بادام زمینی جزء آجیل های بسیار مقوی و پر طرفدار است. همچنین خواص بادام زمینی در بارداری مورد توصیه پزشکان برای خانم های باردار است. تانما در زیر علاوه بر فواید بادام زمینی بر تأثیر مصرف آن بر جنین اشاره می کند؛

فواید مصرف بادام زمینی در بارداری

منبع عالی از فولات

بهتر است بدانید که مصرف خوراکی های سرشار از فولات در طول دوران بارداری بسیار توصیه شده و بادام زمینی یکی از این خوراکی ها محسوب می شود که شما می توانید با مصرف ۱۰۰ گرم بادام زمینی حدود ۶۰ درصد فولات مورد نیاز بدن خود را تامین نمایید و البته همه می دانند که فولات برای رشد جنین به ویژه در سه ماه اول بارداری بسیار مهم می باشد.

جلوگیری از بروز نقص مادرزادی

توجه داشته باشید که نقص مادرزادی زمانی رخ خواهد داد که در روند رشد جنین اختلالی به وجود بیاید و یا مواد مغذی برای رشد جنین وجود نداشته باشد. همانطور که می دانید بادام زمینی دارای ویتامین ها و مواد مغذی می باشد که برای بارداری بسیار مهم هستند مثل مواد معدنی شامل آهن و کلسیم که به ذخیره سلول های قرمز خون کمک شایانی می کند.

منبع غنی از پروتئین گیاهی

بهتر است بدانید که مصرف پروتئین در این دوران بسیار مهم و دارای اهمیت است و از آنجایی که بادام هندی سرشار از پروتئین می باشد می توانید اقدام به مصرف ۱۰۰ گرم بادام زمینی بکنید تا انرژی مورد نیاز روزانه خود را به دست آورید.

افزایش رشد مغز

بهتر است بدانید که بادام زمینی غذایی عالی برای مغز محسوب می شود. در دوران بارداری جنین غذا را از بدن مادر خود دریافت می کند و مقدار فولات مصرف شده توسط مادر نه تنها باعث حفظ سلامتی مادر می شود بلکه برای رشد مغز جنین نیز عالی می باشد. به طور کلی اگر می خواهید که کودک باهوشی داشته باشید توصیه می کنیم که در دوران حاملگی از خوردن بادام زمینی غفلت نکنید.

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

فواید مصرف بادام زمینی در بارداری

حاوی چربی سالم

بهتر است بدانید که تمامی چربی بد نیستند و بادام زمینی حاوی مقدار چربی سالم است که برای مادران باردار بسیار مناسب می باشد زیرا مادران در این دوره در معرض ابتلا به فشار خون قرار می گیرند و مصرف این ماده غذایی باعث جلوگیری از این موضوع و حفظ سلامت قلب می شود.

منبع کالری برای مادر باردار

توجه داشته باشید که نیاز به کالری در تمامی مادران باردار متفاوت است اما مصرف این ماده غذایی به عنوان تقویت کننده انرژی بسیار دارای اهمیت می باشد. از آنجایی که مادران باردار در طول روز بسیار احساس خستگی می کنند استفاده از این ماده غذایی می تواند انرژی آن ها را چندین برابر نماید.

جلوگیری از دیابت دوران بارداری

همانطور که می دانید بادام زمینی سرشار از منگنز است که نقش زیادی در تنظیم قند خون در دوران حاملگی و همچنین جلوگیری از بروز دیابت در این دوره دارد. همچنین این ماده غذایی در افزایش جذب کلسیم نیز کمک شایانی خواهد کرد.

کاهش خطر بیماری های حساسیتی

بر اساس تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده اند که مادران باردار که در اقدام به مصرف بادام زمینی می کنند خطر ابتلا به بیماری های حساسیتی در آن ها کم خواهد شد البته توجه داشته باشید که این حساسیت ها تنها حساسیت های غذایی نیستند بلکه دیگر حساسیت ها مثل آسم را نیز شامل می شود.

کمک به کنترل فشار خون

توجه داشته باشید که فشار خون بالا در دوران بارداری می تواند برای مادر و جنین کشنده باشد به همین منظور توصیه می شود که مادران باردار حتما فشار خون را کنترل کنند. برای کنترل فشار خون خود می توانید مقداری بادام زمینی به رژیم غذایی روزانه خود اضافه نمایید و همچنین این ماده غذایی از به حفظ سلامت قلب نیز کمک شایانی خواهد کرد.

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

فواید مصرف بادام زمینی در بارداری

مبارزه با افسردگی

همانطور که می دانید مادر باردار در این دوران در خطر استرس و افسردگی قرار می گیرد و مطالعات نشان داده که مادرانی که اقدام به مصرف بادام زمینی می کنند نسبت به سایر مادران باردار از شادابی بیشتری برخوردار هستند و به همین منظور هرگاه احساس افسردگی یا ناراحتی کردید بادام زمینی میل کنید.

کاهش خطر افزایش وزن

توجه داشته باشید که چاقی در دوره بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک میباشد به همین خاطر کنترل وزن در این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر چه بادام زمینی دارای چربی و کالری می باشد اما بهتر است بدانید که چربی های آن سالم می باشند و سرشار از مواد مغذی است تا بتواند در کنترل کالری بدنتان به شما کمک کند.

داشتن پوستی سالم در بارداری

یکی از مشکلات مهم که مادران باردار با آن درگیر است مشکل پوست است زیرا مادران باردار در این دوره از مصرف هر گونه مواد آرایشی منع می شوند و آن ها می توانند برای رفع مشکلات پوستی خود اقدام به مصرف بادام زمینی بکنند زیرا آنتی اکسیدان و ویتامین E موجود در بادام زمینی از بروز مشکلات پوستی جلوگیری خواهد کرد.

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

  • برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد بادام زمینی در دوران بارداری می تواند خطر واکنش حساسیتی کودک به بادام زمینی را افزایش دهد. بنابراین، بهتر است بادام زمینی را به صورت متعادل مصرف کرد.
  • اولین نشانه های آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمت هایی از بدن می باشد. نشانه های بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس ، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.
  • کره بادام زمینی خوشمزه است اما باز هم مصرف خود بادام زمینی توصیه می شود زیرا کره بادام زمینی، فرآوری شده است و باید مراقب میزان قند تصفیه شده در کره بادام زمینی باشید.
  • مراقب خوردن بادام زمینی نمکی باشید زیرا درست است که طعم خوبی دارد اما نمک دارای سدیم است و می تواند خطر افزایش فشار خون را به همراه داشته باشد. فشار خون بالا در دوران بارداری می تواند کشنده باشد.
شرایط مصرف بادام زمینی در بارداری

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

شرایط مصرف بادام زمینی در بارداری

  • بادام زمینی کهنه، لک دار، سیاه و یا کپک دار نخرید.
  • بادام زمینی را حدود ۳۰ دقیقه بپزید. پخت طولانی و یا گرم کردن بادام زمینی پخته، سبب نرم شدن و از بین رفتن بافت آن می شود. بنابراین باید فقط به اندازه یک وعده بادام زمینی به غذا افزود.
  • بادام زمینی خام زودتر از بو داده آن خراب می شود. در دمای اتاق،در جای خشک و خنک، در یخچال، بادام زمینی خام را در کیسه های بدون هوا (پوست کنده تا 3ماه و با پوست تا 9ماه) و در فریزر به صورت پوست کنده تا 3ماه و با پوست تا 6ماه نگهداری شود.
  • هنگام خرید کره بادام زمینی به دنبال محصولات طبیعی که چربی یا شکر افزوده ندارند یا مقدار آن بسیار کم است باشید. برخی شرکت ها روغن های هیدروژنه بخشی نیز به نوع معمول کره بادام زمینی اضافه می کنند و بسته به مقداری که افزوده می شود، ممکن است چربی های ترنس نیز در آن وجود داشته باشند.
  • کره بادام زمینی طبیعی را می توان برای یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.

میزان مصرف بادام زمینی در بارداری

مادران لازم نیست از خوردن هیچ کدام از این مواد غذایی اجتناب کنند. اخیرا یک مطالعه نشان داده است که مادران غیرآلرژیکی که در هفته ۳ تا ۵ عدد بادام زمینی میخورند کمتر احتمال دارد کودکی با حساسیت به آجیل داشته باشند. فرضیه جدید این است که هرچه نوزاد زودتر با غذاها آشنا شود تحمل بیشتری نسبت به آن پیدا کرده و در نتیجه کمتر در خطر ابتلا به آلرژی قرار دارد.

با این حال اگر شما سابقه خانوادگی قوی در داشتن آلرژی دارید و حداقل یکی از بستگان نزدیکتان مانند پدر، مادر یا خواهر و برادرتان آلرژی دارند نوزاد شما به احتمال زیاد در خطر ابتلا به حساسیت قرار دارد. بنابراین قبل از مصرف بادام زمینی با متخصص آلرژی صحبت کنید.

در خصوص مصرف کره بادام زمینی در زمان بارداری هم باید گفت که این ماده غذایی کمک می کند تا احتمال حساسیت کودک به بادام زمینی کاهش پیدا کند. یعنی اگر خودتان به بادام زمینی حساسیت ندارید، مصرف یک قاشق غذاخوری از کره بادام زمینی می تواند حساسیت غذایی را از بین ببرد.

روش مصرف بادام زمینی برای زن باردار

میزان مصرف بادام زمینی در بارداری

روش مصرف بادام زمینی برای زن باردار

بادام زمینی به شکل کامل، خرد شده و یا چرخ شده مصرف می شود. با پوست یا بدون پوست، نمکی و یا بدون نمک و گاهی پوشیده شده با شکلات و یا سایر چیزها فروخته می شود. همچنین به عنوان میان وعده و یا پیش غذا خورده میشود. در شیرینی پزی استفاده دارد. کره بادام زمینی سرشار از پروتئین است و در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آفریقا و اندونزی پر طرفدار است.

بادام زمینی به همراه گوشت، ماهی، ماکیان، سوپ، سس، سالاد و دسر استفاده میشود. در آشپزی سس ساته را از بادام زمینی، شیر نارگیل، فلفل و سیر تهیه می کنند. روغن بادام زمینی عطر طبیعی دارد و برای هر منظوری مناسب است و تحمل دمای خیلی بالا داردو می توان برای سرخ کردن(گاهی حتی چندین بار) از آن استفاده کرد.

موارد منع مصرف بادام زمینی در بارداری

  • اگر مادر باردار دارای خانواده ای است که نسبت به بادام زمینی حساسیت دارند و سابقه بیماری هایی مثل آسم، اگزما، تب یونجه و سایر حساسیت ها در بین خانواده وجود دارد توصیه می شود که مادر باردار در طول دوران بارداری خود از مصرف بادام زمینی پرهیز کنند.
  • گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می کند از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات ها از جمله بادام زمینی و کره ی آن خودداری کنند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ ها را بالا می برند.
  • اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند به آن ها توصیه می شود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید