خواص جو دوسر در شیردهی بسیار زیاداست و خانم های شیرده می توانند با مصرف این ماده غذایی و فرآورده های آن، علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن خود، به کیفیت و حجم شیر خود برای تغذیه نوزادشان بهره مند شوند. تانما در این مطلب در خصوص فواید جو دوسر در شیردهی و تأثیر مصرف جو دوسر بر شیر مادر نکاتی را مطرح می کند که بسیار خواندنی است؛

فواید مصرف جو دوسر در شیردهی

افزایش حجم و کیفیت شیر مادر

تحقیقات زیادی درخصوص خواص این ماده غذایی انجام شده که نشان می دهد جو دوسر تأثیر حیرت انگیزی بر حفظ روند تولید شیر در سینه ها دارد. خوردن یک کاسه جودوسر پخته شده به عنوان صبحانه یا افزودن آن به ماست پیشنهاد مناسبی برای افزایش تولید شیر و کیفیت آن در سینه های مادر شیرده شود.

تولید هورمون اکسی توسین

جو دوسر میزان تولید هورمون «اکسی توسین» را در بدن بیشتر می کند. هورمون اکسی توسین باعث افزایش شیرمادر، افزایش پیوند عاطفی میان مادر و کودک می شود. همچنین به جلوگیری از کم خونی و فقر آهن که در برخی مادران شایع است نیز کمک می کند.

کاهش افسردگی پس از زایمان

برای زنانی که دچار افسردگی پس از زایمان می شوند، لازم است که به اندازه ی یک لیوان، جو دو سر پرک پخته شده را در هر وعده مصرف کنند.

افزایش انرژی مادر شیرده

دمنوش جو دوسر به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد برای تقویت بدن زنان در دوران بارداری و شیردهی مفید بوده و با افزایش انرژی روزانه به رفع بی حالی و خستگی زنان باردار و شیرده کمک می کند.

رفع یبوست مادر شیرده

این ماده غذایی پر از غلات و فیبر است که به راحتی تهیه شده و به راحتی هضم می شود. مقادیر بالای فیبر موجود در جو دوسر خطر ابتلا به یبوست در زنان شیرده را کاهش می دهد.

سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی

جو دوسر، بلغور جو دوسر و جو دوسر پرک جو دو سر، سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین B1 ، ویتامین B5 ، فولات، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، منگنر، فسفر، آهن، مس، روی، سلنیوم، پروتئین و فیبر هستند و برای سلامت زنان شیرده و نوزادشان مفید هستند.

مضرات مصرف جو دوسر در شیردهی

فواید مصرف جو دوسر در شیردهی

از دیگر خواص جو دوسر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین آوردن فشار خون، کاهش سکته های قلبی و مغزی و بهبود کارآیی قلب
  • تقویت کننده اعصاب، ضد عفونی کننده، تقویت کننده قلب و خون
  • رفع یبوست
  • کاهش کلسترول بد خون
  • برای دفع سنگ کلیه و مثانه
  • برطرف کردن درد کلیه، رفع بی خوابی، از بین بردن سرفه و ورم گلو
  • رفع خارش، بر طرف کردن بیماری های پوستی و اخلاط خونی
  • حفظ تعادل قند و انسولین خون
  • حجم مدفوع را افزایش می دهد و روده را تمیز می کند.
  • از مهمترین خواص جو دو سر، خاصیت ضد سرطانی آن است.
  • انواع ویتامین ها، الیستاسین، ویتامین E، کلاژن و آهن موجود در جو دوسر مانع پیری و چین و چروک پوست شده است.
  • در خصوص خواص آب جو دوسر در شیردهی موردی بیان نشده است اما عصاره ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین دهنده جلدی به کار می رود.

مضرات مصرف جو دوسر در شیردهی

  • زیاده روی در مصرف جو دوسر، جو پرک و بلغور جو دوسر به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد، باعث نفخ شکم و احتباس گاز در روده ها می شود..
  • جو دوسر و محصولات آن اگر به خوبی جویده نشوند، ممکن است باعث انسداد روده شوند.
میزان مصرف جو دوسر در شیردهی

مضرات مصرف جو دوسر در شیردهی

تانما علاوه بر خواص جو دوسر در شیردهی و مضراتش، در زیر بر روش و موارد منع مصرف آن هم اشاره کرده است؛

شرایط مصرف جو دوسر در شیردهی

نگهداری جو دوسر

سبوس جو دوسر را در ظرف محکم و در بسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین برای طولانی شدن عمر مفید آن می توانید در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. می توانید از سبوس جو دوسر فریز شده، بدون رفع انجماد برای آشپزی استفاده کنید. همچنین بهتر است از جو دو سر ارگانیک استفاده کنید. از خوردن ترکیباتی از جو دو سر، که حاوی نمک و شکر هستند، خودداری کنید.

روش مصرف جو دوسر برای مادران شیرده

  • جو دوسر بسیار سفت بوده و پختن آن طول می کشد به همین دلیل بیشتر به صورت سبوس جو دوسر، جو پرک و بلغور جو دوسر استفاده می شود.
  • همچنین آرد جو دوسر را برای تهیه انواع نان، کیک، کلوچه، شیرینی، خمیر پاستا و ماکارونی ،پنکیک و بیسکویت استفاده می کنند.
  • جو پرک و بلغور جود دوسر را به صورت خام و پخته شده برای تهیه صبحانه با شیر و ماست، انواع سوپ و آش، حلیم، انواع سالاد میوه و سبزیجات و انواع غذا استفاده می کنند.
  • جو دوسر را برای تهیه چای و دمنوش هم استفاده می کنند که خواص آرام بخش و ضد درد طبیعی دارد و به دلیل خواص ضد التهابی به درمان درد ناشی از آتروز و روماتیسم کمک می کند.
  • جو دو سر را می توانید با موادی همچون عسل، پودر هل، پودر دارچین، انواع مغزها، گردو، آجیل، توت فرنگی خرد شده و دیگر میوه ها نوش جان کنید.

خوراک جو دوسر

برای تهیه خوراک سبوس جو دوسر می توانید به آن آب یا شیر اضافه کنید. به صورتی که ابتدا شیر یا آب را بجوشانید سپس سبوس جو دوسر را به آن اضافه کنید و برای 5 تا 7 دقیقه بجوشانید. می توانید از میوه های تازه یا دارچین روی خوراک تهیه شده، از سبوس جو دوسر لذت ببرید.

یک ساندویچ عالی با سبوس جو دوسر!

می توانید با نان سبوس جو دوسر ساندویچ کاملاً سالم و کاملی برای خود تهیه کنید. می توانید سبوس جو دوسر را همراه با توت های تازه برای افزایش کلسیم به ماست اضافه کنید و همراه ناهار نوش جان کنید.

میان وعده عالی با سبوس جو دوسر!

یک یا دو قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را به اسموتی های میوه ای اضافه کنید یا همراه میوه ها برای میان وعده استفاده کنید.

یک اسنک خوشمزه با جو دوسر!

جو پرک با شکر ترکیب می کنند و از آن برای تهیه یک اسنک خوشمزه مانند گندمک استفاده می کنند.

دمنوش جوی دوسر!

به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه یک قاشق غذاخوری جو دو سر خشک را با یک لیتر آب جوش بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و هر یک فنجان از این جوشانده را به مدت یک ماه میل کنید.

موارد منع مصرف جو دوسر در شیردهی

روش مصرف جو دوسر در شیردهی

میزان مصرف جو دوسر در شیردهی

جو دوسر یا Oat، نوعی غلات است که از دانهٔ آن استفاده می شود. انواع مختلف جو دوسر مانند جو پوست کنده و بلغور جو دوسر برای مصرف روزانه بسیار مفید است.برای زنانی که دچار افسردگی پس از زایمان می شوند، لازم است که به اندازه ی یک لیوان، جو دو سر پرک پخته شده را در هر وعده مصرف کنند. در ضمن زیاده روی در مصرف هیچ ماده غذایی از جمله جو دوسر برای بانوان شیرده توصیه نمی شود.

موارد منع مصرف جو دوسر در شیردهی

تاکنون هیچ مورد منع مصرف یا تأثیر منفی برای جو دو سر گفته نشده است اما افراد زیر بهتر است از مصرف جود دو سر پرهیز کنند:

  • متخصصان توصیه می کنند، افرادی که در بلع مشکل دارند از مصرف جو دوسر اجتناب کنند.
  • اگر شما به آرد جو دوسر حساسیت دارید پس به دمنوش آن هم حساسیت خواهید داشت، بنابراین از مصرف ان اجتناب کنید.
  • اگر از بیماری سلیاک رنج می برید، از نوشیدن دمنوش جو دوسر اجتناب کنید.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید