باتری یو پی اس و باتری قلمی قابل شارژ جز در ابعاد چه تفاوت هایی دارند؟

امروزه باتری ها اهمیت زیادی در زندگی ما دارند و در جایگاه های مختلفی به کار برده می شوند . بد نیست بدانید که باتری ها صرفا به نوع قلمی محدود نمی شوند و دارای انواعی با ابعاد بزرگتر نیز هستند که از آنها برای مصارف نیازمند به ولتاژ و جریان دهی بیشتر برای تعداد دستگاه های بیشتر استفاده می شوند .
از ساده ترین وسایل الکتریکی مانند ساعت و چراغ قوه تا پیچیده ترین آنها برای روشن شدن و به کار افتادن به باتری ها نیازمندند. این تنوع وسایل الکتریکی برای تولیدکنندگان شرایطی را ایجاد کرده است که دست به تولید انواع مختلف باتری ها با فناوری ساخت متفاوت و همچنین ابعاد و ولتاژهای مختلف بزنند.
در این مطلب از تانما ، ضمن معرفی باتری های یو پی اس و باتری های قلمی شارژی، درباره آنها توضیحاتی خواهیم داد.

باتری یو پی اس

باتری یو پی اس

باتری شارژی

در ابتدا بهتر است بدانیم که باطری شارژی چیست و چگونه عمل میکند و چرا بهتر است که به جای باتری های یک بار مصرف از آنها استفاده کنیم .به طور کلی باتری های شارژی به باتری هایی گفته می شود که پس از اتمام انرژی داخلی شان با متصل کردنشان به برق شهری به وسیله شارژر مخصوص، می توان اقدام به شارژ مجدد آنها کرد.

در بسیاری از موارد این نوع از باتری ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند و برای دستگاه هایی که به استفاده طولانی مدت از باتری و جریان بیشتر نیازمندند استفاده می شوند.

باتری یو پی اس چیست؟

بیشتر مردم باطری یو پی اس را با باتری ماشین اشتباه می گیرند که البته این امری نادرست است .هرچند باتری ماشین و باتری یو پی اس از لحاظ ظاهری و ابعاد شبیه به یکدیگر اند ، اما از لحاظ ساختاری و کاربردی بسیار متفاوت هستند.باتری های یو پی اس که بیشتر از نوع سرب_اسیدی هستند در واقع همان باتری های سیلد اسید می باشند که بهترین نوع برای باتری هایی با کاربرد یو پی اس اند .

کاربرد های باتری یو پی اس به شرح زیرند :

  • جلوگیری از ایجاد نویز بر روی برق شهری
  • جلوگیری از آسیب های مختلف در زمان قطعی برق
  • جلوگیری از قطع شدن برق دستگاه های متصل به خود
  • محافظت از دستگاه ها در زمان بالا و پایین شدن فرکانس های برق شهری

به صورت کلی باتری های یو پی اس از قطع شدن برق دستگاه های متصل به خود جلوگیری میکند و همین امر سبب می شود تا این دستگاه ها صدمه نبیند.

از باتری های یو پی اس در دستگاه های زیر استفاده می شود :

  • لوازم پزشکی و بیمارستانی
  • محافظت از داده های الکترونیکی
  • محافظت از رایانه ها
  • تجهیزات مخابراتی

باتری های یو پی اس انرژی مورد نیاز خود را در زمان متصل نبودن دستگاه ها به آن، توسط برق شهری تامین میکنند و شارژ می شوند تا در زمان قطعی برق بتوانند به تامین انرژی دستگاه های متصل کمک کنند.

باتری های یو پی اس دارای چهار نوع :

  • اسید-سرب
  • نیکل کادمیم
  • لیتیوم یون
  • سیلور آلکالاین

می باشند که هریک از این باتری ها دارای ساختار متفاوتی هستند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند.

باتری های قلمی قابل شارژ

باطری قلمی قابل شارژ با نوع یک بار مصرف خود تفاوت دارند زیرا که این نوع از باتری ها پس از اتمام شارژشان قابلیت شارژ مجدد را دارند و میتوان از آنها به مدت بیشتری استفاده کرد اما باتری های یک بار مصرف پس از اتمام انرژی موجود در آنها باید کنار گذاشته شوند زیرا که دیگر هیچ کاربردی نخواهند داشت و باید برای آنها جایگزینی تهیه کرد.باتری قلمی شارژی از لحاظ هزینه و میزان تامین انرژی دستگاه های مورد استفاده بسیار کاربردی و به صرفه می باشد.

تفاوت باتری های قلمی شارژی با باتری های یو پی اس

در مقایسه باتری های قلمی شارژی و باتری های یو پی اس باید گفت که هر دو نوع باتری بسیار کاربردی و در جایگاه خودمهم هستند شاید به ظاهر هر دو نوع این باتری ها قابلیت شارژ شدن را دارند اما از لحاظ ابعاد، کاربرد و همیچنین ساختار با یکدیگر متفاوتند.باتری های یو پی اس در ابعاد بزرگتر و همچنین برای دستگاه هایی که نیاز به جریان برق بالا دارند مورد استفاده قرار میگیرند و از کاربرد های اصلی آنها جلوگیری از قطع برق دستگاه هایی هست که به این باتری ها متصل شده اند. اما باتری های قلمی شارژی علی رغم اینکه در نوع شارژی بودن با یوپی اس ها مشترکند اما کاربردشان بسیار محدود تر و کوچکتر است و از آنها در وسایلی چون ماشین حساب و چراغ قوه و ساعت استفاده می شود. این باتری ها جریان انرژی کمتری را میتوانند در خود نگه دارند و میزان ولتاژ آنها به اندازه باتری های یو پی اس نیست و همین امر کاربردشان را محدود تر می کند.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد، امروزه استفاده از انواع باتری بسیار متداول است اما باتری های قلمی بیشتر از سایر انواع باتری به کار برده می شوند.در مقایسه باتری های قلمی و یو پی اس، باید گفت که آنها نه تنها در ابعاد بلکه در نحوه عملکرد و همچنین فناوری ساخت تفاوت های بسیاری دارند .حتی میتوان گفت که هر کدام از این انواع باتری کاربردی متفاوت دارند اما وظیفه هر دو آنها رساندن توان به دستگاه هایی است که برای فعالیت به انرژی احتیاج دارند .باطری ها به طور کلی انرژی شیمایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند و در خود نگه میدارند تا دستگاه های مختلف متصل به آنها از این انرژی استفاده کنند.

از یو پی اس برای ذخیره انرژی در مواقع اضطراری برای دستگاه های متصل به آن و از باطری های قلمی برای رساندن انرژی به دستگاه های کوچک تر و محدود تر استفاده می شود.

از یو پی اس ها در شرکت های مختلف، کارخانه ها ، منازل مسکونی، درمانگاه و بیمارستان ها و مراکزی که قطع شدن و یا حتی اختلال بر روی فرکانس های برق میتواند باعث ایجاد مشکل در آنها شود استفاده می شود .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید