خواص بادام به عنوان یک خشکبار و آجیل بسیار زیاد است. اما زنان باردار با توجه به شرایط خاص خود باید مانند هر ماده غذایی دیگر در مصرف بادام نیز جانب احتیاط را نگه دارند و زیاده روی نکنند. تانما در این مطلب شما را علاوه بر خواص بادام در بارداری، با شرایط مصرف بادام در بارداری نیز آشنا می کند؛

مصرف خشکبار در بارداری

آجیل ها دارای چربی و کالری زیادی هستند. از طرفی چون بارداری خود باعث بروز تغییرات زیادی از جمله بالا رفتن فشار در بدن می شود، پس در بارداری حتما از آجیل خام استفاده کنید. نمک روی آجیل بوداده باعث بالا رفتن فشار می شود. علاوه بر این آجیل بو داده ممکن است آغشته به مواد افزودنی مثل دی اکسیدگوگرد باشد که احتمال بروز آلرژی را بسیار زیاد می کند.

پس بهتر است قبل از استفاده از آجیل با پزشک خود مشورت کنید. آجیل را در بسته های کوچک و به مقدار کم بخرید تا همیشه آجیل تازه و با کیفیت مصرف کنید. آجیل فله ای جان شما و کودکتان را بسیار در معرض خطر قرار می دهد. با خرید از منابع معتبر آرامش و سلامتی را برای خود و فرزندتان فراهم کنید.

در نتیجه اگر دوست دارید تا در دوران بارداری خود، از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنید، برای این کار بهتر است توصیه­ های دکتر متخصص زنان و زایمان معالج خود را دنبال نمایید. البته، این نکته مهم را هم به خاطر داشته باشید که به جز بادام زمینی، هیچ آجیلی نباید از رژیم غذایی زنان حامله و کودکان حذف شود، چون رسیدن مواد مغذی موجود در انواع آجیل­ها به بدن تمامی افراد در هر دوره از زندگی، امری حیاتی است.

قواید بادام در بارداری

مصرف خشکبار در بارداری

فواید مصرف بادام در بارداری

فواید بادام برای مادر

  • در یک مطالعه تحقیقاتی که بر روی 20 زن چاق انجام شد که در دوران بارداری بودند، مشخص شد که مصرف 2 اونس (56 میلی گرم) بادام روزانه هورمون گرسنگی گرلین را کاهش می دهد. بادام نقش بزرگی در بهبود سیری، کاهش اشتها و تسهیل افزایش وزن سالم بازی می کند.
  • از آنجا که نیاز آهن در طول دوران بارداری بالا است، به ویژه در سه ماهه اول، شما مطمئنا آن را از مصرف روزانه بادام دریافت خواهید کرد.
  • بادام که غنی از فیبر است به تسکین هضم و تنظیم حرکات روده کمک می کند. آن ها همچنین مشکلات یبوست که در دوران بارداری بسیار شایع است را درمان می کنند.
  • منبع عالی انرژی هستند در طول دوران بارداری، نیازهای انرژی مادر افزایش پیدا می کند.
  • پروتئین آن بنیه بدن مادر را تامین می کند.

فواید بادام برای جنین

  • بادام به بهبود گردش خون کمک می کنند. این یک نیاز بسیار بزرگ در دوران بارداری است تا اکسیژن و مواد غذایی بیشتری به کودک برسد که در داخل شکم مادر رشد می کند.
  • بادام ها منبع غنی از آنتی اکسیدان ها هستند که به مادر و بچه کمک می کنند با رادیکال های آزاد مبارزه کنند در نتیجه مادر و بچه را سالم نگه می دارند.
  • کودکانی که مادران چاق یا دیابتی دارند، احتمال ابتلا به چاقی و مشکلات متابولیک در آن ها نیز افزایش می یابد. بنابراین بادام یک منبع سالم از کربوهیدرات و چربی رژیم غذایی را فراهم می کنند که به متابولیسم کمک می کند و التهاب، استرس اکسیداتیو و قند خون را کاهش می دهد.
  • خوردن آن ها در طول دوران بارداری، رشد مناسب مغز کودک را تضمین می کند.
  • اسید فولیک موجو در آن از نقص های عصبی جلوگیری می کند.
  • کودک را از آلرژی های آینده محافظت می کند.
  • کلسیم آن استخوان ها جنین را تقویت می کند.
مضرات بادام در بارداری

فواید بادام در بارداری

مضرات مصرف بادام در بارداری

  • اگر چه بادام سطح کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهد اما خوردن بیش از حد ممکن است منجر به افزایش وزن شود چون حاوی کالری و چربی های بالایی هستند.
  • بادام منبع غنی منگنز هستند که در آن یک اونس حدود 0.6 میلی گرم از مواد معدنی را می دهد. منگنز به عملکرد مختلف بدن کمک می کند. اما سطح بالایی از مواد معدنی خطر زایمان پیش ازموعد را بالا می برد.
  • اگر شما با یک رژیم غذایی با فیبر بالا، بادام بخورید، می تواند منجر به مشکلات روده مانند نفخ، یبوست، و درد شکم شود، زیرا بدن قادر به پردازش بیش از حد فیبر نخواهد بود.
  • مصرف یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ایی شامل بادام، غلات کامل، تخم مرغ، اسفناج و چیزهای دیگر می تواند منجر به اثرات مضر نظیر تاری دید، اسهال، نفخ شکم، و سردرد شود.
  • مصرف بیش از حد بادام می تواند باعث ایجاد یک واکنش آلرژیک شود ممکن است در موارد نادر، جوش ها و مشکلات تنفسی را ایجاد کنید.
روش مصرف بادام در بارداری

مضرات مصرف بادام در بارداری

میزان مصرف بادام در بارداری

بادام از جمله خوراکی های خوشمزه و مفید در دوران بارداری به خصوص سه ماهه اول است که مصرف ۲۰ عدد مغز بادام به صورت روزانه حتی به جای قرص های مکمل اسید فولیک به منظور رفع نواقص نوزادی توصیه شده است. (البته زنان باردار لازم است قبل از مصرف هر ماده غذایی در رابطه با مقدار و شرایط مصرف آن با پزشک خود مشورت نمایند.)

روش مصرف بادام برای زن باردار

استفاده از بادام های تفت داده یا به قول معروف بو داده، بسیاری از فواید بادام خام را ندارد و به همین دلیل بهتر است برای بهره گیری از خواص آن بادام را به صورت خام مصرف کنید. همچنین به مادران باردار توصیه می کردند پنج عدد بادام را درون آب خیس کنند و پس از کندن پوست بخورند تا علاوه بر کاهش حساسیت و آلرژی باعث سلامت بیشتر جنین شود.

همچنین روش دیگر مصرف بادام در بارداری این است که بادام را در طول شب خیس کنید، صبح روز بعد خمیر خوبی درست کنید و آن را با یک لیوان شیر مخلوط کرده و تازه مصرف کنید. (10 تا 12 عدد بادام خیس و پوست کنده را همراه با یک لیوان شیر، به عنوان اولین وعده غذایی خود صبح بخورید.)

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید