مزاج شلغم گرم و تر است . برگ های آن تقلیل غذا بوده و مصرف آن برای افرادی که پر خونی دارند ، مفید است . شلغم بهتر است با گوشت پخته مصرف شود و این ماده غذایی کلیه را گرمی می بخشد . شلغم زیادی در معده ماندگار است و اگر خوب پخته شود ، غذایی بسیار و متراکم به وجود می آید و اگر همیشه خورده شود ، سبب ایجاد باد می شود . خواص شلغم با آب و نمک پخته کم غذا تر است . قسمت ریشه شلغم برای افرادی که دچار کم خونی هستند ، مفید است .

در طب سنتی ایران و بر اثر نظر ابوعلی سینا شلغم در دو نوع بیابانی و کاشتنی وجود دارد . شلغم بیابانی دارای شاخه های بسیار است و در ویرانه ها می روید و برگ های صافی دارد . از نظر ابوعلی سینا شلغم برای درمان سرماخوردگی های خلط دار مفید است . نوع دیگر از شلغم وجود دارد که شلغم نامبرده کم غذا تر است و اگر قبل از سم خورده شود می تواند تاثیر سم را خنثی کند .

برخی از خواص شلغم در طب سنتی

شلغم کاملاً پخته شده که کاملا له میشود و به شکل خمیری نرم در می آید ، به شکل موضعی می تواند در تسکین دردهای مفاصل نظیر درد نقرس مفید باشد . شربت شلغم و سرماخوردگی بسیار باهم تناسب دارند و شربت شلغم برای درمان سرماخوردگی و دفع خلط سینه کاربرد دارد . برای پیشگیری از سرماخوردگی در کودکانی که زیاد سرما می خورند ، مصرف روزانه ۲ تا ۴ عدد از شلغم توصیه می شود . شلغم پخته با گوشت سینه و گلو را نرم میکند .

درمان سرماخوردگی و شلغم

درمان سرماخوردگی و شلغم

اگر دچار مشکل بیماری خوره شده باشید ( یعنی بیماری که در آن مو به حالت سکه ای ریزش پیدا می کند ) می توانید شلغمی را بسوزانید و موم روغن گل در وسط آن بریزید و بر روی خاکستر گرم بگذارید تا پرداخته شود . این ماده می تواند درمان موخوره مو باشد و به این دلیل است که شلغم و پوست و مو رابطه ای دوستانه دارند . کاربرد شلغم برای درمان زخم ها نیز در این جا آشکار می گردد چرا که پماد شلغم برای درمان ترک های چرکینی که ناشی از سرما هستند ، مفید است و اگر شلغم پخته شده بر روی این نواحی قرار گیرد می تواند مشکلات ترک پوستی شما را برطرف کند . دقت کنید که افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند بهتر است از مصرف شلغم صرف نظر کند . خواص شلغم و درد مفاصل با این پماد تسکین می یابد .

متخصصین طب سنتی در خصوص شلغم عنوان کرده است که شلغم از بهترین محصولات فصل سرما به شمار می رود که با توجه به طبیعت آن مصرفش برای مدت زمان طولانی در افراد سالم مشکلی ایجاد نخواهد کرد . از نظر طب سنتی درمان بیماری های سنگ صفرا و دفع سنگ های کلیوی از دیگر خواص شلغم می باشد . شلغم می تواند میزان ادرار را زیاد کند که این موضوع به دفع فضولات بدن کمک خواهد کرد . خوردن شربت مقاومت بدن را در برابر بیماری های ویروسی و عفونی بالا برده و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی می شود . متخصصین طب سنتی عنوان کردند که استفاده از بخور شلغم آب پز یا بخارپز می تواند به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی منجر شود . برای رفع مضرات شلغم عنوان شده است که از زیره برای آن استفاده شود و یا حتماً شلغم را با یک شیرینی میل کنید .

شلغم و انواع آن

شلغم و انواع آن

استفاده از آب شلغم یا رنده کردن شلغم به همراه فلفل سیاه برای دفع سنگ کلیه کاربرد دارد . خاصیت شلغم و سنگ کلیه در طب سنتی بسیار عنوان شده است .
در طب سنتی بیان شده که شلغم و بینایی می تواند با هم ارتباطی داشته باشد . چراکه خوردن خام و پخت شلغم به نفع چشم است و از جمله خواص شلغم برای چشم می توان به تقویت قوه بینایی اشاره کرد .

از آنجا که در بسیاری از مقاله ها شلغم و قوای جنسی در کنار یکدیگر می آیند ، باید بدانید که ترشی و مربای شلغم تقویت کننده نیروی جنسی در زن و مرد میباشد و در این حالت بهتر است شلغم با گوشت پخته شود .

با داشتن مقدار زیاد کلسیم در شلغم ، خواص شلغم برای مفاصل نیز بسیار زیاد است و از پوکی استخوان جلوگیری می کند .

شلغم و کمخونی.دو عبارتی هستند که بسیاری از دکترها آن را وابسته به هم می دانند چرا که درمان کم خونی به راحتی با شلغم امکان پذیر است .

از جمله خواص شلغم برای دستگاه گوارش می توان به درمان یبوست اشاره کرد .

از آن جا که مصرف شلغم در دوران بارداری با توجه به خواص زیادش توصیه می گردد لذا کاربرد شلغم در تعدیل ژنتیکی بسیار بالاست

تهیه ترشی شلغم برای درمان بیماری ها

از شلغم می توان ترشی تهیه کرد و از آن استفاده نمود . یکی از ترشی های معروف و لذیذ و خوشمزه ترشی شلغم است که برای تهیه این ترشی به مانند دیگر ترشی ها از شلغم ، سرکه و ادویه های مختلف استفاده می کنند . بهتر است قبل از هر چیزی شیشه هایی که می خواهید ترشی را در آن درست کنید با قرار دادن در آب جوش استریل کرده و دقت کنید که هیچ نم یارطوبتی نداشته باشد و سپس شلغم نازک و بی ریشه را بریده و به قطعات دلخواه در بیاورید و در ظرف شیشه ای همراه با سرکه بریزید . شما می توانید با توجه به مزاج خود ترشی را تند کرده و یا از چاشنی های مختلف بهره بگیرید .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید