نوزاد بغلی بسیار وابسته به والدین است خصوصا مادرش. به عبارتی نوزاد بغلی هیچ جایی را امن تر و آرام تر از بغل نمی داند و به محض اینکه روی زمین و در رختخواب گذاشته می شود، جیغ و دادش بالا می رود و بی قراری می کند. تانما در این مطلب با بیان مفهوم و علل بغلی شدن نوزاد، راهکارهای مقابله با بغلی شدن نوزاد را مورد توجه قرار است؛

بغلی شدن چیست؟

نوزادان بغلی اصلاً نمی خواهند از بغل مادر جدا شوند. حتی پتوهای رنگارنگ، تشک های بازی، اسباب بازی ها و ... هم نمی تواند نظرشان را جلب کند. خلاصه آن ها آنقدر گریه می کنند تا بالاخره مجبور شوید، بغلشان کنید.

علل بغلی شدن نوزاد

بغلی شدن چیست

علل بغلی شدن نوزاد

اضطراب جدایی

به طور طبیعی نوزادان در حدود هشت ماهگی دچار اضطراب جدایی می شوند. این زمان مرحله ای طبیعی است که در طول آن نوزاد دچار ترس از دست دادن مادر می شود. به همین دلیل به محض ندیدن مادر یا روبرو شدن با یک غریبه شروع به گریه می کند. پس طبیعی است که در این سن مجبور باشید دائما نوزاد خود را در آغوش بگیرید.

فاصله داشتن صورت والدین

نوزاد به منظور کاهش فاصله با صورت والدین دوست دارد در بغل پدر و مادرش قرار داشته باشد، زیرا به دلیل اینکه نوزادان فقط فاصله های بسیار کوتاه را می بینند (حدود 20 سانتی متر) و به همین دلیل دائم می خواهند صورت مادرشان را از نزدیک ببینند.

گسترش افق دید

از طرفی نوزادان بزرگتر بیشتر به دنبال گسترش افق دید خود هستند، آن ها می خواهند چیزی به غیر از پاهای در حال عبور بزرگترها را در اطراف خود ببینند و این موضوع کاملاً قابل درک است.

کنجکاوی نوزاد

نوزادی که در کالسکه اش فرو رفته و یا روی زمین نشسته است، چشم انداز خوبی از اطرافش ندارد و ما اغلب از آن بالا او را فراموش می کنیم. او نمی تواند عروسکی که خواهرش با آن بازی می کند را ببیند و نمی فهمد که صدای موسیقی از کجا می آید. نوزادی که کنجکاو است دوست دارد همه چیز را ببیند و بداند، و این نه تنها امری کاملا طبیعی است بلکه نشان دهنده یک نوزاد باهوش و با ذکاوت است.

زمان بغل کردن نوزاد

اگر بخواهید همیشه کودک خود را با بغل کردن آرام کنید روش اشتباهی است، چون وقتی این رفتار تکرار شود کودک شرطی می شود. مثلا بچه شرطی می شود که هر وقت گریه کنم، مادرم مرا بغل می کند و وقتی به این روند عادت کند مقاومت والدین برای بغل کردن بچه، باعث گریه شدیدتر او می شود.

والدین باید موقعیت های مختلف را از هم تشخیص دهند. وقتی بچه به محبت شما نیاز دارد باید او را بغل کنید. به عنوان مثال بچه ای که زمین خورده و گریه می کند را باید بغل کرد. حتی اگر یک کودک در خیابان و غریبه باشد. با این کار شما، جلوی خیلی از فشارهای روانی که ممکن است در آینده برای این بچه پیش آید، گرفته می شود.

نجوه صحیح بغل کردن نوزاد

زمان بغل کردن نوزاد

چرا باید نوزاد را بغل کرد؟

یادتان باشد که کودکان دائماً در معرض استرس هستند اما نه همان نوع استرسی که ما می شناسیم، بلکه استرسی مثل اضطراب جدایی ، استرس بیرون رفتن مادراز اتاقو غیره. به همین دلیل است که کارشناسان کودک، مواردی مثل ماساژ کودک، تماس او با پوستتان در حین شیر خوردن حتی اگر شیردهی نمی کنید و بغل کردن او هنگام قصه گفتن یا کتاب خواندن را به شما توصیه می کنند.

همچنین بچه های زیر دو سال نیازهای رشدی و عاطفی ای دارند که اگر به آن ها توجه درستی شود باعث می شود در آینده رفتارهای غیرمنطقی انجام ندهند. یکی از این نیازها بغل شدن و در آغوش گرفته شدن است.

البته این به آن معنی نیست که بچه بیشتر از دو سال نیازی به درآغوش گرفتن ندارد. بلکه همان طور که بچه تا دو سالگی از طریق در آغوش گرفته شدن نیاز عاطفی اش را برطرف می کند، بعد از آن سن و تا 4 سالگی در آغوش گرفته شدن علاوه بر آرامش ، اعتماد به نفس کودک را بالا می برد.

ایجاد وابستگی با بغل کردن

گاهی اوقات والدین فکر می کنند بچه 18ماهه به آن ها وابستگی پیدا کرده و نگران هستند. اما کودک از 18 تا 21 ماهگی دچار نگرانی، اضطراب و دلبستگی نسبت به والدین است و این روند طبیعی رشد اوست. مدام به مادر می چسبد و می خواهد بغلش کنند، گریه می کنند، بغل اطرافیان نمی روند و مدام به مادرشان می چسبند. این بغلی بودن بچه و دلبستگی و اضطراب از دست دادن مادر طبیعی است و باید در آن دوران طی شود. این اتفاق اگر در بزرگسالی بیفتد غیرطبیعی است.

مقابله با بغلی شدن نوزاد

برای مقابله با بغلی شدن نوزاد، بهترین راهکار این است که هر پدر و مادری با خلاقیت خود، از مهارت های کلامی خود استفاده کند. بچه ها خیلی راحت گول می خورند و ما می توانیم به راحتی آن ها را با هر کار کوچکی هیجان زده کنیم. مثلا برای تشویق کودک به راه رفتن می توانید با او مسابقه دهید یا اگر در پاساژ مشغول خرید هستید او را با وعده پله برقی تشویق به حرکت کنید. کافی است که انرژی بگذارید و کلام خود را با هیجان و لحن مناسبی بیان کنید تا کودک با شما همراه شود.

نحوه صحیح بغل کردن نوزاد

مقابله با بغلی شدن نوزاد

طریقه صحیح بغل کردن نوزاد

1-روی شانه

یک دست تان را زیر باسن کودک قرار دهید طوریکه وزن کودکتان روی همین دست باشد سپس با دست دیگرتان، سراو را نگه داشته و او را به قفسه سینه خود بچسبانید.

2-روی بازو، در مقابل صورت تان

روی خمیدگی آرنج تان سر بچه را بگذارید و با دست دیگر خود باسنش را بگیرید.

3- روی بازو، پشت به صورت تان

سینه بچه روی آرنج تان بگذارید و از کنار یک دست تان را کنار باسن کودک و دست دیگرخود را زیر بدن اوبگذارید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید