جالب است بدانید که خوابیدن در بارداری بسیار مهم است . این موضوع برای بیشتر خانم ها دردسرساز شده است چرا که برای آنها ممکن است سوال به وجود بیاید که در بارداری چگونه بخوابیم؟! آیا به پهلوی چپ بخوابیم یا به پهلوی راست بخوابیم؟! خوابیدن به صورت طاق باز مشکلی ندارد ؟! در طول بارداری زمانی که به تخت خواب می روید، ممکن است تا زمانی که به خواب روید تقلا و کش و قوس زیادی داشته باشید . متاسفانه یک موقعیت درست خواب در دوران بارداری زیاد دوام نخواهد آورد و بدن شما با آن عادت می کند و شما بعد از یه مدت دوباره به شکل دیگری باید بخوابید .

اصول خوابیدن در بارداری

زمانی که در دوران بارداری هستید تغییرات بسیاری در بدن شما اتفاق می افتد. این تغییرات منجر به ناخوشی هایی در شما می شود که یکی از آنها در هنگام خواب است . در هنگام خواب در بارداری به دلیل افزایش اندازه شکم ، درد پشت ، سوزش سر معده ، کوتاه شدن نفس و در نهایت بی خوابی شما نمی توانید یک خواب درست را تجربه کنید .باید بدانید که خواب در بارداری اگر مناسب نباشد ، نوزاد شما کم وزن خواهد شد و یا خستگی بیشتر ، ضعیف شدن سیستم ایمنی ، افزایش احتمال عمل سزارین ، پیر شدن زودتر پوست ، افسردگی ، عدم تمرکز و کاهش ترشح هورمون رشد را به دنبال خواهد داشت . خوابیدن درست در بارداری به این معناست که تا مدتی بتوان در این حالت باقی ماند و خواب خوبی را تجربه کرد.

نحوه خوابیدن در بارداری

نحوه خوابیدن در بارداری


در سه ماه اول بارداری بدن با تغییرات بیشتری روبرو است و این موضوع در کم خوابی شما تاثیر گذار خواهد بود . مواردی که این دوران شما را دچار کم خوابی می کند ، دستشویی رفتن های مکرر ، بدن درد و بیماری های صبحگاهی است . بهترین زمان برای چرت زدن در سه ماه اول بارداری بین ساعت ۲ تا ۴ بعد از ظهر است . بهتر است در دوران بارداری دو بار و هر بار ۳۰ دقیقه بخوابید تا اینکه یک ساعت به طور پیوسته بخوابید .از ساعت ۶ بعد از ظهر به بعد مصرف مایعات خود را محدود کنید .کراکر برای بیماری صبحگاهی یک درمان مناسب به شمار می رود و ورزش کردن در دوران بارداری مهم است اما در هنگام عصر و شب سبب بی خوابی می گردد لذا برای بهتر شدن خواب در بارداری لازم است که زمان مناسبی برای ورزش تعیین شود .

در دوران بارداری چگور نباید خوابید؟

با توجه به مشکلات متابولیسمی که در بدن و در دوران بارداری ایجاد می شود ممکن است که سبب اختلال در تنفس ، سیستم گوارش ، هموروئید ، فشار خون پایین و کاهش گردش خون به قلب نوزاد شما شود. لذا خوابیدن به پشت در دوران بارداری زیاد پیشنهاد نمی گردد .خوابیدن بر روی معده نیز با توجه به تغییرات فیزیکی که در طول دوران بارداری به وجود می آید که پس از چند ماه از بارداری امکان پذیر نخواهد بود .در سه ماهه دوم بارداری برای کاهش بی خوابی لازم است تا غذاهای تند و پر ادویه مصرف نکنید . خوردن شام با مصرف منابع غنی از کلسیم ، مصرف بیشتر غذاهای حاوی اتروپات ، تریپتوفان و دور کردن استرس می تواند در خواب مفیدتر شما تاثیر گذار باشد .

بهترین نوع خوابیدن در بارداری

نحوه خوابیدن درست در دوران بارداری

نحوه خوابیدن درست در دوران بارداری

یکی از بهترین پوزیشن های درست خوابیدن در بارداری ، حالت sos است . این نوع خوابیدن به معنای خوابیدن به پهلو است که بهتر از آن ، خوابیدن به پهلو چپ است چرا که سبب افزایش خون رسانی و مواد مغذی به جفت و جنین می گردد و به عنوان نحوه درست خوابیدن در بارداری معرفی می شود . در این حالت پاها و زانوی خود را خم کرده و یک بالش را در بین پاهای خود قرار دهید . اگر پشت درد دارید بهترین حالت برای شما هم این حالت است اما بهتر است یک بالش زیر شکم خود قرار دهید . اگر شما شب ها سوزش سر دل داشتید ، بالش را زیر سر خود قرار داده و پاها را کاملاً به حالت کشیده در بیاورید .

نوشیدن یک لیوان شیر گرم ، یک میان وعده غذایی با کربوهیدرات بالا ، حمام گرم قبل از خواب و ورزش حداقل ۳ ساعت قبل از خواب می تواند به خوابیدن بهتر در دوران بارداری کمک کند .اگر در دوران بارداری دچار سوزش معده هستید سرتخت خود را بالا بیاورید تا به اسید معده کمک کند تا در معده باقی بماند . درباره کوتاهی نفس که جزو مشکلات خانم های باردار به شمار می رود به پهلو خوابیدن می تواند بسیار کمک کند .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید