خواص بامیه در بارداری برای مادر و جنین بسیار زیاد است و زنان باردار می توانند در رژیم غذایی خود این سبزی خوش طعم را قرار دهند. تانما در این مطلب نکاتی را در خصوص خواص بامیه در بارداری و موارد منع مصرف آن در بارداری بیان کرده است؛

فواید مصرف بامیه در بارداری

ویتامین C

همانگونه که می دانیم مصرف ویتامین C در جذب هر چه بیشتر آهن که از عناصر بسیار مهم و ضروری در روند رشد و تکامل جنین به شمار می رود کمک بسیار موثری به بدن می کند. یک فنجان بامیه حاوی 13 میلی گرم ویتامین C می باشد که مصرف آن بخش وسیعی از نیاز روزمره خانم های باردار به این ویتامین را تامین می کند.

ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان های قوی به شمار رفته و باعث کاهش فشار خون بالا و پیشگیری از مشکلات قلبی عروقی می شود. همچنین مصرف بامیه به لحاظ دارا بودن مقادیر قابل توجه از ویتامین C در تکامل سیستم ایمنی بدن جنین بسیار موثر بوده و در رشد و شکل گیری قسمت های مختلف بدن جنین از جمله عروق خونی، پوست و استخوان ها نقش بسیار مهم و بسزایی دارد.

فیبرهای خوراکی

خوردن بامیه خورشتی در بارداری برای مادر بادار بسیار مناسب است زیرا حاوی مقادیر زیادی فیبر خوراکی است. نصف فنجان بامیه حاوی 2 گرم فیبر خوراکی شامل مقادیر متفاوتی از هر دو نوع فیبرهای محلول و نامحلول در آب می باشد. کلیه خانم های باردار باید به منظور مقابله با مشکل یبوست که از جمله شایع ترین عوارض دوران بارداری به شمار می رود به طور منظم 25 گرم فیبر در روز مصرف کنند.

نتایج تحقیقات صورت گرفته در مرکز پزشکی مایوکلینیک آمریکا نشان می دهد که مصرف منظم فیبرهای محلول در کاهش کلسترول خون و پیشگیری از مشکل دیابت نقش مؤثری دارد. مصرف کافی و منظم فیبرهای نامحلول در فرایند هضم غذا موثر بوده و به حفظ عملکرد طبیعی دستگاه گوارش کمک می کند.

اسید فولیک

مصرف بامیه در دوران بارداری مقدار قابل توجهی اسیدفولیک به بدن شما می رساند. نصف فنجان بامیه حاوی 37 میلی گرم ویتامین B9 یا اسید فولیک می باشد. مقدار توصیه شده از این ویتامین در دوران بارداری 400 میلی گرم در روز است.

اسید فولیک در سنتز مواد ژنتیکی بدن مانند DNA و RNA و همچنین فرایندهایی نظیر ساخت گلبول های قرمز خون مشارکت می کند. مصرف روزانه اسید فولیک در بارداری برای اطمینان از رشد مناسب جنین در این دوران بسیار حیاتی است.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند مصرف روزانه و منظم اسید فولیک در دوران بارداری احتمال تولد نوزادانی با نقایص مادرزادی به خصوص ناهنجاری های لوله عصبی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان ها

حاصل مطالعاتی که در سال های 2010 و 2011 در "مجله آفریقایی بیوتکنولوژی" و "نشریه تغذیه" به چاپ رسید حاکی از آن است که بامیه در مقایسه با سایر انواع سبزیجات از عالی ترین منابع آنتی اکسیدان ها به شمار می رود و خوردن بامیه در دوران بارداری از راهکارهای مناسب برای دریافت انتی اکسیدان ها است.

آنتی اکسیدان ها در مهار و خنثی سازی رادیکال های آزاد که منجر به آسیب های سلولی و تخریب DNA بدن می شوند نقش بسیار مهم و اساسی بر عهده دارند. کمبود آنتی اکسیدان هایی نظیر منگنز، روی و مس باعث بروز مشکلات و عوارضی نظیر محدودیت رشد درون رحمی شده و احتمال ابتلا نوزاد به بیماری هایی نظیر دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

مضرات مصرف بامیه در بارداری

فواید مصرف بامیه در بارداری

مضرات مصرف بامیه در بارداری

  • بامیه به هیچ عنوان مضر نیست، اما برای اشخاصی که سرد مزاج هستند خیلی مناسب به نظر نمی رسد. اگر این اشخاص بخواهند بامیه بخورند بهتر است آن را همراه با ادویه های گرم مانند دارچین یا زنجبیل میل کنند.
  • بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.
  • یکی از مضرات بامیه زیاد کننده عرق است.

تأثیر مصرف بامیه بر جنین

خوردن بامیه در بارداری به لحاظ دارا بودن ویتامین های مختلف از ابتلا جنین به نقص لوله های عصبی مانند "اسپینابیفیدا" پیشگیری کرده و موجب اطمینان از رشد مناسب جنین در رحم مادر می گردد. به کلیه مادران باردار توصیه می شود که در نخستین هفته های بارداری و به خصوص هفته های چهارم و دوازدهم که در طی آن سیستم عصبی جنین در حال شکل گیری است مصرف بامیه را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

تأثیر مصرف بامیه بر زایمان

طعم بامیه ملایم است و غلاف و دانه های آن خوراکی می باشند. این سبزی سابقه ای طولانی در طب سنتی دارد. در گزارش باغ های سلطنتی کیو نوشته شده است درطب سنتی شرق، برگ ها و میوه ی بامیه برای کاهش درد، به عنوان مرطوب کننده و درمان کننده ی اختلالات ادراری استفاده می گردید. در طب کنگو از بامیه برای زایمان ایمن استفاده می شد. در ضمن فولات یکی از مواد مغذی ضروری برای زنان باردار در دوران بارداری می باشد که از سقط جنین و زایمان زودرس پیشگیری می کند.

تأثیر مصرف بامیه بر جنین

تأثیر مصرف بامیه بر زایمان

تانما علاوه بر خواص بامیه در بارداری، در زیر نکاتی را در خصوص شرایط و موارد منع مصرف آن آورده است؛

شرایط مصرف بامیه در بارداری

نکاتی برای خرید بامیه

  • بامیه های ریز از کیفیت و طعم بهتری برخوردار هستند و نهایتاً اندازه بامیه نباید از انگشت کوچک شما بزرگتر باشد.
  • به رنگ بامیه دقت کنید بامیه های که دارای رنگ سبز روشن هستند بهتر از بامیه هاییی هستند که از رنگ سبز پررنگ و غلیظ برخوردار هستند.
  • بامیه ای که می خرید باید نرم باشد و از خرید بامیه هایی که سفت و خشک هستند امتناع کنید.
  • بامیه های که دارای کرک هستند بسیار بهتر از بامیه هایی هستند که دارای پوستی صاف و صیقلی هستند.
  • از خرید بامیه هایی که به شکل ناگهانی پیچ خورده اند ، امتناع کنید ، امکان اینکه کرم زده باشند زیاد است.
  • گیاه بامیه را می توان به راحتی از همه جا تهیه کرد. در صورت امکان سعی کنید از محصولات محلی و ارگانیک استفاده کنید.

نکاتی برای پخت و نگهداری بامیه

  • غلاف ها یا قطعات را روی یک سینی مخصوص قرار دهید و آن را برای چند ساعت درون فریزر قرار دهید. پس از یخ زدن ، می توانید آنها را در کیسه های فریزر قرار دهید.یا اینکه ابتدا آنها را به اندازه نیاز و مصرف خود با نایلون فریزی بسته بندی کرده و سپس درون فریز قرار دهید.
  • پیش از مصرف آن ها را به دقت شسته و آبکشی نمایید.
  • سعی کنید در هنگام طبخ تا حد امکان از حرارت اندک و ملایم استفاده کنید.
مضرات مصرف بامیه در بارداری

شرایط مصرف بامیه در بارداری

میزان مصرف بامیه در بارداری

هیچ دوز مشخصی از بامیه وجود ندارد. یک فنجان یا ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم در روز کافی است. در مجموع با مصرف روزانه بامیه در دوران بارداری می توانید به آسانی از بسیاری از عوارض و مشکلات احتمالی و ناخوشایند این دوران در امان باشید.

روش مصرف بامیه برای زن باردار

الف) خام

بامیه خام در تهیه سالاد با سایر محصولات گیاهی مثل نخودفرنگی، هویج، کاهو، خیار، کلم، گوجه فرنگی، پیاز و... مصرف می شود. بامیه هایی که برای سالاد انتخاب می شوند بهتر است ریز و به طول 3-2 سانتیمتر و از انواع بدون کرک باشند.

ب) پخته

بامیه تازه را با سایر سبزی ها به خصوص بادمجان، کدو، گوجه فرنگی، نخودفرنگی، لوبیا، هویج و سیب زمینی پخته یا به صورت خورش با برنج مصرف کرده یا به عنوان تزیین اطراف دیس غذاهای گوشتی سرو می کنند. همچنین بامیه می تواند در سوپ، به همراه گوشت، مرغ و ماهی پخته شود.

ج)سایر روش های مصرف بامیه

  • می توانید یک دانه گیاه بامیه را از وسط به دو قسمت تقسیم نموده و در داخل یک لیوان آب به مدت یک شب خیس کنید. سپس، صبح روز بعد از آب آن برای سمزدایی بدن و تنظیم سطح کلسترول خون خود در 9 ماه دوران بارداری استفادده کنید.
  • می توان این ماده غذایی خوشمزه را با تقسیم کردن به دو قسمت و غلطاندن آن در آرد گرم، سرخ نمود.
  • یادتان باشد که افزودن نارگیل رنده شده، روش سادهای برای خوش طعم نمودن گیاه بامیه است.
موارد منع مصرف بامیه در بارداری

روش مصرف بامیه در بارداری

موارد منع مصرف بامیه در بارداری

  • بامیه سرشار از ویتامین K است که به لخته شدن خون کمک می کند. اما اگر داروی رقیق کننده خون هستید (مانند وارفارین) ، از مصرف بامیه خودداری کنید.
  • بامیه حاوی سولانین و اسید اگزالیک است ، که ممکن است روده ها را به طور جمعی تضعیف کرده و التهاب را افزایش دهد. اگر بیماری التهابی دارید ، قبل از مصرف بامیه با پزشک خود مشورت کنید.
  • استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید