بارداری یا حاملگی،به وضعیتی گفته می‌شود که زن در رحم خود دارای جنین باشد. به دوران بارداری «دورهٔ آبستنی» نیز گفته می‌شود؛ این دوره با به دنیا آمدن نوزاد، زایمان به پایان می‌رسد.

در ناباروری‌هایی که عوامل مردانه دخیل است با انجام آزمایش ساده، پاسخ آن دریافت می‌شود اما در زنان ممکن است اختلالات تخمک‌گذاری مانع از فرزندآوری شود که افزایش سن در کیفیت تخمک‌ها مؤثر است.

روشهای جلوگیری از بارداری

جلوگیری از بارداری روش های بسیاری دارد. در دو مطلب قبلی در رابطه با روش های جلوگیری از بارداری به طور موقت و همچنین روش های متفرقه برای جلوگیری از بارداری صحبت کردیم. گاهی اوقات زوج ها تصمیم می گیرند که دیگر برای همیشه باردار نشوند. به همین دلیل ما به آنها روش های دائمی پیشگیری از بارداری را پیشنهاد می کنیم.

جلوگیری از بارداری

روشهای جلوگیری در بارداری

توبکتومی: بستن لوله های رحمی در زنان توبکتومی یکی از روش های دائمی پیشگیری از بارداری است. در این روش لوله های رحمی مسدود می‌شود و به این ترتیب از برخورد تخمک زن با نطفه مرد در داخل لوله رحمی جلوگیری به عمل آمده و در نتیجه لقاح صورت نمی‌گیرد.

مزایا:

* روشی دائمی و مطمئن است.

* روشی ساده و بی خطر است.

* بلافاصله پس از عمل موثر است.

* بر روی  فعالیت های طبیعی تخمدان تأثیری ندارد و با کاهش خطر سرطان تخمدان همراه است.

* بر روی  فعالیت جنسی زن و مرد تأثیری ندارد.

بستن لوله های رحمی در زنان

روش های جراحی مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که دراین روش ها لوله رحم بریده، سوزانده و یا با استفاده از یک حلقه، کلیپس یا نوار بسته می ‌شود.

روش جراحی بستن لوله ها

بستن لوله ‌های رحم در خانم ها یک عمل جراحی نسبتا ساده می ‌باشد و این کار را می‌ توان هم با استفاده از بیهوشی عمومی ‌‌و هم با استفاده از بی حسی موضعی انجام داد.

دو روش جراحی که امروزه بیشتر از آن ها استفاده می ‌شود عبارتند از: مینی لاپاراتومی‌ و لاپاراسکوپی .

سایر روش های جراحی برای بستن لوله‌ های رحم شامل لاپاروتومی‌، کولپوتومی‌، کولدوسکوپی، هیستروسکوپی و هیسترکتومی ‌می ‌باشد. هر کدام از این روش ها دارای معایب و مزایایی می‌ باشند.

 شما می ‌توانید با مشورت با پزشک تان بهترین روش را برای بستن لوله‌ ها انتخاب نمایید.

بستن لوله در مردان یا وازکتومی(Vasectomy )

بستن لوله در مردان شاید به دلیل ترس‌ های بی ‌مورد مردان از عوارض این عمل کمتر مورد توجه قرار گرفته است، در حالی که این روش بسیار ساده ‌تر، کم‌ هزینه‌ تر و کم‌ عارضه ‌تر از بستن لوله ‌ها در زنان است. این کار با بی ‌حسی موضعی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان قابل انجام است.

درد در این عمل کمتر از بستن لوله در زنان بوده و عوارض خفیفی چون عفونت و خون ریزی دارد که به راحتی قابل کنترل است. برخلاف تصور عمومی، مایع منی بعد از این عمل کم نمی ‌شود و این روش تاثیری بر زندگی فیزیکی و جنسی استفاده‌ کننده ندارد و موجب بیشتر شدن احتمال بیماری ‌ های قلبی ـ عروقی یا سرطان پروستات یا سایر سرطان ‌های مردانه نمی ‌شود.

در این روش با بستن لوله‌ های مربوط به انتقال اسپرم به تدریج از ساخت اسپرم جلوگیری می‌ شود و از آن جا که ساخت اسپرم حدود 64 روز طول می ‌کشد، پس از جراحی تا 3 ماه یا بیشتر باید جلوگیری از بارداری با روش دیگری انجام شود و در این فاصله با انجام اسپرموگرام و مشاهده ی نبودن اسپرم اجازه ی نزدیکی بدون استفاده از سایر روش‌ های جلوگیری داده می ‌شود.

روش جلوگیری از بارداری بعد از برقراری رابطه

پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی

استفاده از این روش برای جلوگیری از بارداری بعد از برقراری رابطه جنسی و مقاربت نمی تواند از انتقال بیماری های مقاربتی پیشگیری کند. برای این منظور حتما باید در حین رابطه جنسی از کاندوم استفاده گردد.

جلوگیری از بارداری

راه های جلوگیری از بارداری

در صورتی که فردی در خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی ناشی از رابطه جنسی و مقاربت می باشد توصیه می کنیم که حتما از یک فرد متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید.

استفاده از دوز بالا هورمون در این قرص ها برای بسیاری از زنان عوارضی مانند تهوع، استفراغ، دردناک شدن پستان ها و سردرد را به همراه دارد.

این عوارض اکثرا برای یک مدت زمان کوتاه در طول ۱ الی ۲ روز رخ می دهند. بعد از مصرف این قرص ها، قاعدگی در زنان تا مدتی نامنظم می شود. حتما مصرف این قرص ها را تحت نظر یک پزشک متخصص انجام دهید تا از خطرات احتمالی آن کاسته شود. گاهی این نشانه ها می واند شبیه به سندرم ملال پیش از قاعدگی نیز بروز کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید