خواص خربزه در بارداری ، این میوه خوشمزه شیرین بسیار زیاد است. زنان باردار باید مصرف این میوه را در فصل خود از دست ندهند و از فوایدش برای سلامت خود جنین بهره مند شوند. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص خربزه، تأثیر مصرف خربزه بر جنین و زایمان را نیز مطرح می کند؛

فواید مصرف خربزه در بارداری

افزایش رشد شناختی جنین

ویتامین A برای رشد شناختی جنین و پیشگیری از هرگونه اختلال مادرزادی حیاتی است. این ویتامین به رشد قلب، ریه ها، کلیه ها، چشم و استخوان جنین کمک زیادی میکند. خربزه حاوی مقادیر بالایی از ویتامین A است. این میوه غنی از اسید فولیک بوده که میتواند از نقص لوله عصبی جلوگیری کند.

کمک به تشکیل استخوانها و دندانها

محتوای کلسیم موجود در خربزه در شکل دادن به ساختار سالم استخوانی و دندانی در جنین کمک می کند. کلسیم در دوران بارداری برای مادر و جنین حیاتی است.

پیشگیری از کم خونی دوران بارداری

مقدار آهن موجود در خربزه در تولید هموگلوبین سالم بسیار موثر است. مقدار کافی گلبولهای قرمز خون میتواند مانع از کم خونی خانم باردار شود. همچنین جریان خون به داخل رحم با تولید اکسیژن کافی میتواند برای جنین مفید باشد.

خاصیت ضد انعقادی خربزه

خربزه حاوی مواد ضد انعقادی است که از لخته شدن خون پیشگیری می کند. این لخته ها خطر انسداد رگهای خونی، نارسایی کلیه و سکته قلبی را در مادران کاهش میدهد.

پیشگیری از عفونت در بارداری

ویتامین C به شما کمک میکند تا در برابر عفونتهای مضر مزاحم در دوران بارداری ایمن بمانید. این ویتامین برای رشد جنین نیز ضروری است. مصرف آب خربزه ویتامین C را در بدن تجدید می کند.

درمان یبوست

مقدار بالای آب موجود در خربزه باعث می شود بدن آب و الکترولیت از دست ندهد. به این ترتیب گرمای بدن کنترل شده و میتوان از یبوست پیشگیری کرد.

مضرات خربزه در بارداری

فواید خربزه در بارداری

کاهش تهوع صبحگاهی

تیامین در شکل گیری سیستم عصبی مرکزی جنین کمک میکند. این ویتامین از احساس تهوع و ویار صبحگاهی در طول سه ماهه اول نیز پیشگیری میکند. تیامین موجود در خربزه میتواند همچنین در کیفیت شیر مادر نیز موثر باشد.

تنظیم فشار خون

پتاسیم موجود در خربزه سطح فشار خون را در بارداری تنظیم نگه میدارد.

تعادل در وزن

اضافه وزن در دوران بارداری می تواند باعث خطر سقط جنین، زایمان زودرس و فشار خون بالا شود. کالری موجود در خربزه ناچیز است بنابراین گزینه مناسبی برای جایگزینی با غذاهای چرب است.

بهبودی پس از زایمان

نه تنها در دوران بارداری، بلکه بعد از زایمان، نیز بدن مادر نیاز به تغذیه مناسب دارد تا بهبود یابد. ویتامین A موجود در خربزه در کبد و سلول های چربی ذخیره می شود. این ویتامین ذخیره شده در دوران بارداری، به روند بهبودی پس از زایمان کمک شایانی می کند.

کمک به هضم غذا

خربزه به هضم غذا کمک زیادی میکند. این میوه میتواند از سوزش سردل، اسیدی شدن معده و تشکیل گاز در دستگاه گوارش پیشگیری کند.

زیبایی جنین

خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد.

مضرات مصرف خربزه در بارداری

  • خربزه عوارض جانبی یا آلرژی ایجاد نمی کند. تنها دلیلی که می تواند باعث پرهیز شما از مصرف خربزه در بارداری شود وجود باکتری لیستریا است. ممکن است این باکتری وارد بدن شده و باعث عفونت در زنان باردار شود. ابتلا به باکتری لیستریا میتواند منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود.
  • مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می کند.
  • مصرف خربزه ﻗﺒﻞ از ﻏﺬا اﺳﻬﺎل و ورم روده را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﻣﯽ آورد.
میزان مصرف خربزه در بارداری

مضرات خربزه در بارداری

شرایط مصرف خربزه در بارداری

  • خربزه پیش از مصرف باید شسته شود. شستشوی خربزه میتواند از انتقال توکسوپلاسموز و لیستریوز جلوگیری کند. قبل از بریدن میوه پوست آن را شسته و تمیز کنید. همچنین پس از دست زدن به خربزه دستهای خود را بشویید و بعد از برش آن را میل کنید.
  • از نگهداری آن به مدت طولانی در یخچال خودداری کنید.
  • بر عکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد و در میان دو وعده غذایی مصرف شود.
  • خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مرگ آور است.
  • خربزه ﮐﺎل ﺣﺎوی ﻣﺰه ﺗﺮﺷﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﻼف ﺧﺮﺑﺰه رﺳﯿﺪه و ﺷﯿﺮﯾﻦ، ترس را در اﻧﺴﺎن ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ و ﺷﺠﺎﻋﺖ را از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ ﺑﺮد.

مقدار مصرف خربزه در بارداری

میتوان این میوه را مصرف کرد اما باید در حد متعادل باشد. با توجه به خواص خربزه و اینکه مقدار زیادی مواد مغذی دارد، بر اساس مطالعات مختلف زنان باردار باید دو فنجان در روز میوه مصرف کنند.

روش مصرف خربزه برای زن باردار

خربزه را می توان در سالاد، به شکل پودینگ یا میلک شیک مصرف کرد. بهتر است پوشش بیرونی و پوست خربزه را برش بزنید و آن را قطعات کوچک تقسیم کرده و فقط پالپ داخل آن را مصرف کنید.

شرایط مصرف خربزه در بارداری

روش مصرف خربزه در بارداری

موارد منع مصرف خربزه در بارداری

  • خربزه چون دارای قند است بسیار چاق کننده بوده و از این رو افراد دارای اضافه وزن در مصرف آن احتیاط کنند.
  • در صورتی که مادران باردار آلرژی به این میوه داشته باشند، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی شود.
  • هرگز ناشتا خربزه نخورید.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید