مهدی یراحی در کنسرتش در اهواز

مهدی یراحی خواننده محبوب ایرانی که در چهارسانس و دو شب پیاپی در تالار آفتاب شهر اهواز میزبان مخاطبانش بود، یکی از سانس های خود را به اجرای کنسرت خیریه اختصاص داد. بخشی از شرکت کنندگان در این کنسرت کارگرانِ شرکت گروه ملى اهواز و خانواده هایشان بودند که سال قبل مهدی یراحی و گروهش، با پوشیدن لباس آن ها به دفاع از حقوق نادیده گرفته شده ی این گروه در اوج سانسور خبری پرداخت.

مهدی یراحی

عکس جدید مهدی یراحی

مهمانان دیگر این کنسرت خیریه بچه های کار جمعیت امام علی (ع)، بچه های بی سرپرست و بدسرپرست موسسه طلوع مهرآفرینان، کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و خانواده های شان، کارگران شرکت لوله سازی، کارگران شهرداری کوت عبدالله و اهالی منطقه زویه اهواز بودند که تا به حال امکان شرکت در هیچ کنسرتی از جمله کنسرت خواننده ی همشهری محبوب شان را نداشتند. در این اجرا که با استقبال شدید مهمانانش از تمام ترانه ها بخصوص ترانه ها ی اجتماعی مثل " خاک " و ترانه های عربی مثل "حیّک" روبرو شد.

مهدی یراحی

اینستاگرام مهدی یراحی

مهدی یراحی با انتقاد از وضعیت اخیر جامعه گفت: "بهترین لباسی که به همراه گروهمان طى این سال ها پوشیده ایم، همان لباس شما کارگرهاى شریف بود. به من می گویند به هنرت بپرداز و از کنار معضلات اجتماعى گذر کن. از همین جا به این دوستان صریح اعلام مى کنم؛ بر خلاف آن آقایی که می گفت فروشنده کالای فرهنگیست؛ من کالایى براى فروش ندارم! از کسى که با خواننده اى اجتماعى همچون ام کلثوم و گروهى جریان ساز همچون پینک فلوید به موسیقی علاقمند شده انتظار کاسبکارى نداشته باشند. این کار همه ی زندگی من است و اصولاً پس تکلیف هنرِ متعهد چه می شود؟ مگر بنا نبود "هنر" دمیدن "تعهد" در روح انسان ها باشد؟"

مهدی یراحی

تصاویر جدید مهدی یراحی

مهدی یراحی با انتقاد از قضاوت هایی که نسبت به عملکرد یک هنرمند می شود، گفت: "متاسفانه در کسور ما اگر واکنش نشان ندهی می شوی بی تفاوت و بی درد، اگر یک بار از جریانی شبیه مظلومیت کارگران حمایت کنی اسمش می شود شعار و اگر چند بار و پیوسته حمایت کنی می شود شوآف، اما من می گویم در چنین شرایطی آدم باید به نداى وجدان و قلب خود توجه کند و هراسى از قضاوت دیگران به دل راه ندهد. چرا که سخن چینان در هر صورت همه چیز را سوژه مى کنند."

مهدی یراحی در کنسرت خیریه اهواز: معاند نیستم، منتقدم

او همچنین به نقد عملکرد صاحبان قدرت پرداخت: "گرچه در بسیارى از مقاطع، فضاى نقد و انتقاد، دست خوشِ بعضى افراد سودجو و کاسبکار قرار گرفته و اعتماد عمومى به نقد و منتقد کاهش یافته است. مثلِ برخى از کاندیداهاى مجلس که نزدیک انتخابات، مردمی می شوندو مقوله مردم برایشان مهم می شود نباشیم یا رؤساى جمهورى که هر چهارسال یک بار از دادن آزادی و امکانات حرف می زنند، اما بعد از تسلط بر سکان قدرت، تبدیل به آدم هاى دیگری می شوند."

مهدی یراحی

مهدی یراحی در کنسرت اهواز

او تاکید کرد: "چرا نباید عرصه فرهنگ عملا و عیناً اجازه نقدِ مثلاً حوزه امنیت را داشته باشد؟! آقای روحانی با شعار ضد فضای امنیتی برنده ی انتخابات می شود، اما بعد در بحران هایی مثلِ دى ماهِ ٩٦ و آبان ٩٨ از هر مقام امنیتی، امنیتی تر رفتار مى کند! هنرمند باید بتواند هر شخص یا نهاد صاحب قدرتی را به دور از خشونت به چالش و نقد بکشد! چرا باید شخص یا نهادی دچار چنان تقدسی بشود که نتوانیم نقدش کنیم؟ به اضافه اسلامى بودن بحث جمهوریت بسیار حائز اهمیت است. مگر قرارمان بر جمهورى اسلامى ایران نبود؟ آن هم نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر!"

او در جواب یکی از طرفدارانش که فریاد زد: "باز ممنوع الکارت می کنند" جواب داد: "اشکالی ندارد."مهدی یراحی در پایان حرف هایش گفت: "تا از خودمان شروع نکنیم به نتیجه نمی رسیم، به شرطی که بلد باشیم به جای غرزدن و خالى شدن به دنبال همدردى، همدلى و اثرگذارى مفید باشیم."

این هنرمند که در چهار سانس با انرژی فوق العاده، تعداد بالایی از ترانه های درخواستی مخاطبانش را اجرا کرد، با عملکردی که در طول سال های کاری اش داشته، نشان داده حاضر است در ازای گفتن حرف هایش، هزینه های سنگینی را بپردازد، از شرکت در زنجیره ی انسانی رود کارون ١٣٩٢، تا پوشیدن لباس کارگر های شرکت گروه ملی اهواز و خواندن ترانه "پاره سنگ".

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید