خواص بابونه ، این گیاه خوش بو، برای همه افراد می تواند کمک کننده و مؤثر باشد. در این میان خانم های باردار نیز می توانند با مصرف این گیاه از خواصش بهره مند شوند البته مصرف متعادل، محدود و با احتیاط. تانما در این مطلب علاوه بر بیان خواص بابونه در بارداری و موارد منع مصرف آن، بر تأثیر مصرف بابونه بر جنین نیز اشاره می کند؛

بابونه چیست؟

بابونه گیاهی دائمی و کوچک با بویی معطر، به ارتفاع تقریباً 30 سانتیمتر است، ساقه های بابونه به رنگ سبز مایل به سفید، با برگ های کوچک و متناوب است که دارای بریدگی های باریک، نامنظم و پوشیده از کرک می باشد. گل بابونه در یک سطح و در انتهای ساقه و در تابستان رشد می کند. گلبرگ های گل بابونه به رنگ سفید در اطراف و گل های زرد در قسمت وسط قرار دارند.

گیاه بابونه استفاده­های درمانی زیادی دارد. به همین دلیل، از عصاره این گیاه و مزایای دارویی آن در صنعت داروسازی هم استفاده­های بسیاری می­شود. برخی از کاربردهای رایج گیاه بابونه می­توان به کاهش درد و یا اسپاسم عضلات زنان باردار و کاهش التهابات بدن این افراد، درد مربوط به قاعدگی ماهانه زنان، حل مشکلات خواب در دوران بارداری زنان، از بین بردن مشکلات دستگاه گوارش و درمان تب یونجه اشاره کرد.

فواید مصرف بابونه در بارداری

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

استفاده از چای بابونه در طی دوران بارداری زنان می تواند اشتهای فرد را برای بهتر غذا خوردن باز کند. همچنین مصرف چای گیاه بابونه به هضم راحت غذا در بدن مادران باردار کمک می کند.

ضد تهوع بارداری

عطر بابونه و طعم وسوسه انگیز آن، تهوع را تسکین می دهد. اگر از مشکل تهوع در ماشین به هنگام سفر رنج می برید، باید بدانید که نوشیدن جرعه جرعه چای بابونه قبل از سفر و طول آن به شما کمک خواهد کرد تا بر این مشکل خود غلبه کنید.

کمک به کاهش استرس

چای گیاهی به عنوان تقویت کننده خلق و خوی عمل کرده و می تواند به اوج گرفتن روح مادران باردار و به وجود آمدن احساس شادی در این افراد و مبارزه با اضطراب و استرس کمک کند.

افزایش انرژی مادر باردار

چای بابونه در طی دوران بارداری می تواند انرژی لازم برای انجام فعالیت-های روزانه را تامین کند. درد، خستگی ها و یا گرفتگی عضلات ناشی از خستگی و کار در بدن زنان باردار را از بین ببرد و آنها را ترغیب به ورزش نماید.

مضرات چای بابونه در بارداری

فواید چای بابونه در بارداری

خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی

به یاد داشته باشید که چای بابونه دارای خواص ضد التهابی بوده و از بین برنده حالت اسپاسم در عضلات بدن زنان باردار می باشد. همچنین، خواص ضد باکتری موجود در این گیاه، آن را برای استفاده به عنوان یک داروی خانگی جهت درمان بیماری های مختلف رایج کرده است.

تانما سایر خواص بابونه را به شرح زیر بیان می کند:

درمان زگیل های گوشتی

بر روی پوست بدن برخی از مادران باردار، هنگامی که آهک موجود در بدن از حد طبیعی اضافه می شود، زگیل هایی از گوشت اضافی به وجود می آید، نوشیدن چای بابونه و مالیدن این چای روی زگیل ها به کاهش اثرات آهک و کاهش زگیل ها کمک خواهد کرد.

کاهش قرمزی

استفاده از چای بابونه سرد کمک زیادی به کاهش قرمزی و یا pinkness داخل چشم زنان باردار خواهد نمود. رای از بردن بردن ورم ملتحمه چشم و یا سندرم چشم صورتی یا قرمز ای بابونه را بعد از سرد شدن و رسیدن به دمای اتاق، به طور منظم بر روی چشم خود بریزید یا کیسه-های چای بابونه سرد شده را بر روی چشم خود به عنوان کمپرس سرد قرار دهید.

مقابله با سرماخوردگی

مصرف چای گیاهی بابونه یک روش عالی برای مقابله با هر گونه علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا در بدن زنان باردار به شمار می رود.

کنترل تهوع در سفر

اگر از مشکل تهوع در ماشین به هنگام سفر رنج می برید، باید بدانید که نوشیدن جرعه جرعه چای بابونه قبل از سفر و طول آن به شما کمک خواهد کرد تا بر این مشکل خود غلبه کنید.

تسکین درد عضلانی

چای بابونه دردهای عضلانی و اسپاسم مربوط به اختلالات روده را تسکین می دهد. بابونه سطح گلیسین (اسید آمینو استیک) را در بدن افزایش داده و منجر به آرامش عضلات و اعصاب می شود.

درمان زخم دهان

چای بابونه را می توان به عنوان دهان شویه برای درمان زخم ناشی از سوزش دهان مصرف کرد. چای غلیظ یا رقیق بابونه را سه تا چهار بار در روز قرقره کرده و زخم دهان را رفع کنید.

جلوگیری از بیماری های قلبی

چای کیسه ای به دلیل داشتن پلی فنول و آنتی اکسیدان با محافظت از قلب شما از بیماری های مربوط به قلب جلوگیری می کند.

تسکین درد گوش

خانم های باردار برای تسکین درد گوش خود می توانند از چای کیسه ای گیاه بابونه استفاده کنند . کیسه چای بابونه باید در ناحیه خارج از گوش مورد استفاده قرار گیرد.

درمان گلودرد

نوشیدن چای بابونه در مراقبت از گلوی و کاهش درد یا خارش آن مفید است . برای کاهش درد گلو و التهاب آن شما می توانید کیسه چای بابونه را به عنوان یک کمپرس گرم طبیعی استفاده کرده و آن را بر روی گلو خود قرار دهید.

مضرات بابونه در بارداری

خواص بابونه در بارداری

خواص عرق بابونه

  • تسکین تب های بلغمی و عفونت های دردناک
  • درمان اختلال های گوارشی به ویژه التهاب و زخم های خفیف معده
  • افزایش میزان ایمنی سیستم دفاعی بدن و تولید گلبول های سفید در خون
  • نیروبخش و موثر در کاهش افسردگی
  • درمان گلو درد و التهاب حنجره
  • مفید برای پوست و تقویت موی سر
  • تنظیم و درمان اختلالات دوران قاعدگی و قاعدگی های دردناک
  • کرم کش و صفرابر

مضرات مصرف بابونه در بارداری

  • استفاده از چای بابونه به مقدار زیاد ممکن است خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش دهد.
  • چای بابونه به دلیل داشتن خاصیت آرام بخشی ممکن است باعث خواب آلودگی شود بنابراین، آن را به مقادیر زیاد ننوشید.
  • اگر به گل هایی مثل گل افتاب گردان، ابروسیا، گل مینا و گل داودی حساسیت دارید، ممکن است به بابونه نیز حساسیت داشته باشید که منجر به خارش پوست و گرفتگی نایژه می شود. با این حال، این یک اتفاق نادر است.
  • اگر شما، این چای را در مقدار کم اما در طی یک دوره طولانی مصرف کنید، بر روی غلظت و میزان خون موجود در بدن شما تاثیر خواهد گذاشت.

تانما در این مطلب علاوه بر خواص بابونه در بارداری و مضراتش، در زیر بر شرایط و روش آن اشاره کرده است؛

شرایط مصرف بابونه در بارداری

زنان حامله می توانند برای آماده کردن جوشانده بابونه، آب و برگ و گل گیاه بابونه و یا چای کیسه ای را در ظرفی ریخته و آن را برای مدتی بجوشانند. اما برای دم کردن این گیاه فقط کافی است مقداری آب گرم را روی گل و برگ گیاه بابونه ریخته و اجازه دهند تا چای برای حدود 30 ثانیه دم بکشد. هنگامی که چایی به طور کامل دم کشید، با فشار دادن مخلفات موجود در لیوان، آب را از گل و برگ بابونه بیرون آورده و آن را نوش جان کنند. بهترین زمان خوردن دمنوش چای بابونه صبح هاست و اگر به صورت ناشتا مصرف شود برای معده مقوی خواهد بود.

البته، فراموش نکنید که برگ و گل گیاه بابونه را که از لیوان بیرون آورده اید، می توانید با اضافه کردن دوباره آب داغ، برای بار دوم هم استفاده کنید. جالب است بدانید چایی که برای بار دوم از این گیاه به دست می آید، دارای کافئین خیلی کمی خواهد بود. بهترین زمان خوردن دمنوش چای بابونه صبح هاست و اگر به صورت ناشتا مصرف شود برای معده مقوی خواهد بود.

میزان مصرف بابونه در بارداری

اگر چای بابونه در اندازه متعادلی استفاده شود، برای زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد امن بوده و ضرری برای بدن زنان حامله نخواهد داشت. البته، بهتر است چای بابونه در طول ماه­های اولیه از دوران بارداری زنان زیاد مصرف نشود. در کل می توانید در هرماه از بارداری در مقادیر متوسط، جوشانده بابونه را بنوشید البته در شرایطی که پزشک شما اجازه ی مصرف این نوشیدنی را داده باشد . همچنین اگر می خواهید چند بار در روز آن را بنوشید، یک فنجان چای را به چند قسمت تقسیم کرده و آن را در طول روز بنوشید، یا با افزودن آب بیشتر آن را رقیق کنید.

شرایط مصرف بابونه در بارداری

میزان مصرف بابونه در بارداری

روش مصرف بابونه برای زن باردار

قبل از بیان روش های مصرف بابونه باید این نکته را یادآوری کنیم که خانم های باردار به دلیل شرایط خاصی که دارند، باید قبل استفاده از هر کدام از روش های زیر، باید با پزشک خود مشورت کنند.

چای یا دمنوش بابونه

  • یک فنجان آب را بجوشانید.
  • آب جوش را به یک لیوان انتقال دهید و گل بابونه یا چای کیسه ای بابونه را به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید بسته به میزان غلظتی که می خواهید پنج تا ده دقیقه بماند. لیوان را طوری بپوشانید تا بوی آن باقی بماند.
  • چای بابونه را صاف کرده یا کیسه چای را از فنجان خارج کنید.
  • می توانید یک قاشق چای خوری عسل به چای بابونه اضافه کنید.

اسانس بابونه

حدود 0/8 تا 1 درصد اسانس در این گیاه وجود دارد که به وسیله تقطیر با بخار آب به دست می آید. رنگ این اسانس آبی روشن است ولی بر اثر کهنه شدن به رنگ زرد مایل به قهوه ای در می آید. بوی این اسانس بسیار قوی و طعم آن معطر و سوزانده است. اسانس بابونه در عطرسازی و برای معطر کردن غذاها به کار می رود.

روغن بابونه با روغن زیتون

گل خشک بابونه را با برابر وزنش روغن زیتون مخلوط کرده و روی آتش ملایم بگذارید تا دم بکشد (نباید بجوشد) و گاه گاه آن را هم بزنید. سپس آن را از روی آتش بردارید و بگذارید تا مدت 24 ساعت به حال خود بماند. سپس آن را از صافی با فشار در کرده و در شیشه ای دربست نگهداری کنید (برای نفخ شکم و قولنج آن را روی شکم بمالید)

روغن بابونه

برای تهیه روغن بابونه مقداری از گل خشک بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن کنجد مخلوط کرده و سپس به اندازه دو برابر گل بابونه به آن آب اضافه کنید. آن را روی چراغ گذاشته و بگذارید بجوشد تا اینکه آب آن به کلی تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند، البته باید دقت کرد که روغن نسوزد.

حمام چای بابونه

استفاده از حمام چای بابونه حالت آرامش بخشی آن برای زنان باردار است. برای دست یافتن به آرامش و از بین بردن استرس در طی دوران بارداری خود، کافی است 10 تا 12 قطره از اسانس گیاه بابونه را به آب وان حمام خود اضافه کنید. جالب است بدانید که می توان به همان مقدار سرکه هم به آب حمام که در حال آماده سازی است، اضافه کرد.

موارد منع مصرف بابونه در بارداری

روش مصرف بابونه در بارداری

موارد منع مصرف بابونه در بارداری

  • بابونه ممکن است با داروهای آرام بخش تداخل داشته باشد که منجر به عوارض جانبی می شود. بنابراین، از نوشیدن چای قبل از سزارین اجتناب کنید.
  • انواع مختلف عصاره های بابونه ممکن است با داروهای مسکن، آرام بخش و داروهای ضد میکروبی که احتمالا در طول دوران بارداری مصرف می کنید واکنش نشان دهد. بنابراین درباره نوشیدن چای با پزشک صحبت کنید.
  • این گیاه با داروهای رقیق کننده خون مانند هپارین و وارفارین، آهن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن و دیکلوفناک، داروهای دسته بنزودیازپین ها مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و ... تداخل دارد.
  • افرادی که سابقه آلرژی شدید دارند ، به خصوص در گرده ها، بابونه ممکن است به گرده سایر گیاهان آلوده باشد، بنابراین می تواند یک واکنش آلرژیک ایجاد کند.
  • افرادی که قبلاً واکنش آلرژیک ، حتی خفیف نسبت به محصولات بابونه داشته اند باید از بابونه پرهیز کنند ، زیرا واکنش های آلرژیک با گذشت زمان بدتر می شوند.
  • مصرف بابونه توسط افرادی که دارای اختلالات خونریزی هستند ممنوع است. زیرا حاوی کومارین است که احتمال خونریزی را افزایش می دهد.
  • از مصرف بابونه و فرآورده های آن در اطراف چشم پرهیز باید کرد.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید