خواص خیار بسیار زیاد و می توان گفت میوه ای غنی از آب و فیبر است. همچنین در دوران بارداری زنان باردار می توانند در برنامه غذایی خود خیار را به عنوان یک واحد میوه قرار داده و به اشکال مختلف از آن استفاده کنند. تانما در این مطلب خواص خیار در بارداری و تاثیر مصرف خیار بر جنین را آورده است؛

فواید مصرف خیار در بارداری

غذای کم کالری

خیار کالری بسیار کمی دارد و می تواند از چاقی جلوگیری کند. می تواند شما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و از پرخوری جلوگیری کند و به این ترتیب مانع از اضافه وزن شود.

جلوگیری از کمبود آب

خیار حاوی ۹۶ درصد آب است و می تواند از کمبود آب جلوگیری کند. به مادران باردار توصیه می شود برای حفظ سلامت خود مایعات بیشتری بنوشند، از این رو گنجاندن خیار در رژیم غذای می تواند ایده خوبی باشد.

ادرارآور طبیعی

آب موجود در خیار ادرارآور است، از این رو سموم را دفع می کند. همچنین از تورم نیز می کاهد.

برای پوست خوب است

خاصیت خنک کنندگی و پاک کننده آب خیار تازه برای تغذیه پوست و سفت کردن آن مفید است.

مضرات مصرف خیار در بارداری

فواید مصرف خیار در بارداری

حال و هوا را بهبود می بخشد

ویتامین های B مختلف موجود در خیار برای بهبود حال و هوای شما مفید است. احساس تشویش را کاهش می دهند و تاثیرات مربوط به استرس را محدود می سازد.

منبع غنی فیبر

خیار منبع فوق العاده ای از فیبرهای حل شدنی و حل نشدنی است. فیبرهای حل شدنی به کاهش کلسترول و قندخون کمک می کند، در حالی که فیبر حل نشدنی مدفوع را نرم و از یبوست که از مشکلات شایع دوران بارداری است جلوگیری می کند.

تقویت سیستم ایمنی

خیار سرشار از آنتی اکسیدان هاست و حاوی ویتامین C، بتا کاروتین و منگنز است و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و مانع از عفونت می شود.

به رشد جنین کمک می کند

خیار سرشار از ویتامین، B1، B2، B3، B5، B6، B9، کلسیم، آهن، پتاسیم، فسفر، روی، مس، ید و سولفور است که همه برای رشد جنین مهم است و می تواند از ناهنجاری های رشدی جلوگیری کند.

حفظ توازن فشار خون

توازن الکترولیت های سدیم و پتاسیم در آب خیار میزان فشار خون را در دوران بارداری تنظیم می کند.

سلامت دندان را حفظ می کند

آب خیار به شکلی موثر مشکلات لثه را درمان می کند، بزاق را افزایش می دهد و اسیدها را در حفره دهانی خنثی می کند.

مضرات مصرف خیار در بارداری

فواید مصرف خیار در بارداری

مضرات مصرف خیار در بارداری

گاز روده

این یکی از شایع ترین مشکلات خوردن خیار در دوران بارداری است. همچنین ممکن است دچار سوء هاضمه و آروغ هم بشوید.

تکرر ادرار

ممکن است به خاطر تکرر ادرار مجبور شوید بیشتر به دستشویی بروید. این می تواند بسته به این که در سه ماهه چندم از بارداری خود قرار دارید مشکل ساز باشد.

آلرژی

اگر به خیار حساسیت دارید ممکن است احساس تورم یا خارش کنید.

مسمومیت

خیار مواد سمی نظیر کیوکربیتاسین تری ترپنوئید دارد که منجر به مزه تلخ آن می شود. اگر زیاد مصرف کنید می تواند به شدت مضر باشد.

هایپرکالمیا

وقتی خیار زیاد مصرف شود، پتاسیم زیاد موجود در خیار می تواند باعث انقباضات شکمی و نفخ شود و حتی بر کلیه ها هم تاثیر بگذارد.

ورم و فشار خون!

اگر نتوانید از نمک و چاشنی هایی که با این میوه خورده می شود دست بکشید، منتظر ورم و افزایش فشار خون باشید.

فواید مصرف خیار در بارداری

مضرات مصرف خیار در بارداری

تانما علاوه بر خواص خیار در بارداری و مضرات آن، نکاتی را در خصوص میزان و روش مصرف خیار در بارداری آورده است؛

شرایط مصرف خیار در بارداری

شست وشوی کامل

دقت کنید مواد شیمیایی و گرد و غبار همراه خیار را به طور کامل از بین ببرید. پیش از خوردن آن را به طور کامل بشویید و تمیز کنید. فراموش نکنید قبل از استفاده از خیار برای تهیۀ سالاد یا گرفتن آب، آن را به دقت ضدعفونی کنید.

میزان مصرف خیار در بارداری

با این که خیار مواد مغذی بالایی دارد اما در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد. بنابراین به یاد داشته باشید که رعایت اعتدال در مصرف آن ضروری است.

بنابراین فراموش نکنید که یک خانم باردار نباید روزانه بیشتر از دو یا سه عدد خیار متوسط بخورد و یا بیشتر از ۱۰۰ میلی لیتر آب خیار بنوشد. بهتر است روزانه سه یا چهار عدد میوه تازه بخورید.

روش مصرف خیار در بارداری

میزان مصرف خیار در بارداری

روش مصرف خیار برای زن باردار

افزودن به سالاد

خیار را با گوجه فرنگی، پیاز یا هر سبزیجات دیگر با مقداری روغن زیتون، نمک، سرکه و فلفل مخلوط کنید. همچنین می توانید با ترکیب خیار، زیتون سیاه، شوید خردشده، آووکادو و شاهی یک سالاد فوق العاده درست کنید. این سالاد با نمک کوشر، روغن زیتون و آب لیمو خوشمزه می شود.

ساندویچ خیار

ورقه های نازک خیار را ببرید و با کره بدون نمک، برگ های نعنای خرد شده و پنیر خامه ای ترش لای نان بگذارید. این یک میان وعده عالی به همراه یک فنجان چای سبز یا نعناست.

سس تزاتزیکی

یک خیار بزرگ و حلقه شده را با سه قاشق غذاخوری ماست معمولی یا یونانی، یک قاشق غذاخوری نعنا یا شوید تازه و یک قاشق غذاخوری سیر مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری نمک و سه قاشق غذاخوری آب لیمو به آن اضافه کنید. ترکیب را پنج تا شش ساعت در یخچال بگذارید و به عنوان سس سالاد سرو کنید.

خیارشور خانگی

سه تا پنج پیمانه آب را با یک قاشق غذاخوری شکر، یک قاشق غذاخوری نمک و کمی سرکه سفید مخلوط کنید. مخلوط را بجوشانید و بگذارید سرد شود. چهار پیمانه خیار ریز را با مقداری شوید تازه و دو حبه سیر در دبه بریزید. محلول خنک شده را روی سبزیجات بریزید و در آن را ببندید و دو تا سه روز در پخچال نگه دارید و سپس مصرف کنید.

موارد منع مصرف خیار در بارداری

روش مصرف خیار در بارداری

موارد منع مصرف خیار در بارداری

  • اگر مشکل کولیت، آماس روده یا مشکلات کلیوی، ورم معده و هپاتیت دارید، باید از خوردن این میوه ترد و معطر دست بکشید.
  • اگر سنگ کلیه دارید هرگز نباید خیار بخورید.
  • آلرژی نسبت به خیار زیاد دیده نشده ولی اگر به کدو تنبل، هندوانه یا ملون حساسیت دارید، چون از خانواده خیار هستند، ممکن است به خیار هم آلرژی پیدا کنید.

به عنوان یک قاعده کلی، اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، خوردن خیار در بارداری را فراموش کنید:

  • کولیت
  • نفریت مزمن
  • پیلونفریت
  • هپاتیت
  • گاستریت
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید