خواص جوانه گندم در شیردهی بسیار زیاد است بطوریکه متخصصان طب سنتی این جوانه ی پرخاصیت را به مادران شیرده برای افزایش حجم و کیفیت شیر مادر توصیه می کنند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص جوانه گندم در شیردهی، در خصوص تأثیر مصرف جوانه گندم بر شیر مادر و روش های مصرف آن نکاتی را بیان می کند؛

فواید مصرف جوانه گندم در شیردهی

سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی

جوانه گندم به عنوان یک مکمل غذا، مواد مغذی با ارزشی دارد. همچنین منبعی عالی از پروتئین گیاهی در کنار فیبر و چربی های سالم، منیزیم، زینک، تیامین، فولات، پتاسیم و فسفر است. جوانه گندم سرشار از ویتامین ای - یک ماده مغذی ضروری با خواص آنتی اکسیدانی- است. متخصصان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها، مقدار رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهند و تحقیقات نشان داده منابع طبیعی آنتی اکسیدان برای پیشگیری از بیماری ها بهتر هستند. بنابراین جوانه گندم با داشتن انواع ویتامین ها و املاح معدنی، کیفیت شیر مادر را بسیار بالا می برد.

تقویت سیستم ایمنی و کاهش حملات قلبی

برخی متخصصان بر این عقیده اند که جوانه گندم، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و باعث سالم ماندن قلب و سیستم قلبی عروقی می شود. محققان ادعا می کنند جوانه گندم می تواند موجب کاهش خطر بیماری های قلبی شود و به تثبیت وزن سالم کمک کند.

کنترل سطح کلسترول

همچنین روغن جوانه گندم می تواند به کنترل سطح کلسترول کمک کند. اما هنوز شواهد کافی برای اثبات دیگر ادعا ها از جمله محافظت از پوست در برابر پیری زودرس، کمک به فشار خون، کمک به عملکرد های مغزی یا کمک به هضم غذا وجود ندارد.

خواص آب جوانه گندم در شیردهی

جوانه گندم و عصاره جوانه گندم در افزایش حجم و کیفیت شیر مادران بسیار مفید است.

مضرات جوانه گندم در شیردهی

فواید جوانه گندم در شیردهی

مضرات مصرف جوانه گندم در شیردهی

  • افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند باید از میزان جوانه گندم آگاه باشند چون یک فنجان حاوی نزدیک به ۶۰ گرم کربوهیدرات است.
  • افراد مبتلا به بیماری های قلبی و نیز افراد در معرض خطر بالای بیماری قلبی، باید بر مصرف خود نظارت داشته باشند، چرا که سطوح بالایی تری گلیسیرید با اثرات مضر سلامتی مرتبط هستند.
  • جوانه گندم می تواند عوارض جانبی مانند اسهال، تهوع، گازمعده و سرگیجه در برخی افراد ایجاد کند.

شرایط مصرف جوانه گندم در شیردهی

نحوه خرید جوانه گندم

خرید پودر جوانه گندم به صورت آماده از عطاری ها امکان پذیر است ولی در هنگام خرید این محصولات به شکل بسته بندی، به تاریخ انقضا و پس از باز کردن بسته به شکل و ظاهر پودرها توجه کنید.

برای خرید دانه گندم به این توجه کنید که باید سالم و بدون خردشدگی باشد.

نحوه تهیه پودر جوانه گندم

ابتدا گندم را به خوبی پاک کرده و بشویید. پاک کردن گندم بسیار مهم است چون گاهی به دلیل شرایط نگه داری نامناسب در انبارها، حاوی فضولات حیوانات و حشرات است و در هنگام خیساندن آلودگی های این فضولات منتشر می شود. برای شست و شوی گندم لازم نیست از ماده خاصی استفاده کنید، چون ضد عفونی کننده های دانه های گیاهان معمولاً در دسترس عموم نیستند. بنابر این چند بار به خوبی گندم را با آب شسته و آب کشی نمایید به طوری که هیچ گونه آلودگی در آن نماند.

مرحله بعدی خیساندن گندم در آب است. گندم را هر مقداری که هست در ظرفی (ترجیحاً شیشه ای) بریزید و دو برابر حجم دانه ها، آب به آن ها اضافه کنید. در این زمان گندم نه به اکسیژن نیاز دارد و نه به نور خورشید. پیش ظرف را 12 ساعت دور از آفتاب بگذارید.

موارد منع مصرف جوانه گندم در شیردهی

شرایط مصرف جوانه گندم در شیردهی

بعد از خیساندن دانه ها، مرحله رویش آن ها است. جوانه ها را داخل آبکش ریخته و بگذارید آب آن ها کاملاً خارج شود. حالا دانه ها نیاز به هوا دارند و نه آب. پس آن ها را به صورت لایه نازک روی سینی تمیزی ریخته روی سینی را با پلاستیک نازکی بپوشانید. این پلاستیک را هر چند روز یک بار برداشته و کمی آب به دانه ها اسپری نمایید.

پیش از اینکه جوانه ها سبز شوند، آن ها را از شرایطی که دارند جدا کنید. آن ها را به سینی خشک دیگری منتقل کرده و در مقابل آفتاب قرار دهید. دقت داشته باشید در این مرحله دانه ها نیازی به آب ندارند، چون می خواهیم آن ها را خشک کنیم. در آخر دانه ها را جمع آوری کرده و درون غذاساز یا آسیاب ریخته و پودر آن ها را تهیه کنید.

روش مصرف جوانه گندم برای مادران شیرده

جوانه ها را می توان به دو صورت مصرف کرد: به صورت تر و تازه یا پودر خشک شده آن ها. همچنین جوانه گندم و پودر آن را می توان در انواع میان وعده ها، سالادها و غذاها استفاده کرد. مثلا می توانید هر روز جوانه گندم را با شیر یا ماست مخلوط کنید و بخورید. در ضمن اگر جوانه گندم به اندازه یک سانت رشد کند و سپس آن را خشک کرد و آسیاب شود، آرد جوانه گندم به دست می آید که می توان در تهیه شیرینی ها به کار رود.

میزان مصرف جوانه گندم در شیردهی

اگر چه نشاسته موجود در جوانه ها کمتر می شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون ارزش غذایی ۴ قاشق غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت ساده تر، ۱۰۰ گرم گندم، ۵۰۰ کیلوکالری و ۱۰۰ گرم جوانه گندم، ۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. خانم های شیرده نیز با وجود خواص جوانه گندم در شیردهی، نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.

روش مصرف جوانه گندم در شیردهی

میزان مصرف جوانه گندم در شیردهی

موارد منع مصرف جوانه گندم در شیردهی

آلرژی و حساسیت به گلوتن

افرادی که حساسیت گلوتنی و یا آلرژی دارند، باید از مکمل هایی که حاوی گلوتن هستند مانند جوانه گندم ، اجتناب کنند.

عوارض جدی جوانه های خام!

جوانه های خام از هر نوع شامل جوانه های گندم، ماش، جوانه های تربچه، جوانه یونجه و جوانه های شبدر قابلیت حمل باکتری را دارند. به همین دلیل، FDA (سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا) توصیه می کند که جوانه های خام برای افرادی که مبتلا به اختلالات سیستم ایمنی بدنی هستند و همچنین زنان باردار، سالمندان و نوزادان و کودکان بسیار جوان(زیر دو سال) خطرناک هستند، البته این مورد شامل جوانه هایی که بر روی آن ها برچسب “آماده برای خوردن” زده شده است نمی شود. این ها امن هستند.

آیا این مطلب مفید بود؟ 2
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید