خواص انبه بسیار متنوع است و علاوه براینکه برای افراد در شرایط معمول می تواند مفید و شفابخش باشد، برای خانم های باردار با توجه به شرایط خاصی که در طول بارداری دارند نیز اثربخش و مفید است. تانما قصد دارد شما را در این مطلب با تأثیر و خواص انبه در بارداری بیشتر آشنا کند؛

ارزش غذایی انبه

انبه ها چربی اشباع شده، کلسترول و سدیم ندارند. همچنین منبع فوق العاده برای محصولات فیبری و ویتامین B6 هستند. آن ها بهترین منبع ویتامین A و ویتامین C نیز می باشند. بر اساس اطلاعات موسسه علمی غذایی این میوه شامل مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مس هستند و یکی از بزرگترین تامین کننده های کورستین، بتاکاروتن و آستراگالین می باشند.

خواص و مضرات انبه برای بارداری

ارزش غذایی انبه

خواص انبه در بارداری

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در انبه مزیت های زیادی در طول باداری برای مادر و جنین دارد؛

1-تأثیر انبه بر رشد و سلامت جنین

در طول بارداری، ویتامین آ موجود در انبه به رشد جنین کمک می کند. از طرفی ویتامین آ نقش مهمی در رشد قلب، کلیه، ریه، استخوان ها و چشم ها ایفا می کند.همچنین به رشد سیستم تنفسی، قلبی عروقی و عصبی کمک می کند.

از طرفی به موجب آنکه انبه دارای مقدار قابل توجهی آهن است، این امکان را فراهم می آورد تا مادر و جنین از کمبود آهن در امان بمانند. انبه از میوه های گرمسیری است که به علت ساختار منحصر به فردی که داراست، سبب استحکام استخوان ها و بهبود عملکرد سیستم های مختلف بدن جنین میشود.

با مصرف انبه می توان سلامت جنین و مادر را به میزان قابل توجهی تضمین نمود زیرا این میوه بسیار مغذی است و تأثیرات مستقیم و مثبتی بر روی بدن مادر و جنین می گذارد.

2- رشد مغز و دستگاه عصبی جنین با انبه

ویتامین ب ۶ موجود در انبه نقش مهمی در رشد ذهنی و عملکرد طبیعی اعصاب دارد.این ویتامین به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند. این ماده به تشکیل سلول های خونی و اعصاب انتقالی کمک می کند و برای رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین لازم است.

فواید و مضرات انبه برای بارداری

تاثیر انبه بر مغز و سلول های عصبی جنین

3- کاهش تهوع بارداری با انبه

ویتامین ب ۶ موجود در انبه از حالت تهوع بارداری جلوگیری می کند.حالت تهوع یکی از مشکلات بارداری است.

4-تأثیر انبه بر فشار خون و پیشگیری از پری اکلامپسی

انبه ها منابعی غنی از منیزیم هستند، که درمانی طبیعی برای فشار خون بالا بوده و از پره اکلامپسی جلوگیری می کنند. پره اکلامپسی می تواند به تشنج در دوران بارداری منجر می گردد، و افزودن انبه به رژیم غذایی می تواند در این ارتباط یاری رسان باشد.

همچنین پتاسیم موجود در انبه به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می کند. با افزایش حجم خون در بارداری، بدن به مواد معدنی اضافی نیاز دارد. پتاسیم به تامین مایعات و تعادل الکترولیتی کمک می کند.پتاسیم پیغام های عصبی را می فرستد و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.همچنین از گرفتگی عضلات در بارداری جلوگیری می کند.

5- تأثیر انبه بر قند خون

همچنین قند موجود در انبه تاثیر اندکی در قند خون دارد که از این حیث نسبت به خیلی از خوردنی های شیرین دیگر برای زنان باردار مفیدتر است.

6- پیشگیری از یبوست بارداری با انبه

مقدار فیبر موجود در انبه برای مدتی طولانی احساس سیری ایجاد می کند.
همچنین فیبر به حفظ سیستم گوارشی کمک می کند. بیشتر خانم ها در سه ماهه اول بارداری از یبوست رنج می برند. مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند انبه از یبوست جلوگیری می کند.

خواص و مضرات انبه در بارداری

رفع یبوست در بارداری با انبه

7- پیشگیری از کم خونی بارداری با انبه

زنان باردار برای جلوگیری از کم خونی، که شرایطی عمومی در حین بارداری به حساب می آید، نیاز به عنصر آهن دارند. خوردن انبه می تواند نیازهای آهن را در بدن مرتفع سازد. اگر حتی یک عدد انبه در روز مصرف کنید، این عمل می تواند سبب افزایش شمار سلول های خونی و کمک در مبارزه با کم خونی گردد.

میزان مصرف انبه در بارداری

انبه میوه ای سالم برای خانم باردار است. اما مصرف آن در حد متوسط مجاز است.

موارد منع مصرف انبه در بارداری

سه ماهه آخر باردرای زمانی بسیار مهم و حیاتی است.سعی کنید مقدار انبه را کم کنید زیرا باعث دیابت حاملگی می شود. همچنین اگر سابقه بیزاری از انبه در خانواده دارید، نسبت به مصرف آن دقت کنید.

همچنین از خوردن انبه نرسیده در اواخر بارداری خودداری کنید از زمان های قدیم توصیه شده است که انبه نرسیده در سه ماهه آخر بارداری مصرف نشود.این ماده باعث خونریزی و گاهی سقط جنین می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید