خواص شلیل در بارداری بسیار است و زنان باردار می توانند این میوه خوشمزهی تابستانی را به میزان کافی در میان وعده های خود جای بدهند. تانما در این مطلب خواص سلیل را برایتان بازگو می کند و نکاتی را در خصوص روش مصرف شلیل برای زن باردار و تأثیر مصرف شلیل بر زایمان مطرح می کند؛

فواید مصرف شلیل در بارداری

حفاظت از سلامت چشم ها

شلیل دارای لوتئین است، یک ماده غذایی بسیار مهم که سلامت چشم شما را ارتقا می دهد و خطر بیماری های چشمی در دوران بارداری را به حداقل می رساند، هم چنین لوتئین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند و از خطر بروز آب مروارید هسته ای جلوگیری می کند، ویتامین A و بتا کاروتن موجود در این میوه ها به شما کمک می کنند تا سلامت چشم را حفظ کنید، دید تان را بهبود بخشید و از احتمال ابتلا به رمد چشم و کوری پیشگیری کنید.

پیشگیری از خطر هیپوکالمی

پتاسیم موجود در شلیل برای عملکرد مناسب سلول ها و اعصاب در طول دوران بارداری بسیار مفید است، پتاسیم به ترکیب پروتیین و فرآیند متابولیک کمک می کند، تعادل الکترولیت را حفظ می کند و عملکرد ماهیچه هایتان را تقویت می کند. این میوه از خطر اختلالاتی مانند هیپوکالمی که ممکن است بر سلامت عضلات شما تاثیر منفی بگذارد، پیشگیری می کند .

بهبود سلامت پوست

شلیل حاوی بیوفلاوونویدها، لوتئین، بتا کاروتن، ویتامین C و آنتی اکسیدان هایی است که پوست شما را از آسیب حفاظت می کنند و سلامت پوست را در طول دوران بارداری افزایش می دهد. ویتامین C به سنتز کلاژن کمک می کند و بافت پوستی را حفظ خواهد کرد. لوتئین اثر حفاظت از نور را فراهم می کند و پوست شما را از آسیب رادیکال آزاد و اشعه های ماورای بنفش در امان نگاه می دارد.

کمک به سلامت سیستم گوارشی

رژیم غذایی فیبری حاوی خواص قلیایی و مواد مغذی است که به ترویج هضم و حفظ سلامت خوب کمک می کند. در نمناک توضیح داده ایم که اینگونه که فیبر، آب را به آسانی جذب می کند، حرکات روده را بهبود می بخشد و از خطر یبوست، زخم و گاستریت در طول دوران بارداری جلوگیری می کند، هم چنین، شلیل سم زدایی را ترویج کرده و سموم مضر را از بدن شما دفع می کند.

مضرات مصرف شلیل در بارداری

فواید مصرف شلیل در بارداری

پیشگیری از ابتلا به سرطان

کلروژنیک اسید موجود در شلیل به پیشگیری از سرطان کمک می کند، این اسید مانع از رشد سلول های سرطانی کولون و ریه نیز می شود .

ضد تهوع

برگ شلیل تهوع صبحگاهی را در خانم های باردار کاهش داده و درمان می کند. البته باید مراقب باشید از برگ شلیل به مقدار لازم مصرف کنید چرا که مصرف بیش از اندازه آن به خاطر ایجاد ادرار زیاد می تواند موجب خشکی و کم آبی بدن شود.

تأثیر مصرف شلیل بر جنین

از دیگر خواص شلیل در بارداری این است که به جلوگیری از خطر نقص های مادرزادی در جنین کمک می کند، مواد معدنی، ویتامین ها و اسید فولیک موجود در این میوه، خطر نقص های لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا جنین را به حداقل می رسانند و هم چنین مصرف آن سلامت جنین را ارتقا می دهد.

همچنین شلیل منبع عالی فیبر و ویتامین C است که به رشد و نمو مناسب جنین کمک می کنند، مواد مغذی موجود در این میوه ها به رشد ماهیچه ها و رگ های خونی جنین شما کمک می کند، هم چنین پتاسیم موجود در شلیل از گرفتگی عضلات ماهیچه جلوگیری می کند و سطح انرژی را در طول دوران بارداری افزایش می دهد.

مضرات مصرف شلیل در بارداری

آلرژی خفیف

احساس خارش در دهان و گلو و ورم پلک ها، لب ها و صورت از نشانه های آلرژی به شلیل هستند. آلرژی خفیف به این میوه می تواند باعث معده درد، استفراغ ، اسهال و آبریزش بینی هم شود.

آنافیلاکسی

آلرژی شدید به شلیل می تواند باعث آنافیلاکسی شود، واکنش آلرژیک شدیدی که موجب بی ثباتی در سلامت قلبی عروقی و بروز مشکلات تنفسی می شود و می تواند کشنده باشد.

شرایط مصرف شلیل در بارداری

مضرات مصرف شلیل در بارداری

شرایط مصرف شلیل در بارداری

  • شلیل شسته نشده ممکن است حاوی انگل های مضر و باکتری هایی باشد که می توانند منجر به بیماری های ناشی از مواد غذایی خطرناک مانند لیستریوزیس و توکسوپلاسموز شوند، پس بنابراین میوه را بشویید تا مطمئن شوید که می توانید از خوردن آن در طول دوران بارداری لذت ببرید.
  • شلیل باید در جا میوه ای یخچال به مدت زمان حداکثر یک هفته در یک کیسه ی پلاستیکی نگه داری شود.
  • برای افزایش مدت زمان نگه داری شلیل می توانید آن را فریز کنید و یا به صورت کمپوت در آورید.
  • میوه های با کیفیت معمولا میوه هایی هستند که سفت و محکم هستند و از وجود هر نوع آسیبی عاری اند. شلیل رسیده رنگ تازه و زیبایی دارد.
  • بهتر است شلیل را هر چه سریع تر مصرف کنید زیرا در درمای بالا از بین می رود.

میزان مصرف شلیل در بارداری

با وجود خواص شلیل در دوران بارداری، زنان باردار باید بیش از 2 شلیل در روز مصرف نکنند تا فواید این میوه برای خود و جنینشان حفظ شود.

روش مصرف شلیل برای زن باردار

میزان مصرف شلیل در بارداری

موارد منع مصرف شلیل در بارداری

  • خوردن شلیل به زنان مبتلا به دیابت و آلرژی توصیه نمی شود. به طور کلی، در صورتی که نسبت به هرگونه میوه حساس هستید، قبل از اضافه کردن هر میوه ای به رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت کنید.
  • هسته ی شلیل را نباید بخورید؛ زیرا دارای ماده ای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند می شود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده می شود یا وارد بدن می شود می تواند موجب بیماری های شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید