شلغم از جمله مواد غذایی است که دارای خواص بسیاری می باشد . این گیاه پرخاصیت است و عطر و طعمی تند و تیز دارد و اصولا آن را به عنوان یک آنتی بیوتیک گیاهی می شناسند . در اینجا قصد داریم تا به بررسی خواص شلغم و تاثیر خوردن آن در بارداری بپردازیم . دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران برای هر فردی است که در آن رژیم غذایی مناسب باید رعایت شود و معمولاً خوراکی ها با نسخه های متفاوتی برای افراد ارائه می شود تا کودکی سالم تر داشته باشند . به طور کلی در زمان بارداری گاهی نظرات متفاوت اطرافیان در خصوص بایدها و نبایدهای غذایی می تواند سبب سردرگمی شود لذا در این راستا پیشنهاد می شود تا در خصوص خوردن هر نوع ماده غذایی با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید تا بهترین نتیجه را دریافت نمایید .

شلغم و خواص آن

شلغم گیاهی به رنگ سبز و سفید و یا بنفش است که برگهای آن ناصاف و با بریدگی های زیاد می باشد . عمدتاً ریشه متورم این گیاه از خانواده شب بو بوده و این ریشه مورد استفاده قرار می گیرد اما برگ آن دارای خواص بسیاری نیز می باشد . ریشه شلغم به شکل گرد یا دراز به رنگ سفید با لکه های بنفش است . از نظر ویتامین و خاص معدنی این ماده غذایی ارزش بسیار زیادی دارد . همچنین از نظر سایر ویژگی های غیر غذایی نیز سرآمد بوده و جزو سبزیجات مفید و مهم به شمار می رود . بیشتر ما شلغم را به طعم تند و تیز و بوی نامطبوع آن می شناسیم اما ارزش غذایی شلغم بسیار بالاست .

خواص شلغم

خواص شلغم

معمولاً از شلغم برای درمان سرماخوردگی و مریضی استفاده می شود . شاید کمتر داروی شیمیایی باشد که بتواند چنین مزایای طبیعی را برای بدن داشته باشد . مزایای شلغم بسیار زیاد است . خوردن شلغم می تواند برای درمان گلو درد و درمان جوش صورت مفید باشد . افرادی که حافظه کمی دارند باید شلغم را به صورت خام یا پخته مصرف کنند . شلغم برای رشد استخوان ها مفید بوده و برای این است که زنان باردار و شیرده باید حتماً از آن استفاده کنند . شلغم قوی و اشتهاآور است و برای افرادی که معده ضعیف و نفاخی دارند نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد . البته برای افرادی که مشکل معده دارند ، مصرف شلغم خام پیشنهاد نمی گردد . ویتامین ب موجود در شلغم می تواند برای درمان کم خونی مفید باشد این ماده غذایی ضد خونریزی بوده و خستگی را برطرف می کند .

برای افزایش قوه بینایی مصرف شلغم پیشنهاد می شود . برطرف کننده سرفه و درمان مشکلات سینه ، معده و روده از دیگر خواص شلغم است . شلغم گیاهی پرخاصیت است که مصرف آن در سلامتی مادر باردار و جنین مفید می باشد . از جمله مواد غذایی موجود در شلغم می توان به فولات ، مس ، پروتئین ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم ، روی ، منگنز ، آهن ، کلسیم و ویتامین های و a و سی و ای اشاره کرد . خوردن غذاهایی نظیر جگر کبابی و شلغم به همراه بعضی دیگر از غذا ها نظیر آبگوشت ، سیرابی و کله پاچه سبب تکثیر و ماندگاری دائمی سلول های مغزی می شود و در نهایت استحکام استخوان مادر و جنین را به دنبال دارد . خوردن شلغم به دلیل داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان ها بسیار مفید است .

شلغم

شلغم

اگر می خواهید در دوران بارداری مقاومت بدن خود را افزایش دهید و در برابر بیماری های مختلف مقاوم باشید ، فراموش نکنید که مصرف شلغم می تواند کمک بسزایی به شما کند . چرا که خوردن شلغم سبب ارتقاء سیستم ایمنی بدن مادران باردار شده و توانایی آنها را برای مبارزه با انواع عفونت ها افزایش می دهد . مشکل اجابت مزاج یکی از مشکلاتی است که در بسیاری از بارداری ها رایج است . برای اینکه بتوانید این مشکل را برطرف کنید ، می توانید در دوران بارداری از شلغم استفاده کنید . مصرف شلغم به هضم راحت تر غذاها کم کرده و سلامت بدن را تضمین می کند و همین موضوع اهمیت خوردن شلغم در بارداری را نشان می دهد . البته فیبر موجود در این گیاه می تواند مشکل یبوست را تا حد زیادی برطرف سازد .

خوردن شلغم برای سلامت ریه ها به خصوص در دوران بارداری بسیار توصیه می شود . شلغم حاوی ویتامین c زیادی است که به سلامت ریه زنان باردار کمک کند . مصرف شلغم برای زنان بارداری که سیگار میکشند ، لازم و ضروری است . دقت کنید خوردن شلغم در بارداری برای مادرانی که مبتلا به کم کاری تیروئید هستند ، توصیه نمی شود . این افراد باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن دار پرهیز کرده و سبزیجات را به صورت پخته مصرف کنند . مواد غذایی گواتروژن دار نظیر شلغم ، روغن کانولا ، بادام زمینی و سویا هستند . داشتن فرزند زیبا یکی دیگر از خواسته های هر والدینی ست که برای رسیدن به آن روش های متفاوتی را تست می کنند و مواد غذایی مختلفی را مصرف می نماید . در اینجا نیز شلغم می تواند مفید باشد چرا که برای رشد نمو و استحکام استخوان بند ناف مفید است و استفاده از آن به زنان شیرده نیز توصیه می گردد .

خواص شلغم در بارداری

خواص شلغم در بارداری

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید