خواص زیتون در بارداری هم برای مادر باردار هم برای کودکش بسیار فراوان است و خصوصا پزشکان طب سنتی مصرف زیتون و روغن آن را به میزان متعادل در بارداری توصیه می کنند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص زیتون در بارداری، نکاتی را در خصوص تأثیر مصرف زیتون و روغن آن را بر جنین و زایمان مطرح می کند؛

فواید مصرف زیتون در بارداری

افزایش ایمنی بدن

یکی دیگر از فواید خوردن زیتون در دوران بارداری این است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان مانند ویتامین E که در روغن آن بیشتر وجود دارد به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

صاف و روشن شدن پوست

به روغن زیتون روغن زیبایی نیز گفته می شود زیرا از طریق اسیدهای چربی که دارد سلول ها را به صورت یک دست در کنار هم قرار می دهد و باعث ساخت عروق بیشتر در کنار سلول های پوستی می شود بنابراین افزایش خون رسانی به این سلول ها پوست را صاف تر و درخشان تر می کند. همچنین مصرف زیتون از نظر طب سنتی نیز باعث صاف و درخشان شدن پوست جنین می شود.

پیشگیری از دیابت بارداری

یکی دیگر از فواید مصرف زیتون در دوران حاملگی این است که قند خون را تنظیم می کند و از دیابت در دوران بارداری پیشگیری می کند.

تأمین آهن مورد نیاز مادر

در دوران بارداری نیاز بدن به آهن بسیار زیاد می باشد و اگر مادر در دوران بارداری دچار کبود آهن شود بافت های بدن جنین به اندازه ی کافی اکسیژن دریافت نمی کنند و همین امر باعث ایجاد اختلال در رشد جنین می شود.

مضرات زیتون در بارداری

فواید زیتون در بارداری

رفع یبوست در دوران بارداری

از دیگر فواید خوردن زیتون در بارداری این است که در طول مدت بارداری به علت تاثیر هورمون ها حرکت طبیعی روده ها کاهش می باید و در نتیجه باعث ایجاد یبوست می شود که با خوردن زیتون یبوست در بارداری برطرف می شود.

پیشگیری از حمله قلبی

یکی دیگر از مزایای زیتون در بارداری این است که به دلیل داشتن مقادیر بالایی اسیداولئیک به تنظیم کلسترول بد کمک می کند و همچنین برای کاهش خطر مبتلا شدن به ترومبوز وریدی و ریسک ابتلا به حمله قلبی مفید می باشد.

خواص روغن زیتون در بارداری

  • ویتامین A و مبارزه با عفونت در بارداری
  • بهبود رفلاکس در نوزادان
  • اسیدهای چرب امگا 3 و رشد جنین سالم
  • سرشار از ویتامین E و رشد جنین
  • کاهش خارش شکم و رفع ترک شکم در بارداری

تأثیر مصرف زیتون بر جنین

مصرف زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری بر رشد و نمو جنین تأثیر مثبت زیادی دارد. زیتون و روغن آن به دلیل داشتن امگا ۳ روی قلب جنین اثر می گذارد و همچنین باعث بهبود عملکرد مغز جنین می شود.مصرف مداوم زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری باعث یادگیری بهتر نوزاد بعد از تولد می شود و همچنین یکی از دلایل وزن گیری و افزایش قد و واکنش های رفتاری جنین است.

همچنین به دلیل اینکه مقدار و همچنین نوع غذایی که مادر در دوران بارداری مصرف می کند در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه اش با جنین ایجاد می شود نقش مهمی دارد بنابراین استفاده از روغن زیتون در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

تأثیر مصرف زیتون بر زایمان

تأثیر مصرف زیتون بر جنین

تأثیر مصرف زیتون بر زایمان

به زنان باردار توصیه می شود به مدت 10 دقیقه در روز با استفاده از روغن های طبیعی از قبیل روغن زیتون شکم خود را ماساژ دهند.نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که خانم های بارداری که در دوران بارداری خود یا حداقل به مدت 2 تا 5 هفته از ماساژ استفاده کرده اند، هورمون استرس در آنها به میزان قابل توجهی کاهش و دوپامین و سروتونین (سطح پایین این هورمون ها با افسردگی ارتباط مستقیم دارند) افزایش پیدا می کند.

کاهش گردش خون در دوران بارداری اغلب موجب تورم مفاصل و ایجاد فشار در رگ های خونی رحم می شود، اما از طریق ماساژ می توان با تحریک بافت نرم کمک کرد تا مایعات موجود در مفاصل متورم که موجب احساس درد می شوند از طریق سیستم لنفاوی از بدن خارج شود.ماساژهای دوران بارداری به زایمان راحت بسیار کمک و از ایجاد ترک های پوستی بعد از زایمان جلوگیری می کند.

مضرات مصرف زیتون در بارداری

  • حساسیت به درخت زیتون امری شایع است، اما حساسیت به خودِ زیتون به ندرت مشاهده شده است. بااین حال افرادی که به زیتون حساسیت دارند، ممکن است واکنش های آلرژیک را در دهان و گلوی خود تجربه کرده باشند.
  • بعضی از افراد به مصرف روغن زیتون آلرژی دارند. همچنین کودکان، خانم های باردار و افرادی که فشار خون بالا و دیابت دارند بدون مشورت با پزشک خود از روغن زیتون در غذاها استفاده نکنند.
  • در زنان باردار و همچنین مادرانی که به کودکان خود شیر می دهند، مصرف زیتون باعث کاهش قند خون و شیر مادر می شود. به همین دلیل قبل از خوردن زیتون به مقدار زیاد باید با پزشک معالج خود مشورت کنید.
  • زیتون ممکن است اثرات جانبی در کنار داروهای فشار خون یا قند خون داشته باشد؛ بنابراین در مصرف زیتون در کنار داروهای مذکور باید احتیاط لازم را داشته باشید.
  • مصرف بیش از اندازه زیتون در بارداری به دلیل وجود اسیدهای مختلف در آن توصیه نمی شود.

  • زیتون و روغن آن به دلیل داشتن کالری بالا می تواند باعث اضافه وزن شوند بنابراین آن را به صورت کم اما به طور منظم و مداوم مصرف نمایید.

شرایط مصرف زیتون در بارداری

مضرات مصرف زیتون در بارداری

تانما ضمن بیان خواص زیتون در بارداری و مضرات آن، در زیر بر شرایط و میزان مصرف آن در بارداری اشاره کرده است؛

شرایط مصرف زیتون در بارداری

بیشتر زیتون ها به صورت شور مصرف می شوند به همین دلیل قبل از مصرف ده تا پانزده دقیقه آن را داخل آب جوشیده سرد قرار دهید تا مقداری از نمک آن از بین برود و منجر به فشار خون حاملگی نشود.

میزان مصرف زیتون در بارداری

مادران باردار می توانند از زیتون بدون هسته و زیتون پرورده رودبار به صورت روزانه میل کرده و مواد غذایی مورد نیاز جنین را مصرف کنند.

روش مصرف زیتون برای زن باردار

از بهترین راه های مصرف زیتون به عنوان یک ماده غذایی مغذی، استفاده از روغن زیتون به عنوان یک افزودنی غذایی به سالاد و کمک گرفتن از آن به عنوان روغن طبخ غذا است. همچنین روغن زیتون را می توانید به عنوان یک رطوبت رسان، نرم کننده یا محافظ پوست به طور مستقیم روی پوست استفاده کنید. همچنین انواع زیتون بی هسته را در دورچین ها و یا به همراه سالاد مصرف کنید. مادران باردار می توانند با روغن زیتون مالشی، از ایجاد ترک های شکمی در هنگام بارداری پیشگیری کنند.

موارد منع مصرف زیتون در بارداری

خواص زیتون فراوان است اما حواستان باشد زیتون و روغن زیتون، مثل هر مواد غذایی دیگر باید در حد اعتدال مصرف شود. اگر برای اولین بار می خواهید زیتون یا روغن زیتون مصرف کنید حتما با پزشکتان مشورت کنید. هر بارداری متفاوت است و ممکن است برای یک زن مفید باشد اما برای دیگری بسته به شرایطی که دارد، ضرر داشته باشد. به دلیل وجود سدیم در زیتون، مصرف این ماده برای افرادی که فشار خون بالا دارند و از بیماری های قلبی رنج می برند، توصیه نمی شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ 2
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید