ترب سیاه از خانواده ترب است که معمولا برداشت آن در پاییز رخ میدهد . ترب سیاه خواص دارویی و درمانی فراوانی برای بدن دارد که ارزش غذایی این گیاه را بالا میبرد . خواص ترب سیاه از نظر طب سنتی دارای طبعی گرم است و به همین دلیل در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد.در این بخش سایت تانما می خواهد فواید این سبزی را به اختصار برایتان بیان کند تا ببینیم وقتی ترب سیاه میخوریم برای کجای بدن مفید است.
از دیگر خواص و کاربردهای ترب سیاه میتوان به درمان سرفه و سرماخوردگی، برونشیت مزمن، کاهش ورم مفاصل، تسکین درد سیاتیک و پاکسازی کبد اشاره نمود.
انتخاب ترب سیاه خوب
موقع خرید تربهایی را انتخاب کنید که کاملا سفت، سالم، بدون زدگی و بدون لک باشند. توجه داشته باشید که میشود به مدت چند هفته ترب سیاه را در یخچال نگهداری کرد البته به شرط اینکه آنها را نشسته باشید و داخل یک کیسه پلاستیکی سوراخسوراخ نگهداری کنید.
ارزش غذایی ترب سیاه
همه انواع ترب دارای آب، فسفر، قند، پروتئین، آهن، کلسیم و ویتامین های ب۲، ب1، آ و ویتامین ث هستند. تندی ترب سیاه به دلیل وجود مادهای به نام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن به دلیل وجود مادهای به نام كلراید Malvin Chloride است
خواص ترب سیاه برای مقابله با سرفه
امان از زمانی که سرفههای پی در پی راه نفس آدم را بند میآورد.در این صورت هیچچیز به اندازهی ترب سیاه یک درمان مفید و طبیعی نیست.شربت ترب سیاه باعث میشود که مخاط برونشیت روان شده و دفع شود.به همین دلیل هم برای درمان سرفه و مشکلات تنفسی فوقالعاده است.
روش مصرف:
ترب سیاه را شسته و پوست بگیرید و سپس خرد کنید.تربهای خرد شده را کف ظرف بچینید و روی آن را با یک لایهی نازک شکر یا قند بپوشانید.اجازه دهید به مدت یک روز بماند تا شربت آن دربیاید.شربت به دست آمده را در یک پیاله ریخته و روزانه ۴ تا ۶ قاشق میل کنید.ترب سیاه شهرت زیادی برای حفظ سلامت رودهها دارد.از سالیان قبل خواص ترب سیـاه روی سیستم گوارشی و به ویژه برای تنظیم عملکرد صفرا کاملا شناخته شده است.به این ترتیب که این ترب باعث افزایش ترشح و دفع صفرا میشود.
خواص ترب سیاه برای رفع خستگی بچهها
ترب سیاه سرشار از ویتامین C میباشد برای همین هم با خستگی مقابله میکند.میتوانید به کودکان بالای سه سال شربت ترب سیاه بدهید تا خستگی گذرای آنها از بین برود.
روش استفاده:
ترب سیاه را بشویید و پوست بگیرید.سپس آنها را به صورت ورقههای نازک خرد کنید.ترب های خرد شده را کف ظرف بچینید و روی آن را با یک لایهی نازک شکر یا قند بپوشانید.اجازه دهید به مدت یک روز بماند تا شربت آن دربیاید.شربت به دست آمده را در یک پیاله بریزید.
به بچههای بالای سه سال روزی ۲ تا ۳ قاشق چایخوری از این شربت بدهید.حواستان باشد که نباید این شربت را بیش از ۴۸ ساعت نگهداری کرد.در صورت انسداد مجاری صفراوی از مصرف آن خودداری شود.
درمان یبوست خواص ترب سیاه
یکی از مهمترین خواص ترب سیـاه استفاده از شربت تهیه شده از آن برای درمان سرفه و مشکلات تنفسی است. به این منظور تـرب سیاه را به شکل حلقههای نازکی ببرید و لایه لایه روی هم بچینید. در بین هر طبقه، کمی عسل بریزید و آب اضافه کنید. اجازه دهید روی حرارت ملایم اجاق بجوشد. سپس از این شربت میل کنید. ترب سیاه خاصیت ملین داشته و برای درمان یبوست مفید است.
مضرات ترب سیاه (موارد احتیاطی و منع مصرف)
زیادهروی کردن در خوردن ترب موجب دل پیچه می شود و برای دندان ها مضر است.
مصرف ترب سیاه در صورت ابتلا به انسداد مجاری صفراوی مضر بوده و باید از خوردن آن اجتناب شود.
زیادهروی در مصرف همه انواع ترب باعث ایجاد مقادیر زیادی باد در بدن میشود و در افرادی که معده مرطوبی دارند، مانع از هضم غذا میگردد.