ترک پوستی امکان دارد در نواحی مختلفی از بدن ایجاد شود و علل مختلفی چون اضافه وزن ، بارداری ، دوران بلوغ و غیره می تواند باعث ایجاد ترک پوستی در بدن شود. تانما در این مطلب شما را با انواع، علائم و راه های درمان و رفع ترک پوستی آشنا می کند.

ترک پوستی چیست؟

ترک های پوستی که با نام استرچ مارک یا استریا نیز شناخته می شوند، معمولا خطوط صورتی یا مایل به سفیدی هستند و بر روی نقاط خاصی از بدن ایجاد می شوند. در این شرایط لایه ی سطحی پوست تغییرناپذیر مانده و لایه های عمیق تر، که در آن کلاژن و الاستین باعث سفت تر شدن و کشسانی پوست می شوند٬ باریک و ترکدار می شود.

علل ایجاد ترک پوستی

  • پیشینه خانوادگی
  • بیماری های مزمن
  • شاخص توده بدنی (BMI) قبل از بارداری
  • وزن نوزاد متولد شده در خانم های باردار
  • نواحی ایجاد ترک پوستی
  • شکم
  • سینه ها
  • لگن
  • پهلو
  • باسن
  • ران

انواع ترک پوستی

همه ی ترک های پوستی شبیه هم نیستند، این ترک ها براساس مدت زمانی که روی پوست تشکیل شده اند، علت ایجاد کننده آن ها، محل ایجاد آن ها روی بدن و نوع پوست شما، متفاوت هستند.

شایعترین نوع ترک های پوستی عبارتند از: خطوط یا رگه های فرورفته پوستی خطوط بنفش، قرمز، سیاه، کبود، صورتی خطوطی که رنگ روشن دارند و به تدریج رنگ آنها روشنتر می شود. خطوط و ترکهای روی شکم، سینه، ران ، پهلو یا باسن خطوطی که بخش زیادی از بدن را پوشش می دهند.

روش های درمان ترک پوستی

انواع ترک پوستی

علائم ترک پوستی

قبل از شروع پدیدار شدن ترک های پوستی، پوست نمای نازک و صورتی پیدا میکند. همچنین ممکن است احساس خارش یا حساسیت ایجاد شود.ترک ها ابتدا به صورت چروک ایجاد میشوند، پیشرفت رگه ها می تواند قرمز، بنفش، قهوه ای قرمز یا قهوه ای تیره باشد که بستگی به رنگ پوست دارد. رگه ها درنهایت محو و صاف میشوند و رنگشان به نقره ای در طول زمان تغییر میکند.همچنین ترک های پوستی ممکن است به تدریج کم رنگ تر شوند، اما این موضوع اغلب می تواند چند سال زمان ببرد.

چگونگی ایجاد ترک پوستی

اغلب آن ها طی دوران بارداری بر روی سینه و شکم شکل می گیرند. دلیل آن در اکثر موارد هورمونی است٬ چرا که طی دوران بارداری نقش هورمون ها، نرم تر کردن کلاژن است تا بافت ها بتوانند برای زایمان نوزاد٬ کشسانی خوبی داشته باشند.

برخی از زنان دارای کلاژن ضعیفتری نسبت به دیگران بوده و لذا برخی دیگر در دوران بارداری٬ تارچه هایی روی شکمشان پدید می آید. کسانی که به واسطه بدنسازی دچار تغییر وزن ناگهانی می شوند بسیار مستعد هستند، همچنین مصرف استروئیدها احتمال آن را بیشتر خواهد کرد.

پیشگیری از ایجاد ترک پوستی

  • ماساژ پوست باعث گردش خون منظم می شود.
  • همیشه پوست را مرطوب نگه دارید.
  • غذاهای سالم بخورید.
  • از رژیم های لاغری غیر اصولی اجتناب کنید.
  • اگر می خواهید وزن کم کنید به آرامی برنامه رژیمی را دنبال کنید.
  • در دوران بارداری از کرم های مخصوص برای شکم استفاده کنید.
  • غذاهای شامل ویتامین D , C استفاده کنید.
  • وزن خود را متعادل نگه دارید.
  • کرم های ویتامین E بهترین درمان برای جلوگیری از آنها می باشند.
  • منظم ورزش کنید
علل انواع و درمان ترک پوستی

پیشگیری از ایجاد ترک پوستی

تشخیص ترک پوستی

ترک های پوستی به سادگی براساس معاینه پوست و مرور پیشینه پزشکی فرد تشخیص داده می شوند .پزشک معمولا پرسش های درمورد علائم و نشانه های شما می پرسد، همینطور هرگونه دارویی که اکنون مصرف میکنید یا هرگونه مشکل سلامتی که دارید. ترک های پوستی خطرناک نیستند و مشکلی برای سلامتی ایجاد نمیکنند. در موارد نادر، آن ها ممکن است یک مشکل زمینه ای سلامتی را نشان دهند که نیازمند درمان یا پایش هستند.

روش های درمان ترک پوستی

الف)روش خانگی

1)آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی است که به بازسازی بافت پوست کمک می کند و به همین ترتیب دارای خواص معجزه آسایی است. ژل تازه را از برگ گیاه آلوئه ورا خارج کرده و آن را در ناحیه ای که دچار ترک خوردگی است، ماساژ دهید و اجازه دهید که به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بر روی پوست بماند. سپس آن را با آب ولرم شستشو دهید. این کار را به صورت روزانه انجام دهید.

2)کره ی کاکائو

استفاده از کره ی کاکائو کمک می کند تا ترک خوردگی های پوست کاهش یابند ؛ حتی به صورت تجربی دیده شده که استفاده ی آن قبل و در طی دوران بارداری می تواند به طور کامل این ترک ها را از بین ببرد. بهترین زمان استعمال کره ی کاکائو شب ها است؛ بنابراین آن را به خوبی بر روی پوست ماساژ داده و برای چند مدت این کار را تکرار کنید تا اثرات آن مشخص گردند.

3)روغن کرچک

ترک های پوستی به دلیل داشتن ظاهری خشک و چروکیده، نیاز به تغذیه و آبرسانی دارند. هنگام ماساژ روغن کرچک بر روی پوست، این علائم پوستی به آرامی بهبود یافته و نرم می شوند. این کار را به طور مداوم انجام دهید تا پوستتان تغذیه شود.

ب)روش های تخصصی درمان ترک های پوستی

1)درمان با میکرودرم آبریژن

یکی از روش ها برای کاهش و کنترل خطوط و ترک های پوستی ، روش میکروابریژن است که با استفاده از اسپری اکسید لایه هایی از پوست را تراش می دهد. به طور کلی، این درمان مانند پانچ، خطوط و اسکار های عمیق تر را از بین نمی برد اما خطوط کم عمق تر را از بین میبرد.

2)درمان با کرم های موضعی

ترکیب این روش با درمان میکرودرم ابریژن می تواند موفقیت بیشتری را در کاهش عمق و طول ترک های پوستی ایجاد نماید. برای انتخاب کرم های موضعی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

علل انواع و درمان ترک پوستی

درمان ترک پوستی

3) درمان با استفاده از لیزر

برای حذف ترک های پوستی دو نوع لیزر شامل لیزر لایه برداری سطحی پوست و لیزر جوان سازی پوست وجود دارد. در لیزر لایه برداری سطحی پوست، خارجی ترین لایه پوست از قسمت اپیدرم حذف می شود و باعث رشد سلول های جدید و پر شدن علائم ترک پوستی می شود.

4)درمان با استفاده از کربوکسی تراپی

کربوکسی تراپی به معنای تزریق گازکربنیک زیر پوست است، یکی از استفاده های آن در زیبایی است به این ترتیب پوست هایی که شل شده و افتاده اند را ترمیم می کند، دیگری برای صاف کردن ترک های پوستی حاملگی و خط های چاقی ران ها کاربرد دارد.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید