خواص دارچین در بارداری خصوصا مورد توجه پزشکان طب سنتی است و این ادویه پر خاصیت را البته به میزان محدود در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین توصیه می کنند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص دارچین، در خصوص تأثیر مصرف دارچین بر زایمان و جنین نیز نکاتی را مطرح کرده است؛

انواع دارچین

دارچین کاسیا یا دارچین چینی

دارچین کاسیا از درخت سینامومام کاسیا Cinnamomum cassia که به نام سینانومام آروماتیک Cinnamomum aromaticum هم شناخته می شود بدست می آید. محل تولید این دارچین در جنوب چین است و از این جهت به نام دارچین چینی هم شناخته می شود با این حال زیرگونه های متعددی از ن در سراسر شرق و جنوب آسیا وجود دارد.دارچین کاسیا متمایل به رنگ قهو ای تیره با بافتی ضخیم تر و زبرتر از دارچین سیلان است.

در ضمن دارچین کاسیا کیفیت پایین تری داشته و بسیار ارزان تر بوده و در سراسر جهان رایج تر است و تقریبا در تمام سوپرمارکت ها به فروش می رسد. دارچین کاسیا مدت طولانی در آشپزی و طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گرفته است.

دارچین سیلان یا دارچین اصل

دارچین سیلان یا دارچین اصل بومی سریلانکا و بخش جنوبی هندوستان است و از پوسته داخلی درخت سینانومام وروم Cinnamomum verum بدست می آید.
دارچین سیلان به رنگ قهوه ای روشن است و چوب هایی نازک و نرم دارد. این ویژگی ها کیفیت و بافت مطلوبی به ن می دهد.

دارچین سیلان کمتر رایج است و به عنوان ادویه پخت و پز محسوب شده و بسیار گران تر از دارچین کاسیا است. طعم آن ملایم و شیرین بوده و برای دسر بسیار مناسب است. مقدار سینامالدئید در روغن آن بین 50 تا 60 درصد از در حالی که مقدار سینامالدئید در دارچین کاسیا 95 درصد است و به همین دلیل عطر و طعم ملایم تری دارد.

فواید دارچین در بارداری

انواع دارچین

فواید مصرف دارچین در بارداری

کنترل دیابت در دوران بارداری

در طول بارداری، نیاز به انسولین با توجه به تغییرات هورمونی متغیر است. در این موارد ممکن است مصرف انسولین خیلی بالا رود یا خیلی پایین بیاید، این خود نشانه نگرانی است. اثبات شده است که دارچین می تواند نیاز به انسولین در زنان باردار با دیابت را کاهش دهد.

پایین آوردن فشار خون در بارداری

فشار خون بالا یا افزایش فشار خون در طول بارداری نسبتا رایج است. فشار خون بالا می تواند خطر پره اکلامپسی را به همرا ه داشته باشد؛ با رژیم غذایی حاوی دارچین می توانید از این خطر جلوگیری کنید.دارچین روی پایین آوردن فشار خون تاثیر گذار است؛ البته اگر به مقدار کم از آن استفاده کنید.

درمان حالت تهوع بارداری

حالت تهوع و استفراغ رایج ترین علائم بارداری هستند. اگر از دارچین به مقدار مناسب استفاده شود می تواند تاثیر زیادی در برطرف کردن این مشکلات داشته باشد. اگر چه دارچین خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد، اما برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان باردار نباید از آن استفاده کنند.

آنتی اکسیدان طبیعی

دارچین یکی از گیاهان با ارزش در دارا بودن خواص آنتی اکسیدان مانند پلی فنل است. آنتی اکسیدانها با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد بدن، عفونت های قارچی، باکتریها و انگل ها مبارزه می کنند و نقش مهمی در سلامت بدن دارند.

خواص ضد التهابی

عوامل ضد التهابی در دارچین وجود دارد که برای مقابله با آنزیم هایی که موجب التهاب بدن می شوند، کاربرد دارد. وقتی دارچین با غذا مصرف شود، این موضوع می تواند به کاهش درد مفصل و ورم بدن کمک کند.

فواید تغذیه ای

دارچین دارای مقدار زیادی کربوهیدارت و اسیدهای چرب اشباع شده است. همچنین دارای ویتامین C و E با نیاسین است. همچنین شامل مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، سدیم، آهن، منگنز و روی است.

مضرات مصرف دارچین در بارداری

فواید مصرف دارچین در بارداری

مضرات مصرف دارچین در بارداری

زایمان زودرس

اگر دارچین در دوزهای زیاد مصرف شود، می تواند اثر تحریک کنندگی داشته و خطر انقباضات رحمی و زایمان زودرس را افزایش دهد.

تداخل دارویی

اگر در حال استفاده از آنتی بیوتیک ها یا هرگونه دارویی برای مشکلات پزشکی، مانند دیابت و بیماری قلبی هستید از مصرف دارچین اجتناب کنید، زیرا مشخص شده است که دارچین خاصیت رقیق کنندگی خون را دارا است. این امر ممکن است منجر به خونریزی شود.

اختلال در گلوگز بارداری

دارچین بیش از حد می تواند مقادیر گلوکز در بارداری را مختل کند.

حساسیت

مصرف بیش از حد دارچین باعث می شود جوش ایجاد شود. بنابراین افرادی که به پوست دارچین حساسیت دارند باید از مصرف مکمل های آن نیز اجتناب کنند.

سوزش معده یا سوء هاضمه

برخی افراد در هنگام مصرف چای دارچین یا مکمل های دارچین دچار سوء هاضمه یا سوزش معده می شوند. برخی افراد نیز در اثر مصرف بیش از حد دارچین دچار مشکلات گوارشی می شوند.

تأثیر مصرف دارچین بر جنین

مصرف دارچین توسط خانم باردار باعث ایجاد مشکلاتی در جفت می شود. این اختلالات در جفت باعث می شود جنین در معرض هورمون های استرس زا و سموم بدن مادر باشد. این مسئله تأثیر منفی بر رشد مغز جنین می گذارد. همچنین چنانچه مادر هنگام آبستن ادویه های تند مانند دارچین زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما می‎گردد.

شرایط مصرف دارچین در بارداری

مضرات مصرف دارچین در بارداری

تانما ضمن بیان خواص دارچین در بارداری، نکاتی را در زیر در مورد شرایط و روش مصرف دارچین هم آورده است؛

شرایط مصرف دارچین در بارداری

  • تا حد امکان پودر دارچین با منبع نامعلوم خریداری نکنید.
  • دارچین پودر شده (حتی نوع اصلی آن) را به مدت طولانی نگهداری نکنید چون اثرش کم می شود ماندگاری اثرات چوب دارچین پودر شده تا دو سال است.

میزان مصرف دارچین در بارداری

استفاده از ۱ الی ۶ گرم دارچین در طول روز برای بزرگسالان مجاز است. البته مقدار مجاز برای زنان باردار، این مقدار نیست. در نتیجه توصیه می شود که زنان باردار از مقدار کمتری دارچین استفاده کنند. مثلا کمتر از نصف قاشق چایخوری در روز برای زن باردار کافی است.

روش مصرف دارچین برای زن باردار

  • می توانید چای دارچین بنوشید (البته نه هر روز)، می توان از دارچین به عنوان طعم دهنده و چاشنی استفاده کرد.
  • می توانید از مقداری پودر دارچین برای چاشنی دادن و مزه دار کردن دسر و پخت شیرینی استفاده کنید، دارچین طعم و مزه این مواد را تغییر می دهد.
  • دارچین ادویه ای معطر است که برای دستور غذاهای خمیری هم مناسب است.
موارد منع مصرف دارچین در بارداری

روش مصرف دارچین در بارداری

موارد منع مصرف دارچین در بارداری

  • از مصرف روغن دارچین در دوران بارداری بپرهیزید، زیرا مصرف هیچ مقداری از آن مجاز نیست. مصرف روغن دارچین به مقدار زیاد در دوران بارداری می تواند سبب احساس سوزش شود. روغن دارچین می تواند برای جنین سم تلقی شود.
  • اگر ریسک سقط جنین در شما بالاست، کلا مصرف دارچین را حذف کنید.
  • اگر به دارچین آلرژی دارید، از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی آن خودداری کنید.
  • زنان باردار با اختلالات وابسته به زایمان حتی به مقدار کم هم نباید از دارچین استفاده کنند.
  • اگر هر گونه دارویی برای انعقاد خون یا دیگر مسایل خونی می خورید، باید پیش از مصرف دارچین با پزشک مشورت کنید.
  • بهتر است در دوران بارداری از مصرف مکمل های آن و عصاره آن اجتناب کنید. زیرا خطرات خاصی مانند تعریق بیش از حد، اختلالات معده، افزایش ضربان قلب و افت قند خون را افزایش می دهد.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید