مصرف میوه در طول روز از جانب پزشکان بسیار سفارش می شود اما شاید این سوال برای خیلی از ما پیش بیاید که آیا مصرف میوه سبب اضافه وزن می شود یا نه . بهتر است که  نحوه صحیح مصرف میوه و زمان مناسب خوردن آن را  بدانیم تا خوردن میوه برایمان دردسر ساز نشود.

اضافه وزن با مصرف میوه

قند میوه که فروکتوز نامیده می‌شود، قندی است که در میوه‌ها، آبمیوه‌ها و عسل یافت می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از اندازه فروکتوز می‌تواند موجب بروز مشکلاتی برای سلامت از جمله چاقی مفرط شود.این نوع قند، شیرین ‌ترین نوع قند و فرمول مولکولی آن شبیه به گلوکز (نوعی قند ساده دیگر) است، با این تفاوت که ساختار متفاوتی دارند.

مصرف میوه

علت اضافه وزن با مصرف میوه

 

هر دوی این قندها کربوهیدرات به حساب می‌آیند و برای متابولیسم بدن انسان اهمیت زیادی دارند، اما به طریقی متفاوت در کبد سوخت و ساز می‌شوند.اضافه گلوکز به صورت انسولین از بدن خارج می‌شود، اما فروکتوز اضافه به صورت چربی در بدن ذخیره می‌شود. خیلی افراد به صورت ارثی دچار مقاومت فروکتوز هستند.

مواد غذایی با سطح فروکتوز بالا شامل سودا، سیب و سس سیب، عسل، گلابی، انگور، خرما، هندوانه، انبه و آبمیوه‌ها مثل آب‌سیب و آب‌‌انگور هستند. همچنین مصرف بالای فروکتوز به مشکلاتی از قبیل نقرس، چاقی مفرط، سندرم متابولیک، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و نارسایی کبد منجر می‌شود.

در طول روز ، چه ساعتی میوه بخوریم؟

خوردن میوه در هر زمانی تاثیرات مثبتی دارد ، البته این گفته برای برخی نیز هم استثنا هایی دارد که توضیح آن در این مطلب نمی گنجد. قصد داریم در این مطلب در رابطه با بهترین زمان برای خوردن میوه و توصیه هایی برای کسانی که رژیم غذایی میوه ای دارند صحبت کنیم.

درباره میوه ها پرسش های زیادی پرسیده می شود این که میوه و سبزی را چه زمانی از روز بخوریم که بیشترین نفع را از ویتامین ها و املاح معدنی آن ببریم؟ آیا هرچه بیشتر میوه بخوریم مواد مغذی بیشتری جذب بدنمان می شود؟ این که می گویند زیاده روی در مصرف میوه ها باعث افزایش تری گلیسیرید خون می شود صحت دارد؟ آیا می شود میوه و سبزی را جایگزین وعده شام کرد؟ چرا می گویند میوه را زود قاچ نکنید؟

برخی از متخصصان علوم تغذیه بر این باورند که مصرف میوه وقت و زمان خاصی ندارد. بعضی مصرف میوه را قبل و برخی پس از وعده اصلی غذایی مناسب می دانند و تعدادی هم خوردن میوه را در میان وعده ها توصیه می کنند، اما بالاخره چه زمانی میوه بخوریم؟

زمان مصرف میوه

تحقیقات نشان داده است مواد مغذی میوه وقتی به خوبی جذب بدن می شود که ۲۰ تا نیم ساعت قبل از غذا یا در میان وعده ها میل شود. آنهایی که از میوه به عنوان دسر پس از صرف غذا استفاده می کنند بدانند میوه ها حاوی آب طبیعی هستند و همچون غذاهای پروتئینی، نشاسته ای یا چرب نیاز به هضم طولانی مدت ندارند.

مصرف میوه

دلیل اضافه وزن با مصرف میوه

 

به همین دلیل در میان وعده ها به دلیل خالی بودن معده، میوه کمی پس از خورده شدن از معده به روده وارد می شود، اما در وعده های اصلی، مواد غذایی به دلیل آن که باید مدتی را برای هضم بهتر در معده بگذرانند از ورود مستقیم میوه به روده جلوگیری کرده و این امر به ماندگاری طولانی مدت میوه در معده و تخمیر و اسیدی شدن میوه و در نهایت پری، سنگینی و ترشی و سوزش معده منجر می شود و اغلب کسانی که به مشکلات گوارشی همچون التهاب دستگاه گوارش، زخم معده و اثنی عشر دچار هستند باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.

بهترین زمان مصرف میوه در روز

همچنین بیماران یا سالمندانی که مشکل سوء تغذیه یا سوء جذب دارند، بدانند به دلیل آن که میوه ها و سبزیجات پرفیبر بوده و به محض خروج از معده حرکات روده ها را تسریع می کند، مدت زمان ماندگاری غذا در روده ها را برای جذب مواد مغذی به حداقل رسانده و در نتیجه این گروه برای نفع بیشتر از غذای اصلی باید میوه را در میان وعده ها میل کنند.

اما افراد سالم می توانند برخی سبزیجات پرفیبر همچون انواع سالاد کاهو، کلم، سالاد شیرازی، ماست و اسفناج یا سبزی خوردن تازه را پیش یا همراه غذا میل کنند. در این صورت ویتامین C سبزیجات به جذب ریزمغذی های وعده غذایی بخصوص آهن و دفع سموم و نیترات غذاهای آماده کمک می کند و در ضمن از بروز یبوست، هموروئید و سرطان روده بزرگ جلوگیری می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید