یکی از مواد غذایی که مصرف آن در ماه رمضان برای روزه داران زیاد می شود مصرف حلیم است.بسیاری از افراد ترجیح می دهند حلیم را آماده و از بازار خریداری کنند یا به صورت پودرهای بسته بندی بخرندو آماده کنند زیرا درست کردن حلیم علاوه بر وقت زیادی که میخواهد بسیار سخت است و در نهایت نیز مانند حلیم بیرون خوب نمی شود.
نکات مهم برای مصرف حلیم
1. ظاهر مغازه، بهداشت کارکنان، داشتن کارت و مجوز بهداشت و…
2. حلیم نباید در ظروف یکبار مصرف تلقی یا پلاستیکی ریخته شود زیرا فقط مواد غذایی با دمای پایینتراز ۴۵ تا ۴۰ درجه را میتوان در این ظرفها ریخت درحالی که دمای حلیم بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد است.ظروف یکبار مصرف ساخته شده از گرانول پلیپروپیلن برای نگهداری موادغذایی داغ مانند آش و حلیم بهترین هستند و حتی میتوان مواد غذایی با دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد را هم در آن ها ریخت.
3. حلیم را به مقدار کم بخرید و حتما بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشهای بریزید. با این کار احتمال ایجاد واکنشهای شیمیایی بین غذا و ظرف کاهش مییابد.اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و به هم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت به دلیل کپک زدگی باشد و معمولا فقط زمانی که تاریخ انقضای محصول میگذرد، این اتفاق میافتد.
4. هدف از کاهش آب حلیمهای آماده در صنعت، کاهش احتمال رشد میکروبهاست بنابراین پس از بازکردن بسته، پودر را کاملا مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده دیگر نگه ندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه برای رشد میکروبها فراهم میشود.
5. اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و به هم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت به دلیل کپکزدگی باشد و معمولا فقط زمانی که تاریخ انقضای محصول میگذرد، این اتفاق میافتد.
6. برخی خانمها با آنکه از پودر آماده حلیم استفاده میکنند،مواد اولیه حلیم خانگی را نیز به آن اضافه میکنند. این کار باعث به اصطلاح پر ملات شدن این غذا میشود.
7. اگر به فشارخون بالا مبتلا هستید، در مصرف پودرهای آماده محتاط باشید چون سدیم طعمدهنده منوسدیم گلوتامات که به این پودرها افزوده میشود و نمک این محصول،برای افراد مبتلا به فشارخون بالا میتواند مضر باشد.