازندران فقدان رشد و بلوغ کافی در تصمیم گیری افراد و خانواده ، دخالت خانواده ها در تصمیم گیری ، خرده فرهنگ در برخی روستاها و باور تربیتی سنتی ، ناتوانی در تحلیل عشق و مسولیت پذیری در ازدواج ، فرهنگ حق خواستگاری با مردان را از جمله دلایل ازدواج در سنین پایین دانست .

به گفته وی ، نتیجه ازدواج در سنین پایین که منظور سنین زیر ۱۹ سال است ، پیامد هایی مانند افزایش طلاق ، بی وفایی در ازدواج ، سردی نسبت به روابط زناشویی ، تغییر سلیقه ها و خواسته ها را به همراه دارد . معاون توسعه و پیشگیری بهزیستی تصریح کرد : به طور مشخص ، ازدواج در سنین پایین به دو صورت اجبار خانواده ها و فشار خود افراد به دلیل درگیری عاطفی رخ می دهد که در هر ۲ صورت این عروس و داماد های کوچک هستند که گرفتار مشکل می شوند.

رحمانی گفت : در حالت دوم خانواده ها بر اساس باورهایی از ترس ‘آبرو’ ، تن به خواسته فرزندشان می دهند و آن ها در کمال کم تجربگی و با خیالی هیجانی پا در راهی می گذارند که برگشتی در آن لااقل در فرهنگ ایرانی وجود ندارد.

پشیمانی از ازدواج زودهنگام

دکتر اصغر نوروزی متخصص روانشناسی سلامت در این ارتباط گفت : یکی از عوامل مهم ازدواج زودهنگام بخصوص در کشور ما را ، نگاه سنتی و تعصبی خانواده ها به فرزندان به خصوص دخترها دانست.

ازدواج

مشکلات ازدواج زود هنگام

این روانشناس خانواده بیان داشت : در این چنین خانواده هایی به فرزند بخصوص دختر ، به عنوان ناموس ، غیرت و شرف نگاه می شود که استرس زیادی را به خانواده ها وارد می کند . وی با تاکید بر اینکه این طرز تفکر صرفا بد بینانه نبوده و در توجه و رسیدگی و همچنین حساسیت نسبت به امنیت فرزند می تواند موثر باشد ، افزود : اما نباید با دریچه تعصب ، فرزند را به عنوان یک دغدغه و مسئله دانست که باید هرچه زودتر تکلیفی بر دوشش گذاشت تا آن استرس و دغدغه ناموسی و یا غیرتی در پدر و مادر برطرف شود .

این استاد دانشگاه شکل گیری ‘هیجان’ دوره نوجوانی را به عنوان عامل دیگر ازدواج زود هنگام برشمرد که ممکن است در آن خانواده اینبار تحت فشار نوجوان باشد . کارشناس امور خانواده افزود : ازدواج برای رسیدن به آرامش است و کسب این آرامش مستلزم خودآگاهی ، ‘خود کنترلی’ و ‘خود واقع بینی’ می باشد .

نوروزی تصریح کرد : براساس آمار در شهرهای بزرگ از هر چهار ازدواج یک طلاق و در شهرهای کوچک از هر پنج ازدواج یک طلاق صورت می گیرد که این خود یک آسیب است . وی افزود : در ازدواج های زودهنگام هنوز زوجین به ثبات و پختگی نرسیده اند و تحت فشار فرهنگ ها ، خرده فرهنگ ها یا اصرار والدین به ‘انتخاب’ همسر می پردازند که این فرد قطعا پس از ایجاد ثبات هویتی و آگاهی از جایگاه اجتماعی خود ، این فشار را نمی پذیرد .

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید