خواص ذرت در بارداری بسیار زیاد است و تأثیر مصرف ذرت بر جنین نیز همواره مورد توجه و توصیه پزشکان بوده است. بنابراین خانم های باردار می توانند این ماده غذایی خوشمزه را به اشکال مختلف در برنامه ی غذایی خود قرار دهند و لذت ببرند. تانما در این مطلب از خواص ذرت در بارداری، مضرات آن و تأثیر مصرف ذرت بر زایمان و جنین می گوید؛

فواید مصرف ذرت در بارداری

پیشگیری از بروز یبوست

ذرت منبعی عالی از فیبر های رژیمی است و از بروز یبوست در خانم های باردار پیشگیری می‎ کند .

پیشگیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی

ذرت منبع غنی اسید فولیک است و از این رو باعث کاهش خطر بروز ناهنجاری های مادرزادی در نوزاد تازه متولد شده می ‎شود .

تقویت عملکرد ذهن

خوردن ذرت در دوران بارداری به رشد سالم مغز کودک کمک کرده و از این طریق باعث بهبود عملکرد ذهن و حافظه می ‎شود .

پیشگیری از تحلیل رفتن عضلات

ذرت سرشار از زاگزانتین و ویتامین ها است و از تحلیل رفتن عضلات کودک بعد از تولد پیشگیری می ‎کند .

تقویت قوه بینایی کودک

ذرت سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین است که نقش مهمی در تقویت قوه بینایی نوزادان دارد .

مضرات مصرف ذرت در بارداری

فواید مصرف ذرت در بارداری

پیشگیری از بروز سرطان

محققان بر این باروند که آنتی اکسیدان های موجود در ذرت ، سبب محافظت مادر باردار از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه می ‎شوند .

پیشگیری از کم خونی

ذرت سرشار از ویتامین B12 ، B5 و C است که برای تشکیل سلول های خونی بسیار مهم وضروری است و از این طریق مانع بروز کم خونی در مادر می ‎شوند .

تقویت سیستم ایمنی بدن

ذرت منبع غنی از بتاکارون است که به ویتامین A تبدیل شده و برای سلامت پوست ، مو، بینایی ، ایمنی و حافظه در دوران بارداری مفید است .

پیشگیری از افزایش سطح کلسترول خون

مصرف ذرت در بارداری باعث کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب بدن می ‎شود .

مضرات مصرف ذرت در بارداری

  • مصرف بیش از حد ذرت در دوران بارداری باعث نفخ و گاز معده و درد شکم می ‎شود .
  • مصرف بیش از حد ذرت همچنین باعث کاهش توانایی بدن در جذب آهن، روی و سایر مواد معدنی می ‎شود .
  • مصرف بیش از اندازه ذرت بو داده به دلیل وجود نمک زیاد در آن باعث افزایش فشار خون در دوران بارداری می‎ شود .
  • اگر شما هم از سندرم روده تحریک­ پذیر رنج می­برید، ممکن است شرایط بدنتان با مصرف بیش از حد دانه­ های ذرت تشدید شود.
  • مصرف بیش از حد ذرت باعث افزایش وزن در دوران بارداری خواهد شد .
  • اسید های چرب موجود در ذرت ممکن است منجر به بروز بیماری های قلبی شود.
  • برخی خانم ها از سوءهاضمه ناشی از مصرف ذرت در دوران بارداری شکایت دارند.

هشدار!

ذرت های آلوده به تركیب سمی قارچی، برای نوزادان مرگ آور هستند. همچنین یك نوع تركیب سمی قارچی كه به وسیله گونه خاصی از قارچ ها تولید می شود و فوزاریوم (Fusarium) نام دارد که در صورت آلوده سازی ذرت ها می تواند در زنان باردار، منجر به سقط جنین و یا اختلالات عصبی شود.

شرایط مصرف ذرت در بارداری

مضرات مصرف ذرت در بارداری

تانما ضمن بیان خواص ذرت در بارداری و مضرات آن، در ادامه بر شرایط و روش مصرف ذرت در بارداری هم اشاره کرده است؛

شرایط مصرف ذرت در بارداری

  • موقع خرید بلال دقت کنید که پوسته آن کاملا سبز باشد و فقط سراغ ذرت های تازه بروید. برای اینکه بفهمید تازه است یا نه پوسته سبز آن را کنار بزنید و دانه های ذرت را با ناخن کمی فشار دهید. اگر دانه ذرت نرم و آبکی باشد، تازه است و در غیر این صورت مانده و بهتر است سراغش نروید.
  • بلال را پس از خرید پوست نکنید و آن را با همان پوسته سبز در یخچال نگهداری کنید. در غیر این صورت باید بلال پوست کنده را در کیسه پلاستیکی قرار داده و سپس داخل یخچال بگذارید.
  • اگر می خواهید ذرت تازه مصرف کنید بهتر است بلال را به محض خرید و رساندن به منزل برای خوردن آماده کنید.
  • دانه های ذرت را داخل ظروف در بسته در فریزر نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود .
  • از تهیه ذرت بو داده در مایکروفر خودداری کنید .

میزان مصرف ذرت در بارداری

اگر یک زن حامله بتواند هر روز یک کاسه از دانه ­های ذرت را مصرف کند، از خطرات ناشی از بیماری پره اکلامپسی که بر اثر فشار خون بالا، در دوران بارداری زنان روی می­دهد، در امان خواهد ماند. همچنین مصرف ذرت به میزان متوسط در بارداری به بهبود هضم غذا کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

اما به عنوان یك مادر باردار به خاطر داشته باشید كه اگر مراقبت­های بهداشتی در دوران بارداری مناسب نباشد، مصرف بیش از حد دانه­ های ذرت می­تواند مشکلات جدی را برای جنین در حال رشد این مادران ایجاد کند و ممکن است منجر به علائم گوارشی مانند سوء هاضمه شود.

روش مصرف ذرت برای زن باردار

  • ذرت شیرین یک افزودنی خوشمزه برای سالاد، سوپ ها، نان تست ها و ساندویچ است.
  • ذرت را به پیتزا، پاستا و سایر غذاها افزوده می شود تا طعم آن را بهبود ببخشد.
  • بلال را مستقیما کباب یا برشته کرده و بخورید.
  • ذرت را جوشانده و چاشنی های مورد علاقه تان را به آن اضافه کنید.
موارد منع مصرف ذرت در بارداری

روش مصرف ذرت برای زن باردار

مصرف بلال در بارداری!

البته یکی از مضرات خوردن بلال، مصرف آن به صورت کباب شده روی زغال و... به خصوص دانه های سوخته بلال است که باعث وارد شدن کربن به بدن شده و در بلندمدت سرطان زا خواهد بود. از طرف دیگر بلال های کبابی که بیرون از منزل درست می شود، با توجه به مدت زمانی که در آب نمک می مانند تا طعم دار شوند، انتخاب خوبی برای خانم های باردار نیستند.

مصرف پاپ کورن در بارداری!

مصرف بیش از حد پاپ کورن مضر است زیرا ممکن است حاوی چاشنی هایی مانند کره، نمک و کارامل باشد. نمک بیش از حد می تواند منجر به احتباس آب، نوسانات فشار خون و سایر اختلالات شود. به همین ترتیب، کره اضافی ممکن است منجر به تشکیل چربی و تجمع سدیم در بدن شود.

مصرف ذرت بو داده در بارداری!

ذرت بو داده حاوی چربی های ترانس بالا است و نباید در دوران بارداری بیش از حد میل شود که در غیراین صورت برای جنین کشنده خواهد بود و پس تا حد ممکن ذرت را به صورت آب پز میل کنید

موارد منع مصرف ذرت در بارداری

  • مواد غذایی کنسروی حاوی مواد نگهدارنده خاصی هستند که در دوران بارداری مضر است و بنابراین از مصرف ذرت کنسروی در دوران بارداری خودداری کنید .
  • نشاسته ذرت به طور کلی به عنوان مکمل مورد استفاده قرار می ‎گیرد و هرگز نباید در بارداری به تنهایی مصرف شود زیرا می تواند قند خون را بالا ببرد، منجر به زایمان زودرس، افزایش وزن نوزاد هنگام تولد و بروز مشکلات رشد در جنین شود.
  • شربت ذرت دارای شیرین کننده های افزودنی است که بهتر است از مصرف آن در بارداری خودداری کنید .
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید