خواب پس از سحرگاه

رعایت بهداشت خواب روزه دار در ماه مبارک رمضان اهمیت بالایی دارد .رئیس مركز اختلالات خواب بهارلو گفت: خواب پس از سحرگاه ماه رمضان برای روزه دارانی كه نتوانسته‌اند خواب شبانه خود را تكمیل كنند، مفید است. دكتر خسرو صادق نیت افزود: خواب پس از سحری روزه داران نیاز بدن را به ساعت‌های مورد نیاز خواب جبران می‌كند و همین امر سبب می‌شود فرد در طول روز بدون خواب‌آلودگی به فعالیت ادامه دهد در ادامه از بهداشت خواب در ماه مبارک رمضان بخوانید.

وی اظهارداشت: تغییر برنامه زندگی در ماه مبارك رمضان و بیداری هنگام سحرگاه، برنامه خواب بسیاری از افراد را مختل و طی روز آنان را دچارخواب‌آلودگی می‌كند. روزه داران به جهت اینكه این تاثیرات را به حداقل برسانند باید برنامه مناسبی برای خواب خود در این ایام در نظر بگیرند. صادق نیت اضافه كرد: نیاز طبیعی برای خواب در افراد بزرگسالان حدود 7.5 تا 8.5 ساعت در شبانه ‌روز است تا در طول روز سرحال به فعالیت‌های روزانه خود ادامه دهند. وی گفت: بهره مندی از خواب خوب و با كیفیت در ماه رمضان آن هم با برنامه ریزی مناسب و اصولی انسان را از مزایای معنوی این ماه بیشتر بهره مند خواهد كرد.

خواب در ماه رمضان نیز عبادت محسوب می شود توصیه های مهم دکتر جعفری درمورد خواب در ماه رمضان در این ماه خدا،افراد تا زمان سحر بیدار نباشند و استراحت کنند.
برای خوردن سحری یک الی یک ساعت و نیم یا شاید هم کمتر زمان لازم است وقت بگذارند.

قبل از خواب از کارکردن با گوشی ؛ تلویزیون ؛گوش کردن موزیک های تند خودداری کنند.

در وعده افطار،افراد از غذاهای چرب و سنگین استفاده نکنند چون در خواب شب تداخل ایجاد می کند.

با یه برنامه ریزی دقیق و رعایت نکات ساده، می توانیم خودمان رابا این تغییرات هماهنگ کنیم . به راحتی روزه بگیریم و از لحظات معنوی این ماه، بهره بیشتری ببریم. پیامبر اکرم (ص) در خطبه شعبانیه می فرمایند: ” نومکم فیه عباده “. یکی از ویژگی های ماه مبارک رمضان این است که خواب شما در این ماه عبادت به شمار می آید.و حتی ثواب نفس هایی که یک مومن روزه دار میکشه، پاداش تسبیح در راه خدا رو دارد.

آداب و نکات مهم خواب در ماه رمضان

داشتن خواب کافی و آداب آن در سلامت انسان نقش بسیار مهمی دارد، با این راهکارها می توانید خواب راحتی در ماه رمضان داشته باشید.هرساله با آمدن ماه مبارک رمضان، تغییر ساعت خواب در روزه داران، یکی از مشکلات شایع است، به سراغ مردم رفتیم و در مورد این که آیا در ماه مبارک رمضان تغییری در خوابشان ایجاد شده یا نه پرسیدیم .
آقای حدود ۲۳ ساله در این مصاحبه به ما گفت:قبل از آغاز ماه مبارک رمضان،ساعت ۱۱ شب می خوابیدم اما این روزها تا سحر بیدارم و بعد خواندن نماز صبح تا ساعت ۱۰ صبح می خوابم.

نکات مهم خواب در ماه رمضان

خانم شاغلی گفت: ما تا سحر بیداریم ، چون کارمند هستم.
ساعت ۶:۳۰ از خواب بیدار می شوم و آماده رفتن به محل کار می شم.و خانم دیگری در ادامه گفت: کسانی که در ماه مبارک رمضان کمتر می خوابند سیستم ایمنی بدنشان ضعیف میشه.این افراد خیلی عصبی می شوند.هورمون ملاتونین،هورمونی که قبل از خواب به حداکثر می رسد و باعث می شودفرد یک خواب کافی داشته باشد. حالا تغییر در خواب در این ایام یعنی تغییر در تولید این هورمون.که متاسفانه تاثیرات ناخوشایندی روی بدن می گذارد.دکتر جعفری، روانپزشک در گفت و گو با خبرنگار گفت: در ایام ماه مبارک رمضان بعضی از افراد تا سحر بیدار هستندو از آن طرف صبح تا بعدظهر می خوابند،که این نوع خوابیدن در روز بعد منجر به اتفاقاتی از قبیل خستگی،کاهش تمرکز،بی حوصلگی و تحریک پذیری منجر می شود.افرادی که شب خواب خوبی نداشته باشند در طی روز احساس نشاط و تازگی ندارند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید